POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
Fenerbahçe'nin Yüksek Divan Kurulu Başkanı belli oldu
6 Ekim 2020 Salı - 18:51

AK Parti’den CHP’ye flaş Kent A.Ş. çıkışı: Kurtaramayacaksınız, batacak!

Karşıya Belediyesi meclis toplantısında Kent A.Ş.’ye ayni sermaye aktarımı gündeme gelirken AK Partililer eleştirilerde bulundu. AK Partili Baran, “Kent A.Ş.’ye 2 yıldır vere vere bittik! Kent A.Ş.’yi batmaktan kurtarmaya çalışıyorsunuz ama Kent A.Ş. batacak. Siz tüm belediyeyi Kent A.Ş. üstüne yapsanız da kurtulamayacak” dedi.

AK Parti’den CHP’ye flaş Kent A.Ş. çıkışı: Kurtaramayacaksınız, batacak!

GERÇEKİZMİR- Karşıyaka Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Cemil Tugay’ın yokluğunda Atilla Baysak idaresinde gerçekleşti. Oturumda Mavişehir’deki bir binanın belediye şirketi olan Kent A.Ş.’ye ayni sermaye olarak aktarılması gündeme geldi.

AK Parti karara karşı çıkarken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oylarıyla madde kabul edildi.

Önceki ayni sermaye aktarımını hatırlatarak eleştirilerde bulunan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Yine bir Kent A.Ş. yine sermaye aktarım olayı var. Bu önergenin aynısı Mustafa kemal Mahallesi’nde de hayata geçmişti. Bir karar almıştık. Meclisten geçmişti. Zamanla aslında imar planlarında yeşil alan ve spor alanı geçen yerde ticari bir işletmenin reklamlarını görüyoruz. Biz aslında kamu yararına kullanılması gereken yeri ayni sermaye olarak Kent A.Ş.’ye aktarıyoruz. Kent A.Ş. ticaret yapıyor. Bugün de muhtemelen yine kamuya ait bir yer, rekreasyon alanı, yeşil alan olur kullanılabilir. Adı konmamış çocuğa tabiri caizse don biçmeye kalkıyoruz. CHP’li arkadaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum. Daha 3 ay önce örneği olan bir yer, ticari işletmeye söz konusu oluyor. Mevcut inşaat alanı 4-5’e katlanıyor. Burası da mı böyle olacak? Burayı Kent A.Ş. işletmiyor. Kent A.Ş. işletsin. Sürekli zarar eden bir kurum. Keşke Kent A.Ş.’nin 30 elemanı gidip çalışsaydı, halkımıza hizmet etseydi. Neyin altına imza attığınıza lütfen bakın” dedi.

Toplantıyı yöneten CHP’li Baysak, “Böyle mi olacak?’ derken neyi kastediyorsunuz?” sorusunu yöneltti. AK Partili Öztürk, “Mustafa Kemal Mahallesi’nde olan şey. Ayni sermaye olarak aktardık, devasa bir restoran yapıldı ve Kent A.Ş. işletmiyor. Burası da korkarım öyle olacak. Kent A.Ş. birisine verecek ve işletecek” diye konuştu.

Baysak bu kez, “Geliri kime geliyor? Belediye ve bağlı şirketleri de kamuya hizmet veriyor” çıkışında bulundu. Öztürk ise, “Hukuksuz iş yapılıyor. Benim ayni sermaye aktardığım yerde meclis kararı çıkmadan bir işletme nasıl tesis yapıyor? Yarın bir gün oraya bir tesis yapılmasının önüne geçmek için konuşuyorum. Geçen oturumda TOKİ alanını kamulaştıralım dedik. Sesimi çıkarmadım. Arada 300 metre var. Bu aldığınız kararla oraya biri çivi çakarsa aldığınız karara ihanet etmiş olacaksınız. Bu konuda hassas olalım. Kamu yararı için ayrılmış bir yere ticari bir işletme açtırmayın” ifadelerini kullandı.

Baysak, “Belediyeye ait bir işletme” hatırlatmasını yaparken Öztürk, “Protokol var mı?” sorusunu yöneltti. Baysak, “TOKİ alanıyla bu alanı kıyaslamanız doğru değil. Elma ile armut kıyası gibi oldu” dedi.

Baysak’ın ısrarla sözünü kestiğini vurgulayan Öztürk, “Konuşturmamaya mı çalışıyorsunuz? Arkadaşların vicdanına hitap etmem rahatsızlık mı oluşturdu? Adem Öztürk olarak bunun vicdani sorumluluğunu hissediyorum. Yapılmış bir örnek var, aynısı olmasın. Ayni sermaye olarak aktarılmasın, kamu yararına bir şey yapılsın. Yeşil alansa yeşil alan, otoparksa otopark, ne gerekiyorsa o yapılsın” diye konuştu.

AK Partili Ahmet Uğur Baran da konuyla ilgili söz aldı ve “Kent A.Ş.’ye 2 yıldır vere vere bittik! Kent A.Ş.’yi batmaktan kurtarmaya çalışıyorsunuz ama Kent A.Ş. batacak. Siz tüm belediyeyi Kent A.Ş. üstüne yapsanız da kurtulamayacak. TOKİ’yle ilgili aldığınız kararı çürüttünüz. İki yer arasında çok az mesafe var” dedi.

CHP’liler durumun Kent A.Ş. tasarrufunda olduğunu ve kararın doğruluğunu savundu.

 
Ekim sıcakları turizmci ve tatilcilere yaradı
 
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürbüz'den Soyer'e 500 gün sunumu
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, 500 günlük faaliyet raporunu İzmir ...
Sengel'den Soyer'e 500 günlük rapor!
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel göreve gelişinden ...
3 ilçe daha turuncu çember haritasında!
İzmir’i sağlıklı ve güvenilir bir destinasyon olarak ön plana çıkartan ...
 
Eğitimin geleceği Selçuk'ta masasında!
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü sebebiyle Efes Selçuk Belediyesi tarafından ...
Başkan Gümrükçü AK Parti heyetini ağırladı: Masada projeler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili Nasır ...
Kent A.Ş.'de AR-GE mesaisi tam gaz!
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.,  gıda mühendisleri ve ustaları ...
 
Karşıyaka spor tesisleri kapılarını açtı
Karşıyaka Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’ne bağlı tesisler, Covid-19 ...
Başkan Engin'den hızlı çözüm vurgusu!
?Mahallelerdeki sorunların tespiti ve çözüm önerileri konuşuldu. Başkan ...
Körfez'de bulunan caretta ceratta emin ellerde!
İzmir'de Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından Gündoğdu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri