POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
30 Aralık 2019 Pazartesi - 11:33

AK Parti’den Soyer’e ‘Kocaoğlu kıyaslı' 9 ay salvosu!

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, düzenlediği basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Soyer’in geride kalan 9 ayını değerlendirdi. “Yerel seçimlerden bu yana 9 ay geçti. İzmir 9 ayda 9 doğurdu” diyen Sürekli, Soyer’i bir önceki başkan Kocaoğlu ile kıyasladı. Sürekli, “Kocaoğlu’nu eleştirirdik ama hakkını teslim edelim. İzmir’in malına mülküne sahip çıktı. Reklamdan kaçındı. Şimdiki başkan, Kocaoğlu dönemine sırtını dayamış har vurup harman savuruyor” dedi.

AK Parti’den Soyer’e ‘Kocaoğlu kıyaslı  9 ay salvosu!

GERÇEKİZMİR - İzmir 2019'u sağanak yağışların beraberinde getirdiği baskınlar ve büyük arıza nedeniyle yaşanan 60 saatlik su krizi üzerinden tartışmalarla kapatmaya hazırlanırken, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer'in 9 ayık performansını değerlendirdi. 

Açıklamasında sert ifadeler kullanan AK Parti İl Başkanı Sürekli, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'i 'şato kararı', gökdelen projesi, logo krizi, yurt dışı gezileri gibi konular üzerinden topa tuttu. Sürekli'den ayrıca CHP Genel Merkezi'nin anketi ve Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un tutuklanmasının ardından yapılan kayyum atamasıyla ilgili açıklama da geldi.  



İZMİR 9 AYDA 9 DOĞURDU
“Yerel seçimlerden bu yana 9 ay geçti. İzmir 9 ayda 9 doğurdu” diyen Sürekli, “Tunç Soyer’in Seferihisar tecrübesinden belliydi yaşananlar. 2020’nin nasıl geçeceği 2019’dan belli. 2019 İzmir için dertlerin yılı oldu. Su kesintilerinden sel baskınına, ulaşımdan kokuya pek çok sorun yaşandı” ifadelerini kullandı. 

SOKAK KAN AĞLADI
Sürekli, Soyer ve Büyükşehir yönetimi ile ilgili eleştirilerini şöyle sıraladı: 

"Düzenledikleri salon toplantılarında toz pembe tablolar çıkarken sokak kan ağladı. İzmir somut elle tutulur bir yerel hizmet alamadı.

Kendilerini ‘mış’ gibi yapmaya kurmuşlar. 31 Mart’tan bu yana ‘mış’ gibi yapıyorlar. Sadece fotoğraf için tasarlanmış makam otobüsünden el sallıyorlar. Otobüsü önceden gönderip makam arabasıyla gidiyorlar.

‘Arka sokaklar’ dediler, şatoya kuruldular. İzmir’in sokaklarından çok yurt dışını arşınladılar.

KOCAOĞLU DÖNEMİNE SIRTINI DAYAMIŞ...
3 dönem Aziz Kocaoğlu ile yol yürüdü bu şehir. Kocaoğlu’nu eleştirirdik ama hakkını teslim edelim. İzmir’in malına mülküne sahip çıktı. Reklamdan kaçındı. Şimdiki başkan Kocaoğlu dönemine sırtını dayamış har vurup harman savuruyor. Mirasyedi gibi… Yapmadığı işlerin reklamını yapıyorlar.

Hiç hayal kurmamışlar. Liyakat hak getire. A Takımını kuramamış bir Büyükşehir tarafından yönetiliyoruz.

İzmir değişecek diye beklerken durmadan kadrolar değişti.

BAŞKAN İÇİN DE ÜZÜLÜYORUZ
Kime güvendikleri neyi nasıl kontrol ettikleri belli değil. Her krizde çeşitli ifadeler kullanıyor. İzmir için üzülüyoruz. Başkan için de üzülüyoruz. Kendi zaafı mı yoksa danışmanlarında mı sorun var.

Gökdelen Projesi’ne Konak Belediyesi karşı çıktı. Konak Belediye Başkanı karşı çıkarken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı projeye destek çıktı. Sonra 180 derece döndü ‘hayır’ dedi. Başkan’ın bu dalgalanmalarını anlayamıyoruz.

KALICI İŞLER YERİNE İMECE ÖNERDİLER
Sudan işler yüzünden sudan olduk. Faytonla uğraşırken zamlar oldu. 3 temel hizmet var. Su, temizlik ve ulaşım. Büyükşehir Belediyesi’nin temel hizmet anlayışı yerle yeksan. Herkes kendi kapısının önünü süpürsün projesi geliştirdiler. Çağ atlamak böyle olsa gerek. Millet kalıcı işler beklerken onlar imce öneriyor.

İzmir’in koku problemi var. Hiçbir mesafe kat edilemedi çözüm için.

Halkçıyız dediler, su ve ulaşım zammını halkın kucağına koydular.

BİZİ FIRSATÇILIKLA SUÇLADILAR AMA…
İZSU yüzde 60 bütçesini yatırıma ayıracakken, yüzde 40 bütçesini yatırımlara ayırdı. İZSU alt yatırımla ilgili gerekli yatırımları yapmıyor. Su kesintisi oldu. Tepkimizi gösterdik hızlı çözdüler. Biz fırsatçılıkla suçladılar biz İzmir’in hakkını savunduk. 5 günlük kesintiyi 3 günde bitirdiler. Demek ki yerinde muhalefet yaptık.

İZSU niye yatırıma yüzde 60 ayıracağına yüzde 40 ayırdı. Bunlar doğal affet ama bu afetle oluşan zararın giderilmesi önlenmesi Büyükşehir’in elinde…

‘Bisiklete binerim, faytonu sevmem’ derken ulaşıma zam yapıldı. 60 yaş üstü kartta yüzde 66 zam yapıldı.

DEJAVU GİBİ!
Özetle 3 temel hizmeti veremeyen vatandaşın cebine yüklenen bir belediyecilikle karşı karşıyayız. İzmir’in malı deniz mi.. Sat sat nereye… Ortada proje de yok. Daha ilk aylardan malları satma, kredi çekme peşine düştünüz. Kaynak başka türlü oluşturulmuyor mu? Çok yakında alacaklılar Büyükşehir’in kapısına dayanacaklar. Gelir getirici arsalar satıyorlar. Geçmişte satışların yıllık ortalaması 100 milyondu. Bu yıl öngörülen 500 milyon. Seferihisar karşımızda. Dejavu gibi. Saat Kulesi’ni koruma altına almamız lazım. İstanbul’daki İzmir’in taşınmazını bile satma düşüncesindeler. Borç çok hizmet yok. Kredi notuyla avunuyorlar. 2020’nin çok zor geçeceğini kendileri de itiraf ediyor.

GENEL AHLAKA BAĞDAŞMAYAN LOGO
Kadın erkek eşitliği komisyonunun adını değiştirdiler. İleri gidip komisyonun logosunu genel ahlakla bağdaşmayan aykırı bir hareketin logosuna benzettiler. Biz tepki olarak komisyondan istifa ettik. Bu uygulamalar başta İzmir olmak üzere Türkiye için tehlikeli. Bu uygulamalardan vazgeçin.

İŞ TAKİP ETMİYORLAR MAZERET ÜRETİYORLAR
Eksiklerini algı operasyonuyla örtmeye çalışıyorlar. Büyükşehir iş yapmadığında yanlış yaptığında saldırıya geçiyor. Önümüzü kapatıyorlar diyorlar. Yollarını açıyoruz, tünelleri yapıyoruz. Bize gelen talepleri dikkate alıyoruz. Buca metrosu dediler Cumhurbaşkanımız onayladı.  Bunlar Ankara’da işlerini takip etmiyor, mazeret üretiyor. Bornova Belediye Başkanını tebrik ediyorum. Özkanlar Pazaryeri açıldı. İşi takip etti.Olumlu sonuçlandı ve pazaryeri hizmete açıldı. İZBAN’da olduğu gibi birlikte hareket etme düşüncesi olursa sonuç alınıyor.

ÖNERGELERİMİZİ KABUL ETSİNLER
Büyükşehir Meclisi’nde yapıcı önergeler sunuyoruz. Hepsi İzmir’in hayrına önergeler. Büyükşehir iyi hizmet etmek istiyorsa önergelerimizi kabul etsin. Büyükşehir Belediye Başkanına önergelerimize olumlu bakmaları yönünde çağrı yapıyorum."

ANKET SONUCUNU GARİPSEDİM
Sürekli CHP Genel Merkezi’nin yaptırdığı Büyükşehir anketinde Soyer’in oy oranının yüzde 58.1’den, yüzde 61.1’e çıkmasını da değerlendirdi.  AK Parti İl Başkanı, “Anket sonucunu garipsedim. Gördüklerimizle anket sonucu birbiriyle uyuşmuyor. Anketlerin şu aşamada seçim yokken sağlıklı sonuç vermediği kanaati bende hakim” dedi.

URLA YORUMU
Sürekli, Urla’da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Burak Oğuz’un yerine kayyum atanmasıyla ilgili, “Kanun gereği terörle ilgili bir suçlama olursa kayyum ataması oluyor. Süreç nasıl işler. Hukukçu olarak biliyorum.  İddianame hazırlanıyor. Savcı suç görürse yargılama başlayacak. Beraat ederse hüküm kesinleşirse göreve iade olur. Eğer ceza alırsa belediye başkanlığı düşüyor.” dedi.

 
CHP İzmir'den Kanal İstanbul'a 'resmi' itiraz!
 
Sürekli kongre takvimini açıkladı, 'adaylık' sorusuna ne yanıt verdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den Kanal İstanbul'a 'resmi' itiraz!
CHP İzmir Örgütü, Kanal İstanbul Projesi'nin ÇED raporuna itiraz etti. ...
Ve Sinan Aygün CHP'den istifa etti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile aralarındaki rüşvet ...
HDP'li Buldan'dan İzmir'de 'Urla' mesajı!
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Urla'ya kayyum atandı. CHP'li belediye ...
 
Ankara'dan İngiltere'deki soruşturmaya ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, İngiltere'de başlatılan YPG soruşturmasını ...
'CHP'nin kalesi'nde önemli gelişme: O iki isim aday!
CHP Karşıyaka'da 18 Ocak'ta yapılacak kongre öncesi İlçe Başkanı Uğur ...
Akar'da sıfır noktasında İdlib ve Libya mesajı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesi Suriye sınırının sıfır ...
 
CHP'de nefes kesen Buca kongresinde kazanan belli oldu!
CHP İzmir'de devam eden kongre maratonunda tüm dikkatlerin çevrildiği ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçıları kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçılar Hande Yener ve Demet Akalın'ı kabul etti.
CHP'de Nalbantoğlu da resmen 'adayım' dedi... Hangi mesajları verdi?
CHP Bornova İlçe Başkan Adayı Selma Nalbantoğlu, resmi adaylık açıklamasını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri