POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
4 Mayıs 2022 Çarşamba - 14:46

AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'kurşun fabrikası' çıkışı ve 'biz çözeceğiz' mesajı!

Gaziemir’de “İzmir’in Çernobili” olarak adlandırılan ve nükleer kalıntılarının yer aldı kurşun fabrikası alanıyla ilgili sert mesajlar veren AK Partili Kaya, alanın kullanım ruhsatının 2007’de Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini söyledi. Kaya, CHP cephesinden firma yetkililerine hiçbir şey söylenmediğine dikkat çekti, “Ben buradan ifade ediyorum, bu meseleyi de biz çözeceğiz. Herkesin yüreği ferah olsun” dedi.

AK Partili Kaya dan CHP ye   kurşun fabrikası  çıkışı ve  biz çözeceğiz  mesajı!

GERÇEKİZMİR - Gaziemir’de “İzmir’in Çernobili” olarak adlandırılan ve nükleer kalıntılarının yer aldı kurşun fabrikası alanıyla ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan çarpıcı mesajlar geldi.

'DURAN ADAM' EYLEMİ GÖNDERMESİ

AK Partili Kaya, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başlattığı ‘duran adam’ eylemine gönderme yaparak şunları söyledi;

“'Yahu neyin eylemini yapıyorsun?', 'Burada; kurşun fabrikası var, nükleer atık var, bunlar buradan kaldırılsın...'. Bir dön bakalım geçmişe, buraya nükleer atıklar nereden geldi? Kurşun fabrikasına kuruluş iznini kim verdi? Bakın bunlar 8,9,10 tane toplantılar icra ettiler. Hep onlardan şunu bekledim; gerçeklerle hakikatleri vatandaşımıza anlatmalarını... Ve önce sorumluluğunu kendilerine almalarını... Demeleri lazım ki; 'Evet, 25 yıldır Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir'i ve Gaziemir'i biz yönetiyoruz. Kusura bakmayın. 2007'de bu firmaya bu ruhsatı biz verdik. Bu firma buraya bu atıkları getirmesi noktasındaki izini, çalışma ruhsatını CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz verdik' desinler  ya da Gaziemir Belediye Başkanı çıksın desin ki; 'Yahu kusura bakmayın Gaziemirliler, benden önceki belediye başkanı arkadaşlar bunu takip etmemişler, bundan sonraki süreçte gördük ki maalesef bunun ruhsatını CHP'li Büyükşehir Belediyesi vermiş. Ve buradaki firma da buradaki atıkları getirmiş ve Gaziemir'i, tüm İzmir'i kirletmiş' Çıktı mı böyle bir laf bunlardan… Çıkmadı. Bakın 8,9, 10'uncu duruşlarıydı... Ben takip ediyorum, biz konuştuk zaten ondan sonra durmamaya başladılar... Çünkü duracak  yüzleri kalmadı hakikatlerle karşı karşıya kaldıklarında. Gerçekleri biz yüzlerine vurduktan sonra hiçbiri bir daha oraya gidip, tekrar durup orada o duran adam dedikleri eylemleri gerçekleştiremedi. Çünkü nedir? Evet, ifade ettiğim gibi bakın buranın ruhsatını CHP'li belediye vermiş”

BİZ ÇÖZECEĞİZ

Konuşmasının devamında firmayı, Çevre Mühendisleri Odası’nı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştiren Kaya, sorunu çözeceklerini ifade etti.

Kaya şunları söyledi;

“ O eylemlere biliyorsunuz Çevre Mühendisleri Odası... Çevreci ya bunlar... Katılıyorlar…  Orayı kirleten firma var ya; 2007-2008 yıllarında gidiyor Çevre Mühendisleri Odasına sponsor olmuş.  Yani kirleten firma, kirletilmesini engelleyenlerle birlikte bir işbirliği yapmış. Sponsor vermiş... Böyle bir şey olabilir mi ya, Gaziemirli bunu mu hak ediyor? İzmir bunu mu hak ediyor? Tabi ki hayır. Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer oraya gidiyor açıklama yapıyor... İfade ettiği şu; yetkilileri göreve çağrın... Ya sen necisin? Sivil toplum kuruluşu başkanı mısın? Sen Büyükşehir Belediye Başkanısın. Buranın ruhsatını da sen verdin. Sen de bir el at, çözecek bir şey koy... Yok. Biz bunu yapamayız... Daha sonra hayret verici bir açıklama oldu. Aslında CHP'nin durumunu çok güzel anlatan bir hadise; Bizim hakikati ortaya koyup, gerçekleri sizle paylaşmasından sonra CHP'li Milletvekili Murat Bakan çıktı... Dedi ki; Biz Türkiye'yi yönetmeye talip bir partiyiz, bakanlık bu işi bize bıraksın, burayı biz temizleyelim. Ardından Tunç  Soyer açıklama yaptı; Ya bu iş bizi aşar, burayı temizlemek bizi aşar dedi. Evet ülkeyi yönetmek de onları aşacağı gibi, orayı temizlemek de onları aşar.

Geldiğimiz nokta itibariyle dedim ki; yahu bu firmaya bir laf edeyim... Bu firmaya, buranın sahiplerine bir laf edeyim... Çünkü bize diyorlar ki ya gitsin, burayı bakanlık kamulaştırsın. Kurşun fabrikasının o atık olan yerini gitsin, bunu çevre şehircilik bakanlığı kamulaştırsın... Bu adamlar gelmiş, İzmirimizi kirletmişler.  Gaziemir’i kirletmişler… CHP'li belediyelerden aldıkları ruhsat var, bir de adamlara ödül gibi üstüne biz para vereceğiz… Yahu böyle bir şey olabilir mi? Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütçesinden böyle bir masraf, böyle bir gider yapılabilir mi? Ben ısrarla diyorum; CHP'li belediye başkanına, Büyükşehir Belediye Başkanına, ilçe başkanlarına, il başkanına söylüyorum; Yahu şu firmaya bir laf edin! Sen İzmir'i kirletmişsin. Hala İzmir'de biliyorsunuz, bu firma faaliyetine devam ediyor. Başka başka dağlarda, çalışmalar yapıyor. Konuşamıyorlar, tek kelime edemiyorlar, tek söz söyleyemiyorlar. Çünkü işte Büyükşehir Belediye Başkanı burada gelip sözde eylem yapan duran adam eylemi yapan Tunç Soyer'in çünkü yakınları konuşamıyorlar. Yani kirleten, kirletilmeye izin veren, hepsi beraber İzmir'i mahvetmişler. İzmir'i hep beraber kirletmişler. Her kirlettikleri mesele gibi temizlemeyi de AK Parti'den bekliyorlar. İzmir'deki A'dan Z'ye tüm sorunlarda işi batırıyorlar, sonra da AK Parti gelsin temizlesin, AK Parti çözsün, AK Parti gerekeni yapsın... Ben buradan ifade ediyorum, bu meseleyi de biz çözeceğiz. Herkesin yüreği ferah olsun. Ama o firmaya ödül gibi kamulaştırıp değil, üstüne para verip değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinin en büyük cezasını nasıl kestiysek daha önce, şimdi de aynı cezaları keserek, bu firmaya İzmir'i, Gaziemir'i kirletmesinin hesabını sorarız. Bundan herkes emin olsun” 

 
Menemenspor dipte, golcüsü Ahmet zirvede
 
Lise öğrencisi Buket'ten 57 gündür haber alınamıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da CHP’nin çınarlarına bayram ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Örgütü, Ramazan Bayramı’nda ‘partinin çınarlarını‘ unutmadı.
İmamoğlu'ndan 'adaylık' sorusuna yanıt
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da basın ...
İYİ Parti İzmir'de bayramlaşma: Dervişoğlu ne mesaj verdi?
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığında ...
 
İmamoğlu'ndan Rize'de 'seçim' mesajı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rize'de coşkuyla karşılandı. Burada yurttaşlara ...
CHP'li başkanlardan o kentte 3 günlük kamp
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 11’i ...
CHP İzmir’in A Takımı’nda 10.yıl: Alçay ‘6 ok’ serüvenini, 5 başkanı ve hedeflerini anlattı!
CHP İl Sekreteri Fulya Alçay ‘en genç yönetici’ titriyle girdiği yönetim ...
 
CHP'de ‘Milletin Sesi’ mitingleri içinhazırlık
CHP, Mersin’den başlattığı “Milletin Sesi” mitinglerine, bayramdan sonra ...
Yeni kurulan partilerin İzmir’deki teşkilatlanma raporu!
Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Memleket Partisi’nde çalışmalar tam gaz ...
Bakan Akar Rus mevkidaşıyla 'tahliyeleri' görüştü!
Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile ateşkes ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri