POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
AK Parti MYK toplantısı... Çelik'ten önemli mesajlar
AK Parti MYK toplantısı... Çelik'ten önemli mesajlar
Temassız ödemelerde işlem limiti arttırıldı
Temassız ödemelerde işlem limiti arttırıldı
Askeri araç devrildi: Bir şehit, üç asker yaralı
Askeri araç devrildi: Bir şehit, üç asker yaralı
14 Aralık 2020 Pazartesi - 10:32

Artık tek davam diğer kadınlar için!

Zuhal İnce, katledilen kızının davası müebbetle sonuçlansa da bugün hala diğer katiller için hesap sormaya devam ediyor: “Artık tek davam diğer kadınlar için. Onlar yolda rahat yürüsün, başlarına bir şey gelmesin...”

Artık tek davam diğer kadınlar için!

Büşra Yabaşkul, 21 Ocak sabahı işyerine gitmek için annesi ve kızını öperek evden çıktı. Durakta otobüs beklediği sırada eski eşi Onur Çevik tarafından sokak ortasında pompalı tüfekle katledildi. Anne Zuhal İnce, kızının acısını yaşayamadan katilin en ağır cezayı alması için hukuk mücadelesi vermeye başladı. İddianame cinayetten tam 6 ay sonra hazırlandı ve dava açıldı. 8 Aralık tarihinde Bayraklı Adliyesi 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında faile hiçbir indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış hapis cezası verildi.

İlkses'ten Çağla Geniş'in haberine göre kızının davası müebbetle sonuçlansa da bugün hala diğer katiller için hesap sormaya devam eden Zuhal İnce, kadın örgütleri ile omuz omuza mücadele ediyor, sokaklarda ve duruşma salonlarında ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ diye haykırıyor: “Büşra benim yaşama sebebimdi. Müebbet kararına sevinmiş olsam da biliyorum ki kızım artık geri gelmeyecek. Bu ülkede her gün kadınlar katlediliyor. Her gün yüreğim acıyor çünkü hepsini kızım olarak görüyorum. Artık tek davam diğer kadınlar için!”

HEPSİNİ KIZIM OLARAK GÖRÜYORUM

Kızını kaybetmenin acısını örgütlü bir mücadeleye dönüştürerek kadın örgütleri ile birlikte diğer katillerden hesap sormaya devam eden İnce, “Büşra benim yaşama sebebimdi. Mahkeme hiçbir indirim yapmadan sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapsi verdi. Kızımı kaybettiğim günden beri verdiğim adalet mücadelesi için önemli bir karar ama gideni geri getirmiyor ne yazık ki. Kızım ve kendim adına bu karara sevinmiş olsam da torunum için üzüldüm. Erkekler kadınları öldürerek onlara ceza kestiklerini sanıyor ama asıl çocuklarını cezalandırıyorlar. Keşke bütün bunlar hiç yaşanmasaydı. Ben kızımın katledildiği 21 Ocak’tan beri nefes alamıyorum. Daha da acısı, bu ülkede her gün kadınlar katlediliyor. Benim her gün yüreğim acıyor... Çünkü hepsini kızım olarak görüyorum. Artık tek davam diğer kadınlar için. Onlar yolda rahat yürüsün, başlarına bir şey gelmesin” dedi.

GERÇEK ADALET KADINLARIN EŞİT YAŞAMASI

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Avukatı Sedef Akaydın ise yargılama sürecinde takip ettikleri diğer kadın cinayeti davalarından da aşina oldukları standart savunmalarla karşılaştıklarını belirtti. Adil bir yargılama yapılmasına sevindiklerini ancak kadınlar eşit ve özgür yaşamaya başladığında gerçek adaletten bahsedilebileceğinin altını çizen Akaydın, “Büşra, 21 yaşındayken geçtiğimiz Ocak ayında boşandığı erkek tarafından pompalı tüfekle öldürülmüş bir kadın. Dava 9 Aralık 2020 tarihinde karara çıktı ve mahkeme, sanık hakkında hiçbir indirim uygulamaksızın tasarlayarak insan öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Yargılama sürecinde takip ettiğimiz diğer kadın cinayeti davalarından aşina olduğumuz bazı standart savunmalarla karşılaştık. Sanık, Büşra’nın özel hayatıyla ilgili suçlamalarda bulundu ve ortak çocuklarıyla ilgili kişisel ilişki tesisinde uyuşmazlık yaşadıklarını iddia etti. Bunların artık ezberlenmiş cümleler olduğunu biliyoruz. Biz bu iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığıyla ilgilenmiyoruz. Biz kadının yaşam hakkıyla ilgileniyoruz. Büşra yalnızca kadın olması sebebiyle, aradaki tahakküm ilişkisi sebebiyle ve kendi hayatını yaşamak istediği için öldürüldü. Ancak kadınların yaşam hakkı hiç kimsenin tasarrufunda değildir” ifadelerini kullandı. (Çağla Geniş / İlkses Gazetesi)

 
Menderes'te can dostlara yeni uygulama
 
Tire-Belevi Yolu bütçe mesaisinde gündem oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maskeli dublörlerle milyonlarca liralık tapu vurgunu!
Tapu ve kadastro müdürlüklerinde, dublörlü sahtecilik girişimleri arttı. ...
Anne ve babasını rehin alıp evi ateşe verdi!
Adana'da anne ve babasını bıçakla rehin aldıktan sonra evi ateşe veren ...
Online sınavda profesörü bile şaşırtan kopya!
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir öğrencinin uzaktan sınav sırasında ...
 
Vaka oranı iki katına çıkan o kentte kırmızı alarm!
Corona virüs vaka oranının bir haftada iki katına çıkıp yoğun bakım yatak ...
Park halindeki TIR alev topuna döndü!
Buca ilçesinde, park halinde bulunan TIR henüz belirlenemeyen nedenle alev aldı.
İzmir'de sel kabusu: Sulara kapılan araçtaki 2 kişi kayıp!
İzmir'in Menderes ilçesinde dereden geçmeye çalışan hafif ticari aracın ...
 
İzmir'de deniz taştı, araçlar sular altında kaldı!
Karşıyaka ilçesinde yağmurun ardından denizin taşması sonucu çok sayıda ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte perdenin yine sağanak yağışla açılacağı yeni haftada güneş yüzünü ...
Bakan Selçuk'tan yüz yüze eğitim mesajı
Yüz yüze eğitime geçilmesi için şartların olgunlaşmasının beklendiğini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri