POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
17 Aralık 2018 Pazartesi - 10:22

Aliağa Aday Adayı CHP'li Devran: Vatandaşın derdi seçim değil geçim!

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; halkın gündeminin seçimden çok geçim derdi olduğunu söyledi. 

Aliağa Aday Adayı CHP li Devran: Vatandaşın derdi seçim değil geçim!

Alan çalışmalarını sürdüren CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; halkın gündeminin seçimden çok geçim derdi olduğunu söyledi. 

Aliağalı hemşerileri ve esnafla sık sık biraraya geldiğini belirten Devran; " Evet, bir yerel yönetim seçimine hazırlanıyoruz. Buna yönelik hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Ama, gittiğim her yerde görüyorum ki; halkın gündeminde seçimden çok geçim derdi var. Asgari ücret tartışmaları, konkordato ilan eden şirket sayıları, esnafın da vatandaşlarımızın da önceliğinde. Hak vermemek mümkün değil. Yoksulluk sınırı 6 bin 300 TL; eğer hedeflenen olursa asgari ücret 2 bin 338 TL olacak. Yani, yoksulluk sınırının sadece üçte birine yakın. Yaptığımız görüşmelerde; sosyal demokrat belediyeciliğin yerel çözümler üretebileceğini anlatıyoruz elbette. Ama; İnsanlarımız mutsuz ve umutsuz." diye konuştu.

İlk koşul kalkınma
Aliağa için yapmak istediklerini anlattığı her platformda karşısına ekonomik krizin çıktığını belirten CHP Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran sözlerini şöyle sürdürdü; " İnsanların, aslında hepimizin gündemi bu. Çünkü, refahın ilk koşulu ekonomik olarak kalkınabilmek. Pazarına giderken bozuk parasını tek tek sayan bir noktada dar gelirli. Esnaf, siftah yapmadan kepenk kapatıyor ya da tamamen işini sonlandırıyor. Borcunu ödeyemeyeceğini açıklayan şirket sayısı sadece İzmir'de yüze yakın. BOTAŞ elektrik şirketlerine indirim uygulayacağını açıklıyor ama vatandaş ve esnaf için tık yok. Son bir yılda elektrik ve doğal gaz zamları kara kara düşündürüyor zaten. Aliağa'da girdiğim kahvehanelerde, esnafın dükkanında, evlerde konuşulanların ana başlığı bu. 4 kişilik bir ailenin gıda masrafı yaklaşık 2 bin TL olarak açıklanırken ki bunun içinde su, elektrik, kira, doğal gaz ve diğer insani giderler yok. Gündemin geçim sıkıntısı olmasını anlamak hiç zor değil. Üretim ekonomisini tarihe gömen politikalar, halkı karanlık bir tünelin ortasında bıraktı. Bize düşen ise; yerel yönetimleri halkçı ve kalkınma temelli bir zeminde ele almak. Halkı buna ikna ederek, onlarla birlikte yerel çözümler üretmek."

Yerel kurtuluş reçetesi...
"Belediyelerin halka vermekle yükümlü olduğu hizmetlerin yanı sıra kakınma temelli, istihdam artıran üretim projelerini hayata geçirmek, kentlerin cazibesini artırarak, halkın geçim sıkıntısına da çözüm üretmek durumundadır." diye konuşan CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; açıklamasına şu ifadelerle devam etti; " Aliağa; büyük bir sanayi kenti, nüfumuzun ise büyük bölümü, çalışanlar, yani emekçi kesim oluşturuyor. Ağır koşullarda çalışıyorlar. İş güvenliğinden, sağlığına pek çok sorunları var. Bir yerel yönetim, ekonomik krizlerin yaratıcısı değildir elbette ama açtığı yaraları saracak adımlar atmayı da bilmelidir. Şaşalı işlerle, temizlik, park bahçeyle sınırınlı değil hizmet alanımız. İşçimizin sanayici ile arasındaki soruna, sanayicinin belediye ile arasındaki soruna kadar her konu bir belediye başkanını ilgilendirir. Dolayısı ile; yerelde istihdam yaratacak, yerel üretimi teşvik edecek projeler hayata geçirmeliyiz. Aliağa'da bunu yapmak hiç zor edğil. Çünkü, oldukça güçlü dinamikleri var. Ne yapılması gerektiğini biliyoruz ve hazırız.

 
Eylül ayı işsizlik rakamları açıklandı
 
İzmir'in mahalleleri plato oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat'tan Gediz'i kurtaracak kanun teklifi
CHP’li Polat, Gediz Havzası’nın korunması için kanun teklifi ve araştırma ...
AK Partili Kaya anlattı: İzmir'in üniversitelerine 2 milyarlık bütçe
TBMM'deki bütçe görüşmelerinde İzmir'de bulunan 6 devlet üniversitesine ...
CHP'li Aslanoğlu Balçova hedefini anlattı: 2050 vizyonu!
CHP Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Aslanoğlu vizyonunu ve projelerini ...
 
CHP'de gündem adaylar: Salıcı İzmir için tarih verdi!
CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ...
Soylu: Kimse Türkiye'ye rağmen oyun kuramaz
İçişleri Bakanı Süleymsn Soylu, "Bu coğrafyada kimse bize rağmen oyun ...
AK Parti'den 50 milyon liralık çağrı!
AK Parti'den, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili 'bayrak tasarrufu' çağrısı ...
 
CHP aday adayı hakkında darp iddiası
Kemalpaşa ilçesinde, CHP'den belediye başkan aday adayı olan İzmir Büyükşehir ...
Yücel’den Şahin’e sert yanıt: Makamının ağırlığına ve İzmirli’nin edebine…
CHP ile İYİ Parti’nin sağladığı sandık uzlaşısını değerlendiren MHP İl ...
Erdoğan: Kimseyi sokağa çıkaramayacaksınız!
Terör operasyonlarının devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri