POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
11 Haziran 2021 Cuma - 12:16

Ankara'dan onay olan projede kritik detay: Körfez'e bir iskele daha geliyor!

Bakanlığın onay verdiği İzmirdeniz Projesi kapsamında Adliye Bölgesi olarak bilinen alana bir iskele yapılacağı raporda yer aldı. Proje için hazırlanan dosyada, “Bayraklı İskelesinin kapasitesini arttırmak için alanı büyütülmüş, diğer taraftan planda; deniz ulaşım ağının genişletilmesi amacıyla, Bayraklı Adliye Sarayı bölgesinde deniz ulaşımı amaçlı yeni bir yolcu iskelesi yapılması öngörülmüştür” ifadeleri yer aldı.

Ankara dan onay olan projede kritik detay: Körfez e bir iskele daha geliyor!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir çalışma yürüttüğü projede Ankara'dan beklenen onay geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmirdeniz Projesi'nin kritik bölümü olan Alaybey Tersanesi-Alsancak Limanı arası kıyı kesimine ilişkin imar planı değişikliğini onayladı. Bölgenin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği onaylanarak askıya çıktı ve itirazlar 9 Temmuz tarihine kadar kabul edilecek.

Projenin detaylarına bakıldığında önemli bir kararın eklendiği görüldü. Mavişehir-Üçkuyular Vapur İskelesi arasında yer alan sahil şeridi bütününü kapsayan İzmirdeniz Projesi’nin 4 etaba ayrıldığı vurgulanırken Alaybey Tersanesi-Alsancak Limanı arasının (2.Bölge) bir kısma denk geldiği belirtildi.

Ayrıca, “Söz konusu proje doğrultusunda İzmir İç Körfezinin Alaybey-Alsancak Limanı Kıyı Kesimi ele alınarak mevcut imar planlarına uyumlandırılması hedeflenmiştir. Planlama alanı; İzmir kent merkezinin ana akslarından olan, Anadolu ve Altınyol Caddeleri üzerinde yer almaktadır. Planlama alanına ayrıca Bayraklı İskelesi ile deniz yolu aracılığıyla da erişim sağlanmaktadır” denildi.

ADLİYE İSKELESİ GELİYOR!
‘Ulaşım Kararları’ bölümünde ise “Planlama alanında, karayolu ile kent içi ulaşımın motorlu özel araç ve toplu taşınım araçlarıyla sağlanmasının yanı sıra, toplu taşınım sistemlerinden deniz yolu ile de erişim sağlanmaktadır. Belediye Başkanlığımız tarafından 2009 yılında onaylanan “İzmir Ulaşım Ana Planı”na göre İzmir Körfezinde hizmet vermek üzere 15 adet yolcu gemisi alımı için ihale süreci başlamış olup, bu kapsamda planlama alanında yer alan mevcut Bayraklı İskelesinin kapasitesini arttırmak için alanı büyütülmüş, diğer taraftan planda; deniz ulaşım ağının genişletilmesi amacıyla, Bayraklı Adliye Sarayı bölgesinde deniz ulaşımı amaçlı yeni bir yolcu iskelesi yapılması öngörülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

BAYRAKLI İSKELESİ BÜYÜTÜLECEK
Mevcut durumda bulunan fakat kullanılmayan Bayraklı İskelesi için, “ Planlama alanında bu amaçla, mevcut vapur iskelesinin olduğu kesimde Belediye Başkanlığımızca yapımı tamamlanan 15 adet yeni yolcu gemisinin yanaşmasına uygun hale getirilmesi amacıyla büyütülen “Bayraklı İskelesi”, yaklaşık 50x84 metre boyutlarında olacaktır” denildi.

Yapımı önerilen Adliye İskelesi için de, “Bayraklı Adliye Sarayı ve mevcut İZBAN İstasyonu’nun yaya sirkülasyonu ile ilişkilendirilen ve “Yaya Üst Geçidi” ile kıyı kesimine yaya ulaşımının kesintisiz sağlanmasının hedeflendiği kıyı kesiminde yeni önerilen “Adliye İskelesi” yaklaşık 90x115 metre boyutlarında olacaktır” ifadeleri kullanıldı. 

 
Göztepe'de 14 Haziran heyecanı!
 
ŞPO'dan Alaçatı için acil çağrı: İnşaatları durdurun!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te kiraz zamanı: Toptan Pazar kapılarını açtı
Ödemiş Belediyesi tarafından, Mendegüme bölgesindeki mahallelerde yetiştirilen ...
Büyükşehir’den ‘Türkeş’ ismine onay!
Kiraz Belediyesi meclisinde alınan yeni açılan bulvara Alparslan Türkeş ...
Kemalpaşa'nın bilim merkezi kapılarını açtı
Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Kitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim’in ...
 
Başkan Sengel'den JES ve GES'e tepki: Reddediyoruz, direnmeye hazırız!
Selçuk Belediye Başkanı Sengel, ilçesinde yapılmak istenen JES ve GES ...
Buca'da çevre haftasına anlamlı final!
Buca Belediyesi 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında dolu dolu ...
Başkan Soyer'den 3 günlük Ardahan mesaisi!
İzmir'in kardeş şehri olan Ardahan'da 3 günlük program gerçekleştirecek ...
 
İzmir ulaşımını rahatlatacak projede yoğun tempo
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali ...
Başkan İduğ’dan Türk Kızılay’ına destek
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Türk Kızılay tarafından Bornova’da ...
Başkan Soyer 'Gör Beni'ye konuk oldu: Ömür boyu siyaset yapmak istiyorum!
Armağan Çağlayan'ın Youtube'da ilgiyle izlenen 'Gör Beni' programına katılan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri