POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Geç geldiniz' deyip ambulansa kürekle saldırdı!
"Geç geldiniz" deyip ambulansa kürekle saldırdı!
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
Kabine toplanıyor: Gündemde neler var?
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
1 Haziran 2021 Salı - 08:26

O ilçede dengeleri değiştirecek açıklama: CHP kesinlikle kendi adayıyla çıkacak!

İttifak ortağı İYİ Parti'nin yerelde iktidar olduğu Tire'de, İnce'nin kurduğu Memleket Partisi'nin varlığına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, "Arkadaşlar ayrı bir oluşum kurdular. Neticesinde CHP'den ayrılan bir kesim olduğu için, CHP kesinlikle kendi adayıyla çıkacak. Bunun dışında Tire'de başarılı olma şansını biz göremiyoruz" dedi.

O ilçede dengeleri değiştirecek açıklama: CHP kesinlikle kendi adayıyla çıkacak!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Millet İttifakı kapsamında CHP tarafından İYİ Parti'ye bırakılan Tire'de yeni döneme ilişkin konuşan İlçe Başkanı Şenoyar, çarpıcı çıkışlara imza attı.

Parti faaliyetlerinden, üye kazandırma çalışmalarından bilgiler veren Başkan Şenoyar, İYİ Parti tarafından yönetilen Tire Belediyesi'nin performansının sorulması üzerine düşüncesini aktardı.
CHP'den ayrılan Muharrem İnce tarafından kurulan Memleket Partisi'ne dikkat çeken Şenoyar, yerel seçimlere yaklaşık 3 yıl olmasına rağmen uyarılarda bulundu.

PARTİYİ GİDEREK BÜYÜTÜYORUZ
Saha çalışmalarına dair bilgiler veren Şenoyar, "Köyleri dolaşıyoruz. Çocuklara kitap, kıyafet yardımı yapıyoruz. Eğitimle ilgili sıkıntılar nelerdir, öğreniyoruz. Hiçbir çocuğu eksik bırakmadan tüm köylerde bu çalışmayı yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını, esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Müteahhitlerden aldığımız erzakları mağdur olan kahveciler, berberler, müzisyenlere dağıtmaya çalışıyoruz. Ayda bir yaptığımız şeyler bunlar. Üye kayıtlarına devam ediyoruz. Partiyi giderek büyütüyoruz" dedi.

HİÇBİR ŞEKİLDE KARIŞMIYORUZ
Belediye ile örgüt arasındaki uyumun sorulması karşısında konuşan Şenoyar, "Belediyeye hiçbir şekilde karışmıyoruz. Grup toplantılarımız var. Meclis üyelerimizle grup kararlarını alıyoruz, onlar mecliste hareket ediyorlar. Ben belediye işlerine fazla dahil olmuyorum" açıklamasında bulundu.



İTTİFAK BİZİM TERCİHİMİZ DEĞİLDİ!
Seçim sürecinde ittifak kapsamında Tire'nin İYİ Parti'ye bırakılmasına soğuk baktığının hatırlatılması üzerine konuşan Şenoyar, "Karar genel merkezin doğrultusunda verildiği için seçmenimiz zaten karara saygı duyarak oy verdi. Bu, bizim tercihimiz değildi. Bizim tercihimiz olmayan noktada verilmesin diye mücadele etmiştik o zaman. Biz aynı görüşteyiz. Ama mevcut belediye başkanı 5 yıllığına seçildiği için görevini sonuna kadar yapacak. Başarılı olup olmaması ya da önümüzdeki süreçte neler olacak bilmiyoruz, biz CHP aday çıkartacakmış gibi çalışıyoruz. Zaten yerel seçimlere çalışmak şu anda mantıksız. Benim öncelikli hedefim şu; ben ilçe başkanıyım. İlçe başkanlığı görevini en iyi şekilde yapmaya ve önümüzdeki erken genel seçime adaptasyon sağlamaya çalışıyorum. Yerelle hiçbir şekilde karışma, girişme şansımız yok. Yerel belediyecilik yapanlar belli. Biz de genel politika yapıyoruz. Tek hedefimiz var; CHP'yi kendi ilçemizde birinciliğe getirmek" dedi.

SORUNUMUZ DA YOK, BİZE FAYDASI DA YOK!
Belediye yönetimine ilişkin konuşan Şenoyar, "Belediye ile hiçbir ilişkimiz olmadığı için sorunumuz da yok. Bize faydası da yok. Normalde Tire halkının seçmiş olduğu bir belediye. Yerel bazda hizmetlerini yapsın, bunun takdirini verecek olan halktır. Biz vakti geldiği zaman konuşuruz. Şu anda bunu konuşma yeri değil. Türkiye'nin çok daha büyük problemleri var. Yerelde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi eşgüdüm çalışıyor. Şikayetler vardır yoktur. Bunlar medyaya da yansıyor. Yorum yapmak bize düşmez. Ama haklı olduğumuz yerlerde her zaman halkın yanında yer almaya devam ediyoruz" diye konuştu.

PARTİ ÜYESİNİ 2 BİN ÜZERİNE ÇIKARDIK
"Örgütlenmeyi yapıyoruz" sözleriyle açıklamalarını sürdüren Şenoyar, "Sandık kurulu üyelerimizi bitirdik. Tek tek görüşüyoruz. Mahalle örgütlenme çalışmalarımız var. Yeni üye çalışmalarımız var. 30, 40, 50, 60, 70 üye yaptık artan oranla. 250 kadar yeni üye kazandırdık. 29 kişi Muharrem Bey'in partisi için istifa etmişti. İstifa hareketinden sonra üye hareketi daha da hızlandı. Şimdi 100 üyeye daha rozet takma töreni yapacağız. Yıllar boyu bin 800'ün üzerine çıkmayan parti üyesini 2 bin 50'ye çıkardık" dedi.  

CHP KESİNLİKLE KENDİ ADAYIYLA ÇIKACAK
İlçesindeki ittifak durumunu değerlendiren Şenoyar, Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi'nin varlığına dikkat çekti. Şenoyar, "CHP kendi adayıyla çıksın görüşünü her zaman savunuyoruz. Tire gibi kırsallarda Memleket Hareketi'ne revaç var. Ama biz bunun dışındayız. Dikkat edilmesi gerekiyor. Her konjonktür yeni bir tercihi getiriyor. Önümüzdeki dönemde de CHP'nin aday çıkarmaması karşılığında bu boşluğu başkaları doldurur. O yüzden burada CHP kendi adayıyla çıkmak zorunda! Biz her zaman güçlüyüz, her zaman halkın yanındayız. Bunu da biliyorlar. Şahsi olarak seçmenle sıkıntım yok. Köylerle de gayet iyiyiz. Muhtarlarımıza elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Onun dışında Memleket Hareketi'nin ne getirip ne götüreceğini bilemiyorum. Arkadaşlar ayrı bir oluşum kurdular. Neticesinde CHP'den ayrılan bir kesim olduğu için, CHP kesinlikle kendi adayıyla çıkacak. Bunun dışında Tire'de başarılı olma şansını biz göremiyoruz. Koyarlar başarılı olur, onu bilemeyiz. Ama boşluk doldurulur yani. CHP de bu dönem Tire'de boşluk verecek durumda değil. Biz genel seçimlere endekslendik. Yerel seçimden önce genel seçim nasıl etkileyecek, o da önemli. Yerel seçimlerde de şu aday olsun, bu aday olsun, ben olayım diye bir görüşümüz yok. CHP'nin adayı çıkarması ve CHP'nin seçimleri almasından tarafız. Bunun için de aday belirlenme sürecinde üye bazında ön seçim yapılırsa örgüt de halk da daha iyi değerlendirecektir" ifadelerini kullandı. 

 
Rusya Türkiye'ye uçuş kısıtlamasını uzattı
 
AK Partili Nasır anlattı: Tüm detaylarıyla İzmir'de dönüşüm açılımı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan açıkladı: İşte 1 Haziran sonrası kademeli normalleşme
Türkiye'nin 2 haftalık kademeli normalleşme sürecinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı ...
Çavuşoğlu: ABD'nin yakın çalışma arzusu var
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Yakın ...
CHP'li Yücel'den İYİ Parti'ye 'geçmiş olsun' ziyareti
CHP İl Başkanı Yücel, İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'ı ziyaret ederek ...
 
MHP İl Başkanı Şahin'den, Soyer'e 'Zizek' tepkisi
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Sürekli'den Büyükşehir'e 'otobüs tanıtımı' çıkışı: Trafik çilesine kayıtsız kalanların...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüs alımı duyurusuna gönderme ...
Gözler kabine toplantısında: Ne karar çıkacak?
2 haftalık kademeli normalleşme sürecinde sona gelindi. Gözler, yeni dönem ...
 
Memleket Partisi İzmir'de açılış heyecanı: 'Lider' de gelecek!
Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Oğuz, çalışmalara ilişkin detaylı bilgilendirme ...
Kılıçdaroğlu o ilçedeki açılış için İzmir’e geliyor!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çarşamba günü Selçuk’ta Efes Tarlası Yaşam ...
Yücel ve Soyer'den o ilçede başkan ve meclis üyeleriyle zirve!
CHP İzmir’de il başkanlığı, ilçelerde belediye başkanları ve meclis üyeleriyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri