POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
5 Eylül 2022 Pazartesi - 11:49

AK Partili Nasır açıkladı: Bakanlıktan o planlara onay!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karabağlar’da 10 mahalleyi kapsayan, 540 hektarlık riskli alanın tamamına ( 5 etap) ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım imar planı ve 1. Etabına (101 ha) ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve Aşık Veysel ve Osman Aksünger mahallesi sınırları içinde 106 hektarlık riskli alandaki 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylandığı müjdesini verdi.

AK Partili Nasır açıkladı: Bakanlıktan o planlara onay!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karabağlar’da 10 mahalleyi kapsayan, 540 hektarlık riskli alanın tamamına ( 5 etap) ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım imar planı ve 1. Etabına (101 ha) ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve Aşık Veysel ve Osman Aksünger mahallesi sınırları içinde 106 hektarlık riskli alandaki 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylandığı müjdesini vererek, ‘’Yıllardır tüm engellemelere rağmen İzmirli hemşehrilerimizin bir an önce dönüşüm yapmalarının önünün açılması için Bakanlıkça özveriyle yapılan çalışmalar sonucu planlar onaylanarak, askıya çıkarıldı. Çöküntü alanları olan ve acil dönüşümün yapılması gerekli bu mahallelerle ilgili umarım siyasi bir malzeme olarak düşünülerek iptali için tekrar dava açılmaz.” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karabağlar’da Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim mahalleleri sınırları içinde yer alan 5 etaplı 540 hektar riskli alanın tamamına 1/5000 ölçekli nazım imar planın ve 101 hektarlık 1. etabın 1/1000 ölçekli uygulama imar planın ve Aşık Veysel ve Osman Aksünger Mahallesi sınırları içinde 106 hektarlık riskli alana ilişkin Bakanlığa sunulan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylandığını duyurdu. Uzun yıllardır İzmir’de 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası ile tek bir daire dahi dönüşüm yapmayan Büyükşehir Belediyesi ve CHP zihniyetinin, AK Parti hükümetinin 6306 Sayılı yasa ile dönüşüm yapmasını engellemeye çalıştığını vurgulayan AK Partili Nasır, ‘’İzmir’de CHP zihniyeti hiçbir şey yapmadığı gibi AK Parti olarak bizim çalışmalarımızı da engellemek için mahkeme kapılarında durmaktan geri adım atmaz hale geldiler. Ama bizim gayemiz hizmet etmek olduğu için tüm engellemelerine rağmen, Bakanlığımızın özverili çalışmaları sonucunda, riskli bölgede beklenen planlar onaylandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca askıya çıkarılan planlar, hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.’’ ifadelerini kullandı.

Engelleme politikası güden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu huyundan vaz geçsin

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’2005 yılından bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi, Belediye yasası 73. madde ile sadece 1000 konut yaparken, 6306 yasa ile bir tek daire dahi dönüşüm yapmadı. Hükümetimizin yapmasını da engellemeye çalıştı. Bunca yıldır engelleme politikası güden CHP zihniyeti, artık bu huyundan vazgeçip, nüfusunun büyük çoğunluğun kent merkezinde, fay hatlarının üzerinde, depreme dayanıksız yapılarda ve belediyelerin sorumluluk alanı içinde yaşandığı İzmir’in dönüşümü için çok daha somut çalışmalar yapması gerekir. Yasalar çerçevesinde bize düşen her türlü göreve ve desteğe 7-24 hazır olduğumuzu her fırsatta belirtiyoruz. İzmir’in artık deprem riskine karşı kaybedecek zamanı kalmamıştır, bu hayati mesele siyaset üstü bir meseledir, bu konuda ilgili aktörlerin görevlerini zaman kaybetmeden yerine getirmeleri önemli ve veballi bir sorumluluktur.” dedi.

 
Görevli mimar yanıtladı: Kız Kulesi yıkıldı mı?
 
İzmir'de 3 FETÖ şüphelisi yurt dışına kaçarken yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri'nden 'adaylık' ve 'HDP'ye bakanlık' mesajları!
"HDP'ye bakanlık verilebilir" iddialarıyla ilgili konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ...
AK Parti'de mahalle buluşmaları raporu!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Haziran ayında başlattığı ‘Mahalle Buluşmaları’ ...
Yeni yasama yılında gündemde neler olacak?
Yeni yasama yılına 1 Ekim’de başlayacak olan TBMM’yi yoğun bir mesai bekliyor. ...
 
Bahçeli: 2023 adayımız belli, kararımız net!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin ilk seçim mitingini Sivas'ta yapıyor. ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'spora destek' çıkışı!
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin amatör sporcuları ve kulüpleri ...
Soyer'e 'afiş' tepkisi: Yunanlı dostlarının umurunda bile değil
AK Parti İzmir İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e ‘Barışın ...
 
Erdoğan'dan Yunanistan'a: İzmir'i unutma!
TEKNOFEST Karadeniz'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ege'deki tacizler ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Putin ile telefonda görüştü. ...
Bakan Muş'tan doğalgaz zammı açıklaması
Bakan Muş, doğalgaz zammının bütçe imkanlarının daha fazla sübvansiyona ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri