POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Turan'dan Seçil Erzan açıklaması
Arda Turan'dan Seçil Erzan açıklaması
Dortmund, Şampiyonlar Ligi finali biletini kaptı
Dortmund, Şampiyonlar Ligi finali biletini kaptı
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
TBMM Genel Kurulu toplantısında bir ilk
20 Şubat 2018 Salı - 13:15

AK Partili Kaya: CHP'li istemezükçüler taşeron kullanıyor!

AK Parti İzmir Milletvekili, CHP Trabzon Milletvekili Pekşen'in Alaçatı Havalimanı hakkındaki açıklamasına sert tepki gösterdi. Kaya, "İzmir'de çok istemezükçü var. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı var, CHP'li ilçe belediye başkanları ve yöneticiler var, CHP'li belediyelerin ön bahçesi haline gelmiş bazı meslek odaları var. Ancak kentteki istemezükçü'ler İzmirli hemşehrilerimizden çok tepki görüyor olmalı ki, bu kez taşeron kullanmaya karar vermişler" dedi.

AK Partili Kaya: CHP li istemezükçüler taşeron kullanıyor!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ihale sürecindeki Çeşme Alaçatı Havalimanı'na ilişkin yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İzmir'e yapılacak her yatırıma karşı çıkan, yapılan her iyi işe taş koymaya çalışan 'istemezükçü' zihniyete bu kez bin 500 kilometre öteden destek gelmiş. Trabzon Milletvekili olan CHP'li Haluk Pekşen İzmir'e yapılacak bu büyük yatırıma karşı çıkmış. Herkes işine baksın. İzmir'e yapılacak yatırıma İzmirliler karar verir" dedi. 

CHP'Lİ İSTEMEZÜKÇÜ'LER TAŞERON KULLANIYOR
İzmir'in kentteki istemezükçü zihniyetten çok çektiğini ifade eden Kaya, yapılacak bütün yatırımları engellemeyi marifet sanan bu anlayışla mücadele ede ede İzmir'e hizmet ettiklerini vurguladı.

İzmir'deki istemezükçü'lerin artık kentte yaşayan vatandaşlardan çok tepki gördüğünü, bu sebeple de dışarıdan taşeron kullanma yolunu seçtiklerini belirten Kaya, "İzmir'de çok istemezükçü var. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı var, CHP'li ilçe belediye başkanları ve yöneticiler var, CHP'li belediyelerin ön bahçesi haline gelmiş bazı meslek odaları var. Ancak kentteki istemezükçü'ler İzmirli hemşehrilerimizden çok tepki görüyor olmalı ki, bu kez taşeron kullanmaya karar vermişler. Ne İzmir'deki istemezükçü zihniyete ne de dışarıdaki taşeronlarına pabuç bırakmayız. Yeter artık, düşün İzmir'in yakasından. CHP'li istemezükçü'ler bu şehrin gelişmesini, büyümesini, İzmirli hemşehrilerimizin kazanmasını istemiyor. Ancak biz pes etmeyeceğiz. Bu şehri istemezükçülere rağmen büyütmeye, geliştirmeye devam edeceğiz. İzmir'in marka değerini yükseltecek yatırımlar birer birer hayata geçirilecek" dedi. 

SADECE ÇEŞME DEĞİL, ÜLKE TURİZMİ KAZANACAK
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Çeşme Alaçatı Havalimanı'nın neden yapıldığını sorduğunu hatırlatan Kaya, "CHP'li Pekşen merak etmiş, bu havalimanı neden yapılıyormuş. Trabzonlu Pekşen İzmir'i bilmez, kendisine tane tane anlatalım. Bir turizm beldesinin dünyada markalaşabilmesi, benzerleriyle rekabet edebilmesi için havalimanına da, eksiksiz ve modern ulaşım ağına da çok ihtiyacı vardır. Söz konusu havalimanı sadece Çeşme'yi, Alaçatı'yı değil, Urla'dan Seferihisar'a, Karaburun'dan Mordoğan'a kadar tüm Yarımada'yı hareketlendirecek, turizmde atağa kaldıracaktır. Bu anlamda Çeşme Alaçatı Havalimanı sadece Çeşme için değil, tüm Türkiye için, ülkemiz turizmi için büyük kazanç olacaktır. Havalimanının yapılmasıyla gelişecek bölge turizminin üreteceği katma değer, ülke, bölge ve kent ekonomisine yansıyacaktır. Bu proje, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın projesidir. Kendisinin Ulaştırma Bakanlığı döneminde bizzat talimatıyla hazırlanmış, İzmirli hemşehrilerimiz, Yarımadalı ve Çeşmeli hemşehrilerimiz tarafından da büyük destek görmüştür. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'ın büyük gayretleriyle proje ihale sürecine girmiştir. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. İzmirli hemşehrilerimize de çağrımız, her zaman olduğu gibi kentin projelerine sahip çıkmaları ve bu istemezükçü'lere dur diyerek tepkilerini her platformda göstermeleridir" şeklinde konuştu.

PEKŞEN NELER SÖYLEMİŞTİ? 
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesine ilişkin "Bu ihaleyi, Türkiye'de herkesin sorgulamasını tavsiye ediyorum. Biz tabii ki bunu şimdiden sorgulamaya başlayacağız, bununla ilgili yasal ne yükümlülük varsa hiç tereddütsüz yerine getirmeden kaçınmayacağız" demişti. 
Pekşen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin rüzgar enerji potansiyelinin en yüksek olduğu Çeşme Alaçatı'da havalimanı yapılacağını anımsatarak, burada rüzgar türbini kurulma şansının kalmayacağını savundu.

Çeşme Alaçatı Havalimanı yapımında yolcu değil ciro garantisi verildiğini belirten Pekşen, "Yarım saatlik mesafede Türkiye'nin yolcu kapasitesi en büyük Adnan Menderes Havalimanı'nda varken Türkiye'nin en büyük rüzgar potansiyeli olan bir yere bu havalimanı niçin yapılıyor?" diye sordu.

İki aylık ihale hazırlık sürecinde, firmaların teklif hazırlamasının zor olduğunu anlatan Pekşen, "Teklif verecek firma bunları 2 ay içerisinde nasıl tedarik edecek ve buranın kredisini 2 ay içerisinde nasıl oluşturacak? Teklifini iki ay içerisinde nasıl sunacak? Bütün bunlar gösteriyor ki bu çok önceden planlanmış bir yandaşa, planlı, organize bir ihale süreci. Bu tam bir ihaleye fesat karıştırma süreci, hiçbir masumiyeti, haklılığı ve savunulabilir yanı yok. Bu ihaleyi Türkiye'de herkesin sorgulamasını tavsiye ediyorum. Biz tabii ki bunu şimdiden sorgulamaya başlayacağız, bununla ilgili yasal ne yükümlülük varsa hiç tereddütsüz yerine getirmeden kaçınmayacağız" ifadelerini kullanmıştı. 

 
Frankfurt-Çeşme dava hattı: İşadamına çocuk şoku!
 
Erdoğan AK Parti-MHP ittifakının adını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çocuk istismarında kimyasal hadım gündemde!
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Çocuk istismarı konusunda kimyasal hadım ...
Erdoğan'dan çok önemli Afrin mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Zeytin Dalı ...
Akşener’den önemli zirve: Ulupınar da ‘eski vekil’ sıfatıyla Ankara’da!
İYİ Parti’de Genel Başkan Akşener geçmiş dönemde merkez sağ partilerden ...
 
Bahçeli: Esad yanılıp Afrin'e girerse...
MHP lideri Devlet Bahçeli, son dönemdeki çocuk istismarları ve kadına ...
Çavuşoğlu: Rejim güçleri Afrin'e girmedi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Esad'a bağlı güçlerin Afrin'e ...
CHP'li Bakan Karabağlar'daki dönüşü Meclis'e taşıdı!
Karabağlar'daki dönüşüm krizini Meclis'e taşıyan CHP İzmir Milletvekili ...
 
Kalın'da 'Esad-YPG anlaştı' iddiasına yanıt
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YPG ve Suriye yönetiminin anlaştığı ...
AK Parti İl Başkanı Şengül'den kongre takvimi raporu!
AK Parti İl Başkanı Şengül’ün gündeminde kongre maratonu var. İlçe koordinatörlerini ...
İnce'de Kılıçdaroğlu'na karşı yeni hamle
Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri