POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
17 yaşındaki çocuk baba katili oldu!
17 yaşındaki çocuk baba katili oldu!
Bakan açıkladı: İliç'te 2 cenazeye daha ulaşıldı!
Bakan açıkladı: İliç'te 2 cenazeye daha ulaşıldı!
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Pençe Kilit bölgesinde bir asker şehit!
Pençe Kilit bölgesinde bir asker şehit!
5 Eylül 2020 Cumartesi - 08:37

AK Parti'de çifte kongre raporu: Pakdemirli, Sürekli, Zeybekci ve vekillerden çarpıcı mesajlar!

AK Parti İzmir’de pandemi nedeniyle ertelenen kongre maratonu yeniden başladı. Gaziemir ve Torbalı’da sandık mesaisi yaşandı. Kongrelere katılan Bakan Pakdemirli, İl Başkanı Sürekli, Ekonomi Eski Bakanı, Büyükşehir Adayı Zeybekci ve vekillerden çarpıcı mesajlar geldi.

AK Parti de çifte kongre raporu: Pakdemirli, Sürekli, Zeybekci ve vekillerden çarpıcı mesajlar!

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir’de pandemi nedeniyle ertelenen ilçe kongreleri için yeniden start verildi.

Mart ayında İzmir’de Aliağa, Bergama, Bayındır, Kiraz ve Kınık ilçe kongrelerini gerçekleştiren AK Parti koronavirüs nedeniyle kongre mesaisine ara vermişti.

Kongre maratonu Gaziemir ve Torbalı ile yeniden başladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşen her iki kongrede de mevcut başkanlar güven tazeledi.

GAZİEMİR’DE MUÇAY GÜVEN TAZELEDİ
Gaziemir’de mevcut İlçe Başkanı Serdar Muçay’ın tek aday aday olduğu kongre Bizim Bahçe Kır Düğün Salonu’nda gerçekleşti.



AK Parti Gaziemir İlçe Kongresi’ne Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri; Necip Nasır, Cemal Bekle, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir yaptı. Kongrede Zülfi Çetinkaya başkanlığa aday olmak istedi ancak gerekli olan bazı prosedürleri yerine getirmediği için tüzük gereği Çetinkaya'nın adaylığı kabul edilmedi. Muçay seçime tek aday olarak gitti ve güven tazeledi.

MUHALEFETE 'AFET' ÇIKIŞI! 
Gaziemir İlçe Kongresi’nde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli burada yaptığı konuşmada, sel ve yangın gibi afetlerle geçen yaz ayları boyunca, AK Parti kadrolarının felaketlerin neden olduğu hasarı onarmak ve vatandaşlara hizmet için canla başla çalıştığını kaydetti.

Muhalefet partilerine mensup bazı milletvekillerinin afet bölgelerindeki tutumunu eleştiren Bakan Pakdemirli, şöyle konuştu: Geçen gün bir yangın var. Jandarma karakolunda oturuyoruz. Gece de oradaydık. İki tane milletvekili geldi. Partisini şimdi söylemeyeceğim. Muhalefet partisi. Geldiler, 'Buyurun' dedik oturdular ama gelir gelmez ne yapmak istediklerini anladım. Fotoğraf çekecekler, Instagrama koyacaklar. Onların derdi o. 'Biz de oradaydık' diyebilmek için geliyorlar. Bir şey yapmak için değil, yapmış gibi görünmenin peşindeler. Cumhur İttifakı dışında böyle bir problem var. Vatana millete hizmet üretmeme gibi bir şeyle karşı karşıyayız. İşin aslı bütün partiler hizmet için var. Kitap böyle yazıyor ama Türkiye'nin gerçeklerini Cumhur İttifakı dışındaki partiler görmek istemiyor.

Bakan Pakdemirli, halkın her seçimde AK Parti'yi ödüllendirdiğini kaydederek, "Çünkü biz hizmet için buradayız." ifadelerini kullandı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı hizmetleri
Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu dile getiren Pakdemirli, "Kanadalılar yangın konusunda geçen gün bize geldi. En son İHA'ları gösterdik. Defteri, tası tarağı topladılar ve 'Bizden daha iyi yapıyorsunuz' dediler. Türkiye her konuda iddialı bir ülke. Dünyanın en büyük köprüleri, hastaneleriyle barajlarıyla her şeyiyle Türkiye artık dünyada en iddialı ülke haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle inşallah bu sevda yıllar boyu sürecek." şeklinde konuştu.  

Söz verdikleri gibi, zarar edilen tarımsal ürün bırakmadıklarını, üretici dostu politikalar izlediklerini vurgulayan Bakan Pakdemirli, yangınlara müdahale süresini kısalttıklarını, milyonlarca fidan diktiklerini, birçok ürünü marka haline getirdiklerini de bildirdi.

Kurulduğundan bu yana AK Parti üyesi olduğunu ifade eden Pakdemirli, "Bakan olana kadar hiç önemli bir görevim olmadı. Her seçimde birçok milletvekilimizin yanındaydım. Önemli olan bu işin bir parçası olmak, neferi olmak." dedi.

Pakdemirli, parti üyelerinden vatandaşa AK Parti'yi iyi anlatmalarını isteyerek, "Kendimizi çok daha iyi anlatmamız lazım. Önümüzde 3 sene var. Vatandaş son 3-4 ay önce kapısının çalınmasını istemiyor. Şimdiden kapıları çalmamız lazım. Bunun millet davası olduğunu anlatmamız lazım." diye konuştu.

İZMİR, ONA YAKIŞMAYAN PROBLEMLERLE CEBELLEŞİYOR
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci de kongrede yaptığı konuşmada söyledi: Biz bu illete hizmetkar olmaya geldik ve bunu Allahlın bir lütfu olmaya geldik. Biz İzmir’i ve Gaziemir’i kazanmaya değil buraya kendimizi vermeye geldik. Çünkü inanıyoruz ki Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyet seviyesine çıkma yolunda en önemli adımları kat ettiğimiz bugünlerde Türkiye bu yolcuğu İzmirsiz yapamaz. İzmir Türkiye’ye lazımdır. İzmir, her alanda şu anda olduğu yeri hak eden bir şehir değildir. Antalya’ya 25 milyon turist gelirken İzmir’e 5 milyon gelmesine biz razı değiliz. İzmir’de gençlerin iş bulamadıkları için göç etmesine biz razı değiliz. İzmir’in bugün ona yakışmayan problemlerle cebelleşmesine biz razı değiliz İzmir de razı değil. Türkiye’nin en güzel şehri ve batıya açılan şehrinin hala çöp problemi yaşamasına razı değiliz. İzmir körfezi bir dünya mirasıdır. Oraya yüzlerce noktadan kanalizasyon atığı akıtılmasına razı değiliz. Bu yüzden yönetimine talip olduk. Bu yolumuzda da sonuna kadar devam edeceğiz. Bizim ruhumuz, gözümüz ve kalbimiz İzmir’in üzerindedir ve İzmir’in dertlerini çözene kadar kendimizi İzmir’e adamaya devam edeceğiz.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yıl sonuna kadar İzmir'de 86 bin üyeyi partiye kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti'nin Türkiye'de halk iktidarını kurduğunu, tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de halkın sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirtti.

GAZİEMİR’İ GERİ ALACAĞIZ
Kongrede konuşan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Serdar Muçay, “Siz değerli büyüklerimin riyasetinde Gaziemirli ve AK gönüllülerimizin desteği ve kendi isteğimle bu göreve aday oldum… Kenarda değil her zaman meydanda olan ilçemizin sosyolojisine hakim bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Yine meydandayım yine irademi gösteriyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediğimi gibi inşallah 2023’e emin adımlarla yürüyeceğiz ve Gaziemir’imize AK yönetimi getireceğiz. İşte tam da burada sizlerin huzurunda söz veriyoruz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve Gaziemir’imizi tekrar geri alacağız” dedi.

TORBALI’DA GÜNAYDIN YENİDEN BAŞKAN
Torbalı’da mevcut İlçe Başkanı Selman Günaydın’ın tek aday olduğu kongre Alyans Düğün Salonu’nda yapıldı. AK Parti Torbalı İlçe Kongresi’ne Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekilleri; Mahmut Atilla Kaya, Cemal Bekle, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir yaptı. Mevcut İlçe Başkanı Selman Günaydın kongrede güven tazeledi.

ÇOK YAKINDA PANDEMİ BİTECEK, YİNE BERABERİZ
AK Parti Torbalı İlçe Kongresi’nde ilçe teşkilatına övgüler yağdıran İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Sizlere daha uzun süre hitap etmek isterdik, bundan mahrum olduk. Ama kongreler bitecek, pandemi de bitecek. Ardından beraberiz inşallah. Yine ilçe danışmalarda, il danışmalarda coşkulu ve heyecanlı birlikteliğimizi gerçekleştireceğiz. Çok yakında pandemi sona erecek inşallah. Torbalı’mız yine muhteşem, tebrik ediyorum. 7. Olağan Kongremiz Torbalı’mıza, İzmir’imize, partimize hayırlı olsun. Kongremizde her zamanki heyecanı gözlemliyorum. Torbalı her daim birinci, Allah nazarlardan saklasın. Bir 7 Haziran’dan bir de 2019’da bir yol kazasına uğradık ama bunlar da geçer. 2024’te inşallah kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hiç merak etmeyin. Tüm Torbalı teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum. Torbalı’da bizlere birçok zaferi yaşattınız, inşallah bundan sonra da yaşatacaksınız. Selman Günaydın kardeşim ve ekibine başarılar diliyorum. Durmadan, yorulmadan çalışıyorlar. Pandemi sürecinde çok başarılı işlere imza attılar. Bu arada gönül seferberliği programlarına başladık, Torbalı onda da büyük işler başarıyor. Torbalı yıl sonuna kadar 5 bin üye yapacak inşallah. Bu teşkilat bunu başarır, inanıyorum. Kongremiz tekrardan hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

2024’TE DÜŞTÜĞÜMÜZ YERDEN KALKACAĞIZ
Kongrede konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Burada 2012’den yapılmış tüm seçimlerde 7 Haziran hariç AK Parti hep birinci parti çıktı. Yerel seçimlerde 2014’te kazandık, 2019’da ayağımız sendelenmiş olabilir ama 2023’te AK Parti Torbalı’da yine birinci parti olacak. Ve inşallah 2024’te düştüğümüz yerden kalkıp Torbalı’daki hizmetlerimize inşallah hız kesmeden devam edeceğiz. Düne maşallah yarına Bismillah diyorum kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

ARAYA PANDEMİ GİRDİ AMA GÖNLÜMÜZE MESAFE GİRMEDİ
Torbalı Kongresi’nde konuşan Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci de, “Çok özledik. Torbalı’yı özledik. Torbalı’daki sokaklardaki caddelerdeki yürüyüşümüzü özledik. Araya sebepler girdi, araya pandemi girdi ama gönlümüze hiçbir mesafe girmedi. Kalbimiz, gönlümüz hep buradaydı. Bu kongreler inşallah başlangıcımız olsun diyoruz. Kongrelerle birlikte yeniden çisil çisil bereketli yağmurlar gibi İzmir’imizin her sokağını her mahallesini ziyaret etmeye, gönüller yapmaya devam edeceğiz inşallah. Bugün 7.sini gerçekleştirdiğimiz kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 
Buca'nın bilim üssü yine tarih yazdı!
 
Usta oyuncular Bornova’da gençlerle buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böke'den 'Genel Sekreter' olarak İzmir'e ilk ziyaret!
İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, partisinin il başkanlığını Genel ...
İnce ‘Memleket Hareketi’ni Sivas’tan başlattı
CHP'li Muharrem İnce, 1000 günde tamamlayacağı 'Memleket Hareketi'ne bugün ...
AK Parti İzmir'de kongreler yeniden başlıyor: İşte ilk hafta sandık kurulacak ilçeler?
AK Parti İzmir’de koronavirüs nedeniyle ara verilen ilçe kongreleri 5 ...
 
CHP İzmir gündemdeki kongreyle ilgili komisyon kurdu
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında geçtiğimiz hafta sonu yapılan ...
CHP İzmir'de Genel Başkan ve İl Eski Başkanı için 'disiplin' dilekçesi!
CHP İzmir Gençlik Kolları’nda olaylı kongrenin ardından sular durulmuyor. ...
'Olaylı kongreye' yapılan itirazla ilgili Genel Merkez ne karar verdi?
Hafta sonu gerçekleşen ve arbede yaşanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
 
MHP İzmir'de kongre takvimi belli oldu
MHP İzmir’de kongre takvimi belli oldu. 9 Eylül’de başlayacak olan kongre ...
Kılıçdaroğlu'dan Abdullah Gül açıklaması
NTV'ye konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı ...
'Olaylı kongre’ polemiği: Sürekli’den Yücel’e: Mağdur da mağdur eden de ortada!
CHP’nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen ve arbede çıkan, basın mensuplarına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri