POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
8 Mayıs 2023 Pazartesi - 11:48

AK Partili Çelik: Kapsamlı soruşturma yapılacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da bir grup tarafından taşlı saldıraya uğramasına ilişkin "Prensip olarak biz her türlü şiddete karşıyız." dedi. Çelik, aynı zamanda olaydan önce uyarıların da yapıldığını belirtirken kapsamlı soruşturma yapılacağını da açıkladı.

AK Partili Çelik: Kapsamlı soruşturma yapılacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik NTV'de Funda Görey'in sorularını yanıtladı.

Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingi sırasında bir grup tarafından taşlı saldırıya uğraması olayında kapsamlı bir soruşturma açılacağını belirtti.

İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alan sözlerini de "Yakışıksız bir beyan." olarak nitelendiren Çelik, şiddeti maruz görmeyeceklerini de belirtti.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

İMAMOĞLU MİTİNGİ

Dikkatli bir şekilde takip ettik. Prensip olarak biz siyasete dönük her türlü şiddete karşıyız. Siyasetin özgürce yapılabilmesi parti olarak dikkat ettiğimiz bir konu. Siyasete ve siyasetçiye dönük herhangi bir şiddetin maruz görülmesi söz konusu olamaz. Bu olaydan önce uyarılar yapılıyor. Burası miting alanı değil, miting alanı öbür taraf diye yönlendiriliyor.

Erzurum bir barış şehri. Kapsamlı bir soruşturma yapılacaktır. İBB Başkanı en ufak bir olayda Cumhurbaşkanımızı hedef alan açıklamalar yapıyor. Yakışıksız bir beyan. Fiziki şiddete karşı olduğumuz gibi sözel manipülasyona ve provakatif söyleme de karşı olmak zorundayız. 

Miting alanının güvenlik tedbiriyle esnaf ziyaretisinin güvenlik tedbiri bunlar birbirinden farklı şeyler. Kurallı siyaset yapacağız. Türkiye'nin her yerinde herkes miting yapıyor. Güvenlik tedbiri alınıyor. Tabiki de alınacak. Hiçbir şekilde şiddeti maruz göremeyiz. Topyekün reddederiz.

"REKABET ALANI"

Siyaset rekabet alanı. Zaman zaman üsluplar sertleşebilir. Siyasetçinin üzerine düşen bu sakinliği sağlamaktır. Partilerimiz farklı olabilir. Hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti. Rakip başka şeydir, hasım başka şeydir. Husumet ve hasımlık düşmanlıkta olur. Biz, Cumhuriyet'in kazanımını büyütmeye çalışıyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN "SOKAĞA ÇIKMAYIN" AÇIKLAMALARI

Bunlar bi tecrübesizlik ve sorumsuzluk. Vatandaşımız kaybetmez, herkes kazanır. Sandığın iktidarı belirleme gücü kazanıyor. "O gece çıkmayın, bir takım provakasyonlar olacak" demek başlı başına provakatif söylem.

Her zamanki gibi seçimlerde kaybedenler ve kazananlar olacak. Biz birinci turda bu işi bitireceğiz. Hiçbir vatandaşımız kaybetmeyecek. Ondan sonra önümüze bakacağız.

DIŞ BASIN MANŞETLERİ

Türkiye'deki seçimler bütün dünyayı ilgileniyor. Türkiye büyük bir ülke. Gayriahlaki bir durum. Bunların arkasında çok büyük analiz ve değerlendirmeler yok. Metni okuduğunuzda yaznaın kim olduğunu çıkarabilirsiniz.

Cumhurbaşkanımız, ülkemizin hak ve menfaatleri için bir tavır koyduğunda kötü manşetler çıkıyor. Rusya-Ukrayna savaşında tahıl krizi çıktığında Cumhurbaşkanımızın girişimine dönük olarak iyi haberler çıkıyor. Bunlar tarafsız ve özgür basın değildir. Seçimler konusunda 20 yıldır yanıldılar bu sefer de yanılacaklar.

BOZDAĞ: GÖZALTILAR VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Erzurum'daki saldırıya ilişkin gözaltına alınanlar olduğunu açıkladı.

A Haber'e konuşan Bakan Bozdağ, "Demokratik bir rekabetin devam etmesi bizim arzumuzdur. Yaralanan hemşerilerime geçmiş olsun diyorum. Olayda sorumluluğu olduğu değerlendirilen kişilerle ilgili gözaltı kararları verilmiş durumda." ifadelerini kullandı ve sürecin takip edildiğini açıkladı.

Bozdağ, "Şu an gözaltında olanlar var. Kanunun suç olarak tanımladığı eylem varsa hukuk harekete geçer ve gereğini yapar.” değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ şöyle devam etti

"Bu olayların üzücü olduğu gibi sayın İmamoğlu’nun valiyle konuşması da üzücüdür. Bir hakaret dili yok ama üslupta sıkıntı var. Devletin valilerine üstten bakan, onları aşağılayan bir biçimde davranmayı doğru görmem. Taş atma olayı nasıl yanlışsa bu da aynı derecede yanlıştır. İkisini de kabul etmem. Allah vermesin bunlara bir güç geçtiğinde neler yapacağına dair bir fikir de veriyor insanlara."

 
Başkan Kılıç'tan gençlerle 'bahar' buluşması
 
Sovyet Zaferi İzmir’de kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili İnan'dan CHP'ye liste çıkışı: Soyer cari açığı kapatmaya çalışıyor!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı İnan, Büyükşehir ...
AK Partili Kaya'dan CHP'li Taşkın'a: 14 Mayıs'ta görürsün karşılığını!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya'dan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan İmamoğlu'na saldırıya sert tepki!
Türkiye’de artan kutuplaşma ikliminin şiddet doğurduğunu belirten Nalbantoğlu; ...
 
İYİ Partili Keskin'e Seferihisar'da sevgi seli!
İYİ Parti İzmir 1. Bölge  Milletvekili Adayı Öztürk Keskin, seçim çalışmaları ...
Başkan Engin: Çok yakında bereket ve huzur gelecek!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in Çamtepe Mahallesi’nde kurulan ...
AK Partili Sürekli gençlere seslendi!
Genç seçmenlere seslenen Sürekli, Türkiye’nin dünyadaki tüm mazlumların ...
 
Erdoğan İzmir'deki buluşmaya telefonla bağlandı: Balkon konuşması mesaj!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de düzenlenen Doğu ve Güneydoğu ...
Adayların TRT konuşmaları raporu: Kim/ne mesaj verdi?
Seçime sayılı günler kala, siyasi parti temsilcileri ve cumhurbaşkanı ...
Kılıçdaroğlu ve eşi, Akşener ailesini ziyaret etti
Akşener ailesi, Kemal ve Selvi Kılıçdaroğlu'nu evlerinde ağırladı. Ziyarete ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri