POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Polis el koydu, silahlar 'Teşkilat'ın çıktı
Polis el koydu, silahlar "Teşkilat"ın çıktı
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
19 Ocak 2020 Pazar - 10:34

Altın Havan'ın sahibi Sürmelim!

Efes Selçuk Devecilik Kültürü ve Deve Sağlığı Paneli ile başlayan, daha sonra kent merkezinde tarihi su kemerleri altında düzenlenen “9. Altın Havan En Süslü Deve Yarışması” ile devam eden 38.Uluslararası Efes Selçuk Devecilik Festivali, yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı oldu. 12 devenin görücüye çıktığı 9. Altın Havan En Süslü Deve Yarışması’nın bu yılki en süslü devesi Bodrum Mumcular’dan “Sürmelim” adlı deve oldu.

Altın Havan ın sahibi Sürmelim!

38. Uluslararası Efes Selçuk Devecilik Festivali başladı. Efes Selçuk Devecilik Kültürü ve Deve Sağlığı Paneli ile başlayan, daha sonra kent merkezinde tarihi su kemerleri altında düzenlenen “9. Altın Havan En Süslü Deve Yarışması” ile devam eden 38.Uluslararası Efes Selçuk Devecilik Festivali, yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı oldu. 12 devenin görücüye çıktığı 9. Altın Havan En Süslü Deve Yarışması’nın bu yılki en süslü devesi Bodrum Mumcular’dan “Sürmelim” adlı deve oldu. Deve sahibine Altın Havanı Başkan Sengel takdim etti.

Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı’nın organizasyonuyla düzenlenen 38. Uluslararası Efes Selçuk Devecilik Festivali “9. Altın Havan En Süslü Deve Yarışması” ile büyük bir heyecanla başladı. Festival öncesinde Efes Selçuk Kent Belleği’nde “Devecilik Kültürü ve Deve Sağlığı” Paneli düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panele Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk Belediye Meclis Üyeleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

AMERİKA’DA DEVE YETİŞTİRİCİSİ BİR TÜRK
Panelde ilk sunumu Prof. Dr. Cahit Telci yaptı.  “ Osmanlı İmparatorluğu’nda Deve; Mühimmat, Nakliyat, İktisat” konulu sunumunda develerle yapılan taşımacılığın Osmanlı İmparatorluğu için öneminden bahseden Prof. Dr. Cahit Telci, o yıllarda Cemaat-i Arap adı verilen toplulukların develerin bakımını üstlenerek savaş ya da ticari sevkiyat gibi durumlarda devletin hizmetine sunduğu bilgisini verdi. Telci; “Ayasuluk ’ta 1460’lı yıllarda Cemaat-i Arap dediğimiz topluluktan oluşan 250 hane vardı. Bu kişiler bakımını üstlendiği develeriyle gerekli durumlarda top, tüfek, yakacak, odun, kömür, çadır gibi malzeme ve mühimmatın yanı sıra ticari ürünlerin taşımacılığını üstleniyor; bunun dışında bazı vergilerden muaf oluyorlardı” dedi.

Doç. Dr. Ali Sönmez ise, “Amerika’da Bir Deve Sürücüsü Hacı Ali” sunumunda; Osmanlı kovboyu olarak tarihe geçen Hacı Ali’nin İzmir’de başlayıp Amerika’ya uzanan, develer ve deve sevgisiyle geçen, belgesellere, filmlere konu olan hayat hikayesini anlattı.

Panel, Prof. Dr. Nuh Kılıç, Doç. Dr. Onur Yılmaz, Zekeriya Bakal Ali’nin deve sağlığını, develerin özelliklerini anlattıkları sunumlarıyla sona erdi.

DEVELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
“Devecilik Kültürü ve Deve Sağlığı” Paneli ’nin ardından katılımcılar 9. Altın Havan En Süslü Deve Yarışması’na katıldı. İstasyon Meydanı’nda tarihi su kemerleri altında düzenlenen ve deve sahiplerinin,  vatandaşların, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya 12 deve katıldı.  Yarışmanın jüri üyeleri arasında bulunan Siegburg Kardeş Şehirler Başkanı Manfred Hagen da podyuma çıkan develere puan verdi. Jüri üyeleri, yöresel süsleri ile dikkat çeken develere; atma yular,  aksesuarlar, peş, çul, zilgor, havut, kuyruk bağı ve genel görünüm gibi kategorilerde yapılan değerlendirmeler yaparak puan verdiler.

Develerin görücüye çıktığı yarışma sonunda Bodrum Mumcular’dan “Sürmelim” adlı deve altın havanı almaya hak kazandı. Deve sahibi Gökhan Macar’a Altın Havan’ı Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel takdim etti.

38. Uluslararası Devecilik Festivali, 19 Ocak Pazar günü (yarın) saat 10.00’da başlayacak olan Pamucak Arenası’nda başlayacak

 
Destan'ın ölümüyle ilgili arkadaşlarından çelişkili ifadeler
 
"Yunanistan davet edilmediği için rahatsızlık içinde"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'tarihi rota' için ortak akıl çalıştayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, TARKEM ve İzmir Vakfı'nın ortaklığıyla, bugün ...
Toplu ulaşım araçlarında aralıksız temizlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarında temizlik ...
Bornova'da 210 günlük 'isale hattı' mesaisi başladı: İduğ: Tüm önlemleri aldık!
Gördes Barajı suyunu İzmir’e ulaştıracak İçme Suyu Ana İletim (isale hattı) ...
 
İZSU’dan Tahtalı Havzası’na 1 milyon fidan
İZSU, Tahtalı Barajı Mutlak Koruma Alanı’na bu sezon 9 bin fidan daha ...
Atıl durumdaki Behçet Uz Rekreasyon Alanı, cazibe merkezi haline getiriliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bornova’da bir süredir atıl durumda olan Dr. ...
Bayraklı 'Sinema İzmir Projesi'nin üyesi oldu
Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan İzmir ...
 
Türkiye'nin ilk 'Pi Sokağı'
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, ocak ayı meclis toplantısında, ...
Çiğlili çocuklar tatile eğlenerek girdi
Çiğli Belediyesi, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini tamamlayan ...
Bostanlı’daki ‘yatık binalar’ için önemli adım!
Karşıyaka Belediyesi, ‘yatık binalar’ olarak bilinen ve üç ay önce İzmir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri