POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
18 Mart 2018 Pazar - 09:25

AK Parti'de 2 kongreli Pazar: Bayraklı'da liste sürprizi ve gergin anlar!

30 ilçe başkanını belirleyen AK Parti’de kongre takvimi de işlemeye devam ediyor. Pazar mesaisinde Kemalpaşa ve Bayraklı'da sandık kuruluyor. Kemalpaşa Kırkpınar güven tazelerken, Bayraklı'da ise liste sürprizi vardı. Divan kongreye tek aday olarak girmesi beklenen Hızal'a rakip çıkan Kurkut'un yeter imzaya ulaşamadığını bildirince salonda kısa süreli gerginlik yaşandı.

AK Parti de 2 kongreli Pazar: Bayraklı da liste sürprizi ve gergin anlar!

GERÇEKİZMİR – Aydın Şengül’ün il başkanı olmasının ardından 30 ilçenin başkanını belirleyen AK Parti İzmir’de kongre takvimi de işlemeye devam ediyor. 

- '2019 MODEL' AK PARTİ İZMİR: 30 İLÇENİN BAŞKANLARI BELLİ OLDU... 

Mevcut başkanlarla yola devam kararı alınan ilçelerden başlayan maratonda Bergama’da Hakan Koştu, Kınık’ta Sami Mollaahmet, Beydağ’da Ogün Asil Aydoğdu, Kiraz’da İbrahim Yılmaz, Bayındır’da Uğur Demirezen, Karabağlar’da Kazım Erten, Menderes’te Mehmet İmre, Torbalı’da da Hasan Akbıyık güven tazelemişti.

AK Parti bugün de Bayraklı ve Kemalpaşa’da sandık kurdu. . 

AK Parti'de Pazar mesaisinde ilk buluşma Kemalpaşa'da gerçekleşti. 15 Temmuz Kültür Sarayı'nda yapılan Kemalpaşa 6.Olağan Kongresi'ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile İl Başkanı Aydın Şengül’ün yanı sıra İzmir milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı. 



Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Dağ, salonda gösterimi yapılan Afrin'e Türk bayrağı dikildiği anlara ait görüntülere dikkati çekti.

15 Temmuz'da hain darbe girişiminde bulunanlara Fırat Kalkanı Harekatı'nda elde edilen başarıyla güzel bir yanıt verildiğini anlatan Dağ, bugün de "aylar sürer, geri dön, Afrin'e girme" diyenlere karşı Türk bayrağını göndere çekerek bir mesaj daha verildiğini vurguladı.

AK Parti'nin Türkiye'ye 15 yılda yol, hastane, okul gibi bir çok eser kazandırdığını ancak en önemli kazanımın özgüven olduğunu ifade eden Dağ, "Bugün uyandık. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu millet uyandı. Birileri 'Recep Tayyip Erdoğan olmazsa şöyle olur' diye baksa da bu ülkede artık on binlerce Recep Tayyip Erdoğan var." değerlendirmesinde bulundu. 

Dağ, 100 yıl önce bu milletin önünü kesmek için Çanakkale'de verilen mücadelenin anıldığı bir günde yine aynı emellerle milletin karşısına çıkanlara ders verildiğini belirterek, "Bundan sonra burada kalmayacak. Operasyona devam ettikleri sürece biz kesinlikle durmayacağız." dedi.

"Balon söndü"
Bu ülkenin tarihi köklerini artık yeniden elde ettiğine işaret eden Dağ, şunları kaydetti: Biz sadece gaz vermiyoruz, hamasi nutuk atmıyoruz. Afrin'e Türk bayrağını asarak icraat yapıyoruz. Birileri onbinlerce silah verdiler, Türkiye'ye de silah ambargosu uyguladılar. Bir balon vardı. O balon Suriye iç savaşı başladığından bu yana hep şişirilmişti. Kendi kurdukları örgüt Kobani'yi işgal etti. Rakka'da da balonu büyüttüler. Balonu iyice şişirdiler. Ama o balon Afrin'de söndü. ABD'nin uşağı, ABD'nin buradaki temsilcisi gibi hareket eden, ondan silah alan PKK/PYD balonu Afrin'de tarihe gömülmüştür.



ŞENGÜL'DEN PARTİLİLERE UYARI
Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise teşkilatlara uyarılarda bulunarak, “Kongreleri yaptıktan sonra 3 yıl iktidardayız diye asla düşünmeyin. Eğer kongre bittikten sonra istenen çalışmayı, başarıyı sağlayamayan arkadaşlar olursa onlarla yolumuzu ayırırız. Sadece belediyeyi almakla görevimizi yapmış sayılmayız. Tarih, davetsiz misafirleri kabul etmez.  Bu yüzyılda tarih kendi kahramanını seçti. Biz böyle bir liderle yol arkadaşlığı yapmaktan, onun yanında yer almaktan onur duyuyoruz" dedi.

Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel yaptı. Kongrede mevcut başkan Yaşar Kırkpınar güven tazeledi.

KONGREDE NELER YAŞANDI?
AK Parti Bayraklı 4'üncü Olağan İlçe Kongresi, Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekillerinden Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya, partili belediye başkanı ile ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Bayraklı’da da kongrenin divan başkanlığını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip üyesi, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel yaptı. Kongrede kürsüye çıkan ilk isim, İlçe Başkanı Özgür Hızal oldu. 2019’a giden yolda sadece kadroları belirlemeyeceklerini, dava ve yol arkadaşlarının bu seçimlerde belirleneceğini belirten Hızal, "AK Parti belediyeciliğini buraya kazandırmak benim hayalim. Bayraklı laf değil hizmet bekliyor. Yaşadığı sorundan en kısa sürede kurtulmayı istiyor. Bayraklı'da mahalle mahalle dolaştık. İlçenin AK belediyecilik ile taşınmasını sağlayacağız" dedi.

Hızal’ın ardından AK Parti'li Sürekli, konuşma yaptı. Bayraklı’nın 9 yılını boşa geçirdiğini savunan Sürekli, "İnşallah seneye yerel seçimler Bayraklı’nın kurtuluşu olacak. Bu da yetmez Büyükşehir Belediyesi de AK Parti’nin olacak. Gittiğimiz her yerde bize kentsel dönüşümü soruyorlar. Diyoruz ‘Yapamadılar, beceremediler’. İnşallah seneye ak kadrolar bunu yapacak. Bayraklı’da günde 72 bin kişinin giriş çıkış yapacağı bir hastane yapıyoruz. Bayraklı’da istihdam sorunu olduğunu söylüyorduk. Bu hastane ile istihdam sorunu çözeceğiz" diye konuştu. 



'BİZİ İLK DURAKTA SATIP GİTTİLER'
AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül ise seçimler için samimi çalışılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bizim siyaset anlayışımızda görev istenmez. Size hangi görev verilirse görevinizi tam anlamı ile yerine getirmeye çalışırsınız. Sokağa indiğimde samimi bir taban görüyorum. Liderimiz için beklentisiz her şeyi ortaya koyuyor. Makam ve mevki beklentisi yok. Liderine güvenen samimi bir taban var. O samimi taban hep horlanır, dışlanır, içi kan ağlar bazen haksızlıklar karşısında susar ama çalışmaya geldiğinde en önde koşar. Bu arkadaşlarımızın omuzlarına binmiş, onların samimiyetini kullanan, makam peşinde koşan bir orta tabaka var. Bu tabaka vatan, millet, dava der ama hiç bir zaman samimi değildir. Kendisi varsa dava var kendisi yoksa dava yok. Bunları aramızda barındırmayacağız. Yerel seçimler geliyor samimi arkadaşlar canla başla çalışıyor. Ama üniversite mezunu diye partiyle ve davayla alakası olmayanları meclis üyesi yaptık. Onlar bizi ilk durakta satıp gitti. İhanet etti. Burada bizim de suçumuz var. Artık birinci derecede samimi derecede koşturan ilkokul mezunu olsun bu kişi meclis üyesi olacak. Emeği olmayan seçildikten sonra bir daha selam vermiyor."

Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da konuşmasında, 'Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, "Afrin’e kadar gelip, içeri girememek kendine güvenmemek anlamına gelir; ama biz kendimize, ordumuza güveniyoruz. Bugün şişirdikleri 'PKK-PYD balonu' Afrin’de patladı. Hem PKK- PYD balonu yerle bir oldu hem de arkasındaki güçler yerle bir oldu. Bizlere 'Emperyalist' diyenlerin bugün söyleyecek hiçbir sözü kalmadı. Emperyalizme karşı direnen varsa o da AK Parti’dir" dedi. 



LİSTE SÜRPRİZİ VE GERGİN ANLAR
AK Parti’de Bayraklı kongresi öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı. Mevcut Başkan Özgür Hızal'ın tek aday olarak seçime gitmesi beklenirken karşısına sürpriz bir aday çıktı. Eski ilçe başkan yardımcısı Cemil Kurkut da adaylığını açıkladı.

Kurkut salonda kendisine destek veren delegelerin imzalarını Divan’a sundu. Divan imzaları inceleyerek delegelere tek tek destek verip vermediğini sordu. Adı imza listesinde yer alan delegelerden desteğini geri çekenler oldu. Divan işlem sonunda yeter imza sayısına ulaşılamadığını ve sürenin de dolduğunu bildirdi ve Özgür Hızal’ın kongreye tek aday olarak girmesine karar verdi. Bu kararın ardından Kurkut’un adaylık girişimi boşa düşerken, salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. Salona çevik kuvvet ekipleri de gelirken, gergin Kurkut taraftarlarının salonun dışına çıkmasıyla son buldu.

 
Şiir dolu iki gün: Dizeler Konak'ta buluştu
 
Menemen'deki tarım fuarında güzeller geçidi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de yeniden Devlet Bahçeli dönemi
MHP'nin 12. Olağan Kurultayı'nda tek aday olan Devlet Bahçeli, yeniden genel başkan seçildi.
DSP'de Karakülçe Genel Başkan Yardımcısı oldu
Demokratik Sol Partide (DSP), Hikmet Sami Türk'ten boşalan Başkanlık Kurulu ...
Erdoğan: Afrin'e girdik, giriyoruz...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de yaptığı konuşmada "Afrin'e ...
 
CHP Konak’tan ‘İstiklal Marşı' tepkisi
CHP Konak İlçe Başkanlığı “İstiklal Marşıma dokunma” adı altında Kıbrıs ...
CHP’li Yıldırım üyeleri göreve çağırdı
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım, sosyal medyadan yayınladığı mesajında ...
AK Partili Başkanlardan Denizli mesaisi: Masada 2019
AK Parti Genel Merkezi tarafından Denizli’de "AK Belediyeler 2019 Yolunda" ...
 
CHP'li Bayır'dan İstiklal Marşı çıkışı: Algı operasyonu
CHP İzmir Milletvekili Bayır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘’İstiklal Marşı’’ile ...
CHP'li vekil spor yönetim kadroları için kota istedi
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı ...
Ekmeleddin İhsanoğlu kalp krizi geçirdi
MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Azerbaycan'da kalp krizi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri