POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
2 Şubat 2018 Cuma - 11:20

AK Parti'den pazaryeri çıkışı: Hedefte o iki belediye!

Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, Özkanlar Pazaryeri için buldukları çözümün, CHP’li iki belediye (Bayraklı-Bornova) arasındaki anlaşmazlık nedeniyle hayata geçirilemediğini, 800 esnaf ile yaklaşık 50 bin vatandaşın mağdur edildiğini söyledi.

AK Parti den pazaryeri çıkışı: Hedefte o iki belediye!

İZMİR - Pazaryeri koşullarını sağlayamadığı gerekçesiyle Danıştay kararı ile kapanan Özkanlar Pazaryeri ile ilgili mağduriyet devam ediyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın katılmadığı, Başkan Vekili Şeref Balbay’ın yönettiği meclise yine Özkanlar Pazaryeri gerginliği damga vurdu. Ak Parti Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, Özkanlar pazaryerinin Bornova’daki karayolları viyadüklerinin altına kurulması ve buraya taşınması için Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın devreye girerek Karayolları Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinleri aldığını belirterek, şöyle devam etti: “Yaklaşık 800 Pazar esnafı ile buradan alışverişini yapan 50 bin vatandaşımızın mağduriyetini giderecek bu çözüm, maalesef CHP’li Bayraklı ve Bornova belediyeleri arasındaki anlaşmazlık neticesinde hayata geçememiştir. Bornova Belediyesi, siyasi bir manevra yaparak bu çözüme karşı çıkmıştır. Burada CHP’li iki belediye arasında sorunlar var ve bunun ceremesini Bayraklı halkı çekiyor.”

OLMAYAN PAZARYERİ İÇİN PARA MI TOPLANDI?
Öte yandan Bayraklı Belediyesi eski Zabıta Müdürü’nün yargılandığı olayı hatırlatan Haspolat, “Nene Hatun Kız Yurdu yanında bir arsa vardı. Bayraklı Belediyesi buraya kapalı pazaryeri yapılacağını belirtip, gayrı yasal olarak makbuz karşılığı Pazar esnafından paralar topladı. Bu paralar nerede? Bu paranın miktarı nedir? Yine bu olayla ilgili olarak apar topar kurulan bir dernek var. Bu derneğe de başkanlık yapan ve görevden alınan bir zabıta müdürü var. İşte o dernek belediyeye 3 tane araç hibe ediyor. Biz o zaman da buna itiraz ettik. Bu araçlar neden hibe ediliyor diye sorduk. Ayrıca Zabıta Müdürü Başkan tarafından mı görevden alındı yoksa savcılık soruşturası ile mi uzaklaştırıldı. Bütün bu konuların meclise ve Bayraklı halkına açıklanmasını istiyoruz” diye konuştu.

ÇAY MAHALLESİ PAZARYERİ'NDE DE SORUN VAR
Bir pazaryeri eleştirisi de Ak Partili Meclis Üyesi İsmail Yağcı’dan geldi. Yağcı, Çay Mahallesine yapılan kapalı Pazar yerinin bir türlü hizmete açılamadığını hatırlatarak, “Burada nasıl bir sorun var. Burada yer alacak tezgah sayısı hesaplanmadı mı, şimdi kapalı pazaryeri gecekondu gibi eklemelerle büyütülüyor.

Pazar yeri tartışmasında Ak Parti Grubu bir iddiayı daha gündeme taşıyarak, Fuat Edip Baksi pazarının bir hafta mahalle içinde bir hafta viyadüklerin altında kurulduğunu savundu.

BAYRAKLI BELEDİYESİ NE KADAR GAYRİMENKUL SATTI?
Ak Parti Grubu ayrıca sözlü bir önerge vererek, Bayraklı Belediyesinin kurulduğu günden bugüne kadar belediyeye ait kaç gayri menkulü sattığını ve bunlardan ne kadar gelir elde ettiğinin bilgi olarak meclise sunulmasını talep etti.

Ak Parti Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, “Sayın Başkan, Bayraklı Belediyesinin kurulduğu günden beri kaç daireyi, kaç gayrimenkulü satılmıştır ve bunlardan ne kadar gelir elde edilmiştir? Ayrıca belediyeye ait kaç bin metre kare arsa satılmıştır ve bunlardan ne gelir elde edilmiştir? Ayrıca gecekondu hak sahiplerine kaç bin metrekare yer satılmış ve ne kadar gelir elde edilmiştir. Bu bilgilerin meclisimizle paylaşılmasını talep ediyoruz” dedi.

ATIK SU BEDELİ KULLANILAN SU BEDELİNDEN FAZLA
Atık su ve katı atık bertaraf tesisi tarifelerinin görüşülmesi sırasında da Haspolat, bir kez daha söz alarak, İzmir’de atık su ve katı atık bertaraf bedelinin, vatandaşın kullandığı suyun bedelinden daha fazla bir rakam olarak faturalara yansıdığını söyledi. Haspolat, komisyonlara havale edilen bu madde ile ilgili olarak “Komisyonlardaki meclis üyelerinden rica ediyorum, lütfen bu tarifeleri minimumda tutsunlar” dedi.

YENİ İÇKİLİ YERE İHTİYAÇ YOK!
Mansuroğlu ve Manavkuyu mahallelerinde yeni içkili yer bölgesi tespit edilmesi yönünde de meclise bir talep geldi. Bu talebe karşı da Ak Partili İsmail Yağcı, itiraz etti. Yağcı, “Biz Bayraklı’da mevcut içkili yerlerin yeterli olduğunu düşünüyoruz. Ak Parti Grubu olarak mümküne ikamet alanlarının dışındaki alanlara içkili yer ruhsatı verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

BALBAY: KONU YARGIDA, ZABITA MÜDÜRÜ YARGILANIYOR
Meclisi yöneten Başkan Vekili Şeref Balbay ise Pazar esnafından toplanan paraların belediyenin ek hesabında tutulduğunu belirterek, “Bu konu zaten yargıda, eski Zabıta Müdürü bununla ilgili yargılanıyor. Konu yargıda olduğu için de bu konunun burada konuşulmasını doğru bulmuyorum. Elinizde bu konulara ilişkin bilgi veya belge varsa bunları Savcılığa iletin. Bu konuda yargı son kararı verecektir” diye konuştu.

 
Göztepe'nin Trabzon'da umudu Demba Ba
 
Kemalpaşa'da öğrenciler Bilgievi'ne akın etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kalkan’dan üzümde Avrupa örneği
Üzüm üreticileri ve bağcılık sektörünün sorunlarının çözümü için kurulan ...
TBMM'de mini 'sağlık' zirvesi: İzmir'de o hastaneleri Başbakan açacak
TBMM’de İzmir özelinde mini ‘sağlık’ zirvesi gerçekleşti. 
CHP Genel Merkezi'nde liste trafiği: İşte İzmir kulisleri
Kurultaya sayılı saatler kala CHP Genel Merkezi'nde liste trafiği arttı. ...
 
7 OHAL KHK'sı Meclis'te kabul edildi
TBMM Genel Kurulunda görüşülen yedi OHAL Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kabul edildi.
Bayraklı'da 'kongre çatlağı' istifa getirdi: Grup Sözcüsü bıraktı!
Uzun yıllardır Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'la siyasi yol yürüyen ...
Erdoğan: Teröristlerden 800 tanesinin işi bitti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin ''Afrin'de teröristlerden ...
 
Bakan Fakıbaba İzmir'de konuştu: Üniversiteler bize destek vermezse...
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ...
CHP Genel Merkezi’nde PM trafiği: İzmir’den kimler önerildi?
CHP’de kurultay öncesi Genel Merkez trafiği hızlandı. Ankara’da bulunan ...
İstifa eden AK Partili Başkan kalp spazmı geçirdi
AK Parti Aydın İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini dün sosyal medyadan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri