POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
13 Ocak 2023 Cuma - 10:54

Aslanoğlu'ndan yeni dönem mesajları: Yönetim, Soyer, 'Balçova' sorularına yanıt!

CHP'nin yeni İl Başkanı Aslanoğlu buluşmada medya ile ilişkilerde yeni dönem mesajı verirken, yeni yönetim için de güçlendirme vurgusu yaptı. CHP İl Başkanı Aslanoğlu ayrıca hedefi yerelde 30'da 30 olarak belirlerken, göreve seçilme süreci hakkında konuştu, Başkan Soyer ile ilgili sorunun yanı sıra 'Murat Aydın' ve 'Balçova' sorularına da yanıt verdi. 

Aslanoğlu ndan yeni dönem mesajları: Yönetim, Soyer,  Balçova  sorularına yanıt!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından İzmir İl Başkanlığı’na atanan Şenol Aslanoğlu basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. 

- CHP'de Aslanoğlu'ndan metropol ilçe başkanlarıyla zirve: Revizyonun yol haritasını açıkladı!

CHP'nin yeni İl Başkanı Aslanoğlu buluşmada medya ile ilişkilerden yeni dönem mesajı verirken, yeni yönetim için de güçlendirme vurgusu yaptı. CHP İl Başkanı Aslanoğlu ayrıca hedefi yerelde 30'da 30 olarak belirlerken, göreve seçilme süreci hakkında konuştu, 'Murat Aydın' ve 'Balçova' sorularına da yanıt verdi. 



HEDEF YERELDE 30’UN 30’U!
Aslanoğlu yerel seçimde hedefini açıklarken şu sözleri kullandı: İzmir’de zaten çok güçlü bir partiyiz. Bu iktidar çok daha büyüyerek devam edecek. Yerelde 30’un 30’u ama temel hedef millet ittifakının iktidarı... 

"DÜŞÜNCELERİMDEN BİR ADIM GERİ ATMAM!’’
Siyasette nasıl bir metod izleyeceği yönündeki soruya yanıt veren Aslanoğlu, ‘’Deniz Başkan çok güzel bir 5 yıl geçirdi. Ben iş dünyasından geliyorum dışa dönük bir adamım. Bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Kavgacı bir başkan görecek misiniz? Kişilik olarak öyle biri değilim. Bir adım geri adım atmam düşüncelerimden. Söylediğim cümle birinin canını acıtabilir. Ben ülkenin buna ihtiyacı olmadığını düşünüyorum siyasetin kalitesini düşürdük. Siyaseti ben çocukluğumdaki siyaset gibi özlüyorum’’ dedi.

 

BÜYÜK OY ARTIŞI MESAJI!
Aslanoğlu partinin oy oranı ile ilgili gelen soruya, "Yüz günün sonunda göreceğiz ki ben çalışan da bir adamım çok büyük artışın yükselişin döneminde partinin başında olmuş olacağım" yanıtını verdi. 

"İL YÖNETİM KURULUMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ"
İl yönetiminin görevde kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya net yanı veren Aslanoğlu, ‘güçlendirme’ formülünün altını çizdi.

Aslanoğlu, ‘’Dün açıkladığım bir konuyu tekrarlıyoruz. Birincisi benim hiç Ali, Veli, Ahmet’in arkadaşı gibi şeylerim yok. CHP’nin bütün partilileri benim partilimdir. İl yöneticilerimizle ilgili böyle bir şey yok. Bayrak yarışı bu demek zaten. Bayrak yarışı duralım, arkadaşlar öteki arkadaş da gelsin. Bayrağı teslim edelim değil. Koşuyoruz ben hiçbir programı revize etmedim. Deniz Bey’in yürüttüğü programlar neyse. Bayrak yarışı böyle sürüyor. Dün il yönetim kurulunda açıkladım. Evet il yönetim kurulumuzu güçlendireceğiz. İlçe yönetim kurullar ve başkanları ile buluştum örgütle birlikte bakacağız. Tabi ki bunu yaparken demokratik yapı, belli başlı eğitim noktalarında ihtiyaç duyduğum kişiler gibi olacak. Daha önce adını duymadığınız ama sendikalarda görev yapan arkadaşlarımızdan, emek dünyasından, odalardan, iş dünyasından, sanat dünyasından arkadaşlarımızı da aktif hale getirmek istiyoruz. İl yönetimi ile birlikte partinin bütün organları ile birlikte güçlendirmekten bahsediyoruz’’ dedi. 

"DURUŞUMUZ AYNI YERDE OLACAK!"
'Nasıl bir siyaset yapacaksınız?' sorusuna yanıt veren Aslanoğlu, ‘’Ben politikayı ben Ahmet, Mehmet olarak görmüyorum. Siyaset benim Atatürk Lisesi’nden başlamış hayatımdan ayısını göreceksiniz. İş dünyasında da aynıydı. Orada bulunduğumda da siyaset yaptım. Partinin içerisinde de siyaset yaptım. Çok uzun yıllardır partide çalıştım. Daha çok çalışacak politikayı merak ediyorsanız. Nerden yer alacağımızı çok uzun yıllardır söylüyor bizim duruşumuz da aynı yerde olacak’’ diye konuştu. 

MEDYA İLE İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEM!
Yeni dönemde basın ile ilişkilerde yeni bir yöntem geliştireceklerini açıklayan Aslanoğlu, "Tekil tekil röportajları yazmamak kaydıyla ile şeyler değil şeffaf bir ortam oluşsun istedim. Dün farklı arkadaşları, bugüne kadar çok partimizle ilgili olumlu duygular beslemeyen herkesin davet edilmesini istedim. Yepyeni bir süreci hep beraber başlatıyoruz. Tertemiz bir sayfa açıyoruz. Daha iki, üç gün önce Gazeteciler Günü’nü kutladık. Birkaç konuda netleşeceğiz. Gazetecilik konusunda. Gazetecilik haberle ilgili haberin taraflarından haberin ne olduğunu ilişkin görüş almayı gerektiriyor. 'Eğer Aslanoğlu’nun Maybach’ı varmış' deniyorsa Şenol Aslanoğlu’na soracağız. İlk gün bir arkadaşımız aradı, ‘Daha Bismillah söylemediğimi yazıyorsunuz’ dedim. Gazetecilerin yorumlarına eleştirileriniz baş tacı. Hiç sorun değil. Bunları kaldıramıyorsan bu görevlere talip olmamalıyız. Herhangi biri internette sayfa açarak sadece hakaret etme amaçlı süreç yönetmek istiyorsa buna sadece ben değil tüm örgütün müdahil olmasını sağlayacağım. Gazetecilerin önünün açılmasını sağlayacağım. Sormak isteyeceğiniz sorular ne ise sorun. O kaynaktan bilgi alamıyorsunuz, yönetimde basından sorumlu arkadaş belirleyeceğiz. Gece gündüz bütün sorularınıza cevap verecek. Ben de her sorunuza şeffaf cevap vereceğiz’’ diye konuştu. 

"KARŞILIKLI GELİŞTİRMEMİZ GEREKEN ŞEY BASIN, ÇOK NET!"
Aslanoğlu basınla ilişkilerle ilgili konuştuğu bölümün devamında çarpıcı mesajlar verdi ve "İş dünyasından öğrendiğimiz şeyler geliştirmemiz gereken şeyler var. Karşılıklı geliştirmemiz gereken şeylerden biri basın, çok net. İkincisi katılıyorum arkadaşlarımıza dijital dünyada daha iyi geliştirebiliriz" dedi. 

İŞ DÜNYASINDAN GÖREVLERİNİ BIRAKACAĞINI YİNELEDİ
Aslanoğlu iş dünyasındaki görevlerini bırakacağını tekrarladı. CHP İl Başkanı, "Şirketleri profesyonellere bıraktık onlar yürütecek" açıklamasını yaptı. 



"MURAT AYDIN’I ÖZELLİKLE YANIMDA İSTEDİM!"
İl başkanlığının seçimi sürecinde bir çok tartışmanın ve parti içinde bölünmelerin yaşandığı yönündeki soruyu yanıtlayan Aslanoğlu, İl Başkanlığı için adı geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın’ın devir teslim töreninde özellikle yanında oturmasını istediğini söyleyerek, ‘’İki gün önce görev teslim töreni vardı. Gördüğünüzde atmosferde bölünmüşlük gördünüz mü? Bütün örgüt oradaydı. İl binasından sokaklara taşmış bir kalabalık vardı. Kalabalık bir karşılama töreni vardı. Ben hiçbir arkadaşımızdan mesafeli yaklaşım görmedim. Herkes birini önermişti dediniz. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Siz de gazetede bir pozisyon olduğu zaman başaracağını düşündüğünüz bir kişiyi söylersiniz. Adı geçenlerle bir rekabet olur mu biz bir partiyiz. Adı en çok geçen arkadaşı özellikle ben yanımda istedim’’ ifadelerini kullandı.

EKONOMİ MESAJLARI
Aslanoğlu ekonomiye ilişkin, ‘’Dün pazardaydım. Kimseye bir şey söylemeye gerek yok. Pazarı görseydiniz, Pazar bomboştu ekonomi öyle.  Ekonominin nasıl olduğu çok açık. Ülkede çok emekli var ve asgari cüretin çok çok altında maaş alıyor. Her gittiğiniz yerde ateş pahası olduğunu görüyorsunuz. Dar gelirli dediğimizi aşan çok çok farklı bir yerdeyiz’’ mesajlarını verdi. 

"PROBLEM OLMASA ZATEN BİZE GEREK YOK!"
İzmir genelinde CHP’nin sorun yaşadığı ilçeler ile ilgili gelen soruya yanıt veren Aslanoğlu, ‘’Sıkıntılı ilçeler dediğim gibi biraz hayta bakış farkımız var. Sıkıntı tabirini kullanan biri değilim. Benim işim bu. Problem çözmek için yapıyorum zaten, problem varmış demiyorum. Çalışma arkadaşlarına da öyle söyledim. O problem olmasa zaten bize gerek yok. Sorunlar çıkacak ve biz çözeceğiz. Kucaklayacağız gidecek’’ dedi. 

KÜSKÜNLERE PARTİDE YER AÇACAK MI?
‘Partide küskünlere yer açacak mısınız’ sorusunu yanıtlayan Aslanoğlu, ‘’Dışarıda kalanları soruyorsanız onu da çok anlamam. Çalışma yöntemlerine ilişkin şeyler var. Çalıma yöntemi ile ilgili şeyler varken hiç biri gazetelerimizde yer almadı. Babamın nereli olduğu merak edilirken çalışma metodum ilgi çekmedi. CHP’li ilgili kimsenin tebriğini il binasını kabul etmiyorum. Ben Kemalpaşa’dayım gel muhabbet edelim tebrik edersin konuşuruz. Bizim zamanımız yok koşarken konuşacağız. Dışarıda kalmak ne demek bilmiyorum. Kim dışarıda kaldım diyorsa Kemalpaşa’ya bekliyorum. Kim çalışmak istiyorsa çalışmak isteyenlerin önünü açacak parti’’ diye konuştu. 

"İL BAŞKANLIĞI ADAYLIK OLAN BİR ŞEY DEĞİL"
İl başkanlığı adaylığı sürecinde birçok adayın gündeme gelmesi ve sonucunda kendi ismi üzerinden karar kılınması konusunda konuşan Aslanoğlu, ‘’10-15 aday vardı onlardan biri değil. Binlerce aday vardı. Partideki herkes. Bambaşka bir karar da verilebilirdi. Başka partilerde de görebildiğimiz şeylerden biri. Ben öyle 3 aday, 5 aday filan… Bir de il başkanlığı adaylık olan bir şey değil aslında. İsmi geçiyor, siz öneriyorsunuz. Karar vericiler oturup karar veriyoruz. Benim neyime göre il başkanlığı seçimi yapıldı? Bu konuda çok megalomanlık yapmam istemem’’ dedi. 

‘BALÇOVA VE ‘YEREL SEÇİMDE GÖREV ALMA’ SORULARINA YANIT!
Geçmiş dönemde Balçova Belediye Başkanlığı’na adaylığı süreci ilgili konuşan Aslanoğlu, ‘’Çok samimiydim arkadaşlar, bunu yazdığında ben çok samimiydim. Birileri bu epey bir süre önce siyasetten arkadaşımız ben hep partinin içindeydim. Karar vericiler ile bir aradaydım. Böyle konular geçtiğinde ben mesafeliydim. Hiç böyle bir şeyi hayal etmemiştim. İl başkanlığı nasıl olur diye hayal etmedim. Ben icracı olmak istedim. Milletvekili olmak hayal etmemiştim. 2014’de de adaydım ben Balçova Belediye Başkanlığı için. Ben büyük ilçeleri hiç istemiyordum. Belediye başkanlığı hikayesi 2014’de de baksanız. O zaman 'Bir düşümüz var’ diye internet sitesi açmıştım. 2019’da da akıllı şehirler üzerine çok sohbet etmiştim aslında niyetim şuydu büyük ilçelerde çok dert var. Balçova kutu gibi bir şey belediye başkanlığı yapmak çok daha rahat olabilir. CHP’ye bir model geliştirebilir. Denizi var ormanı var Allah vermiş. O yüzden onunla ilgili çok şey yapılabilirdi. Bu görevle ilgili bu süreci yürütecek arkadaşlarımızı yeni görevler istemeyecekler. Yönetimle ilgili güçlendirme sorusu vardı yarın yanına kolon atmamız gereken gücendirme olmaz. Bu süreci devralacak arkadaşlar yerel yönetimlerde görev talep eden arkadaşlar olamazlar’’ ifadelerini kullandı. 

"ÇOĞUNU PARTİYE KATACAĞIZ!"
Kent muhalefeti ile ilgili nasıl bir ilişki geliştireceği konusundaki soruya Aslanoğlu, ‘’Cumhur İttifakı’nı kastediyorsunuz. Bu arkadaşların çoğunu partiye katacağız. Arkadaşların hepsi gelecek. Yüzde 50’ler 60’lar yetmez. Yüzde 90’lar için onlar da gelecekler’’ şeklinde yanıt verdi. 

"ÖBEK ÇALIŞMALARINI DAHA İŞLEVSEL HALE GETİRECEĞİZ"
Aslanoğlu partinin çalışma yöntemi ile ilgili soruya, ‘’Öbek çalışmalarını daha işlevsel hale getireceğiz. Parti okulunun başındaydım ben. Öbek de öyle bir çalışma sahada herkesin aktif olarak bunları yapacağız bir çalışma olacak’’ dedi.

SOYER İLE ÇALIŞMA YÖNTEMİ NASIL OLACAK?
Aslanoğlu toplantının sonunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilişkisi hakkında, ‘’Tunç Bey ile haftalık rutin toplantılarımız var. Bu böyle olacak. Tunç Bey ile durumu değerlendireceğimiz belediyede neler yapıldığı ile ilgili bilgilendirme toplantılarımız olacak. Bizim havuz medyamız yok. Bizim örgütümüz var. İl Başkanı İle Büyükşehir Belediye Başkanı uyum içinde çalışacak’’ ifadelerini kullandı. 

"MÜTEAHHİTLER İHALELERE GİRMEDİ"
Aslanoğlu toplantıda son olarak kentsel dönüşüm sürecinde başkanlığını yürüttüğü kooperatif konusundaki tartışmalara da değindi. Aslanoğlu şu mesajları verdi: Örnekköy Yapı Kooperatif Başkanı Şenol Aslanoğlu yazmışlar, arayıp gönül koydum, emekli öğretmen miyim ben! İş insanı değil, Ticaret Odası Üyesi değil, kooperatifte hasbelkader olmuş bir adam, aradım o arkadaşı gönül koydum. Yeni Asır gazetesi aradı, dedim ki nedir kooperatifçilik, anlatayım. Yasal olarak 1 kişi sadece 1 kooperatif yöneticisi olabilir. Kooperatifler bir işi yapmak üzere kuruluyor. Uzun zamandır Büyükşehir'in yapmak istediği bir çalışma vardı. Belediyemiz halktan yana tavır sergileyerek, arsalar vatandaş örgütlenemezse simsarlar tarafından düşük ücretle alınır. Giderler, yüzde 20'siyle alırlar arsayı. Birilerinin arsa topladığını, sonra büyük müteahhitlere gittiğini biliyorsunuz. Büyükşehir'den o alanlarda '100 metrekare inşaat çıkarsa 48 metrekaresini size verelim' denildi. İhaleler açıldı ve 48'in üzerine ne vereceksin diye ihale yapıldı. Kimse girmedi, tekrarlandı kimse girmedi. En son Uzundere'nin ki birkaç ay önceydi. Aziz Bey bazı şeylerden de yardım isteyerek 1 etap yaptı, 1 de Örnekköy'de yapıldı ve tıkandı. Müteahhit arkadaşlar 48'le para kazanılamayacağını düşündüler ve girmediler. Büyükşehir'imiz de vatandaşın yükünü sırtlamak istedi ancak para kaynağına ulaşılamıyor. Kredi kaynağına ulaşmanız lazım ya da özkaynak kullanmanız lazım. Belediye bütçesinden kaynak yaratmak çok zorlaştı, benzin, ESHOT sübvanse edilmesi gerekiyor, malum nedenlerle finansman sıkıntısı meydana geldi.  

İTO'da kooperatifler komitesi var, arkadaşlarla tartışırken nasıl bir sistem uygulanabileceği tartışılırken, böyle bir finansmana ulaşım olabilir denildi. O zaman roman mahallesi ve kentin birçok noktasındaki dönüşüm bekleyen evlere örnek olabilir mi dedik. Kötü örnekler de var, bitmeyen evler gibi... Vatandaşın güvenmesi gerekiyor. Öyle insanlar olmalı ki burada insanlar Google'dan bakınca güvensin. Vatandaş Google'a yazsın Şenol Aslanoğlu, baksın. İş dünyasından insanlar aktif görev üstlenirse işler daha rahat yürür. 20 kişiye söyledik 1'i geldi, 19'u korktu. '20 fabrikam var ama kooperatiften götürüyor, iktidarın baskısıyla karşılaşırız, vergi denetmenleri her gün gelir, bizi karıştırmayın' dediler. İbrahim Bey'e gittik, oda başkanlarına, meclis üyelerine gittik ve buradan ev almanız ve 1 de ev yapmanız lazım' dedik. Vatandaşın bölgeye de güveninin olması lazım. Kooperatifte evler imalat fiyatıdır ve imalat çok pahalı. Bugün 1 milyon TL'nin altına bir şey yapabilmeniz neredeyse imkansız. Roman vatandaşın da evini yapacaksınız yüzde 50 bu. O zaman 2 milyon TL. Bu parayı verebilecek insanlar olması lazım. Dar gelirli kısmı orada evi olanlar, diğer kısım finansman sağlaması gereken insanlar. İmalat bedelini 3 yılda verebilmeli. Örnekköy'de bu yüzden 40-50 daire bu adamların, onlar buraya para kazanmak için girmediler, o para umurları değil. O kooperatifte benim de 1 tane evim var. 

"AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ KONGREDE ADAY OLSUN"
AK Parti meclis üyesi var, bunları çok merak ediyor. Uzundere üye kaydına devam ediyor, Alsancak'ta gitsin üye olsun. Sonra da kongrede aday olsun. Babadan oğula kalmıyor. 

 
Altın Artemis için yarışacak develer belli oldu
 
Efes Antik Kanal'da ilk etap için geri sayım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır'dan iktidara 'zam' salvosu!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, emekli ve memur aylıklarına ...
AK Partili Sürekli'den İktisat Kongresi mesajları!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, yürüttükleri 30 ilçe eş zamanlı ziyaret ...
6'lı masadan 'imza yetkisi' için 'kriz yok' mesajı!
Parti kurmayları, “imza yetkisi” tartışmasına ve “Geçiş nasıl olacak” ...
 
CHP İzmir Milletvekili madende yaşadığı kabusu anlattı!
Meclis Araştırma Komisyonu üyesi CHP milletvekili Kani Beko, Zonguldak’ta ...
Akşener'in sağlık durumu hakkında açıklama
İYİ Parti lideri Meral Akşener, kalp çarpıntısı şikayetiyle dün akşam ...
Erdoğan, Zelenski ve Putin'le görüşecek
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, insani koridor için Cumhurbaşkanına teklifte ...
 
CHP'de Aslanoğlu'ndan metropol ilçe başkanlarıyla zirve: Revizyonun yol haritasını açıkladı!
CHP İl Başkanı Aslanoğlu, metropol ilçe başkanlarıyla yaptığı zirvede ...
İsveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
İsveç'in başkenti Stockholm'de toplanan PKK'lı grubun Cumhurbaşkanı Recep ...
Erdoğan açıkladı: Hedef 2053'te net sıfır emisyon!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kaynaklarımızı etkin kullanarak 2053 net sıfır ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri