POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
9 Mayıs 2018 Çarşamba - 14:33

AK Parti İzmir Işık ve Özlü'yü ağırladı: İzmir özeleştirisi ve 'devam' göndermesi!

AK Parti İzmir'e konuk olan Başbakan Yardımcısı Işık, "İzmir'i kazanamıyorsak bu bizim eksikliğimizdir" derken Bakan Özlü de “Muhalefet maalesef Türkiye'de çalışmıyor. Dedikodu ile politika üretmeye çalışıyor. 24 Haziran'da göreceğiz. Biz çalışarak iktidardayız, çalışmaya devam edeceğiz. Elbette 'devam' olacak" diye konuştu.

AK Parti İzmir Işık ve Özlü yü ağırladı: İzmir özeleştirisi ve  devam  göndermesi!

AK Parti İzmir Teşkilatı iki önemli ismi ağırladı. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü İzmir programları kapsamında AK Parti İl Başkanı Şengül ile yönetimi tarafından İl Binası'nda ağırlandı. 

Gündemi değerlendiren Başbakan Yardımcısı Fikri Işık önemli açıklamalarda bulundu. 



İzmir Teşkilatı’nı öven Işık, “Muhteşem bir kongre ve mitingle göreve gelen tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Türkiye’nin göğsünü kabartan bir kongre ve mitingle 24 Haziran seçimlerinin startını vermiş olduk” dedi. Başbakan Yardımcısı, “İzmir sadece cumhuriyet döneminde değil bölgenin tarihinde her zaman merkez olmuş bir şehrimiz. Tarihin her döneminde bölgesinin cazibe merkezi olmuş bir ilimiz. Cumhuriyet döneminde de değerini sürekli arttıran bir ilimiz. Türkiye’de çok az il her alanda iddialıdır. İzmir, hem turizm hem tarım hem eğitim hem sanayi hem kültür alanında yani her alanda iddialı olan bir ildir. İzmir’de yaşamak bir ayrıcalık. Ama İzmir’de yaşayıp İzmir’e hizmet etmek de bir ayrıcalık. Siyaset hizmet etmenin en önemli araçlarından birisidir. Sizler de hem ülkeye hem insanlığa hizmet eden arkadaşlarımızsınız. Siyasette bulunmanın çok önemli bir misyonu olduğunu biliyorsunuz” diye konuştu.

2009’DA ARZU ETTİĞİMİZ BAŞARIYI ELDE EDEMEMİŞTİK
Işık, “Ben Kocaeli’nde 4 yıl il başkanlığı yürüttüm. Sonra milletvekilliğimde teşkilatta çalıştın dediler Ege’de 7 ilin sorumluluğunu verdiler. Aydın Bey’le o süreçte verimli bir çalışma süreci geçirdik. O sıkıntıları Aydın Bey ile birlikte göğüsledik. O süreçte iki yıl güzel çalışmalar oldu. Ekonomik kriz ve dünyadaki finans krizinin gösterdiği etkiyle İzmir’de 2009’da arzu ettiğimiz başarıyı elde edememiştik. 2011’de Aydın Bey milletvekili seçildi ve beraber çalıştık. Bakanlığım dönemimde İzmir önem verdiğim illerin başında geliyordu. Çünkü İzmir kalite olarak katma değeri yüksek üretim kapasitesi en fazla olan illerden birisi. Sonrasında milli savunma bakanlığım döneminde de yoğun çalışmalar sürdürdük” açıklamasında bulundu.

BİR TEREDDÜT YAŞAMIYORUZ
“İzmir iktidarımız döneminde önemli adımlar atıyor” diyen Işık, “İzmir mesafe alıyor. Şehircilik noktasında geride kalmış olsa da İzmir’in büyümesi gelişmesi ülkemizin büyümesi gelişmesi anlamına geliyor. Önümüzde 2 tane kritik seçim yaşayacağız. 24 Haziran’da ve arkasından da 2019’un Mart ayında yerel seçimleri yaşayacağız. Sonrasında bir seçim olmadan Türkiye yoluna devam edecek. 24 Haziran’ın ne kadar önemli olduğunu size anlatmaya gerek yok. Alacağımız sonuçta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda farkla seçilecektir. Partilerin ortaya koydukları adaylar da aslında cumhurbaşkanlığı seçiminde iddialı olmadıklarının göstergesidir. Bir tereddüt yaşamıyoruz. Elbette seçimdir, her bir oy çok önemlidir. İnsanımızın önce gönlünü sonra oyunu almak önemlidir. Ama şu an ki tabloda cumhurbaşkanımızın büyük farkla seçimi kazanacağını söyleyebiliriz. Önemli bir farkla cumhurbaşkanımızın seçilmesi değil parlamentoda da AK Parti’nin tek başına çoğunluğu sağlayacak aritmetiğin oluşması önemli. Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan ama milletvekilliğinde şu partiye gibi bir ayrıma girmemek durumdayız. Çünkü yeni sistemin oturtulacağı bir dönem olacak” dedi.

İZMİR’İ KAZANAMIYORSAK BU BİZİM EKSİKLİĞİMİZDİR
Işık, “Türkiye’nin şahlanışını sürdürüşünün yolu parlamentoda da çoğunluğun elde edilmesidir. Birilerinin kapalı kapılar arkasında yaptığı hesaplar doğru çıkarsa AK Parti çoğunluğu kaybederse ülkenin hızla mesafe alması zorlaşır. Biz bunların farkındayız. İnşallah milletimiz iki seçimde de AK Parti’ye güçlü destek verecektir. Ve Türkiye yoluna devam edecektir. İnşallah Mart 2019’da da yerel seçimlerde artık İzmir’de arzu ettiğimiz sonuca ulaşacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere İzmir’in önemli belediyelerini büyük gayret ve çalışmayla kazanacağız. Başarının efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekiyor. Biz hiçbir zaman halkımıza suç bulmadık. Biz İzmir’i kazanamıyorsak bu bizim eksikliğimizdir. Eğer iyi sonuç alamıyorsak eksik bıraktığımız yerler var demek. Halkımızın gönlünü de oyunu da alacağız. Çalıştığımız sürece İzmir’de de başarılı sonuca ulaşacağız” yorumunda bulundu.


'DEVAM' GÖNDERMESİ
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de gündemdeki tartışmalara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, grup toplantısında "Milletimiz ne zaman 'tamam' derse o zaman çekiliriz" sözlerinin ardından, Twitter üzerinden muhalefet ve iktidar yanlılarının başlattığı "Tamam", "Devam" polemiğine ilişkin açıklama yapan Özlü, hükümetin icraatlarına değindi.

Özlü, "Bizim partimiz 2002'den kurulduğu günden beri milletin fikirlerine önem veren, milletin emrinde olan bir partidir. Milletimiz ne derse, bizim başımızın üstündedir. Milletimiz bize her dönem görev verdi. Geçen 16 yıla baktığımız zaman milletimizin bizi desteklediğini görüyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz derler. Geçmiş, geleceğin ne olduğunu gösteriyor. Devam mı tamam mı millet söyleyecektir" diye konuştu.

AK Parti'nin seçim manifestosuna yönelik CHP'den gelen eleştirilere de değinen Bakan Faruk Özlü, şunları söyledi: "Erken seçim kararının alınmasından sonra en planlı programlı hareket eden parti Ak Parti'dir. Biz manifestomuzu ilan ettik. Yakında seçim beyannamesi açıklanacak. Milletvekili aday adaylarımızın mülakatları ile yoğunuz. Diğer partiler aday adayı bulamazken, biz adaylarımızı nasıl seçeceğimiz noktasında ince eleyip, sık dokuyoruz. Bu milletimizin bize duyduğu güveni gösteriyor. Hangisinin bir manifestosu var? Hangisine bizim partimize olan kadar yüksek teveccüh var? Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Yapacaklarımızı ifade ediyoruz. Mukayesesini aziz milletimiz yapacak. Bunu Haziran'da göreceğiz."

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "TUBİTAK'a veteriner başkan atandı" sözlerini hatırlatan Özlü, "Muhalefetin tembel olduğunu defalarca söyledim. Çalışmıyorlar. CHP'nin adayı Muharrem İnce bir konuşmasında 'TÜBİTAK'a veteriner başkan atamayacağız' dedi. 1960'lı yıllarda kurulan kuruma atanan başkanlardan hiçbiri veteriner hekim değil, ayrıca veteriner de olabilir. Onları niye küçümsüyorsunuz? Muhalefet maalesef Türkiye'de çalışmıyor. Dedikodu ile politika üretmeye çalışıyor. 24 Haziran'da göreceğiz. Biz çalışarak iktidardayız, çalışmaya devam edeceğiz. Elbette 'devam' olacak" diye konuştu.

İzmir'e çok sık geldiğini ve İzmir'in güzel bir şehir olduğunu açıklayan Özlü, "İzmir'i seviyoruz. İzmir ile ilgili projelerimiz var. Bunlar hayata geçiyor" dedi.

AK Parti İl Başkanı Şengül ise Bakan Özlü'nün İzmir ile ilgili çok güzel çalışmalarının olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından program, basına kapalı devam etti. (DHA)

 
Karşıyaka'da '56 bin 500 euro' seferberliği!
 
Altınordu’da gurbetçi atağı: Hedefte o isim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce, Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti!
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı ...
Başkan Kocaoğlu’nun danışmanı vekillik için yola çıktı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun danışmanı Tanık, CHP’den ...
"Erdoğan ile İnce birkaç gün içinde görüşebilir"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, MHP ile ortak miting yapılacabileceğini ...
 
Bakan Özlü'den İzmir'de çarpıcı mesaj: Kadınlarımızı Türk akademi dünyasına...
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kadın emeği olmayan hiçbir ...
AK Partili Sürekli'den o ilçeye hastane müjdesi
Güzelbahçe'deki semt polikliniğini ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili ...
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Doğruyol: 16 yıldır neden yapmadınız?
İYİ Parti İzmir Milletvekili aday adayı Ahmet Doğruyol, AK Parti'nin seçim vaatlerini eleştirdi.
 
AK Parti'de yerel yönetimlerin başkanından seçim startı: İstifa eden üyelerin yerine kimler atandı?
Yerel Yönetimler İl Başkan Yardımcısı Fikret Mısırlı, SGK Lokalinde düzenlediği ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaybeden ABD olacaktır!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesi kararıyla ...
CHP’li Karlıdağ: Milletimin vicdanı olmak istiyorum!
CHP İzmir İl Örgütü'nün genç siyasetçisi Okan Karlıdağ, 27’nci Dönem Milletvekili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri