POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Galatasaray'dan şampiyonluğa dev adım...
Galatasaray'dan şampiyonluğa dev adım...
Erdoğan: Tarihin en büyük katliamı yaşanıyor
Erdoğan: Tarihin en büyük katliamı yaşanıyor
Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu!
Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu!
Yargıtay'da iki seçim birden yapılacak
Yargıtay'da iki seçim birden yapılacak
6 Mart 2019 Çarşamba - 19:39

Akpınar'dan veda oturumunda çarpıcı stat mesajları!

Karşıyaka Belediyesi 2014-2019 yılı Meclisi son oturumu Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar yönetiminde gerçekleşti. Başkan Akpınar’ın meclis üyelerinden helallik istediği toplantıya uzun zamandır tartışma konusu olsun stat mesajları damga vurdu.Akpınar stat tartışması sürecinin tüm detaylarıyla anlattı. Akpınar Örnekköy ve Yalı için hazırladığı alternatif stat projelerini anlattı.

Akpınar dan veda oturumunda çarpıcı stat mesajları!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Karşıyaka Belediye Meclisi Mart ayı olağan ikinci ve son birleşimine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın uzun süredir iktidar ve yerel yönetim arasında tartışma konusu olan Karşıyaka Stadı projesi ile ilgili açıklamaları damga vurdu.

HELALLİK İSTEDİ
Görev süresinin son meclisi olması sebebiyle meclis üyelerinden helallik isteyen Başkan Akpınar, “Hakkınızı helal edin herkesin hakkı birbirine helal olsun. Çünkü 5 yıl boyunca adaletli olduk, kimsenin hakkını yemedik, Karşıyaka ile ilgili en ufak kötü bir kararın alınması söz konusu olmadı. Birlik beraberliğimizi, hem AK Parti’li hem CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız gösterdi. Herkese çok teşekkür ediyorum. Aldığımız tüm ödüllerde Karşıyaka Belediyesi’nin en üst düzeyden en alt kademesine  herkesin kadar emeği vardır. Emeklerine sağlık” diye konuştu.

Toplantıdaki gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Karşıyaka Stadı konusunu açan Akpınar, stadın yapılması planlanan yerle ilgili alternatif projesi anlattı. Ayrıca Akpınar, yerel yönetimin stadın yapılmasını engellediğine yönelik eleştirilere cevap verdi.

"ENGEL OLUYORMUŞUZ ALGISI YARATILDI"
Başkan Akpınar şunları söyledi:

Başladığım gün Karşıyaka’da stat tartışması ile baş başa kaldık. Kimi zaman bazı kesimlerle karşı karşıya geldik. Onlara da saygı duydum. İtiraz da etmedik. Bu meclis, 2 bin 800 metrekarelik bir alanı stat yapılsın diye sadece spor alanı olarak kullanılması kaydıyla bedelsiz devrini gerçekleştirdi. Ama hep bilgi kirliliği oldu, engel oluyormuşuz algısı yaratıldı. Orada bir duruş sergilemek gerekiyordu, Kent yöneticileri bugün anlaşılmaz ama tarih onları anlayacaktır. Tarih bizi ne zaman yargılar? Kente zarar verdiğimiz zaman... Ne zaman cezalandırır? Gelecek nesillere bırakacağımız güzel kenti katlettiğimiz zaman cezalandırır. Bugün biz kent için çaba sarf ederken bir bakıyoruz ki belli bir kesim bize karşı duruş sergilemek için farklı şeyler yapıyor.

"ÇEVRESİNE APARTMANLAR YAPILMAMIŞ OLSAYDI KİMSE İTİRAZ ETMEZDİ"
Karşıyaka stadı 1954’te bostanlıktı, tarım arazisiydi. Kentleri yanlış planlarsanız doğa olaylarıyla kent sizden intikamını alır. Bu konuda şahsıma yöneltilen hakaretlere varan kampanyalar oldu. Beş yıl içerisinde geçirdiğimiz son meclisimizde tarihe not düşerek bu kürsüden inmek istiyorum. Çevresinde apartmanlar yapılmamış olsaydı kimse itiraz etmezdi, mevcut sahanın etrafı tribünlerle yapılmış olup yıpranmış olsaydı yine kimse itiraz etmezdi. Orası bir stadyum değil bir spor sahası... Bugün atletizmle uğraşan çocuklarımız betonda koşuyor. Ama o çocuklarımızın hakları 4 ,5 yıldır stat yapacağız diye ellerinden alındı.

SÜREKLİ VE ŞENGÜL İLE OLAN DİYALOĞU ANLATTI
Bunları anlattığımda destek olanlar olmuştur, ama benim odamda olmuştur. Sayın Kerem Ali Sürekli o dönemde “evet planlamada sıkıntılar olabilir” demişti. Şuan AK Parti İl Başkanı olan Aydın Şengül o zaman vekildi ve bizzat şahsıma, “önerdiğin yer fena değil” diye söylemişti.

"İNSANLARIN DUYGULARIYLA OYNANIYOR"
Ortaya bir proje atılıyor, yapılacak diye insanların duyguları ile oynanıyor. Karşıyaka’da doğmak mı? Karşıyakalı olmak mı? Karşıyaka’da doğabilirsin ama Karşıyakalı olamıyorsan bir anlamı yoktur. O alanın bir spor adası haline getirilerek, 15’te bir maç oynamak üzere çocuklarımızın elinden tutup götürülebilecek değil, kendimizi de 7/24 götürmemiz gereken bir yer olmasından yanayım.

"BU PROJEYE ONAY VEREREK KENDİMİ TARİH ÖNÜNDE YARGILATTIRMAM"
Siz projeyi onaylamamı istiyorsunuz. O şanlı tarihe, bu projeye onay vererek kendimi tarih önünde yargılattırmam. Karşıyaka gibi şanlı bir tarihe sahip bir kulübü apartmanlar arasına koyuyorsunuz, kitleyi 7 bin oturuyor 6 bin ayakta şekilde yapıyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde kent kimliğinin olduğu bir yerde böyle bir stadyum yoktur.

"KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPTIK"
Ben 2014 yılının Temmuz ayında kamuoyu araştırması yaptırdım; Karşıyaka’da stadyum isteyen kitle yüzde 95... Olması gerekir, herkes istiyor. Yalı’da olmasını isteyen yüzde 16, Örnekköy’de  yüzde 66... Böyle bir anket soncunda ne olması gerektiğini planlamaya başladım. Her zaman olduğu gibi azınlık fazla bağırıyor zannediliyor ki çok fazla.. Ama gerçek var. Başkan yardımcımız Murat Özen ve spor adamları arkadaşlarımla ne yapılabilir diye tartıştık ve 7/24 herkesin kullanabileceği proje çizdik.

PROJEYİ ANLATTI
Tüm tesisin çevresi yürüyüş alanı, kulübümüzün tüm şubelerinin olduğu 9 katlı bir bina.  Zemin katında stor, birinci, ikinci katında ofislerin bulunduğu, üçüncü katından sonra restoranların, kafelerin bulunduğu, bar onun üstünde fitnes center, üste açık yüzme havuzu ve üste ruf… Yalı’ya istediğim, olmasını istediğim yer 7-24 yaşanabilecek bir alan olsun. 2 adet futbol sahası ve spor salonu kulübümüzün barınacağı yer olacak. Bu tarihi bir not olarak düşmesini istiyorum.

"TARİHE NOT DÜŞMEK İÇİN BUNLARI SİZE GÖSTERİYORUM"
Bu tarihe bir not düşmek için, bugün size bunu gösteriyorum. Stad da gerekli, yapalım! Örnekköy artık şehrin önemli parçası haline geldi.  Örnekköy’de UEFA kriterlerinde, 20 bin kişilik Karşıyaka stadı, tribünleri kapalı, 20 bin kişinin de oturduğu locaların da olduğu stadyum olsun diye önerdik.  Stat, 7 bin kişinin oturup 6 bin kişinin ayakta kaldığı yer değildir. Tribün altında yeni Karşıyaka’mızın storları, idari ofisler, sosyal tesisler, ticari bilimlerin olacağı bir düzenleme olacak. Stadyumumuzun 7 bin bir kent olacağı ve olimpik bir havuzu su takımının da maçlar yapacağı bir yüzme havuzu… bin 500 kişilik, iki katlı bir otopark olacak. Sporcu ve vatandaşın güvenliği tam olarak düşünülerek yapıldı. maA diğer stat da vatandaşların can ve mal güvenliği olmadığı, takım otobüsünün bile manevra yapabileceği bir yer yok. Ben huzurunuzda bu projeyi sizlerle paylaşarak görev sürecimi 25 gün sonra tamamlayacağım. Bunu tarihe bir not olarak bırakacağım. Kulübümüze, bakanlığa da bu projeyi de göndereceğim."

SON MESAJ: NÖBETİ DEVREDİYORUZ
CHP'nin yeniden aday göstermediği Akpınar, konuşmasının sonunda yaşanacak  değişime değindi. Akpınar, "  Bizden sonra devam edecek arkadaşlara nöbeti devrediyoruz. En iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum. Sizleri çok sevdim ve sevmeye devam edeceğim. Sokakta daha çok güzel günler geçireceğiz. Makamlar değil sokaklar bizim. Yüreğiniz şarkı söylemiyorsa hayat sizi dansa kaldırmaz. Yüreğinizden o güzel şarkıları eksik etmeyin ve hakkınızı da helal edin dedi.

 
CHP İzmir'de 1. Bölge sorumluları hızlı başladı!
 
AK Partili Başkan, CHP'li rakibi eski Başkan'a meydan okudu: 10 katını yapmadıysak..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevim köz 6 Mart 2019 Çarşamba 20:09

Değerli Başkanım Karşıyaka için yaptığınız hizmetler için sonsuz teşekkürler...Stat hakkındaki düşüncelerinize o çevrede oturanlardan biri olarak kesinlikle katılıyorum. Stat çevresinde oturan hiç bir aile oraya yapılmasından yana değil merak ediyorlarsa buyursunlar medeni ülkelerde olduğu gibi orada oturan halka sorsunlar Karşiyaka da yapılacak başka yer mi kalmadı insaf diyorum insaf...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de 1. Bölge sorumluları hızlı başladı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından, İzmir 1. Bölge ...
O ilçede İYİ Parti'deki istifalar sonrası CHP Adayı'ndan foto-mesaj!
Dikili’de İYİ Parti İlçe Başkanı Aktuğ’un ilçede ittifak yapılan CHP’ye ...
Bakan Kurum: Yüzde 70 risk var, İzmir'de dönüşüm elzem!
Bakan Kurum, "Kentsel dönüşüm bizim öncelikli işimiz. Türkiye genelinde ...
 
Selçuk Adayı Başterzi'den 3 bin toplu konut müjdesi
Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, 2021 yılına ...
'Kanarya severler derneği gibi mi görüyor?'
Malatya mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bay Kemal 82 milyonun ...
AK Parti Karşıyaka'dan 'proje lansmanı' daveti!
Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Belediye Başkan Adayı ...
 
Bakan Soylu'dan Arslan'a büyük destek: Emrindeyim
İçişleri Bakan Süleyman Soylu, “Buca’ya verdiği her söz için ben Mustafa ...
AK Partili Doğan: Sorunların farkındayız, çözümlerini biliyoruz!
Karabağlar'da 10 yıldır bir çivi bile çakılmadığını öne süren AK Parti ...
CHP'li Tekin'den İzmir'de seçim mesaisi: Neden beka meselesi olsun?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, seçim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri