POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Alex de Souza, Antalya'da: Coşkulu karşılama
Alex de Souza, Antalya'da: Coşkulu karşılama
Gölge kabine bakanlarla bir araya geliyor!
Gölge kabine bakanlarla bir araya geliyor!
İmamoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması
İmamoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması
MGK'dan terörle mücadele vurgusu
MGK'dan terörle mücadele vurgusu
27 Nisan 2020 Pazartesi - 14:57

AK Partili Kaya'dan iki baroya sert tepki!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Cuma hutbesindeki ifadeleri üzerine Ankara ve İzmir Barosu'ndan gelen sert tepkiler sonrası tartışma sürüyor. İki baroya bir tepki de AK Parti İzmir cephesinden geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Asıl nefret söylemi teröre arka çıkmak, asıl nefret suçu terörü cesaretlendirmektir" ifadelerini kullandı.

AK Partili Kaya dan iki baroya sert tepki!

GERÇEKİZMİR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Cuma hutbesindeki ifadeleri üzerine Ankara ve İzmir Barosu'ndan gelen sert tepkiler sonrası tartışma sürüyor. 

Erbaş, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HİV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim” ifadelerine Ankara ve İzmir Barosu'ndan nefret suçu tepkisi gelmiş, Ankara Barosu'na açıklamadaki "Çağlar öncesinden gelen ses" ifadesi nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açılmıştı. 

İki baroya bir tepki de AK Parti İzmir cephesinden geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Barosu'na, "Burada mesele Diyanet değil, İslam'dır. Bir kurumdan ziyade İslam dinine düşmanlık yapılmıştır. Bu kabul edilemez!?", İzmir Barosu'na da "?Terörist sevicilerle yan yana durmakta hiçbir beis görmeyen, eli kanlı çocuk katillerinin siyasal uzantılarını bağrına basan İzmir Barosu da Diyanet'e "nefret söylemi" suçlamasında bulunmuş. Asıl nefret söylemi teröre arka çıkmak, asıl nefret suçu terörü cesaretlendirmektir" ifadeleriyle tepki gösterdi. 

İŞTE O AÇIKLAMA 
İslam'ın evrensel değerlerini ifade ettiğinden dolayı, Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş hakkında Ankara ve İzmir Baroları tarafından yapılan hadsiz açıklamalar, bu güruhun ifade özgürlüğünü kendinden başkasına tanımayan otoriter eğilimini bize bir kez daha göstermiştir.?

Ankara Barosu'nun yazılı açıklamasına baktığımızda, "çağlar öncesinden gelen ses" ifadesiyle açıkça kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e hakaret edildiğini görüyoruz. Burada mesele Diyanet değil, İslam'dır. Bir kurumdan ziyade İslam dinine düşmanlık yapılmıştır. Bu kabul edilemez!?

Terörist sevicilerle yan yana durmakta hiçbir beis görmeyen, eli kanlı çocuk katillerinin siyasal uzantılarını bağrına basan İzmir Barosu da Diyanet'e "nefret söylemi" suçlamasında bulunmuş. Asıl nefret söylemi teröre arka çıkmak, asıl nefret suçu terörü cesaretlendirmektir. ?

Mübarek Ramazan ayını ifa ettiğimiz şu günlerde ifade etmek isterim ki, çağlar öncesinden gelen o kutlu ses ebediyen semada yankılanmaya ve kalplerde karşılık bulmaya devam edecektir. Zira o sesi koruyacak olan, sahibidir.

 
CHP’li Polat’tan AK Partili Kaya’ya 'Soyer' yanıtı!
 
Virüs avcıları corona virüs türlerini tespit ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat’tan AK Partili Kaya’ya 'Soyer' yanıtı!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AKP İzmir Milletvekili ...
CHP Gençlik'ten 1 Mayıs çağrısı
CHP İzmir İl Gençlik Örgütü, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı Twitter’da kutlayacak. ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Ankara Barosu'na tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "İslami değerleri dile getirdiği için Diyanet ...
 
CHP'li Beko'dan 'tarım' çıkışı: Dehşet tablosu!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Sarayın Koronavirüs önlemleri kapsamında ...
AK Partili Sürekli'den dayanışma raporu!
Tüm AK Parti ilçe teşkilatlarının da aktif bir biçimde sürece dahil olduğunu ...
Çalkaya: Bu salgının en zor yanı aslında sonrası!
Balçova’da 3 dönem CHP’den belediye başkanlığı yapan Mehmet Ali Çalkaya, ...
 
Erdoğan Türkiye'ye getirilen Gülüşken'in kızı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'ten uçakla Türkiye'ye getirilen Emrullah ...
Karşıyaka'da o iddia sonrası CHP'li meclis üyelerinden ortak açıklama: İftira... İspatla!
Karşıyaka’da ‘satış’ tartışmasında AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu’nun ...
AK Parti İzmir'den 'sesli kitap okuma' projesi
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, pandemi günlerinde anlamlı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri