POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Korhan Berzeg’in ölümünde korkunç ihtimal!
Starbucks'tan yine zam: İşte yeni fiyat listesi...
Starbucks'tan yine zam: İşte yeni fiyat listesi...
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
Fed'in faiz kararı sonrası altın fiyatlarında son durum
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
İlginç kaza: Otomobil 3. kata çarptı
10 Haziran 2021 Perşembe - 21:07

Başkan Soyer 'Gör Beni'ye konuk oldu: Ömür boyu siyaset yapmak istiyorum!

Armağan Çağlayan'ın Youtube'da ilgiyle izlenen 'Gör Beni' programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, siyaset ve özel hayatına dair önemli açıklamalarda bulundu. Soyer, "Ömür boyu siyaset yapmak istiyorum bu doğru... Benim için hayatı değiştirme sanatı, hangi koltukta oturduğunuzun bir önemi yok" dedi.

Başkan Soyer  Gör Beni ye konuk oldu: Ömür boyu siyaset yapmak istiyorum!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Armağan Çağlayan'ın 196sekiz adlı Youtube kanalında ilgiyle izlenen 'Gör Beni' programına konuk oldu.

Başkan Soyer, Çağlayan'ın soruları ekseninde siyaset ve özel hayatına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Programda yaşamı ilk kez 11-12 yaşlarında Bornova Anadolu Lisesi'nde yatılı okumaya başladığında sorguladığını ifade eden Soyer, hukukçu bir anne ve babanın evladı olarak yine aynı dönemde adaletsizliklerden rahatsız olmaya başladığını da ifade etti. 

SİYASET HAYATI DEĞİŞTİRME SANATI 
Yerel yöneticiden ziyade hayalinin siyasetçi olmak olduğunu dile getiren Soyer, siyaseti hayatın ta kendisini olarak gördüğünü ve hayatı değiştirme sanatı olarak gördüğünü söyledi. Soyer, "Hayaliniz yerel yönetici olmak mı yoksa siyasetçi olmak mıydı?" sorusunu şöyle yanıtladı: Siyasetçi olmaktı... Çünkü ben siyaseti hayatı değiştirme sanatı olarak görüyorum ve hayatı değiştirmek mümkün diye düşünüyorum. Ama yaş ilerledikçe gördüm ki siyasetin en güzeli yerelde yapılan, hizmet üzerinden yapılan siyaset... Ben yerel yöneticiliği son mertebe olarak görüyorum. İnsanlığın geleceğinin de kentler dünyası olacağını düşünüyorum. Yerelde akıyor hayat... İnsanların yerelde üretilen siyasetle ilgili beklentisi var. O yüzden de yerelde hizmet üretmenin dünyayı değiştirmek olduğunu düşünüyorum... 

ÖMÜR BOYU SİYASET YAPMAK İSTİYORUM 
Soyer ayrıca siyaseten bundan sonraki hedefe yönelik soruyu ise , "Ömür boyu siyaset yapmak istiyorum bu doğru... Benim için hayatı değiştirme sanatı, hangi koltukta oturduğunuzun bir önemi yok. Steve Jobs'un hayatını okumuştum, "Daha ne istiyorsun bu hayatta" sorusuna "Bir çentik atmak" yanıtını veriyordu. Ben de tam böyle düşünüyorum. Bir iz bırakmak istiyorum" şeklinde yanıtladı. 

İZMİR'İ AŞKLA SEVİYORUM, HATTA KENDİME BENZETİYORUM 
Soyer, Seferihisar sonrası İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğundan hiç ürkmediğini ise şu sözlerle anlattı: Bu görevden hiç ürkmedim. Ben İzmir'i aşkla seviyorum, bir tutku, bir bağlılık... Hatta daha fazlası kendimi İzmir'i benzetiyorum. Yapılacak çok şey, o nedenle büyük bir heyecanla geldim. Ürkmekten daha çok daha fazlasını nasıl yapabilirim telaşıyla yaşıyorum. 

"AİLE OLARAK ÇOK İNCİNDİK, ÇOK KIRILDIK"
Programda Soyer'in adaylığı döneminde askeri hakim olan babası Nurettin Soyer üzerinden gelen eleştiriler ve o süreç de gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi: Başta ilk yumruklar, ilk salvolar çok iticiydi, çok üzücüydü. Aile olarak hakikaten çok incindik, çok kırıldık. Çünkü sürekli bitmek bilmez bir saldırı vardı. Fakat sonra sebeplerini anlamaya başladığınız zaman o saldırıların yıkıcılığı azalıyor. Anladığınız zaman daha az yaralıyor. O zaman tüm bu saldırılar nedeniyle vazgeçmek veya pes etmek noktasına da gelmiyorsunuz zaten. Doğru bildiğinizi, inandığınızı yapmaya devam ediyorsunuz.

İLK GÖRÜŞTE AŞK HERALDE OYDU! 
Soyer programda tiyatro tutkusuyla geçen yılları ve buna paralel olarak eşi Neptün Soyer'le tanışmasını da anlattı. Fransa’da Uluslararası İlişkiler master yapmadan önce Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuduğunu ve bu esnada Ankara Sanat Tiyatrosu’nda 5 yıl Rutkay Aziz ile tiyatro yaptığını söyledi. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda tiyatro yapmak için Ankara'ya gittiğini ve hukuk okuduğunu söyleyen Soyer eşi Neptün Soyer ile tiyatro vesilesiyle tanıştığını şu sözlerle anlattı: Ankara Sanat Tiyatrosu’nda 5 yıl çalıştım. O arada çevre üniversitelerde, kentlerde tiyatro çalışmalarına da hep Ankara Sanat Tiyatrosu’ndan arkadaşları yönetmen olarak davet ederlerdi. Beni de bir arkadaşım Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi’nde bir tiyatro grubu kurmuş ve işte orada ‘Rumuz Goncagül' oynanıyor, beni provaya davet etti. Goncagül de Neptün hanımda ve ben orada çarpıldım diyeyim. İlk görüşte aşk herhalde oydu. Orada benim de havam vardı doğrusu... 

 
Aşılamaya 3 grup daha dahil edildi
 
Yıldırım düşmesi sonucu 51 koyun telef oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama'da toplu iş sözleşmesi sevinci
Bergama Belediyesi iştiraki Bakırçay A.Ş. ve Hizmet- İş Sendikası arasında ...
İzmirdeniz projesine Bakanlık vizesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir çalışma yürüttüğü projede ...
İzmir'de kültür zirvesi heyecanı: Soyer'den İngilizce sunum ve dünyaya davet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Eylül ayında kentte düzenlenecek ...
 
Çiğli’de büyük temizlik: 3 Bin Ton Moloz ve 13 Ton Ambalaj Atığı toplandı
Çiğli Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ...
Dikkat: O saatlerde kart yüklemesi yapılamayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bilgilendirmede, "11 Haziran Cuma ...
Narlıdere'nin üretici kadınları iş başında!
Narlıdere Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, Urla’daki kooperatiflerin ...
 
Buca'nın liseli gençleri üniversitede zirveye çıktı!
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin lise öğrencileri, ...
Karşıyakalı çocuklar kitaplarla buluştu
Karşıyaka Kitap Günleri kapsamında “Çocuklar Kitapla Buluşuyor” başlıklı ...
Gaziemir'de 'Çernobil'e karşı komisyon adımı!
Meslek ve çevre örgütlerinin temsilcileriyle toplantıda bir araya gelen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri