POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Baba ve oğluna kurşun yağmuru
Baba ve oğluna kurşun yağmuru
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
İsmail Kartal'dan Cengiz Ünder kararı
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!
13 Kasım 2018 Salı - 09:18

AK Parti İzmir'den Alevi açılımı, Şengül'den birlik mesajları!

Alevi kurumlarının 40’a yakın temsilcisiyle kahvaltıda bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Siyasi bir beklenti ya da Alevi vatandaşlarımıza vaatte bulunmak amacıyla değil, aramızdaki hoşgörü ve diyaloğu arttırmak için buluştuk. Geçmişte yapılan bazı yanlışları, hataları bugüne taşımamak gerekiyor. Birbirimizin olumlu yönlerini ön plana çıkarmalıyız. Birbirimizi ötekileştirmek ve suçlamak, bize hiçbir şey kazandırmaz” dedi.

AK Parti İzmir den Alevi açılımı, Şengül den birlik mesajları!

İzmir’deki Alevi kurumlarının 40’a yakın temsilcisiyle kahvaltıda bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “Siyasi bir beklenti ya da Alevi vatandaşlarımıza vaatte bulunmak amacıyla değil, aramızdaki hoşgörü ve diyaloğu arttırmak için buluştuk. Geçmişte yapılan bazı yanlışları, hataları bugüne taşımamak gerekiyor. Birbirimizin olumlu yönlerini ön plana çıkarmalıyız. Birbirimizi ötekileştirmek ve suçlamak, bize hiçbir şey kazandırmaz” dedi.

Konak’taki bir otelde gerçekleşen buluşmaya İl Başkanı Aydın Şengül’ün yanı sıra İl Başkan Yardımcısı Gülşen Gezici de katıldı. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede Alevilerin talepleri detaylı olarak konuşulurken, çözüm önerileriyle ilgili görüş alışverişinde de bulunuldu. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşme sırasında Alevi kurumlarının temsilcileri de söz alarak, fikirlerini Başkan Şengül’e aktarma fırsatı buldu. Alevi kurumlarının temsilcileri buluşmadan duydukları memnuniyeti de ifade ederek, diyaloğun önemine dikkat çekti. Katılımcılar, hoşgörü içerisinde gerçekleşen kahvaltı için Başkan Şengül’e teşekkür etti.

ÖN YARGI VE KIRGINLIK VARSA GİDERMEK İSTERİZ
İzmir’deki Alevi kurumlarının çok önemli bir kitleyi temsil ettiğini belirten Başkan Şengül, “Eğer biz güçlü ve müreffeh bir Türkiye istiyorsak, tüm farklılıklarımızla hoşgörü içerisinde bir arada olmalıyız. Birbirimizi daha iyi tanımalı ve diyaloğu devam ettirmeliyiz. Alevi kurumlarının temsilcileriyle görüşmemiz çok samimi bir ortamda geçti. Bundan sonra da görüşmelerimiz sürecek. Alevi vatandaşlarımızın içinde AK Parti’ye karşı ön yargısı ya da kırgınlığı olan varsa da bunu gidermeyi isteriz” dedi.

TÜM KESİMLERE ADALETLİYİZ
Başkan Şengül, şöyle devam etti: “İktidar partisi olarak bizim görevimiz zaten tüm inançlara ve yaşam tarzına saygılı olmak, etnik gruplara kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ortamı sağlamaktır. Tüm kesimlere adaletli davranmak durumundayız. Ben bu görüşmede, Alevi vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözmeyi vadetmedim. Ama onların tüm taleplerini, ilgili yerlere aktarma noktasında köprü vazifesi görebilirim. Bu konuda üzerimize düşeni yapabiliriz. Bizim tek beklentimiz hoşgörü, diyalog ve birbirimizi anlamaktır. Bunu da birbirimizi dinlemeden, empati kurmadan sağlayamayız. Biz, Alevi ve Sünni’siyle; Türk’ü, Laz’ı ve Çerkez’i ile hep birlikte güçlü, anlamlıyız. Ayrışarak, kutuplaşarak ülkemize ve geleceğimize hiçbir katkı veremeyiz. Alevi vatandaşlarımız, Türkiye’nin önemli bir parçasıdır. Onlar olmadan Türkiye olmaz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz.”

'DİYALOG' VURGUSU
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Görer ise, “AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na, diyalog kurma amacıyla bu kahvaltıyı düzenledikleri için teşekkür ediyorum. İl Başkanının samimi cümleler kurmasını da çok değerli buluyorum. Eksikliklerin giderilmesi noktasında bugüne kadar AK Parti’ye yönelik tüm söylemlerimiz tamamen çözüm üretilmesi odaklıdır. AK Parti’nin 24 Haziran seçim beyannamesinde, Cemevlerine yasal statü kazandırılmasının yer almasını da önemsiyoruz. Bunun bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz. Birbirimizi tanımak, empati kurmak, samimiyeti geliştirmek ve önyargıları azaltmak için de diyaloğun sürmesi gerekiyor. Bu noktada çözüm eksenli çaba ve diyaloglara her zaman hazırız” dedi.

 
Otomotivde faiz indirimi beklentisi
 
Başkan Selvitopu'ndan 30 yıllık soruna neşter!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Üç dönem başkanlık yapanlar istirahat edecek''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa dönüşü uçakta Kaşıkçı cinayeti, Trump ile ...
CHP'de flaş gelişme: Kocaoğlu hakkında 'disiplin' hamlesi!
CHP İzmir’de flaş bir gelişme yaşanıyor. CHP Konak İlçe Yönetimi, 10 Kasım'da ...
Kılıçdaroğlu Akşener'i ziyaret edecek
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edecek.
 
Selvitopu'nun yardımcısı o ilçeden adaylık için yola çıktı!
Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan belediye başkan aday adaylığı ...
Bornova Belediye Başkanı Atila'dan Z raporu, 2. dönem mesajı ve iddialı sandık çıkışı!
Bornova Belediye Başkanı Atila, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Atila, ...
Cumhurbaşkanlığı'ndan Fransız Bakan'a tepki
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, 'Fransa Dışişleri Bakanı'nın, ...
 
CHP İzmir’de o ilçede 'sürpriz' aday adayı: Herkes tek başvuru zannediyordu...
CHP İzmir’de tek aday adayı başvurusunun yapıldığı bilinen Kınık’ta sürpriz ...
AK Parti İzmir'de Doğan o ilçe için resmen yola çıktı
AK Parti’de aday adayı başvuruları sürerken, Karabağlar’da beklenen oldu. ...
AK Parti'de flaş karar: Başvuru süresi uzatıldı
2019 Mahalli İdareler Seçimleri belediye başkanlığı aday adaylığı başvuruları, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri