POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
3 Mayıs 2020 Pazar - 21:06

AK Parti ve MHP'den Soyer'e 'İzmirliler Günü' tepkisi!

Sosyal medya hesabından her yıl 3 Mayıs gününün Dünya İzmirliler Günü olarak kutlanacağını ilan eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, AK Parti ve MHP'den sert tepkiler geldi.

AK Parti ve MHP den Soyer e  İzmirliler Günü  tepkisi!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kent için önemli bir kararı açıkladı. 

Başkan Soyer bugünden itibaren her yıl 3 Mayıs gününün Dünya İzmirliler Günü olarak kutlanacağını açıkladı. 

AK Parti ve MHP,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 3 Mayıs’ı ‘İzmirli’ler Günü’ ilan etmesine tepki gösterdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

Duyduk ki Sayın Soyer; eli boşluktan yeni bir icada soyunmuş! 3 Mayıs’ı ‘İzmirli’ler Günü’ ilan etmiş! Meclise getirilmemiş,İzmir’in dinamiklerinden bir tek görüş alınmamış, STK’lara, odalara, İzmir halkına sorulmamış. Tek dayanak, tarihin trafik plakamıza uygunluğu!

Sayın Başkan kendisine yine dışı afili, içi boş, yersiz bir meşgale bulmuştur.En önemlisi de; haksız yere bize yönelttikleri ‘Tek Adam’ eleştirileri ile çelişkiye düşmüştür. Demokrasiyi,dayanışma kültürünü sindirmiş,tarih yazmış bir şehre; bunu dayatmak hak değildir!

İzmir’in bir günü vardır. O da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Belkahve’den bu şehre gururla baktığı zafer günüdür. İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül tarihidir. Gündem ve ihtiyaç değilken,neden böyle bir arayışa girdiklerini anlamak zor!

Ancak bildiğimiz bir şey var; o da çiçek böcek, aşk meşk, bol coşku, bol neşe ve bol dansla bu geminin yürümeyeceği. Bu ülkenin ve şehrin gerçekleri, hiç olmazsa arada bir ciddiyet ister. Gündem salgınla mücadele; ve üzücü ki onlar, başka dünyadalar.

Hadi bu kararın yasal gereğini yerine getirmeyişini bir kenara bırakalım.Tek adammış gibi davranmasını; aynı güne denk gelen diğer anma günlerini de! Biri bize şunu söyleyebilir mi? İzmir’in çöpü, ulaşımı, bitirilmeyi bekleyen projeleri,salgınla mücadele günlüğü ne alemde?

ŞAHİN: İZMİR'İN DEĞERLERİ İLE OYNATMAYIZ

Soyer'e bir tepki de MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'den geldi. Şahin, sosyal medya hesabından, " Tunç Soyer, bir şehri anlamlı hale getiren plakası değil şanlı tarihidir. 9 Eylül İzmir’in ve İzmirli’nin en müstesna günüdür. İzmir’in değerleri ile oynama, oynatmayız. Ayrıca 3 Mayıs, Atatürk'ün Türk Milliyetçiliği umdeleri üzerine kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin faşist tek parti cuntası tarafından, sanık sandalyesine oturtulma günüdür." ifadeleriyle tepki gösterdi.

KAYA: 9 EYLÜL'E ALTERNATİF ÜRETMEYE KALKMIŞ

Soyer'in 'İzmirliler Günü' kararına tepki gösteren bir başka isim de AK Parti MKYK Üyesi, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya oldu. Kaya sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

Göreve geldiği günden beri, herkesin Belediye Başkanı olmaktan uzak bir şekilde, üslup ve davranışlarında bölücülüğü, ayrımcılığı ve kamplaştırmayı esas alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, şimdi de İzmir'imizin doğum günü olan 9 Eylül'e alternatif üretmeye kalkışmış.?

Güzel İzmir'imizde farklı görüş ve düşüncelerden herkesin, İzmirlilik ruhu ve kıvancıyla kutladığı 9 Eylül tarihi, bir milletin yeniden doğuşunu ilan ettiği tarihtir. İzmir'in tek günü vardır, o da 9 Eylül'dür. İzmirlilerin ortak duygu birlikteliğini hiç kimse bölemez. ?

9 Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, Hasan Tahsin'i, Yüzbaşı Şerafettin'i, bu toprakları Kuva-yi Milliye ruhuyla bize vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran, saygı ve rahmetle andığımız gündür. İzmir'in günü 9 Eylül'dür.

OSMANAĞAOĞLU:KAFASINA GÖRE İLAN ETMİŞ

MHP İzmir İl Milletvekili Taner Osmanağaoğlu da sosyal medya hesabından Soyer’e sert eleştiriler getirdi.

Osmanağaoğlu şu ifadeleri kullandı;

“ İzmir BB Bşk. Tunç Soyer lüzumsuz işler peşinde koşmaya devam ediyor.En son bir kamyonun kasasında,sergilediği garip hareketlerle,komünist marşı eşliğinde "yolunu bulmaya" çalışan Soyer bu kez de "kafasına göre",tek başına, 3-5 Mayıs tarihini Dünya İzmirliler Günü ilan etmiş.

İzmirlinin günü; 15 Mayıs 1919'da çirkin postallarıyla İzmir'imizi kirletmeye teşebbüs eden Yunan'a namlusundaki kurşun ile cevap veren Hasan Tahsin ruhunun huzura erdiği, İzmir'in de bayramı 9 Eylüldür!

İzmir'i, İzmirliyi "boş atıp dolu tutma" stratejisiyle oyalayabileceğini sanan müptezellere en güzel cevabı yine İzmirliler vermektedir ve verecektir. İzmirlinin uyduruk günlere de, uyduruk gündemlere de ihtiyacı yoktur!”

 
Yeni veriler açıklandı: 11 Mart'tan bu yana ilk kez...
 
İzmir'de sır son: Evinde ölü bulundu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yurttaş 3 Mayıs 2020 Pazar 23:47

Bu fikir bizatihi Başkan'ın kendisine aitse, çok büyük bir hata yapmış ve herşeyden öte kendi partisine zarar vermiştir. Ama bu fikir kendisine ait değilse, O'na bu fikri veren danışmanı derhal yanından uzaklaştırmalıdır. Ve sosyolog mu olur, tarihçi mi olur bilmem ama doğru dürüst bir sosyal bilimciyi kendisine danışman edinmelidir.

Yorumu oyla      0      0  
Chp karşıyaka 3 Mayıs 2020 Pazar 21:56

Yazık şımarık çocuk izmir e yakışmıyor...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür toplum için özgür basın şart
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla ...
Erdoğan'dan hastane projeleri paylaşımı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy ve Sancaktepe'de toplam 2 ...
MHP Lideri Bahçeli'den seçim mesajı
MHP lideri Bahçeli, "Türk milleti zalim ve demokrasi muhaliflerine asla ...
 
CHP'li Çam'dan iktidara fotoğraflı 1 Mayıs salvosu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir önceki dönem Milletvekili Musa Çam, 1 Mayıs’ta ...
İzmir siyasetinde 'İstanbul' tartışması: İki il başkanı da müdahil oldu!
CHP ve İstanbul İl Başkanının sözleri siyasi arenada tartışma yaratırken, ...
Yücel'den 1 Mayıs mesajı: Ekmek parası mecburiyeti mağduriyete çevrildi!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, 1 Mayıs mesajında, "İşçimizin ekmek parası ...
 
AK Partili Sürekli: Emek en önemli değer
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
Dışişleri'nden Birleşik Arap Emirlikleri'ne tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ...
CHP'li belediye başkanlarından 6 maddelik deklarasyon
CHP'li belediye başkanları 6 maddelik bir deklarasyon yayınladı. Deklarasyonda, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri