POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
10 Haziran 2021 Perşembe - 16:30

İzmirdeniz projesine Bakanlık vizesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir çalışma yürüttüğü projede Ankara'dan beklenen müjde geldi. Bakanlık, İzmirdeniz Projesi kapsamında yaptığı Alaybey Tersanesi-Alsancak Limanı arası kıyı kesimi planlarını onayladı.

İzmirdeniz projesine Bakanlık vizesi!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzun süredir çalışma yürüttüğü projede Ankara'dan beklenen onay geldi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmirdeniz Projesi'nin kritik bölümü olan Alaybey Tersanesi-Alsancak Limanı arası kıyı kesimine ilişkin imar planı değişikliğini onayladı. Bölgenin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği onaylanarak askıya çıktı ve itirazlar 9 Temmuz tarihine kadar kabul edilecek. 

PROJENİN İLGİLİ BÖLGESİ HAKKINDA 
Turan – Alsancak Limanı Arası olarak belirlenen Bayraklı bölgesi 7,98 km’lik bir kıyı şeridini kapsamaktadır. Alan iç körfezin en iç bölgesini oluşturmaktadır. Deniz olarak en sığ kıyı yapısına sahip alanlardan biridir. Sahil bandına yaya erişimi sorunludur. Kıyının tekrar planlanmasında, mevcut kullanım ve potansiyeller üzerinden temalar oluşturulmuştur.

Yeni kıyı karakteri alandaki mevcut sorunlara çözüm ile birlikte yeni kent vizyonunun gerekleri göz önüne alınarak tasarlanmıştır. Körfezde deniz seviyesinin en sığ olduğu bölge olması sebebiyle İzmirli’nin denizle temas ettiği / denize dokunduğu bir kıyı hayal edilmektedir. Bu nedenle kıyının denizle buluştuğu hat yüzeyi değişken, kimi yerde kumsal, plaj, deniz banyosu kimi yerde ahşap deckler, denizle buluşan tribünler şeklinde tasarlanmıştır.

En önemli sorun olarak görülen Altınyol ve İZBAN hattının oluşturduğu fiziksel engeli aşmak için uygun noktalarda ard alan ile kıyıyı bağlayan yaya köprüleri öngörülmüştür.

Bayraklı Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Şelale Deresi arasındaki 23.000 m² Bayraklı 1. Etap Rekreasyon Alanı çalışmalarında; İzmirlinin denizle teması denizle buluşan tribünler ile sağlandı. Viyadük altında yer alan otopark kapasitesi yenilenerek arttırıldı, viyadük üstü bisiklet yolu düzenlendi, bisiklet mola terasları yapıldı, konsol miktarı arttırılarak yaya ve bisikletli geçişine olanak verildi, “Bisim” ve bisiklet parkları yapıldı. Çocuk oyun alanı ve piknik alanı engelli ihtiyaçları düşünülerek tasarlandı. Etkinlik alanı, tanıtım ve sergi alanı, sosyal medya alanı ve sağlıklı yaşam spor alanı gibi farklı amaçlara yönelik aktivite alanlarını kapsayan Bayraklı 1. Etap düzenlemesi 2016 yılında halkımızın kullanımına açıldı.

Bayraklı Şelale Deresi - Adnan Kahveci Kavşağı arasındaki 70.000 m² lik 2. Etap çalışmalarını kapsayan Bayraklı Sahili Düzenleme projesinde, İzmir İç Körfezi’nin en korunaklı ve sığ alanı olması sebebiyle kentliyi denizle buluşturmak için kumsal, denize iniş merdivenleri, şezlonglar ve ahşap teraslar yapılmıştır. Yapılan uygulamalarla genç, yaşlı, çocuk, engelli ve de bisikletli herkes için kullanışlı ve çekici hale getirmek hedeflenmiştir.

Alandaki gölge yapan mevcut ağaçlar korunarak, ağaç yoğunluğu fazla olan 2 bölge piknik alanı olarak düzenlendi. Piknik alanları içerisinde oturma birimleri, piknik çöpleri, aydınlatmalar ve çocuklar için hamaklar yerleştirildi. Ağaç yoğunluğunun az olduğu bölgelerde yaş gruplarına göre çocuk oyun alanları, kuru havuz, spor aletleri, farklı spor dallarına hizmet verecek olan 4 adet spor sahası ile tribünleri, wi-fi ünitesi, bisim ve bisiklet park alanları, wc üniteleri, çeşitli oturma birimleri ve otopark projelendirildi.

İskele Kafe tarafından ikiye bölünen kıyı bandının ilk yarısında mevcut duruma da uygun olan kumsal düzenlemesi yapıldı. Kumsal ile ilişkili beton şezlong ve gölgelik elemanları ile ahşap güneşlenme terasları projelendirildi. Kıyının diğer yarısında da kumsal devam etmekte olup iki adet denize iniş merdiveni yer almaktadır. Kesintisiz bisiklet ve yaya yolunun devamı için Bornova Deresi üzerine bisiklet ve yaya hattını bağlayan köprü yapılmıştır. Tüm alanda toplam 483 adet ağaç ve 16.960 adet çalı dikimi yapılmıştır. Bayraklı 2. Etap düzenlemesi Nisan 2018 yılında halkımızın kullanımına açılmıştır.

 
DİSK'ten o belediyeye rest: Diyalog yolları tükendi!
 
Buğday tarlası alevlere teslim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kültür zirvesi heyecanı: Soyer'den İngilizce sunum ve dünyaya davet!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Eylül ayında kentte düzenlenecek ...
Çiğli’de büyük temizlik: 3 Bin Ton Moloz ve 13 Ton Ambalaj Atığı toplandı
Çiğli Belediyesi tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ...
Dikkat: O saatlerde kart yüklemesi yapılamayacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bilgilendirmede, "11 Haziran Cuma ...
 
Narlıdere'nin üretici kadınları iş başında!
Narlıdere Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi, Urla’daki kooperatiflerin ...
Buca'nın liseli gençleri üniversitede zirveye çıktı!
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin lise öğrencileri, ...
Karşıyakalı çocuklar kitaplarla buluştu
Karşıyaka Kitap Günleri kapsamında “Çocuklar Kitapla Buluşuyor” başlıklı ...
 
Gaziemir'de 'Çernobil'e karşı komisyon adımı!
Meslek ve çevre örgütlerinin temsilcileriyle toplantıda bir araya gelen ...
Bayraklı'da UNESCO masası!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Eski Smyrna Kenti'nin UNESCO ...
Büyükşehir ile BM arasında işbirliği mutabakatı
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri