POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
1 Nisan 2021 Perşembe - 16:24

AK Partili Sürekli'den Soyer yorumu, iddialı Menemen çıkışı ve hastane müjdesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in 2 yıllık performansını değerlendirirken, “Karnesi çok zayıf” çıkışında bulundu. Bayraklı’da yapımı devam eden şehir hastanesinin 1 Ocak 2022’de açılacağını müjdeleyen Sürekli, CHP’den AK Parti’ye geçen Menemen özelinde de iddialı konuştu.

AK Partili Sürekli den Soyer yorumu, iddialı Menemen çıkışı ve hastane müjdesi!

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ege TV’de yayınlanan ‘Politika Durağı Programı’na katıldı. Gazeteciler Sercan Avcı ve Onur Çakır’ın konuğu olan AK Parti İl Başkanı Sürekli, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. İl Başkanı Sürekli gündemi değerlendirirken birçok konuda önemli mesajlar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2 yıllık performansını değerlendiren Başkan Sürekli, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) AK Parti’ye geçen Menemen Belediyesi için iddialı konuştu.

Sürekli, Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışı için tarih verirken, teşkilat çalışmaları, İzmir siyasetindeki aktörlerin iletişimi, yeni yapılacak çevre yolu, Büyükşehir Belediyesi’nden ilçelere giden hizmetler konularına da ayrı bir parantez açtı.

YARDIMLARIN REKLAM ŞEKLİNDE ALGILANMASINI DOĞRU BULMUYORUZ
Saha çalışmalarına dair bilgi veren Sürekli, “Çalışmalarımızı online mobil olarak sürdürüyoruz. Gazilerimizi aradık. Son Kiraz, Ödemiş programımızın ardından özellikle Ramazan ayında online program yapacağız. Geçen yıl AK Parti İl Başkanlığı organizasyonunda 100 bin erzak paketi dağıttık. Bunu sık sık açıklamayı doğru bulmuyoruz. Reklam şeklinde algılanmasını doğru bulmuyoruz. Malumunuz İzmir’de belediyelerimiz hiç boş durmadılar. Devamlı basına geçerek farklı yöne çektiler. Biz iş bittikten 10 gün sonra açıkladık. Bunu da teşkilatımızın motivasyonunu yüksek tutmak ve bilgilendirmek hem de topluma bilgi vermek oldu. Biz kapıyı çalacağız, sosyal mesafe çerçevesinde erzak gözükmeyecek şekilde dağıtacağız. Kapıdan içeri girmeden vatandaşlarımızın halini hatırını soracağız” dedi.

SOYER’İN 2 YILLIK KARNESİ ÇOK ZAYIF!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2 yıllık performansını değerlendiren Sürekli, “Bize göre karnesi çok zayıf. İlk yüz günlük değerlendirmesini yaptık. 6 ay ve 500 günlük bir değerlendirme yaptık. Ara sıra basın açıklamamız oluyor. Pandemide Büyükşehir Belediye Başkanı mecburi olarak yerel sorunlarla karşı karşıya geldi. Biraz da eleştirilerimize kulak verdi başkan. Ama pandemi öncesi ulusal düzeyde politika yapma hevesiyle çıkışı oldu. En dikkat çekici konu, Kıbrıs ile ilgili oldu. Ulusal çapta politikasını gördük, şahit olduk. Bu son derece yanlış! Pandemiden dolayı ara verdi, isabetli oldu. İnşallah buna geri dönmez.  Hizmet olarak da karnesi kırıklarla doldu. Herkes de bunu söylüyor. Yapılmış anketler incelendiğine ulaşım ve altyapı ana başlığını görüyoruz. Bazen ilginçtir, öğle saatlerinde çevre yol ve Altınyol’da çok yoğun bir trafik olduğunu görüyoruz. Alsancak Garı, Basmane ve Karşıyaka’daki battı çıktı projeleri trafiği büyük ölçüde rahatlatacaktır ki biz bunları her basın toplantımızda söylüyoruz.  Mesela Karabağlar Yeşillik Caddesi’yle ilgili talep gelmişti. Anında devrettik, gereği yapıldı. Vatandaşa hizmet noktasında karnenin çok zayıf olduğunu görüyoruz. Olumlu bulduğumuz şeyleri de var. Ne zaman ulusaldan uzaklaşırsa, ne zaman genel idareyle uyumlu çalışmaya çalışırsa, (Deprem ve su baskını) o zaman el birliğiyle bir şeyler oluyor. Genel idarenin verdiği desteği ifade ederse, bundan faydalanırsa, politika yapmazsa o zaman güzel şeyler oldu. Depremde bütün aktörleriyle bir süreç geçirdik. Su baskınında da siyaset üstü bir politika izledik. Özkanlar Pazar Yeri hakikaten büyük bir sorundu. Bornova Belediye Başkanı’nın da pozitif yaklaşımı vardı. Buca Metrosu onay gelmedi diye bir açıklama yapıldı, anında bir onay geldi. Çiğli Tramvayı’nın temel atma töreni yapıldı ama maalesef kimseden bize davet gelmedi. Bize Büyükşehir’in hiçbir programı için davet gelmiyor. Aziz Kocaoğlu döneminde davet gelirdi, bir de bizzat özel kalemi tarafından aranılırdı. Bu dönem gelmedi. Davet gelmesi halinde programımızın uygun olursa katılırız” diye konuştu.

ELEKTRİK FABRİKASI MÜZE OLACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye girerek kazandığı ve onayı gelmeyen elektrik fabrikası özelinde açıklama yapan Sürekli, “Elektrik Fabrikası’nın müze yapılması fikrine şahsi olarak olumlu bakıyorum ve destekleyeceğimi söyledim. Ama bürokratik engeller çıktı. Ondan sonra açıklama yapıldı. Kültür Bakanlığı da müze yapılacağını açıkladı. O zaman sorun yok. Bizdeki son bilgi devlet buraya müze yapacak.  Yerel, genel idare yapmış önemli değil. İzmir’in düşüncesi burası konut alanı, rant alanı olmasın diyeydi” dedi.

HİZMETLER BERGAMA’YI PAS GEÇEREK DİKİLİ’YE GİDİYOR!
Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhur İttifakı’nda olan belediyelere hizmet götürmediğini iddia eden Sürekli, “Özellikle Kiraz Belediye Başkanımız sıkıntı yaşıyor. Su, kışın kar yağdığında araç gereç sıkıntısı yaşıyor. Bunu kendisi net olarak ifade ediyor. Tabii ki valiliğimiz bu konuda destek oluyor ama Büyükşehir’de bu yok. Bergama sık sık gittiğim bir yer. Bergama ile Dikili birbirine çok yakın ilçeler. Bütün hizmetler Bergama’yı pas geçerek Dikili’ye gidiyor. Burada en somut örneğini yaşıyoruz. Kiraz’da hastaneyi konuşmamız gerekiyor. Hükümet eski hastane yerine 75 yataklı bir hastane planlanıyor. Arazi gayet olumlu... Yanında TOKİ kendi amacı olan sosyal konutları yapmak istiyor. Proje askıya çıkıyor ses yok. İhale yapılıyor, itiraz yok. Daha Büyükşehir mahkemeye gidiyor, yürütmeyi durdurma kararı alıyor. Sosyal konutun rantı ne olur? Arazi Kiraz Belediyesi’nin, yapılan konut sosyal konut, bunun neresinde rant var?” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU DÖNEMİNDEKİ DİYALOG SOYER’DE YOK!
Siyasi partiler ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki iletişimin sorulması üzerine konuşan Sürekli, “İl başkanlarıyla aramızda iletişim kopukluğu yok. Davet etmiştim. Güzel bir görüşme olmuştu. Telefon görüşmelerimiz oluyor. Cumhur İttifakı ortağımız Veysel Başkan ile sık sık görüşüyoruz. Deniz Bey ve Hüsmen Bey ile telefonla görüşüyoruz. Büyükşehir noktasında Tunç Bey’in il başkanlarıyla farklı bir yol izlediğini, diyaloğunun olmadığını görüyoruz. Aziz Bey’in döneminde karşılıklı görüşmeleri Tunç Bey döneminde görmüyoruz. Bu konuda biz AK Parti olarak üstümüze düşen görevi yapıyoruz” açıklamasında bulundu. 

ŞEHİR HASTANESİ 1 OCAK’TA HALKIN HİZMETİNE AÇILACAK!
Bayraklı’da yapımı süren şehir hastanesi için bilgi veren Sürekli, “Şehir hastanesi ile ilgili olumlu haberler verebiliriz. Finansa erişim sıkıntısı vardı. Hükümetimizin desteğiyle bu sorun çözüldü. 29 Ekim’de bina fiziksel olarak açılışa hazır olacak denildi. Sağlık tesislerin bazı testleri oluyor. Bu testlerin yapılması önemli… 1 Ocak’ta halkın hizmetine açılacağı söylendi” dedi.

MENEMEN’İN ÇEHRESİNİN 6 AYDA NASIL DEĞİŞECEĞİNİ GÖRECEKSİNİZ!
AK Parti ve MHP’nin iktidarında olan ilçelerdeki belediyecilik faaliyetlerinden övgüyle bahseden Sürekli, “Bütün teşkilatımızı tamamlandık. Ağırlıklı olarak 18 yılda yaptıklarımızı anlatacağız. Aynı şeyleri tekrar tekrar anlatacağız. Bergama’da ve Kınık’ta yapılan projeleri, AK Parti belediyeciliğini anlatacağız. Mesela Bergama’da şehrin ortasında bulunan stadyum kalkıyor, yerine millet bahçesi geliyor. Bergama’nın çehresi değişiyor. Selinos Deresi düzenleniyor. Genel iktidarın yaptığı çevre yolları var. Kınık, çok uzak bir köşe ama ikinci dönem görevini yapan Sadık Bey çok önemli hizmet yapıyor. Aldığı oy oranının artmasından belli oluyor. Menemen’in çehresinin 6 ayda nasıl değişeceğini göreceksiniz. Çok güzel bir hava oluştu. Cumhur İttifakı’nda olan Aliağa’da muhteşem işler yapılıyor.  Bayındır’da Kınık’ta Bergama ve Dikili’de tarıma dayalı organize sanayi bölgesi yapılıyor. İlk kazma da Cumhur İttifak’ında olmayan Dikili’de yapılıyor” açıklamasına imza attı.  

GEÇİŞLER ORANLAMA YAPILMAYACAK KADAR AZ!
AK Parti içinden kopan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu gibi üst düzey siyaset yapmış isimler tarafından kurulan DEVA ve Gelecek Partisi’ne kopmaların olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Sürekli ayrıca teşkilat ziyaretlerine de parantez açtı. Sürekli, “Vefa ziyaretleri yeri kurulan partilerle ilgili değildi. Biz ilerleyen süreçle ilgili bir çalışmaydı. Şimdi vefa telefonları ve yeni kayıt olanlara hoş geldin aramaları yapıp, halini hatırını soracağız. Yeniyle eski arasında köprü kuracağız. Yeni kurulan partilerde bizi etkilemedi. Bizden çok çok az kişi bu partilere geçti. Oranlama yapılmayacak kadar azdı. Zaten kendileri de bunu ifade ettiler. Teşkilatımız, birlikte güçlü bir şekilde hedeflerine koşuyorlar” diye konuştu.

HUKUK DIŞI BİR EYLEM, KONUŞMAK BİLE DOĞRU GELMİYOR
AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül’ün partiden ihraç edilmesine yol açan ses kayıtlarının hatırlatılması üzerine konuşan Sürekli, “ Hukuk dışı kaydedilmiş bir kayıt. Bu konuyu hukukçu olarak konuşmak bana doğru gelmiyor. Hukuka aykırı bir eylemi gündeme alıp konuşmak onu meşrulaştırmaktır” dedi.  

MÜNFERİTTİR, ANINDA GEREĞİ YAPILMIŞTIR, BİZDE ÜSTÜ ÖRTÜLMEZ!
Kürşat Ayvatoğlu olayının hatırlatılması ve “Hamza Dağ’a bir operasyon mu yapıldı?” sorusunun yöneltilmesinin ardından konuşan Sürekli, “Sayın genel başkan yardımcımızın bir açıklaması var, operasyon görmedim dedi. O kişi AR-GE birimindeki büro elemanıdır. Genel başkan yardımcımızla bir alakası yok. Her siyasi partide, illerde ilçelerde çalışanlar olur, danışmanlar, il ve ilçe yönetici olabilir. Önemli olan anında refleks göstermektir. Her siyasi partide bu tip şeylerle karşılaşma imkanı olabilir. Ne yapıldı? Genel başkan yardımcımız açıklama yaptı, ilgili kişinin partiyle ilişiği kesildi, yaptığı işlerle ilgili hukuki süreç başladı. Zenginliğiyle ilgili de varsa hukuk dışı bir şey gereği yapılır. Bunu gündemden düşürmeyenler, AK Parti’yi yıpratmak için uğraşanlar kendilerine bakacaklar, aynaya bakacaklar. Onlarda da fazlasıyla var, İstanbul olayı yaşadık. Örtelim, kapatalım konuşmaları geçmiş. Bizde örtülmez, kapatılmaz. Fark budur. Kitle partisiyiz. Münferittir. Anında gereği yapılır, yapılıyor, yapıldı. Karşı tarafta gereğinin yapılmadığını görüyoruz” açıklamasını yaptı.  

TUNÇ BEY O BİLGİYİ NEREDEN ÇIKARDI, ONA SORMAK LAZIM!
“Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer kente yapılacak yeni çevre yolu için ağaç katliamı vurgusunda bulunmuştu. Bununla ilgili ne söylersiniz?” sorusunu yanıtlayan Sürekli, “Nereden çıkardı Tunç Bey o bilgiyi, ona sormak lazım. Kendi ilçelerinde görüyoruz ama bizde ağaç katliamı falan olmaz. Halkın katılım toplantısı var, gelsinler. Zaten itiraz ederler de somut verilerle gelsin göstersinler. O yolun İzmir’e kazandıracağı çok şey var. Yerel idarenin bir türlü çözemediği ulaşım çözülecek. Muhteşem bir proje” ifadelerini kullandı.

 
Ankara TEM'de katliam gibi kaza: 4 kişi öldü
 
CHP acıya ortak oldu: Yücel ve Gümrükçü'den ziyaret, Kılıçdaroğlu'ndan telefon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bahçeli'yi evinde dinlenmeye davet ediyorum"
MHP lideri Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'ne yönelik açıklamalarını eleştiren ...
CHP İzmir'den İstanbul Sözleşmesi sözü!
İktidara seslenen CHP İl Başkanı Yücel, “İstanbul Sözleşmesine geri dönülünceye ...
CHP Bornova’da kadınlardan 1. yıl raporu
CHP Bornova Kadın Kolları, geride kalan 1 yıllık görev süresinde yapılan ...
 
CHP'li Sertel 'köy malları direnişi'ni Meclis'e taşıdı
Toplam 831 bin 938 metrekare büyüklüğündeki 19 tarım arazisinin satışına ...
İzmir'e 'Yıldırım' ziyaret: Programında neler var?
Binali Yıldırım, genel başkanvekili sıfatıyla ilk ziyaretini İzmir’e yapacak.
CHP'li Gruşçu'ya ödül yağmuru!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, topluma ...
 
Erdoğan'dan Türk liderlere KKTC çağrısı
Türk Konseyi Devlet Başkanları Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
CHP’li Beko'dan 'yapılandırma' soruları!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara ...
AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri