POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs paylaşımı!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs paylaşımı!
İYİ Parti'de istifa dalgası... İl yönetimi düştü
İYİ Parti'de istifa dalgası... İl yönetimi düştü
Köpeklerin saldırısına uğrayan kadın öldü
Köpeklerin saldırısına uğrayan kadın öldü
LPG'ye gece yarısından itibaren indirim geliyor
LPG'ye gece yarısından itibaren indirim geliyor
21 Mart 2018 Çarşamba - 14:40

Akpınar'dan o sözler sonrası flaş açıklama: 7 madde saydı!

Karşıyaka Stadı üzerinden kulüp ve taraftarla ilgili sözleri nedeniyle hedef tahtasına konulan Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’dan yazılı açıklama geldi. Konuşmasının bilinçli olarak saptırıldığını ifade eden Akpınar, Karşıyaka Spor Kulübü, taraftar ve Karşıyaka Belediyesi’nin, birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu belirtti. Akpınar stat konusunda asıl sorgulanması gerektiğine inandığı hususları da 7 maddede sıraladı.

Akpınar dan o sözler sonrası flaş açıklama: 7 madde saydı!

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka'da Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile kulüp ve taraftarların arası, stat açıklamaları nedeniyle gerildi.

- KARŞIYAKA'DA STAT KRİZİ: AKPINAR'IN O SÖZLERİNE TARAFTAR VE YÖNETİMDEN TEPKİ 

- STAT KRİZİNDE MHP'DEN AKPINAR'A YAYLIM ATEŞİ!... 

Kulübün, İlçe Stadı'nın yerine yapılması planlanıp inşaatı 2 yıldır duran, yeniden başlayan itiraz davası süreci nedeniyle akıbeti belirsiz olan stadının yerine başından beri karşı olan Başkan Akpınar, hafta sonu katıldığı Çameria Arnavutları Kültür ve Dayanışma Derneği'nin toplantısında sert ifadeler kullandı.

Stadın apartmanların arasına yapılmasına karşı olan ve daha önce bu alanın spor adası olarak değerlendirmesini öneren Akpınar'ın konuşmasında kullandığı iddia edilen , "Kulübü batırdılar borcu ben ödüyorum", "Apartmanların arasında küfür kültürünü artıracaksın... Burada böyle bir kitle istemedim", "Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nu vermesem altyapı çalışamayacak. Yalı'daki tenis kortlarını yıktılar, Mavişehir'de tenis kortunu bunlara verdim kullanıyorlar. Spor salonunu yıktılar, spor salonumuzda çalışıyorlar" gibi ifadeler taraftarlar arasında tepki çekti.

PROTESTO EDİLDİ
Taraftarlar, sosyal medyada kulüp ve taraftarla ilgili söylemini protesto ettikleri Akpınar ile ilgili ilçedeki birçok duvara yazı yazıp istifaya davet etti. Üniversiteli Karşıyakalılar Birliği, KSK List gibi oluşumlar da bildiri yayınlayarak başkan Akpınar'ı özür dilemeye, kulübü de Akpınar'ı üyelikten ihraç etmeye davet etti.

SÖZLERİM SAPTIRILDI
Başkan Akpınar’dan yaşananlar üzerine yazılı açıklama geldi. Akpınar açıklamasında konuşmasının bilinçli olarak saptırıldığını ifade etti. Karşıyaka Spor Kulübü, taraftar ve Karşıyaka Belediyesi’nin, birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğunu belirten Akpınar, “Siyasi menfaat peşinde koşanların, kesip biçtikleri sözleri kendi siyasi çıkarları için kullananların ve Karşıyaka sevdalılarını bu tartışmaya alet etmeye çalışanların bu birlikteliği bozmaya gücü yetmeyecektir” ifadelerini kullandı. Akpınar stat konusunda asıl sorgulanması gereken hususları 7 maddede sıraladı.

Akpınar’ın açıklaması şu şekilde;
“Bir davette yaptığım açıklamalar üzerine, Stat ve Taraftar üzerinden sürdürülen tartışmaları derin bir üzüntü içinde takip ediyorum. Üzüntümün en büyük nedeni; sözlerimin bütününe bakılmaksızın bazı cümlelerin cımbızlanması, kasıtlı olarak bazı art niyetliler tarafından saptırılması, genelleme yapılması ve bunun sonucunda Büyük Karşıyaka Taraftarı tarafından yanlış anlaşılmamdır.

Karşıyaka Spor Kulübü ve cefakâr Karşıyaka Taraftarının değeri hiç kimse tarafından tartışılamaz. Yanıltıcı bir tavırla bu değeri küçültmeye çalışanlar, karşılarında öncelikle, taraftarı, kulübü ve bu kentin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Karşıyaka Belediyesi’ni bulurlar!

Karşıyaka Spor Kulübü, taraftar ve Karşıyaka Belediyesi, birbirinden ayrılmaz bir bütündür. Siyasi menfaat peşinde koşanların, kesip biçtikleri sözleri kendi siyasi çıkarları için kullananların ve Karşıyaka sevdalılarını bu tartışmaya alet etmeye çalışanların bu birlikteliği bozmaya gücü yetmeyecektir.

Sarf ettiğim sözler, genellenmiş ve özünden saptırılmıştır. Karşıyakalılık kültürü, ülkeye örnek olmuş ve toplumsal duyarlılığı yüksek, toplumun genel kabul görmüş değerlerini en iyi şekilde yaşayan ve yozlaşan kültüre de karşı çıkan anlayıştır. Bu sözleri, Karşıyaka Kültürü ve Karşıyakalılık duruşuna saygısızlık olarak lanse edenler, büyük bir yanılgı içindedir. İyi niyetten uzak açıklamaları doğru bulmuyorum.

Değerli Karşıyakalılar;
Yalı’ya yapılması düşünülen stat ile ilgili düşüncelerim başından beri ortadadır. Asıl sorgulanması gerekenler şunlar değil midir?

1-   Karşıyaka Spor Kulübü’nü 4 yılda 60 küsur milyon lira borca sürükleyenler kimlerdir? Geriye dönük incelemeler yapıldığı halde, önceki yönetimlerin hatalarının kamuoyuna açıklanmamasını sorgulamak dururken, kısır tartışmalarla hedef saptırmak yanlış değil midir?

2-   Karşıyaka Belediyesi, stat arazisi ile ilgili davasını çekmesine ve arazideki hissesini bağışlamasına rağmen, stat inşaatı neden devam etmemiştir? Bu konuyu takipsiz bırakanlar ve gerçekten muhatap alınması gerekenler kimlerdir?

3-   Asıl sorgulanması gerekenler, ‘Buraya stat yapmak namus sözüdür’ diyenler ve sözünü tutmayanlar değil midir? Şahsi davaları gerekçe olarak gösterenler, ülke çapında onlarca büyük yatırımı –her türlü davaya rağmen- bitirirken, Karşıyaka stadı neden devam etmemektedir?

4-   Belediye, kulüp ve taraftarı birbirine düşürmekten keyif alan ve çıkar elde eden kesimler kimlerdir?

5-   Benim yanıma geldiğinde ‘Yalı’ya stat olmaz’ dedikten sonra, odadan çıkıp ‘O stat Yalı’ya yapılacak’ diyerek taraftarı ve basını yanıltan ‘yöneticileri’ konuşmak yerine, böylesi tartışmalarla hedef saptırmak ne kadar doğrudur?

6-   Geçmişte yapılan yanlışların kahrını çeken ve üzüntüsünü kalbinde hisseden gerçek Karşıyaka taraftarını böylesi kısır çekişmelerin içine sürüklemek, asıl konuşulması gereken temel sorunların üstünü kapatmak değil midir?

7-   Beni tanıyanlar, konuşma ve hitap tarzımı iyi bilir. ‘Ben’ demek ‘Biz’ demektir, ‘Karşıyaka’ demektir… Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu da tüm Karşıyakalılarındır. Benim vurgulamak isteğim, kulübe, yılda 2 milyon lira maliyeti olan ve bu maliyet belediye tarafından, halkın vergileri ile karşılanırken, bu tesis de olmasaydı Kulübün ne yapacağına dikkat çekmek, farkındalık yaratmaktı! Bu sözleri sarf ederken kullandığım üslupta bir kusur işlediysem özür dilemeyi ve gönül almayı da bir erdem kabul ederim! O sözlerim karşısında yapılması gereken eleştirmek değil, empati kurmak ve sorgulamak olmalıydı!

Yukarıda sıraladığım gerçekleri –herkes geri dururken- her ortamda açık yüreklilikle dile getirdiğim için mi bugün ‘günah keçisi’ ilan edilmeye çalışılıyorum? Bu yapılanlar, gerçeklerden uzaklaşmak adına, hedef saptırmak değil midir?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ay- Yıldızla onurlandırdığı ilk ve tek kulüp olan Karşıyaka Spor Kulübü sadece spor kulübü değil, derin bir birikim ve kültürdür. Amaçsız ve bizi gerçeklerden uzaklaştıran polemiklerle bu kültüre zarar vermeye çalışanlara gerçek Karşıyakalılar ve Büyük Karşıyaka Taraftarı ‘sağduyusu’ ile ‘dur’ diyecektir.

Sosyal medya üzerinden, taraftarın hassasiyetini kullanarak şahsımı ve belediye bürokratlarını yıpratmaya çalışan/ iftira atan art niyetli ‘siyaset tüccarlarından’ hukuk önünde hesap soracağımın da bilinmesini isterim.

Konulara hassasiyet gösteren, Karşıyaka kültürünü gelecek nesillere aktarmak için emek harcayan ‘gerçek’ Karşıyakalılarla her zaman omuz omuza olmaya devam edeceğim.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur…

 
Kritik açıklama: Saatlerce sıra beklenecek!
 
'Ethem Sarısülük davası'nda karar açıklandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KSK List 22 Mart 2018 Perşembe 14:18

Protesto edilip,kulüpten ihraç istenilince taraftarlar ayağa kalkınca anında “R” yapıyorsun başkaann

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de baharın en güzel adresi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin on binlerce ağaç dikerek oluşturduğu İnciraltı ...
Bornova'da yatırım dönemi: 4 yılda 229 milyon 731 bin lira!
Bornova Belediyesi, son 4 yılda yaptığı fiziki ve sosyal yatırımlarla ...
İzmir'deki tartışmalı yat limanı projesinde çevrecileri sevindiren rapor!
Ürkmez Mahallesi'ndeki halk plajına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
 
Karşıyaka'da zeytin fidanları toprakla buluştu
Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen ...
Engelli badmintonda Türkiye Şampiyonası'na Buca damgası!
Buca Belediyesi Engelli Badminton takımı Türkiye Şampiyonası’na damgasını ...
Ödemiş'te şehit aileleri ile anlamlı buluşma
18 Mart Şehitler Günü anma programı kapsamında Ödemiş Kaymakamlığı’nca ...
 
Konaklı muhtarlara asansör eğitimi
Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi tarafından Konaklı muhtarlara ...
Sığacık-Samos seferleri o tarihte yeniden yola çıkıyor!
Seferihisar Sığacık'tan Yunanistan'ın Samos Adası'na düzenlenen feribot ...
Halk oyunlarında şampiyon yine Bayraklı
Son 2 yılın Türkiye halk oyunları şampiyonu Bayraklı Belediyesi, İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri