POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
27 Şubat 2022 Pazar - 11:10

AK Partili Nasır'dan depremzedelerin bina vergilerine açıklama

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 30 Ekim İzmir depreminde yıkılan ya da tamamen kullanılamaz hale gelen binaların sahiplerinin 5 yıl içinde inşatlarını yapmaları halinde, 10 yıla kadar bina vergilerinin alınmadığını söyledi.

AK Partili Nasır dan depremzedelerin bina vergilerine açıklama

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, depremzedelerin emlak vergisi ödemeleri ile ilgili detaylı açıklama yaptı. AK Partili Nasır, 30 Ekim 2020 İzmir depremi dolayısıyla yıkılan, ağır, orta ya da az hasarlı binaların emlak vergisi kanunun uygulamasına ilişkin olarak şunları dile getirdi, ‘’Deprem nedeniyle yıkılan, yanan veya tamamen kullanılamaz hale gelen binaların sahipleri tarafından, depremin meydana geldiği tarihten itibaren, 5 yıl içinde, depremin olduğu yerde veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili birimlerince gösterilen yerlerde inşa edilen binaların inşalarının sona erdiği veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından TOKİ’ye yaptırılıp hak sahiplerine teslim edilen binaların devredildikleri yılı takip eden bütçe yılından itibaren 10 yıl süre ile geçici olarak bina vergisi alınmayacaktır. Muafiyetten faydalanacak mükellefler, Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığından veya bu Bakanlığın yetkili kıldığı kuruluşlardan afete maruz kaldıklarına dair alacakları bir belgeyi vergi dairesine (ilgili Belediye Başkanlığına) ibraz etmeye mecburdurlar. Yine bu binalardan dolayı mükellefiyetin, bu olayın meydana geldiği tarihi takip eden taksitten itibaren sona ereceği, dolayısıyla söz konusu binalardan daha önce bina vergisi mükellefiyeti bulunanların, bu verginin 2020 yılı ikinci taksitini ödemeyecekler, bu hallerin devam ettiği sürece de alınmayacaktır.’’ dedi.

Binadan arsa vasfına geçene 2 yıl ödeme yok

Hasarlı binaların yıkılması sonucu, bu binaların bina vergisi mükellefiyetinin sona ereceği ve bu binaların arsa vasfını kazanacağından, mükelleflerin ilgili belediyelere olayın meydana geldiği tarihten itibaren süresi içerisinde arsa vergisi bildiriminde bulunmaları gerektiğini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, ‘’Deprem sonucu yıkılan, yanan veya tamamen kullanılamaz hale gelen binaların arsalarına ait vergilerin, bu olayın meydana geldiği 2020 yılını takip eden bütçe yılından itibaren iki yıl süreyle (2021 ve 2022 yıllarında) ödenmeyecektir. Oturulması ve kullanılması konusunda idarece yasaklama olmayan orta hasarlı binaların mevcut hasarlarının tamirinden sonra kullanılması halinde bina vergisinin ödenmesi gerekmektedir. Oturulması ve kullanılması konusunda idarece yasaklama olmayan az ve orta hasarlı binaların, sahiplerince 6306 sayılı Kanun kapsamında “Riskli Bina Raporu” alarak yıktırmaları halinde, hak sahibi maliklerin emlak vergisinden muaf tutulacağına dair herhangi bir hükme yer verilmediğinden, söz konusu binaların yıkımına kadar geçecek sürede bina vergisi alınmaya devam edilir; Yıkıldıktan sonra da ilgili belediyeye arsa vergisi bildirimi verilerek, arsa vergisi ödenir’’ ded

 
BASİFED'te Kasalı güven tazeledi
 
Bayraklı'nın yollarına modern sistem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'den 4 odaya ziyaret, esnafa destek raporu!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, oda seçimleri sonrası seçilen ...
CHP Torbalı'da 3 adaylı nefes kesen yarış: Yeni başkan kim oldu?
CHP Torbalı'da olağanüstü kongre heyecanı yaşandı. Seçim geçici yönetimin ...
Zelenskiy'den Erdoğan'a teşekkür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ...
 
CHP'de Bayraklı'da başkanlığa bir aday daha!
Pınar Susmuş yönetiminin toplu istifalarla düşmesinin ardından geçici ...
Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü: Saldırıyı durdurun!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la ...
MHP'li Kılıç'tan İzmir'de muhalefet buluşmalarına tepki: Uğraşmaları boşuna!
Muhalefet partilerinin buluşmalarını da değerlendiren Filiz Kılıç, "Uğraşmaları ...
 
Erdoğan üç liderle telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Türkmenistan ...
Sertel'den PTT makam araçları için GPS çıkışı!
CHP'li Sertel, "Araçları olmasına rağmen birçok insan arabasına dahi binemezken ...
Sürekli: İzmir'in en umut vadeden ilçesi pul gibi harcanmış!
AK Parti İzmir İl Başkanlığının ‘Karınca modeli’ çalışması kapsamında; ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri