POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
1 Haziran 2021 Salı - 08:30

AK Partili Nasır anlattı: Tüm detaylarıyla İzmir'de dönüşüm açılımı!

Türkiye'de sadece İstanbul'da olduğu belirtilen Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeni dönemde İzmir'de de kurulacağını söyleyen AK Partili Vekil Nasır, "İzmir için çok çok önemli bir açılım. İnşallah İzmir'de bir an önce dönüşümü hızlandırırız. Ada bazında anlaşmalarda 3'te 2 çoğunluk sağlandığı takdirde dahi müracaat edilebilecek. Adanın tamamının anlaşmasına gerek yok" dedi.

AK Partili Nasır anlattı: Tüm detaylarıyla İzmir de dönüşüm açılımı!

Mehmet İŞLER/GERÇEKİZMİR - İzmir'de geride kalan 30 Ekim tarihinde 6.9 şiddetinde gerçekleşen deprem sonrasında kentsel dönüşüm çalışmaları gerek yerel idare gerek de merkezi hükümet tarafından bir kez daha hız kazandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kente gelerek Bayraklı'daki rezerv konut ve proje alanlarını incelemesi sırasında İzmir'e yeni bir daire başkanlığının kazandırılacağını müjdelemesi sonrasında AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Partili Vekil Nasır, İzmir'de faaliyet gösterecek Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın İstanbul'dan sonra bir ilk olduğunu duyurdu. Daire Başkanlığı'nın direkt olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı çalışacağını vurgulayan Vekil Nasır, yeni süreçte İzmir'de kentsel dönüşümün hızlanacağını ifade etti.

İzmir'de yerel yönetimler eliyle gerçekleşen kentsel dönüşüm projelerini yetersiz bulduğunu aktaran Nasır önemli bilgiler verdi.

PROSEDÜRE TAKILMAK YOK
Nasır, "Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı sadece İstanbul'da var. Şimdi İzmir'de kurulacak olan Ankara'ya bağlı faaliyet gösterecek. Bu, İzmir için çok önemli bir karar. Sayın Bakan aslında 10 Temmuz'da benim meclis konuşmamdan sonra bu konuyla ilgili, İzmir'in yapı stokundan dolayı böyle bir daire başkanlığının uygun olabileceğini ifade etmişti. Deprem olduktan sonra kentsel dönüşümün yapılabilmesi için herkesin katkı koyması gerekiyor. Sadece hükümet ya da belediye değil özel sektör dinamiklerinin de, vatandaşın da işin içinde olması gerekiyor. İzmir'de büyük bir dönüşüm gerektiğinden dolayı prosedüre takılmadan direkt Ankara'ya bağlı daire başkanlığını oluşturacağız" dedi.  



BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2005'TEN BU YANA TOPLASAN BİN KONUT DÖNÜŞTÜRMEDİ
Teknik bilgilendirme yapan Nasır, "Diyelim ada bazında planlar olan yerde vatandaş gitti, arsa sahipleriyle anlaştı. Dönüşüm yapmak istedi. Bununla ilgili bu daire başkanlığına müracaat edebilecek. Çünkü şu anda belediyelerin yetkisinda olan bir durum. Hızlandırmak için bu uygulama yapılıyor.  2 tane kanun var. Birincisi; Büyükşehir Belediyesi'nin 73'üncü madde diye bir kanun. İkincisi ise; 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm yasası... İzmir'de bugüne kadar 6306 ile Büyükşehir Belediyesi herhangi bir dönüşüm yapmadı. 73'üncü madde ile yapmaya çalıştı. 73'üncü madde ise yüzde 100'ünün muvafakatını gerektiriyor. Bu da yol alınabilmesine imkan kılmıyor. 2005'te çıkan bir yasa o. Bugüne kadar İzmir'de toplasan bin konut dönüştüremedi Büyükşehir Belediyesi. Halbuki 6306 sayılı yasa fırsat veriyor belediyelere. 'Ada bazında düzenlemesini yaparsın, planlarını yap, dönüşümünü yap' diyor. Ama Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler bugüne kadar pek önem vermediler. 6306 ile hiç dönüşüm yapmadılar. Şimdi yeni yeni ilçe belediyelerimiz bu konuda hareket etmeye başladı. Narlıdere Belediyesi'nin bir müracaatı var. Eksikleri vardı, tamamlanıp gönderilmesi istenmişti. Sayın Bakan'a sorduğumuzda hemen harekete geçtik. Narlıdere Belediye Başkanı'na da aktardık. Önümüzdeki hafta göndereceğini söyledi. Eksiklikler tamamlandığında bakanlık onaylayacak. Yol alınamadığı için bakanlık burada daire başkanlığını kuracak. Siz ada bazında anlaştığınız takdirde ister kendiniz yapabilirsiniz, ister kooperatif kurabilirsiniz, ister müteahhide verebilirsiniz. Ya da bakanlığın garantörlüğünde dönüşüm yapılmasını istediğinizde öyle yol alınabilecek bir süreci başlatmış olacağız. İzmir'de kentsel dönüşüm süreci hızlanmış oluyor" açıklamasında bulundu.

İZMİR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR AÇILIM!
Nasır ayrıca, "İzmir için çok çok önemli bir açılım. İnşallah İzmir'de bir an önce dönüşümü hızlandırırız. Ada bazında anlaşmalarda 3'te 2 çoğunluk sağlandığı takdirde dahi müracaat edilebilecek. Adanın tamamının anlaşmasına gerek yok" ifadelerini kullandı. 

 
O ilçede dengeleri değiştirecek açıklama: CHP kesinlikle kendi adayıyla çıkacak!
 
Kısıtlamada polisten kaçtı, ehliyetsiz çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede dengeleri değiştirecek açıklama: CHP kesinlikle kendi adayıyla çıkacak!
İttifak ortağı İYİ Parti'nin yerelde iktidar olduğu Tire'de, İnce'nin ...
Erdoğan açıkladı: İşte 1 Haziran sonrası kademeli normalleşme
Türkiye'nin 2 haftalık kademeli normalleşme sürecinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı ...
Çavuşoğlu: ABD'nin yakın çalışma arzusu var
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Yakın ...
 
CHP'li Yücel'den İYİ Parti'ye 'geçmiş olsun' ziyareti
CHP İl Başkanı Yücel, İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'ı ziyaret ederek ...
MHP İl Başkanı Şahin'den, Soyer'e 'Zizek' tepkisi
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Sürekli'den Büyükşehir'e 'otobüs tanıtımı' çıkışı: Trafik çilesine kayıtsız kalanların...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüs alımı duyurusuna gönderme ...
 
Gözler kabine toplantısında: Ne karar çıkacak?
2 haftalık kademeli normalleşme sürecinde sona gelindi. Gözler, yeni dönem ...
Memleket Partisi İzmir'de açılış heyecanı: 'Lider' de gelecek!
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Oğuz, çalışmalara ilişkin detaylı bilgilendirme ...
Kılıçdaroğlu o ilçedeki açılış için İzmir’e geliyor!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çarşamba günü Selçuk’ta Efes Tarlası Yaşam ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri