POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
15 yaşındaki çalışan, turist müşteriyi bıçakladı
15 yaşındaki çalışan, turist müşteriyi bıçakladı
Rekabet Kurumu'ndan META'ya büyük ceza
Rekabet Kurumu'ndan META'ya büyük ceza
Hizbullah'tan İsrail üssüne füze saldırısı
Hizbullah'tan İsrail üssüne füze saldırısı
Lise son sınıf öğrencisi kız, silahla okulu bastı
Lise son sınıf öğrencisi kız, silahla okulu bastı
29 Aralık 2019 Pazar - 09:31

CHP'de nefes kesen Buca kongresinde kazanan belli oldu!

CHP İzmir'de devam eden kongre maratonunda tüm dikkatlerin çevrildiği Buca’da, İl Sekreteri Hacer Taş ile İzmir Eski Milletvekili Adayı Ali Hıdır Uludağ başkanlık için yarıştı. Hafta sonunun gerçekleşen tek ve kritik seçiminde sandıktan zaferle ayrılan isim Hacer Taş oldu. Kongrede zaman zaman gerginlik yaşandı.

CHP de nefes kesen Buca kongresinde kazanan belli oldu!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü'nde ilçe kongreleri tam gaz devam ediyor.

CHP İzmir'de kongre maratonunda 20.sandık Buca'da kuruldu.

İlçe Başkanı Kasım Akdağ'ın aday olmama kararının ardından kongrede İl Sekreteri Hacer Taş ile İzmir Eski Milletvekili Adayı Ali Hıdır Uludağ başkanlık için yarıştı.

Kongrede Taş'a Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Uludağ'a ise kentte değişimin öncü isimleri İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Büyükşehir Başkanvekili Mustafa Özuslu destek verdi.

Hafta sonunun gerçekleşen tek ve kritik seçiminde sandıktan zaferle ayrılan isim Hacer Taş oldu.  Sandıktan Taş’a 206 oy çıkarken, Uludağ ise 199 oyda kaldı.

YÜRÜYECEK ÇOK YOLUMUZ VAR

Seçimi kazanan Hacer Taş, kongrenin kaybedeni olmadığını, kazananın CHP olduğunu ifade etti. Taş, “Ali Hıdır benim kardeşim aramızda neredeyse fark yok. Demek ki herkes bizim beraber yol yürümemizi istiyor. Bu atkıları boynumuzdan çıkararak salondan el ele kol kola çıkalım. Seçim bitmiştir. Yürüyecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var” dedi.

Taş’ın listesinden ilçe yöneticisi seçilen isimler şöyle: Hicran Ada, Halis Akkaş, Hakan Dedebal, Fikret Göktaş, Haydar Göktepe, Mustafa Güler, Güler Güneç, Aytaç Karsal, Güven Kılıç, Mustafa Nalkıran, Turgut Nihşah, Elife Taşkıran, Buse Temel, Ali İhsan Yıldız, Cemal Yıldızeli, Umuthan Yılmaz

İl delegesi seçilen isimler şöyle:  Metin Aktaş, Sevli Aladağ, Gözde Albayrak, Sevim Avcı, Yıldız İsmail, Umut Bektaş, Hüseyin Benzer, Çağatay Biler, Suat Bulut, Zeki Çelik, Ilgın Esra Demir, Görkem Duman, Berkay Duruk, Turan Düzen, Okan Düzova, Umut Engin, Burak Genç, Ferda Gilgil, İrem Gökmen, Melike Güneş, İbrahim Karakoyun, Burcu Gürbüz, Yusuf Alper Kandemir, Zeynel Abidin Karabay, Mesut Karaboğa, Orhan Karaoğlu, Hacı Kaykuruz, Nermin Kaynak, Erhan Kılıç, Yağmur Kılıç, Nevzat Koç, Ufuk Mercan, Mehmet Nadas, Nadir Naliç, Hulusi Nazlım, Turan Özcan, Özüm Özdemir, Melih Özer, Nazlı Özkan, Mukaddes Özşen, Ayfer Savaş, Fahrettin Sel, Murat Sinan, Aynur Şahin, Abdülkadir Şahin, Naim Şanlı, Veysel Şen, Gizem Şengül, Tekin Tanyeri, Şah Haydar Taş, Hüseyin Tezcan, Tanju Top, Vahit Oben Tosun, Umut Orkun Uraş, Emine Uysal, İsmail Yanar, İsmail Yıldız, Gözde Yiğit, İsmail Yüzer.

Kongrede Taş'a destek veren Buca Belediye Başkanı Kılıç, kongre sonrası sosyal medyadan mesaj yayınladı. Kılıç, " Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanlığı'na seçilen Hacer Taş ve yönetimini kutluyorum. Bu yarışın bir demokrasi şöleni gibi geçmesine katkı koyan diğer adayımız Ali Hıdır Uludağ ve ekibine de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI?

Şirinyer Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongre coşkulu bir atmosferde yola çıktı. Salon parti ve Türk Bayrakları'yla süslenirken, adayların renkleri kırmızı ve mavi olarak belirlendi. 

Hacer Taş taraftarları kırmızı atkı takarken, Ali Hıdır Uludağ taraftarları mavi atkılarla salonda yerini aldı.  

Salonda adayların fotoğraflarının yer aldığı yazılı afişler de bulunuyor. Uludağ'ın fotoğrafının yer aldığı afişte' Buca'nın Birleştirici Gücü' yazısı bulunurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim kampanyasında kullandığı 'Aşkla İzmir' sloganın olması da dikkat çekti. Taş'ın afişinde ise 'Devrimin ve Değişimin Rengi Kırmızı' sloganı yer aldı. 

Kongreye CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in yanı sıra İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Atilla Sertel ve Kani Beko, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katılım gösterdi. Kongrenin Divan Başkanlığı'na İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin seçildi. 



AKDAĞ: BU SALONDA TEK BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ VAR... 

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Akdağ, "CHP’nin olağan ilçe kongresine hepiniz hoş geldiniz. Buca kongremiz ve CHP’nin bütün kongreleri, CHP’nin iktidarına ülkenin bu kadar ihtiyacı varken hepimiz için büyük bir anlam taşımaktadır. Bu kongrede hangi arkadaşımız seçimi alırsa hepimiz arkasında durarak mücadele vererek partimizi iktidara taşımak zorundayız. Onun için bu kongrede barış, kardeşlik havası içinde ülkenin sorunlarına çözüm önerilerini getirmemiz gerekiyor. Ülkeyi bu krizden kurtarmak için bu kongreler büyük bir katkı sunacak. Bu kongre salonundan çıkarken bir tek şeye ihtiyacımız var hepimizin el ele kol kola çıkmamız lazım. Sokaktaki insanların bizden beklentisi budur. Onlara Türkiye’yi yönetmeye talip olduğumuzu inandırmak zorundayız. Salonda birbirimize karşı daha sabırlı ve sağ duyulu olmak zorundayız" dedi. 



MERDİVEN GERGİNLİĞİ: YÜCEL'İN KONUŞMASI KESİLDİ! 
Kongrede İl Başkanı Deniz Yücel'in konuşması sırasında iki adayın taraftarları arasında gerginlik yaşandı. 

Salondaki merdivenlerde Hacer Taş’ı taraftarlarının yer almasına kızan Ali Hıdır Uludağ taraftarları arasında sözlü tartışma çıktı. Deniz Yücel konuşmasına ara vermek zorunda kaldı.

Divan Başkanı Ahmet Ersin’in “Gürültü yapanı dışarı çıkaracağım. Bu saygısızlık!’ demesi üzerine partililerle Ersin arasında sert tartışma yaşandı. Arkasından mevcut ilçe başkanı Kasım Akdağ iki tarafı sakinleştirmek için kürsüye çıktı.



Konuşmasına yaklaşık 10 dakika ara vermek zorunda kalan Yücel, "Neyin kavgasını ediyorsunuz. Neden anlaşamıyorsunuz anlamıyorum. Böyle mi yol yüreceğiz. Biz böyle mi iktidar olacağız?” sözleriyle çıkıştı. 

"HEPİMİZİN BAŞARISI"
"Böyle heyecanlı ve inançlı bir ekiple olduğum için çok mutluyum" diyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Deniz Yücel, "Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum çok onurlu ve değerli bir mücadele ediyorsunuz. 31 Mart yerel seçimlerinde zor bir süreç geçirdik. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmaz üzere adaylarımız ve üyelerimize karşı planlı ve sistemli bir müdahaleyle karşılaştık. CHP terör örgütleriyle işbirliği yaptı denildi. Önce dönüp aynaya kendilerine bakacaklar. OSLO görüşmelerini biz yapmadık, çadır mahkemelerini biz kurmadık. Seçimlerden bir gün önce terörist elebaşının mektubunu okutan ve sonrasında televizyon kanallarında yorumlatan biz değiliz. Yargıyı, emniyeti, TSK'yı, bürokrasiyi FETÖ'ye teslim ettiler ve 15 Temmuz darbe girişimini bize yaşattılar. Bütün bunların ardından yılmadık, usanmadık ve terör örgütleriyle mücadele ettik Hak, hukuk, adalet, mutlu azınlıklar değil mutlu bir toplum mücadelesi verdik. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 50'sini CHP'li belediyeler yönetiyor. bunda hepimizin katkısı var ama şunu da unutmamak lazım bu başarı ittifak siyasetinin başarısıdır. Geçmişte hangi partide hangi siyasi görüşte olursa olsun CHP ile aynı hassasiyeti gösteren kişilerin başarısıdır" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
CHP'yi iktidara taşıyacak kadroları seçmek için çalıştıklarını söyleyen Yücel, "Bu demokratilk yarışta seçilip de gelen kongre delegelerini kutluyorum ve iradelerini sandığa yansıtan üyelerimizi tebrik ediyorum. Bugün yarışan iki arkadaşımız var. Her ikisi de birbirinden değerli ve aldıkları görevleri kendi ikbal ve hedefleri için değil partileri için yapacaklar. Bu kongrede kazanan bir aday olmayacak, kaybeden de bir aday olmayacak. Bu kongrenin tek kazananı CHP olacak. Buca'da da zor bir süreç yaşadık. Her şeye rağmen Buca'da bir başarı var. Yüzde 49.5 gibi bir oy oranıyla kazandıysak bunda emeği olan Kasım Akdağ ve yönetimine, o dönem görevde olan Sayın Levent Piriştina ve meclis üyelerimize, Sayın Erhan Kılıç'a, Buca örgütünün onurlu, şerefli değerli üyelerine teşekkür ediyoruz" dedi.

"MÜCADELEYE SÜRÜKLÜYOR"
"Bugün geldiğimiz noktada AKP taraftarı, yandaş ve havuz medyası Millet İttifakı'nı bozmak için yer arıyor" diyerek konuşmasını sürdüren Yücel, şu açıklamalarda bulundu: "Bunun tek nedeni CHP'nin gümbür gümbür iktidara yürümesi... Sınırlarımızda sınır ötesi bir operasyon var. Sırbistan ziyareti dönüşü AKP Genel Başkanı Erdoğan operasyon devam ederken 'İttifakların zenginleşmesi ve fakirleşmesi mümkündür ancak adı Millet İttifakı olan ve milletten nasibini almamış ittifakların zayıflaması ve parçalanması çok çok önemli' açıklamalarında bulunuyor. Mehmetçik vatan savunması için sınır ötesi operasyonda ancak AKP Genel Başkanı'nın derdi Millet İttifakı'nı dağıtmak. Ülkemizde 8 milyon civarında işsiz 500 bin atamayan öğretmen 1.5 milyon EYT'li var. Asgari ücret 2 bin 324 lira oldu ve utanmadan 'Jest yapacağız' diyor. Şu anda böyle bir anlayış ülkeyi yönetiyor ve AKP genel başkanının derdi Millet İttifakı'nı dağıtmak. Libya'ya asker gönderilmesi konuşuluyor. Siyaset anlayışlarına göre iç politikayı sürdürmek için bir gündem yaratmak. İşsizliği, ekonomiyi unutturmak gerekiyor. İnsanların milli ve dini duygulasrını istismar etmek. İç politika uğruna mehmetçiği ve Türkiye'yi mücadeleye sürüklüyor."

Son olarak, kişisel tartışmaları, kişisel beklentileri, kavgaları, geçmişte ne yaşanırsa yaşansın bir kenara bırakmak gerektiğini ifade eden Yücel, "İnsana insan olduğu için değer veren bir anlayışta olmalıyız. Kendi çıkarları, hedefleri ve gelecekleri için bu birlikteliği ve dayanışmayı bozmak isteyenler olabilir. Onlara asla bu fırsatı vermeyeceğiz. CHP'nin iktidara yürüyüşü her şeyden daha önemli. Buca kongremiz ilçemizin ülkemize ve ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.



BEKO DA İSYAN ETTİ! 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da partilileri "Düzeni bozmak zorunda mısınız?" uyardı ve konuşmakta zorlandığını belirtti. Salonda sessizliğin sağlanamaması nedeniyle konuşmasını erken bitirdi. Kongre salonunda kesilmeyen uğultuda şunları söyledi: Sevgili mücadele arkadaşlarım. CHP’nin kalbinin attığı yer. Bucamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bir aydan bu yana TBMM’de bütçe görüşmelerini yaptık. Her zaman olduğu gibi 1,1 trilyonluk görüşmeler sonunda RYT en büyük pastasını aldı saraya götürdü. Az önce il başkanımız da ifade etti. 500 bine yakın öğretmen atama bekliyor. Bunların yüze yakını intihar etti. 8 buçuk milyon işsiz varken, işçi ve köylenün bankalara 18 milyar borcu varken, Erdoğan bütçeden 14 milyar pay aldı. Bütçe çiftçiye, işsize, köylüye yer yok. Sarayın bütçesi olduğu için hayır dedik hayır dedik hayır dedik. Ben aslında sendikacıyım, hala siyasete alışmaya çalışıyorum. Hayatım işçi haklarını korumakla geçti. 150 bine yakın kamu çalışanı ihraç edildi. 3 bin işçi arkadaşlarımız haklarını alamadan ihraç edildi. Kahrolsun faşist diktatörlük. Yaşasın eşitlik, kardeşlik ve demokrasi. Bir tünelin içindeyiz. Yolun sonu iktidar” dedi.



DELEGE SİSTEMİ İNSANLARI AYRIŞTIRIYOR
İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da şunları söyledi: "Zaman çok çabuk geçiyor. 9 sene önce il başkanı olarak seslendiğimde de aynı uğultu vardı. 8 sene önce belediye başkanımızdan bucaya yakışır bir kongre salonunu rica etmiştim. Sayın başkanımız da burada. Ben burada divan başkanı olsam kırıcı olurdum. Ben de sizin aranızdan çıkmış, ön seçimden ikicin çıkmış, üç dönemdir milletvekilliği yaparak size layık olmaya çalışıyorum. Sizin bizden istediklerini ancak burada çözebiliriz. Salondaki kadar dışarıdada kalabalık var. Konuşan arkadaşa saygılı olmak zorundayız. 4,5 yılda 30 dan fazla ilde görevli olarak çalıştım. 37 yıldır çapa yapan bir kardeşiniz olarak CHP’yi iktidara bu kadar yakın görmemiştik. Elimizi uzatsak elma ağacından meyveyi koparacak kadar yakınız iktidara. Ancak rakibimiz yine biziz. Kenetlenmeyi unutuyoruz. Delege seçimlerinde başlayan ilçe kongrelerinde devam eden bir ayrışmaya gidiyoruz. Salonda iki renk atkı görüyorum. Mavi ve kırmızı var. Ama bu salondan tek atkıyla çıkacaksınız CHP atkısıyla. Bu salondanda CHP atksıyla çıkmazsanız iktidar olamayız. İzmir’de 250 bin işssiz var, 100 bini üniversite mezunu. Bütün belediye çalışanlarını kapıya koysanız bile problem çözülmüyor. İş imkanını belediye kapısında aramamalıyız. Kamu da ve özel sektörde işe sokmalıyız çocuklarımızı. Atatürkçü olduğu için mülakatlarda eleniyorlar. Evlatlarımızın yüzünü güldürmemiz lazım. Baba beni belediyeye sok dediği zaman başımız öne düşmemeli. Ama abartmamız gerekiyor iş meselesini. CHP’de delegelik iş bulmak için yapılan bir şey değildir. Çocuğuna iş bulmak için o kullanıyorsa bu CHP’lilik değildir. CHP delegesi elini vicdanına koyarak oyunu kullanır. Biz pırıl pırıl bu iki adayın da başarılı olacağına inanıyoruz. Hangisi daha başarılı olacak onun için seçim yapıyoruz. Herkesin gönlünde bir aslan yatar, benim gönlümde yatan aslanı ne Buca Belediye Başkanı ne de Büyükşehir Belediye başkanı etkileyemez. Delege sistemi insanları ayrıştırıyor. Bana göre il başkanını, belediye başkanını ve milletvekilini de bütün üyelerle seçmek gerek. 140 bin üyesi olan CHP İzmir örgütü kuruluşunda ve İzmir’in kurtuluşunda çelenk koymaya 140 kişi geliyor. Nasıl emek bu, nasıl particilik bu. CHP’li olmak zor iştir. Aç kalmak ister, uykusuz olmak ister. Ben 37 yıldır iktidar için koşuyorsan, istanbul seçimlerinde 40 gün silivride yatıyorsam, kişisel kariyer planlamamı yapmıyorum. Ben CHP iktidarında sade bir üye olayım istiyorum. Hiç bir şey olmayayım ama sokakta başım dik gezeyim. Emeğimizi aldık diyeyim. Yin söylüyorum, bu salona iki parça halinde gelmişsiniz ama tek başınıza çıkmak zorundasınız. ” 



İKİ ADAYIMIZ DA MÜCEVHER DEĞERİNDE
İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise kongrede yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
Çok heyecanlıyım, çok güzel bir ambians var. Buca örgütünün farkı da buradan kaynaklanıyor. Çok ateşli çok hararetli ama demokratik bir ortamda seçim yapılıyor. Milletvekili olduğumda genel başkanımız hepimizi topladı iktidar olmak için kampa gidiyoruz dedi. Bende hazırlık yaptım CHP'nin nerede milletvekili var diye. Bir baktım 38 ilde yokuz. Dedim ki ben bu kampta konuşacağım. Ne yapacağız, ilacımız nedir bir öneri sunacağız. Bazı şeyler milletvekili olmakla değil iktidar olmakla oluyor. Söz aldım: Ben İzmir'den onurla gururla Türkiye'nin ilk roman kökenli milletvekiliyim. Bu ülkedde kadın haklarını, çocukların haklarının ezilmesine göz yumamayız. Buna CHP engel olacak. Yıllarca önce doğuda, karadeniz'de oy aluyorduk şimdi neden oy alamıyoruz. Beni Şırnak'tan Kastamonu'dan, Adıyaman'dan aday gösterin dedim. Hep kıyılardan mı milletvekili çıkacağız? Sayın genel başkanımız bu fikrimi ve önerimi uygulamaya koydu, çok mutlu oldum. Beni hemen Kastamonu'ya gönderdi. Kastamonu milletvekilisin bir dahakine milletvekili çıkarmazsanız gelmeyin' dedi. Belki bazıları bize kızdı. Bunları milletvekili seçtik ama niye İzmir'e gelmediler. Arkasından biz 38 ilde, 40 yıldır milletvekili çıkaramadığımız Kastamonu, Adıyaman'dan milletvekili çıkardık. Belki kızıyorsunuz ama nolur bize kızmayın, her gün çalışıyoruz. 
Biz iktidar oluyoruz arkadaşlar haberiniz olsun. Kim il başkanı, kim ilçe başkanı olacaksa onsun. Benim kendi ailem. Ben artık kim müsteşar olacak, kim milli eğitim müdürü olacak... Biz bunları planlıyoruz genel merkezde sizde planlayın. Şu an AKP'nin eli kolu bağlı. Şu anda bütçenin yüzde 50'sine yakını aldığımız borçların faizine gidiyor. Çiftçi harap bitap... Fabrikalar kapanıyor. Öğretmenler, memurlar intihar ediyor. Öğretmenler batmış. Çiftçi 135 milyar devletten alacaklı. Biz iktidara çok yakınız. Belki şu anda seçim olsa iktidarız. o yüzden sağlam duralım, sıkı duralım. Birbirimizi sevelim. Size borcunu ödeyecek CHP. Yeter ki sağlam duralım. İki adayımız da mücevher değerinde. Kazanan da kazanamayan da başımızın üzerinde. " 



BELEDİYEDE MALİ DİSİPLİN SAĞLANDI!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da konuşmasında çarpıcı mesajlar verdi.

Kılıç şöyle konuştu: Hacer Taş, Ali Hıdır Uludağ buradaki gençlik örgüt buradaki gençlik kolları bu partinin tüm neferleri bu partiye gönül vermiş çalışkan cefakar üyeleri… Belki de tarihte hiçbir zaman CHP iktidarına bu kadar yaklaşmadık. Bu aşamadan sonra kesinlikle ve kesinlikle ayrışmamamız lazım bu salondan çıktığımız zaman el ele kol kola çıkacağız. CHP de başka siyasi partilerde olduğu gibi atama olmaz. CHP’de ilçe başkanını seçer il başkanını seçer ve en önemlisi genel başkanı seçer bizde atama biat olmaz. Burada ilçe başkanımızı seçeceğiz ve hep beraber el ele kol kola Buca’da girilmedik sokak bırakmayacağız. 
Buca çok büyük bir ilçe, İzmir’in yükünü çekiyor ve buna rağmen Bucalı'nın hak ettiği hizmeti alamadığını görüyoruz. Buna rağmen Buca Belediyesinin bütçesi gerçekten çok düşük biz iktidara geldiğimizden itibaren Buca Belediyesinin bütçesini nasıl arttırırız nasıl yükseltirizin röntgenini çektik. Buca Belediyesi artık sadece personel maaşını ödeyen bir belediye olmayacak. Buca Belediyesi en az yüzde 30 büyümeyle önümüzdeki yıl karşınıza çıkacağız. Buca belediyesi mali disiplinini sağlamış durumda. Yaklaşık 60 milyon borç ödedik… Bundan sonra Buca’yı yönetecek kadrolar sizlersiniz… İzmir’in starı Buca olacak. 5 yılda her yıl bütçeyi arttıracağız. Özellikle 500 bin kişilik bir kentte 250 bin tl bütçeyle bu işi yürütmek çok zor. Buca’nın 6 ay içerisinde trafik sorunu kalmayacak. Belki önümüzdeki iki yıllık süreçte yetişmeye bilir ama Buca’ya İzmir’in en büyük kongre ve kültür merkezini kazandıracağız.
Ben burada şunu söylüyorum ben buraya belediyecilik yapmak için geldim. Buca’yı yaşanabilir bir hale getireceğiz bundan kuşkunuz olmasın."

CHP DELEGESİ İRADESİNE İPOTEK KOYDURMAZ! 
Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü : "Şu anda iki adayımız var iki adayımızda birbirinden değerli adaylar. İkisi de partimize yıllardan beri hizmet vermiş yağmur çamur demeden Buca’da CHP bayrağını hala dalgalandıra biliyorsak bunda iki adayında katkısı var. İki adayımız da birbirinde değerli. Partimizde yağmur çamur demeden katkı koymuşlar. Buca’da CHP bayrağını sallandırabiliyorsak ikisinin de emeği vardır. Kim çıkarsa çıksın kol kola gireceğiz. CHP delegesi özgürdür, iradesine ipotek koydurmaz. Ben sizlere çok güveniyorum, hepinize bu süreçte başarılar diliyorum."



SERTEL: ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE ÖN SEÇİM OLMAZSA ADAY DEĞİLİM
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel kongredeki konuşmasında 'ön seçim' vurgusu yaptı. Sertel, "Güzel günlerden geçiyoruz. Kongreler bizim için dayanışmamın, birliğin, eleştirinin ve öz eleştirinin yapıldığı, kongreden el ele çıkılan, parti emekçilerinin iktidara yürüyüşü için bir yarış. Buradan da bir kazanan çıkacak ama asıl kazanan CHP’nin birliği ve beraberliği olacaktır. Bizlere iktidar yolunu açan ve ilk seçimde iktidar olacağımızın müjdesini veren Sayın Kılıçdaroğlu’nun emeğini yadsımak mümkün değil. Beraber yürüdüğümüz hak hukuk yürüyüşünde binleri, on binleri, sonra da milyonları birleştirdi. O yürüyüşten sonra 25 gün yürüdünüz de ne oldu diyenler var. Sonucun ne olduğunu Ankara’da İstanbul’da beraber yaşadık. İstanbul’da 14 bin farkı kabul etmeyen faşist iktidar 840 bin tokadını yüzüne yedi. Şu anda AK Parti2nin içinden bir ikiz çocuk doğuyor ve AK Parti paramparça oluyor. AK Partili milletvekillileri sürekli mecliste devamsızlık yapıyor. Bu da içlerindeki çözünmeyi bize gösteriyor. İlk seçimde iktidar olacağız. Sizin oylarız ile bir adayımız Buca’yı 2 yıl yönetecek. Ali Hıdır Uludağ’ı tanırım; duruşu ile partililiği ile iyi birisidir. Hacer Taş, benim kardeşim gibidir, mücadelesini de bilirim. Bayraklı kongresinde Pınar Susmuş’un seçilmesi sırasında çok açık ve net kadınların seçilmesi ve kadın adayların siyaset yapmasından çok mutlu olduğumu söylemiştim. İlk milletvekilliğimi koyduğum bu güzel ilçede önümüzdeki seçimlerde ön seçim olmazsa Vallahi de Billahi de aday değilim. Aday olursam örgüt benim yakama yapışsın. Delege ne söylerse doğru söyler; özgür iradeli delegasyon CV ile yönetilen değil; insanın insanca emek verdiği bir seçimi sizlere emanet ediyorum” diye konuştu.



TANSİYONU ADAYLAR DÜŞÜRDÜ 
Buca Kongresi'nde 'merdiven gerginliği'nin ardından tansiyon bu kez İlçe Başkanı Kasım Akdağ'ın konuşması sırasında yaşandı. Adayları destekleyen iki taraf arasında yaşanan söz dalaşının ardından salonda tansiyon yükseldi. Ardınan iki aday Ali Hıdır Uludağ ve Hacer Taş, mikrofonu alarak destekçilerine seslendi.

"Biz CHP'nin evlatlarıyız" diyen Uludağ, "Burada asla kavga istemiyoruz. Güzel insanlar kardeşlerim bu kavga faşizme yarar. Biz faşizme izin vermeyecek, kardeşliğe barışa hizmet edeceğiz" dedi. Taş ise, "Arkadaşlar lütfen. Bakın, biz yanyana omuz omuzayız" diyerek partililere sakinleşme çağrısı yaptı.



RAPOR VE 'FAIR-PLAY' POZU 
Kongrede İlçe Başkanlığı 2 yıllık faaliyet raporunu da sundu. Raporun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından mevcut Başkan Kasım Akdağ, adaylarla birlikte birlik pozu verdi. 


MAHKEMELERDE SİZİ SAVUNDUM! 
Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan CHP Buca İlçe Başkan Adayı Ali Hıdır Uludağ şöyle konuştu: "Bugün aslında tarihsel bir süreci yaşatıyorsunuz. Ali Hıdır Uludağ, bu ülkenin kötü olan koşullasrında, dar boğazında Erzincan'ın bir köyünde 10 yaşında okuyacak bir okul bulamadığı için babası ve amcasına mektup yazarak İzmir'e geldi. Hem okudu hem çalıştı. Ali Hıdır Uludağ yaşamı, yoksulluğu, kimsesizliği bilen birisidir. Onlarla beraber sabahlamış birisidir. Bu adamı siyasetin öncüsü siz yaptınız. 6 bin oydan 4 bin oy vererek Buca'da ön seçimde birinci yaptınız. Buca'da birinci olmak kolay değildir. Siz yarattınız, siz var ettiniz bu adamı. Ben bundan hiç yüksünmedim onur duydum. Çünkü siz benim gibisiniz ve bu aile gerçekten benim ailem. Gözaltılarda sabaha kadar sizin yanınızdaydım, özellikle bu gençlerin yanındaydım. Mahkemelerde sizi savundum. 10'larca yüzlerce sayfalık savunmalar yaptık. CHP iradesini göstermek için siz gençlerin yanındaydım. Faşizme karşı omuz omuzayız. İster AKP seçmeni, ister MHP, ister HDP'nin isterse fikriyatı bizimle olmayan demokratik stk'lar ve kentin örgütleri. Asla bizimle değil biz de onlarla değiliz. Bunu biz yaşadık, genel seçimlerde ve yerel seçimlerde. Ben bu örgütün yanında büyüdüm. Bu örgütün terbiyesi ile Ali Hıdır Uludağ oldum. Bugün sizin yanınızdaysam sizin verdiğiniz güç ve destekle. Hepimiz biliyoruz ki kadınların hak mücadelesinde sizlerle beraberdim. Seçimlerde, bir kadın arkadaşımız ya da gençlerimiz faşistler ya da devlet tarafından tehdit edilip zor kullanıldığında sizin yanınızdaydım. Dostlarım, emek mücadelelerinde, gençlerin hak mücadelelerinde ben sizinle beraberdim. Güzel dostlarım, bizde kadın ve erkek eşittir. Bir tek amacımız insan ve hakça yaşayacak bir düzeni inşa etmektir. Diliyorum ki, benim sizin vicdanlarınızda yer bulmam, sizin bana el vermeniz benim sizinle paylaştığımdan kaynaklı. Benim kara karşım kara gözüm için değil emeğim için. Size tekrar teşekkür ediyorum. İyi ki beni siyaset içinde bugünlere getirdiniz.
Emin olun dün nasıl alanlarda, Gezi'de nasıl gözaltılarda, tutuklamalarda, mahkemelerde, sizin yanınızdaysam, söz veriyorum daha fazlasını yapacağım. Neden? Çünkü iktidar olmak zorundayız. Bu kardeşiniz, yoldaşınız hiçbir zaman sizi yalnız bırakmadı. Benim 6 yaşındayken şunu söyledi: Baba, sen sabah yoksun, akşam yoksun hep partiye gidiyorsun' dedi. Bunu sizin vicdanınıza sunuyorum" diye konuştu. 

SİZİNLE BERABER KOL KOLA YÜRÜYECEĞİZ
Uludağ konuşmasına şöyle devam etti:
İktidar olmak zorundayız. Sadece iktidar olmak da yetmiyor. Toplumun bütün kesimlerini kapsayan yeni bir sözleşme yani anayasa yapmak gerekiyor. Bu iktidar laik demokratik rejimi ortadan kaldırdı. Toplumun bütün kesimlerini kutuplaştırıp ötekileştirdi. Biz buna izin vermeyeceğiz. Sadece siyaseten ben değil belediye başkanımız ve büyükşehir belediye başkanımızla yapacağız Ben, kendini laik demokratik değerlerine adamış bir insan olarak yanınızdayım. Bu yolda partinin rehberliğinde inanın ki sizlerle beraber hep yürüdüm ve bundan sonra da birlikte yürüyeceğim. Diyeceksiniz ki, yüzde 40'larda 50'lerde olan oy oranınız yüzde 80'lere çıkmadan nasıl milletvekili çıkarak Cumhurbaşkanlığını alacaksınız. Var edilmiş cumhuriyet değerlerini yeniden inşa edilmek için hakça, insanca, toplumun bütün kesimlerinin içinde olduğu bir anayasal düzen için birlikte çalışmalıyız. Bir kişi azaldığınızda daha çok üzerimize gelecekler ama biz azalmayacak, çoğalacağız. 
Bireysel olarak hiçbir şey talep etmiyorum. Hukuk için olan kamunun partinin yanında olacağımı söyledim. İşçinin gözünün içine baka baka ben işçiye dava açamam dedim.Şimdi o kardeşlerim bana hep sahip çıktı. Ben onların hep yanında oldum, onlar da benim yanımda oldu. Belediye başkanına rağmen o otoyolu 300 kişi kesti. Dün nasıl emek mücadelesinde yanınızda olduysam yarın da sizinle beraber kol kola omuz omuza yürüyeceğim. İnanın ki, faşizm değil insanlığın ortak değerleri kazanacak, CHP kazanacak. 47 mahalleli bütün delege arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Onlara gittiğimde, "Biz faşizme karşı başarılı olmak zorundayız. Bunu CHP'nin ortak aklıyla oluşacak o güzel örgüt yapacak" dedim. Size bir gün hizmet verdiysem bu hakkım size helal olsun. Zira, hiç kimsesi olmayan arkasında siyasi rant ve güç olmayan Ali Hıdır Uludağ, Buca'da birinci İzmir'de 6'ncı oldu. Bu sizin iradeniz ve vicdanınızdır. Buna saygı duyuyorum. "

CHP İKTİDARA İNANILMAZ DERECEDE YAKIN
Sözleri zaman zaman sloganlarla kesilen Uludağ, "CHP iktidara inanılmaz derecede yakın. O kadar sevinçli ve mutluyum ki sizin gibi bir ailem var. Bu ailemin genel merkezinin vizyonu Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun vizyonuyla ilerledik. Her ne kadar referandumda başarılı olamadıysak, yine Cumhurbaşkanlığı'nda elimizden alındıysa da bu halk uyandı ve gerçeği gördü, 'CHP bizim için çözüm olacak' dedi. Bu ülkede hep beraber yaşayacağız İnsanca yaşayabilmenin tek ve temel koşulu laik demokratik bir anayasal düzendir. Aynı zamanda insanın insanca yaşayabileceği bir ekonomik düzendir. CHP bu anayasal düzeni kurmaya, inşa etmeye hazırdır. Biz partimiz ve solun rehberliğinde halkla buluştuğumuzda onlara siz bizim canımızsınız dediğimizde emin olun ki elimizden tutacaklardır. Bunu İstanbul'da gördük. Sizlerle beraber bunu hep birlikte başardık. Emin olun, CHP'nin değerleri, solun değerleriyle halka çıktığımızda o halk size el uzattığında, sizinle sokaklarda yürüttüğünde, o halk ezildiğinde, gözaltılarda eğer yanındaysanız, Gezi'de yanındaysanız o halk sizin elinizden tutar" ifadelerini kullandı. 

"MAKAM HEVESİYLE ÇIKMADIM"
"Geliyor, Hacer Başkan geliyor" sloganlarıyla sahneye çıkan Hacer Taş da, "Kırmızı atkılılar, mavi atkılılar hepinize şükranlarımı sunuyorum" diyerek partilileri selamladı. Konuşmasının başında Uludağ gibi kendisinin de şahsını tanıtacağını söyleyen Taş, "Hacer Taş, barikatların altında gözaltına alınıp şiddet gören bir emekçidir. Açlık grevlerine, Ankara yürüyüşlerine gitmiş bir emekçidir. Gözaltına alınan Hacer Taş, savunan Ali Hıdır arkadaşımdır" diyen Taş, "Asla yalnız yürümeyeceğimn. Verdiğim emek mücadelesinde aldığım yaralar ve bereberlerden, gördüğü zarardan dolayı çocuk sahibi olamamış ama yüzlerce kadın ve çocuğa sahip çıkmış onlara yol haritası çizmelerinde destek olmuştur. Hayat mücadelesinde bir çocuk sahibi olamamış, akşam eve geldiğinde 'Anne benim için bir şey yapsın' diyecek bir çocuğun özlemiyle yaşamıştır. Bütün sevgisini partideki çocuklara vererek kendi kalbini soğutmuştur. Hepimiz göğsümüzde yaptığımız işlerin madalyasını taşıyoruz. Ben de göğsümde hayat madalyamı taşıyorum. 2 yıldır il sekreterliği yapıyorum. İstanbul seçimlerine gidemedim çünkü ben burada İstanbullu seçmeni bulup araçlarını ayarlayıp oy kullanmalarını sağlayan kişiydim. Hacer Taş, işçi kızı işçidir. Bununla da onur ve gurur duymuştur. Bugün bu seçimin sonucunu ne olursa olsun bir yıl önce kaybettiğim işçi babama armağan edeceğim" dedi.

HALA BİR ARADA OLMAYI BECEREMİYORUZ!
"Hala bir arada olmayı beceremiyoruz" eleştirisiyle sözlerini sürdüren Taş, "Oysa zafer kazanan ordular kendi içinde savaşmayan ordulardır. Yol yürüdüğüm, barikatlar kurduğum birlikte sloganlar attığım aynı lokmayı paylaştığım kardeşlerimden ve son nefesime kadar yanımda ayırmayacağım yoldaşlarımdan daha değerli ve kıymetli ne olabilir ki? Kavgama, geçmişime, mücadeleme yakışmayan cümleler kurmayı da sevmiyorum. Çok bedeller ödendi, biz daha bunun neresindeyiz ki? Bir makam koltuğuna oturmak ya da yazılan resmi yazıların altına imza atma hevesiyle çıkmadım. Makamı kullanıp protokollerde yer alma derdindeyse hiç değilim. Benim bir kavgam var. Bizim bir olma, Buca'da söylenmeye başlayacak barış türküleriyle Türkiye'de ses getirmeye, yollara meydanlara hakim olma derdimiz var. Bu ülkeye Cumhuriyet'e, CHP'ye ve örgütümüze borcumuz var. Benim alacağım yok, bu örgüte borcum var. Bucamız, İzmir'in kültür başkenti. 17 yıllık diktatörce yönetimden kurtuluş ve özgürlük için bizlere umut bağlamış bir halkımız var. Görevden kaçmam, sorumluluk alma ve isyan ateşimizi yakma sebebimiz bu halkımızdır. Kul hakkı yeme yarışında değiliz, CHP iktidarı için savaşanlarız. Bizler Mustafa Kemal düşmanlarını bu topraklardan söküp atma yarışındayız" ifadelerini kullandı.

KENDİMİ SİZLERE EMANET EDİYORUM
"Buca'dan yanacak CHP mücadelesinin yeni ateşine kor olmanızı istiyorum" diye konuşan Taş, "Buca'da yaşayan herkesin acısına ortak, derdine çare olurken omuz vermenizi ve ilçemizde yeniden harekete geçirecek örgütlü yapıya baş vermenizi istiyorum. Ben bugün kendimi sizlere emanet ediyorum. Bende kendimi sizin vicdanınıza emanet ediyorum. Emeğimi, yoldaşlığımı emanet ediyorum, sahip çıkın. Sizlerin istekleri, sözleri başımın tacı yolumun ışığı olacak. Dostluğunuz hep yanımızda olacak" diye konuştu.

LİSTELERDE SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ 
İki adayın listelerin salona geldiğinde kısa süreli bir karmaşa yaşandı. İki adayın da yönetim kurulu aday listesinde yer alan Halis Akkaş tercihini kırmızı listeden yana yaptı. Uludağ'ın mavi listesine Akkaş yerine Ayhan Kök eklendi. Taş'ın yönetim ve asil listesinde değişiklik olmadı. 

Divanın verdiği ek sürenin ardından son şeklini alan iki adayın listeleri şöyle sıralandı: 

HACER TAŞ'IN LİSTESİ

Yönetim Kurulu: Hicran Ada, Halis Akkaş, Hakan Dedebal, Fikret Göktaş, Haydar Göktepe, Mustafa Güler, Güler Güneç, Aytaç Karsal, Güven Kılıç, Mustafa Nalkıran, Turgut Nihşah, Elife Taşkıran, Buse Temel, Ali İhsan Yıldız, Cemal Yıldızeli, Umuthan Yılmaz

İl Delegeleri:  Metin Aktaş, Sevli Aladağ, Gözde Albayrak, Sevim Avcı, Yıldız İsmail, Umut Bektaş, Hüseyin Benzer, Çağatay Biler, Suat Bulut, Zeki Çelik, Ilgın Esra Demir, Görkem Duman, Berkay Duruk, Turan Düzen, Okan Düzova, Umut Engin, Burak Genç, Ferda Gilgil, İrem Gökmen, Melike Güneş, İbrahim Karakoyun, Burcu Gürbüz, Yusuf Alper Kandemir, Zeynel Abidin Karabay, Mesut Karaboğa, Orhan Karaoğlu, Hacı Kaykuruz, Nermin Kaynak, Erhan Kılıç, Yağmur Kılıç, Nevzat Koç, Ufuk Mercan, Mehmet Nadas, Nadir Naliç, Hulusi Nazlım, Turan Özcan, Özüm Özdemir, Melih Özer, Nazlı Özkan, Mukaddes Özşen, Ayfer Savaş, Fahrettin Sel, Murat Sinan, Aynur Şahin, Abdülkadir Şahin, Naim Şanlı, Veysel Şen, Gizem Şengül, Tekin Tanyeri, Şah Haydar Taş, Hüseyin Tezcan, Tanju Top, Vahit Oben Tosun, Umut Orkun Uraş, Emine Uysal, İsmail Yanar, İsmail Yıldız, Gözde Yiğit, İsmail Yüzer.

ALİ HIDIR ULUDAĞ’IN LİSTESİ

İlçe yönetimi: Ayhan Kök, Mustafa Bozkurt, Filiz Cihangir, Can Demir, İlker Dikmen, Ali Güldiken, Nazlı Hersanlı, Sibel Karakoyun, Savaş Kaymak, Naci Şimşek, Hasan Hulki Tan, Ahsen Tan, Elif Turan, Levent Yavuz, Önder Yılmaz, Ali Yar Yücel.

İl Delgeleri: Mahir Akbaş, Zeynep Akdağ, Güliz Tan Alagaş, Hülya Altun, Kemal Altun, Hasan Soner Altundağ, Veysel Aygiray, Zakir Bel, Belgin Çelik, Cihan Çimenli, Hüseyin Çolak, Serhat Değirmenci, Sadrettin Demir, Şener Deniz, Kader Duyan, Varol Edabali, Feramus Eroğlu, Kamil Samet Ertaş, Şehmus Gezici, Seyfettin Gül, Hakan Gülen, Seçil Kaplan, İbrahim Karakoyun, Sebahat Karaoğlu, Hıdır Kaya, Suat Kaya, Fezvi Kaya, Kürşat Kaygısız, Hakkı Geyik, Erhan Kılıç, Can Komağ, Ebru Koptur, Mehmet Kurnaz, Levent Mete, Orhan Moldur, Orhan Moroğlu, Mehmet Oğuz, Berrin Onur, Ufuk Özdemir, Damla Öztürk, Özgür Pamuk, Atilla Pasin, Serpil Polat, Orhan Rüzgar, Yıldız Seyitalidedeoğlu, Şengül Süzen, Cem Şahin, Canan Tamaz, Fermani Taşdemir, Ahmet Topaloğlu, Ekrem Turan, Ali Hıdır Uludağ, Abdullah Üzülmez, Sinan Yeşilbaş, Begüm Yıldız, Fatma Yıldız, Damla Yıldız, Nurhayat Yılmaz, Ahmet Yılmaz.

HALEF-SELEF ARASINDA TANSİYON YÜKSELDİ

İlçe eski Başkanı Çağdaş Kaya ile mevcut Başkan Kasım Akdağ arasında gerginlik çıktı.

Oy kullanan delegelerin sandık alanından çıkması anons edilmesine rağmen Çağdaş Kaya alandan çıkmadı. Bunun üzerine Akdağ "sen ilçe başkanlığı yapmış insansın, biliyorsun çıkman gerekiyor" şekilde konuştu. Çağdaş Kaya ise, "Taraf ilçe başkanı çıkmıyor, bize çıkın diyor" diyerek sinirlendi. Tarafların arasında gerginlik yaşanması üzerine adaylar araya girdi ve sakinleştirirdi

CV GERGİNLİĞİ

Öte yandan Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın oy kullanması sırasında gençlik kolları üyelerinden bir grubun başkana dönerek korumasının CV topladığını iddia etmesi gerginlik yarattı. Başkan Kılıç'ın ‘Gözünle gördün mü’ diye bağırmasının ardından seçime kısa süreli ara verildi. Partililerin ve polisin araya girmesi sonrası oy kullanma işlemine devam edildi.

 
Üç yıl üst üste 28'er ünite kan verdi
 
O ülkede kriz milletvekillerini vurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçıları kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçılar Hande Yener ve Demet Akalın'ı kabul etti.
CHP'de Nalbantoğlu da resmen 'adayım' dedi... Hangi mesajları verdi?
CHP Bornova İlçe Başkan Adayı Selma Nalbantoğlu, resmi adaylık açıklamasını ...
Çavuşoğlu'dan, muhalefete Libya tezkeresi turu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya tezkeresi konusunda bilgi vermek ...
 
MHP lideri Bahçeli'den 'Libya Tezkeresi' açıklaması
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''MHP, 2 Ocak 2020'de TBMM’nin olağanüstü toplanmasına ...
CHP Bornova’da eski başkan yola çıktı… Flaş sözler: Benim adaylığım…
CHP Bornova İlçe Başkanlığına aday olduğunu ilçe binası önünde miting ...
Buca'da Hacer Taş'tan 'çekilecek' iddiasına sert tepki!
Pazar günkü CHP Buca İlçe Kongresi öncesi bazı basın yayında organlarında ...
 
AK Parti'de Sürekli'den 5 ayrı zirve: Bin 294 mahalle başkanını dinledi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 5 ayrı toplantıyla partinin ...
CHP İzmir'de yas: Duayen başkan vefat etti!
CHP ve SHP’de çeşitli dönemlerde 30 yıla yakın ilçe başkanlığı yapan Ödemiş ...
CHP'li Sındır Bulgaristan’dan seslendi: 'Bu kara lekeyi unutmayacağız!'
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Hak ve Özgürlükler Hareketi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri