POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
29 Mart 2024 Cuma - 14:40

AK Partili Çiftçioğlu kültür-sanat vizyonunu anlattı

Projeleri ve saha çalışmaları ile Karşıyakalıların kalbini kazanan Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, kentin yeni dönemde daha fazla kültür-sanat yatırımları ve destekleriyle öne çıkacağını söyledi.

AK Partili Çiftçioğlu kültür-sanat vizyonunu anlattı

Projeleri ve saha çalışmaları ile Karşıyakalıların kalbini kazanan Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, kentin yeni dönemde daha fazla kültür-sanat yatırımları ve destekleriyle öne çıkacağını söyledi.

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu ve AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı dün Alaybey Mahallesi’nde kurulan Gönül Sofrası’nda mahalle sakinleriyle iftar yaptı. Karşıyakalıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Çiftçioğlu, yeni dönemde Karşıyaka’nın her mahallesinde yaşayan tüm Karşıyakalıların hak ettiği standartta eşit belediye hizmetlerine kavuşacağının mesajını verdi.  ‘Kültür ve Sanat İçin Doğru Projeler’ başlığı altında  kültür-sanat alanındaki projelerini de anlatan Çiftçioğlu, Açıkhava Festival Alanı, Kültür ve Sanat Destekleri, Sokakta Sanat Etkinlikleri, Festivaller (Ulusal ve Uluslararası), Eğitim-Atölye (Müzik, Resim-Heykel, Dans, Ritim), Dijital Sanatlar Sergi Alanı ve Dijital Galeri, Müzeler, Kültür Gezileri gibi çeşitli projeleri hayata geçireceğini ifade etti. Karşıyaka’nın yeni dönemde daha fazla kültür-sanat yatırımları ve destekleriyle öne çıkan bir ilçe olacağını belirten Çiftçioğlu, yeni açık hava konser ve etkinlik alanı müjdesi verdi. Çiftçioğlu, “Göreve geldiğimizde yapacağımız sahil düzenlemeleri kapsamında Bostanlı sahilimize konser ve etkinlik alanı kazandıracağız. 6 bin 500 kişi kapasiteye sahip olarak tasarlanacak alan, yıl boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapabilecek.” dedi.

Kültür ve Sanat üreticilerine tam destek

Çiftçioğlu hayata geçecek kültür ve sanat destekleri kapsamında ise “Göreve geldiğimizde Karşıyakalı kültür ve sanat üreticilerini destekleyeceğiz. Projelerinin hayata geçmesi için Karşıyaka Kültürel ve Sanatsal Üretim Desteği ile yanlarında olacağız. Kültür ve sanat üreticilerinin en önemli ihtiyaçlarından birisi eserlerini sergileyebileceği uygun fiyatlı ve nitelikli sergi alanlarına ulaşabilme de yaşadıkları imkansızlık. Bu sorunu gidermek için de kültür ve sanat üreticilerine sergi ve galeri desteği vereceğiz.” diye konuştu.

Her mahalle sanat etkinlikleriyle buluşacak

Sokak sanat etkinlikleri ve festivallere yönelik projelerini de aktaran Çiftçioğlu, “Karşıyaka’mın her mahallesinde yıl boyunca çok çeşitli sanat etkinliklerine yer vereceğiz. Bu kapsamda Açık Hava Sinema Gösterimleri, Sokak Konserleri gibi performansa dayalı sanatların Karşıyakalılarla buluşturacağız. Yine festivaller ulusal ve uluslararası festivaller noktasında son derece güçlü adımlar atacağız. Karşıyaka’mızda düzenlenen festivalleri korumakla birlikte özellikle kültür ve sanat alanında ulusal ve uluslararası nitelikli kısa film, müzik, tiyatro, edebiyat, sokak sanatları, geleneksel sanatlar gibi çeşitli alanları kapsayan festivaller düzenleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kültür ve sanat eğitim atölyelerinin sayısı artıyor

Kültür ve Sanat Eğitim Atölyeleri ile Dijital Sanatlar Sergi Alanı ve Dijital Galeri projelerine ilişkin ise Çiftçioğlu, “Karşıyakalılara hayatı yaşama, anlama, düşünsel zenginliği geliştirme konusunda uygulamaları eğitim verecek kültür ve sanat eğitim atölyelerinin sayısı artıracak ve daha farklı kültür ve sanat alanları eğitimlerini listeye ekleyeceğiz. Son yıllarda önemi gitgide artan dijital sanatlar alanında da faaliyet gösterecek, Karşıyakalı dijital sanatçılarımızın ürettiği yazılı, görsel, işitsel birçok esere ev sahipliği yapacak dijital sergi alanı ve galeri kuracağız. Sergi alanında bilgisayar ortamında tasarlanan NFT’ler, 3D animasyonlar ve fotoğraflar gibi pek çok dijital eserin sergilenmesini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Yeni müzeler geliyor

Yeni müzeler ve kültür gezileri müjdesi de veren Çiftçioğlu, “Karşıyaka’mız ile ilgili tarihi ve güncel tüm bilgilerin, kaynakların ve eserlerin yer aldığı bir Karşıyaka Kent Tarihi Müzesi hayata geçireceğiz. Karşıyaka Kent Tarihi Müzesi, kentin kültürel, tarihsel, sosyal zenginliğini tanıtmak ve gösterebilmek amacıyla Karşıyaka ilgili her türlü bilgi, belge, eşya, görsel malzeme, ses ve görüntü kayıtlarını bünyesinde bulunduran bir kültür alanı olacak. Sanata ve sanatçıya değer veren Karşıyaka’mızda, çok çeşitli alanlarda üretilmiş sanat eserlerini bir araya getiren Karşıyaka Sanat Müzesi’ni de hayata geçireceğiz. Karşıyaka’mızda yaşayan ama maddi imkanları gezmeye elverişli olmayan vatandaşlarımız öncelikli olmak üzere uzman rehberler eşliğinde ülkemizin kıymetli tarihi ve kültürel yerlerini kapsamına alan kültür gezileri programımızı göreve geldiğimizde hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

 
"Seferihisar’da bir hayali daha gerçekleştirdik"
 
Yetişkin'den Sığacık'ta gövde gösterisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Arslan’dan AK Parti’ye ‘termik santral’ çıkışı: Ayrı telden çalıyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir’e termik santral konusunda ...
YSK Başkanı Yener: Tüm tedbirler alındı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçimle ilgili hazırlıkların ...
AK Partili Yavuz: Seçim sonuçlarını çok hızlı alacağız
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ...
 
CHP'li Ünsal'dan 2 önemli proje: Açık Hava Kent Müzesi ve Karşıyaka Karnavalı
Yeni dönemde ‘Açık Hava Kent Müzesi’ kuracaklarını ve ‘Karşıyaka Karnavalı’ ...
Menemen'de binlerle 'Pehlivan' korteji!
Menemen Belediye Başkanı Pehlivan, ilçe merkezinde dev bir kortej yürüyüşü ...
Buca'da 'Görkem'li yürüyüş!
Mahalli idareler seçimlerine geri sayım başlarken Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
AK Partili Kırkpınar: Kalbinizin sesini dinleyin, Bayraklı kazansın!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ilçe sakinlerine ...
CHP'nin Bayraklı Adayı Önal’dan eşitlik ve özgürlük vurgusu!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, “Biz bu şehrin halkının ...
CHP'li Eşki'den sağlıklı nesiller için tarıma ve spora tam destek sözü!
Sağlıklı ve güçlü nesiller için spora ve sağlıklı gıdaya erişim konusuna ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri