POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Ülke kavruldu: 60,1 derece ile sıcaklık rekoru kırıldı
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Erdoğan: Suriye'de yarım kalan işi tamamlayacağız
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Fenerbahçe'de flaş gelişme: Olağanüstü kongre kararı
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
Olaylı Trabzon maçından sonra Ali Koç'tan ilk açıklama
6 Mart 2018 Salı - 18:14

Akşener'den 15 Temmuz'da erken seçim iddiası

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 15 Temmuz 2018'de genel ve cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağını öne sürdü.

Akşener den 15 Temmuz da erken seçim iddiası

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15 Temmuz 2018'de öncelikle genel ve Cumhurbaşkanı seçimlerinin yapılacağını ileri sürerek, "Çünkü bugüne kadar genel seçimlerle mukayese edildiğinde AK Parti yerel seçimlerde genel seçimlere göre hep düşük oy aldı. Bu nedenle Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimlerini yerel seçimlerden sonraya bırakmaz" dedi. 

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Akşener, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarla birlikte olduklarını söyledi.

Kadınlarla buluşmaya İstanbul'dan başladıklarını ifade eden Akşener, TBMM'deki grup toplantılarında yapılan konuşmaları "salı vaazları" olarak niteledi ve bundan sonra her salı toplumun değişik kesimleriyle bir araya gelerek bu vaazlara katılma kararı aldıklarını belirtti.

İYİ Parti'nin cesurlar ve kadınlar hareketi olduğunu dile getiren Akşener, konuşmayan bir Türkiye ile karşı karşıya kalındığını, bu suskunluğa önce kadınların sonra gençlerin eklemlendiğini ileri sürdü.

"PEK ÇOK KADIN BEDEL ÖDEDİ"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün oluşması için Dünya ve Türkiye'de pek çok kadının bedel ödediğini anlatan Akşener, "Türk kadını kadın hakları yönüyle dünyadaki hemcinsleriyle birlikte hareket etmiştir. Türk kadınları, uzun süren savaşlarla haşır neşir bir coğrafyada yaşadıkları için açları doyurmak gibi bir görevleri olmuştur." diye konuştu.

"SİYASİLER TARİH BİLMİYOR"

Türk kadınlarının tarihte aldıkları rollere ilişkin örnekler veren Akşener, mevcut siyasetçileri tarihi bilmemekle suçladı. MHP'yi iktidarın küçük ortağı olarak niteleyen Akşener şöyle konuştu:
"Bunları değiştirecek olan kadınlardır, sizlersiniz. Uzun yıllar kadın konusunda çalışmış bir hoca olarak ve çeşitli gruplarla mesai harcamış bir siyasetçi olarak kadınların gücünü biliyorum. Onun için pergelimizin ucunu kadınlarımızın üzerine koyduk. bu hareketin arkasında çok önemli bir motivasyon var. Erkek siyasetçilerin ortaya koyduğu tavırlar nedeniyle oluştu. Kadın cinsiyeti üstünde yürütülüyor kavgalar. Erkeklerin, kadınların üzerinden ellerini çekmesi gerekiyor. Aynı ailede başı açık, başı kapalı kızlar yaşıyor. Bunların arasında sorunlar yok. Ancak açık ve örtülü kadınlar arasında derin ayrımlar yapıldı. Yeniden ayrıştırma ve düşmanlaştırma oluşturuldu." 

"KADINLAR ŞEYTANLAŞTIRILIYOR"
Son dönemlerde din adamı kisvesi atındaki kişilerin 24 saat içerisinde kadınlarla ilgili fetvalar verdiğini aktaran Akşener, "Kur'an-ı Kerim'in hiçbir yerinde olmayan kadın bedeni ve cinsiyeti üzerinde yapılanlar bir kul hakkıdır. Bunlar gündeme getiriliyor ve kadınların şeytanlaştırıldığı bir süreçten geçiliyor. Biz bütün bunların ne olduğunu ve neye tekabül ettiğini biliyoruz. Bir kadın isterse her şeyin değişeceğini biliyoruz. Eğer sabırla, ağır başlılıkla ve itidalle hareket ediyorsak bu kesinlikle korkumuzdan değil. Bu sadece Türkiye'nin huzura, Türkiye'nin kardeşlik hukukuna duyduğumuz inançtan geliyor." ifadelerini kullandı.

"KADINLAR ÜZERİNDEN POLİTİKAYA İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Hiçbirinizin hiç kimseden korkmadığını biliyorum" diyen Akşener, şunları kaydetti: 

"Biz yola çıktık ve dikkat edin bazı şeyler yavaş yavaş değişmeye başladı. Kadınlar üzerinden politika yapma, onları hem siyasetin hem de hayatın metası haline getirerek siyasette yol alınmasına bundan sonra dur diyeceğiz. Tarih bilmezlere, kadını, anneliği ve tarihi öğreteceğiz. Kadına şiddetten iyi hal indirimi verenlere sesleniyorum. Bizim iktidarımızda, kadına şiddetten iyi hal indirimine son vereceğiz." 

Akşener, şeker fabrikalarının satışının durdurulması için mücadele edeceklerini, ABD'ye Osmanlı tokadı atılması amacıyla İncirlik Üssü'nün kapatılıp kapatılmayacağını sormayı sürdüreceklerini söyledi. Her salı kadın ve gençlerle bir araya geleceklerini belirten Akşener, kadınlardan vatandaşın kalbine dokunmalarını istedi. 

SORULARI YANITLADI

İlçe ilçe gezeceğiz, her apartmanın zilini birlikte çalacağız ve hep birlikte başaracağız. diyerek sözlerini bitirdi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha sonra kadınlarla fotoğraf çekiminden sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

"HESAPLARI BOZDUK"

İttifak arayışlarında nerede durduklarına ilişkin bir soruya, İYİ Parti'nin hesapları bozduğunu, seçimlerde ise ne olursa olsun sandıkları koruyacaklarını ve tek bir oyu bile zayi etmeyeceklerini vurguladı. 

"Sandıkları biz koruyacağız" diyen Akşener, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Korku dağları sardı. İktidarın İstanbul ve Ankara'da işi çok zor. Yeter ki, sandıklar korunsun. Vatandaşımız hangi partiye oy verirse versin onların oylarını biz koruyacağız. Bunu korumak bizim namus borcumuz olacak. Bana göre 15 Temmuz 2018'de önce genel seçimlerle Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Çünkü, bugüne kadar genel seçimlerle mukayese edildiğinde AK Parti yerel seçimlerde genel seçimlere göre hep düşük oy aldı. Bu nedenle Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimlerini yerel seçimlerden sonraya bırakmaz. Onun için ben hala 15 Temmuz 2018'de genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını söylüyorum. Onun için birinci önceliğimiz bu." 

 
Erdoğan'dan Zeytin Dalı Harekatı açıklaması
 
İzmir'de AK Partili Başkan'dan flaş karar: Aday olmayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Zeytin Dalı Harekatı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şu an itibarıyla Afrin'deki mücadelede etkisiz ...
Gabriel'den 'Salih Müslüm sorusu'na yanıt
PYD eski eş başkanı Salih Müslüm'le ilgili soruya cevap veren Almanya ...
Kiraz Belediye Başkanı Özçınar’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel dosya!
Özçınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilçeye yapılan hizmetler hakkında bilgi ...
 
Şengül'den Başkent'e '19 ilçe' çıkarması, teşkilata önemli mesajlar!
Değişim kararı alınan 19 ilçe için yoğun mesai sürüyor. Koordinatörlerin ...
Karabağlar'da 'alkol izni' tartışması: CHP Grubu'ndan detaylı açıklama
Uzundere Rekreasyon Alanı’nın sınırlı bölgesinde alkol izni verilmesi ...
CHP-SP buluşmasında önemli mesajlar!
CHP heyeti, Saadet Partisi'ne ziyarette bulundu. Görüşme sonrası iki partiden ...
 
CHP'de 6'sı İzmir'den 48 vekilden tüzük manifestosu!
Partili 48 milletvekili 'Demokratik Tüzük, Demokratik CHP, Demokratik ...
CHP İzmir Milletvekili'nden örgüte 'tüzük kurultayı' mektubu!
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, kurultaya sayılı günler kala, "Hiçbir ...
Erdoğan'dan sert tepki: Batsın sizin kararınız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin ''Şu ana kadar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri