POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
2 Nisan 2019 Salı - 11:21

AK Parti'de İl Eski Başkanı'ndan çarpıcı Zeybekci tespiti ve iki 'vekil' çıkışı!

İzmir’de sandıkta hayal kırıklığı yaşayan, Büyükşehir yarışında 20 puan fark yiyen, 7 olan belediye sayısı da 4’e gerileyen AK Parti'de, İl Eski Başkanı Bülent Delican’dan '31 Mart' değerlendirmesi geldi. Delican, Büyükşehir Adayı Zeybekci özelinde çarpıcı bir tespitte bulunurken, Yaşar Kırkpınar ve Atilka Kaya'yı işaret ederek, "AK Parti’nin elinde olan ve aynı zamanda milletvekilimizin olduğu 2 ilçemizin Torbalı ve Kemalpaşa’nın kaybedilmesi dikkat edilmesi gereken bir konu" dedi.

AK Parti de İl Eski Başkanı ndan çarpıcı Zeybekci tespiti ve iki  vekil  çıkışı!

GERÇEKİZMİR – Türkiye’nin sonucu merakla beklediği 31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. İzmir’de sandığa Millet İttifakı damga vurdu.

Büyükşehir’de Millet İttifakı’nın Adayı CHP’li Tunç Soyer, Cumhur İttifakı’nın Adayı AK Partili Nihat Zeybekci’nin 20 puan önünde ipi göğüsledi. AK Parti, İzmir’deki 7 belediyesinin 5’ini kaybederken, sadece Bayındır ve Bergama’yı CHP’nin elinden aldı.

İzmir’de ortaya çıkan sonuç AK Parti cephesinde hayal kırıklığı yaratırken, 4 yıla yakın süre partide il başkanlığı yapan ve görevi 2018 yılında Aydın Şengül’e devreden Bülent Delican’dan çarpıcı bir değerlendirme geldi.

ZEYBEKCİ İZMİR’DEN VEKİL OLSAYDI…
Delican, “Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci geçmiş yıllarda İzmir Milletvekili olmuş olsaydı. Bugün çok daha farklı sonuç çıkardı” dedi.  
Delican, “Nihat Bey’in çabasını takdir ediyorum. Elinden geleni yaptı. Emeği çok büyük. Geldiğinden bugüne baktığınızda çalışma performansı, İzmir’le uyumu son derece netti. Şunu isterdim ki çok daha öncesinde İzmir Milletvekili olabilseydi. Ben 2015 yılında listelerde olmasını istemiştim. Yazdığım halde Genel Merkez yazmadı. Binali Bey o dönem İzmir’de etkiliydi. Nihat Bey daha önce İzmir’de sahada olmuş olsaydı daha farklı bir sonuç olabilirdi. İzmirliler Nihat Bey’i sevdi. Gittiği her yerde ciddi teveccüh gördü. Çok tecrübeli bir isimdi zaten. İzmir’e katkısından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

KEMALPAŞA VE TORBALI’YA DİKKAT ÇEKTİ
Delican AK Parti’nin seçim kaybettiği ilçeler arasında Kemalpaşa ve Torbalı’ya dikkat çekti.

Delican, Kemalpaşa’da İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ve Torbalı’da da bir diğer İzmir Milletvekili Atilla Kaya’ya işaret ederek, “AK Parti’nin elinde olan ve aynı zamanda milletvekilimizin olduğu 2 ilçemizin Torbalı ve Kemalpaşa’nın kaybedilmesi dikkat edilmesi gereken bir konu. Bu iki ilçe elimizde olan ilçelerdi. Milletvekili çıkarttık bu ilçelerden. Sonuçta kaybedildi. Bunlar parti içerisinde yapılacak çalışmalarda değerlendirilecektir” dedi.

KİBİRLENMEMEK VE VATANDAŞLA DAHA FAZLA TEMAS KURMAK
“AK Parti İzmir’de daha fazlasını hak ediyor. Bunu da teşkilatımızla ilerleyen dönemlerde yerine getireceğiz” diyen Delican, şöyle devam etti:
“Bütün ilçelerde İzmir’e hizmet etmeyi istedik. Olmadı. Yapılan hatalar değerlendirilecektir. Bundan sonra en önemli anahtar asla kibirlenmemek ve vatandaşla daha fazla temas halinde olmaktır. Siyasi partilerin  il başkanlıkları ve ilçe başkanlıkları sadece siyaseti halkla en iyi şekilde bütünleştirebilmek için merkezlerdir. Buna da dikkat edilmesi gerekecektir. Bunların hepsi parti içinde konuşulacaktır.”

FATURALAR İL BAŞKANINA ÇIKAR
Delican kendisinden sonra göreve gelen il başkanı Aydın Şengül için ise, “Bütün faturalar il başkanına çıkar . Bu işin kaderi budur. Ben de il başkanlığı yaptım ama il başkanlığı koltuğunda oturan birini değerlendirmem doğru olmaz. Teşkilat değerlendirmesini yapacaktır” dedi.

Delican, Bergama’da seçimini kazanan Hakan Koştu’nun kendi dönemlerinde ilçe başkanı yapıldığını, Bayındır’da kazanan Uğur Demiezen ile ilçe başkanı-il başkanı olarak çalıştığını, Kiraz’da ikinci kez seçimi kazanan Saliha Özçınar’ın kendi döneminde MHP’den AK Parti’ye geçtiğini, Kınık’ta bir kez daha başkanlık yarışını kazanan Sadık Doğruer’i de uzun yıllar tanıdığının altını çizdi, seçimi kazanmalarından ötürü tebrik etti.

 
Karşıyaka'nın yeni başkanından duygu yüklü iki ziyaret
 
EPDK açıkladı: Elektriğe zam olacak mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın yeni başkanından duygu yüklü iki ziyaret
Yüzde 71.50'lik oy oranıyla Türkiye ikincisi olarak Karşıyaka Belediye ...
Tek tek hesapladı, İmamoğlu'nu 20 kez aradı!
CHP'de, 31 Mart seçimlerinin sonuçları değerlendirilirken, o geceye ilişkin ...
YSK Başkanı'ndan kritik açıklama
YSK Başkanı Güven, itiraz olmayan yerlerde mazbataların verileceğini bildirdi.
 
31 Mart ve İzmir!
İzmir’de sandığa Millet İttifakı Büyükşehir artı 25 ilçeyle damgasını vurdu.
Soyer: En güzel hikaye şimdi başlıyor!
Soyer, “Martın sonu bahar oldu. Türkiye’de siyasetin dili de, içeriği ...
Anket şirketlerinin yerel seçim karnesi!
31 Mart yerel seçimleri öncesinde en çok konuşulan konulardan biri anket ...
 
Sekreter olarak girdi, başkan oldu!
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, belediyede özel kalem müdürüyken yeri ...
Çelik: Sandığa giden her oyun takipçisiyiz
Ankara ve İstanbul açısından sandık sonuç tutanakları ile sayım-döküm ...
AA İstanbul sonuçlarının yüzde 100'ünü açıkladı
Anadolu Ajansı İstanbul verilerini güncelledi ve oyların yüzde 100'ünü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri