POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Hazar Ergüçlü'den 'İnci Taneleri' itirafı!
Hazar Ergüçlü'den 'İnci Taneleri' itirafı!
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor
Hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor
Sel felaketi: 28 ölü, 4 kişi hala kayıp
Sel felaketi: 28 ölü, 4 kişi hala kayıp
Otomobile direğe çarpan sürücüsü can verdi!
Otomobile direğe çarpan sürücüsü can verdi!
10 Kasım 2021 Çarşamba - 12:06

Ata’nın okulundan 10 Kasım mesajı!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde Manastır Askeri İdadisi’nde düzenlenen törene katılan Başkan Batur, hem Atatürk’e duyulan özlem, sevgi ve saygıyı dile getirdi, hem de O’nun yolunda yürüdüklerinin altını çizdi.

Ata’nın okulundan 10 Kasım mesajı!

Kardeş şehir Manastır (Bitola) ile ilişkileri geliştirmek; belediye başkanları, siyasi partilerin liderleri, sivil toplum temsilcileri ve soydaşlarla görüşmeler Yapmak için Makedonya’da bulunan Başkan Batur, 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim gördüğü Manastır Askeri İdadisi’ndeydi. Başkan Batur, 9’u 5 geçe yapılan saygı duruşunun ardından müzede Atatürk için ayrılan bölümdeki Şeref Defteri’ni imzaladı. “Bugün Atatürk’ü çok daha iyi anlıyor, aydınlık bir Türkiye yolunda O’nun ilke ve inkılaplarının en büyük ışığımız olduğunu her zamankinden çok daha iyi biliyoruz” sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk’ün, O’nu anlamanın, başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bıraktığı emanetleri korumanın ve yaşatmanın ne denli önemli olduğunu vurgulayan Batur, O’nun yolunda yürüdüklerinin altını çizdi.

Anlam yüklü mesaj

“Her 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe hayat dururken, bizim yüreğimizde sonsuz yasımızın sirenleri çalıyor” sözleriyle Atatürk’e duyulan özlem, sevgi ve saygıyı derinden hissettiren Başkan Batur, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyaya Emsal Olmuş Bir Büyük Deha, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde büyük bir özlem, sınırsız bir sevgi ve derin bir saygıyla anıyoruz.

Her 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe hayat dururken, bizim yüreğimizde sonsuz yasımızın sirenleri çalıyor.

Bugün Atatürk’ü çok daha iyi anlıyor, aydınlık bir Türkiye yolunda onun ilke ve inkılaplarının en büyük ışığımız olduğunu her zamankinden çok daha iyi biliyoruz.

Atamız, 57 yıllık ömrüne büyük bir memleket aşkını, milyonların gönlünde yaktığı hürriyet ateşini ve bir ulusun kahramanlıklarla dolu destanını sığdırdı. Bizim ömrümüz ise onun kutsal emanetlerini korumaya, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmaya adanmıştır.

Bizler, Atatürk’ün yolundan asla sapmayız.

Bizler, Atamızın en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bağımsızlığımızın, bayrağımızın, vatanımızın, demokrasimizin ve laikliğimizin yılmaz bekçileriyiz.

Atam sen rahat uyu. Bizi senin yolundan hiçbir güç alamaz, yeminimizi kimse bozduramaz.

‘Ey Büyük Atatürk,

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.’

Önderimiz Atatürk’ü ve vatanı uğruna canını hiçe sayan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, onların aziz hatıraları önünde saygı ve minnetle eğiliyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

KILIÇDAROĞLU İLE ZOOM BAĞLANTISI 
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı dahilinde Samsun'daki Atatürk Müzesi, Selanik'teki Atatürk Evi, Kuzey Makedonya'daki Manastır Askeri İdadisi ve Kocacık'taki Atatürk'ün baba evine gerçekleştirilen zoom bağlantısına katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen bağlantıda Atatürk’e olan özlem Atatürk’ün yaşamında büyük yeri olan mekanlardan da dile getirildi. Zoom görüşmesine Manastır Askeri İdadisi’nden katılan Başkan Batur, Atatürk’ümüzün askeri kimliği ve dehasının gelişmesinde büyük yer tutan Manastır’dan hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyor, buradaki tüm soydaşlarımızın size ve tüm Türkiye’ye selam ve sevgilerini iletiyorum” diye konuştu.

Yüreklerde Türkiye sevgisi

Konuşmasında Makedonya’nın ve özellikle de Manastır’ın Atatürk için önemine değinen Başkan Batur, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve aydınlanmasında önemli rol oynayan çok sayıda önemli ismi yetiştiren Manastır Askeri İdadisi, Selanik Askeri Rüştiyesi’nden mezun olup gelen Mustafa Kemal için de yeni bir ufuk çizmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün aklına ve yüreğine vatan sevgisi ilk kez bu topraklarda, Manastır’da düşmüştür. Manastır, Atatürk’ün şehridir. İşte bizi birbirimize bağlayan bu güçlü bağ, ortak tarihimiz, kültürümüz ve bu eşsiz vatan sevgimizdir” dedi.

Yüreklerdeki Türkiye ve Atatürk sevgisini yakından görme fırsatı bulduklarını ve özellikle çocukların sevgisinin kendilerini çok duygulandırdığını aktaran Başkan batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler soydaş, bizler kardeşiz. Aynı dili konuşuyor, aynı tarihi, kültürü paylaşıyoruz. Dün de bunu yakinen görme fırsatı bulduk. Üsküp’teki sivil toplum örgütleriyle bir araya geldik. Kanatlı Köyü’ndeki okulda eğitim gören çocuklarımızın Türkiye sevgisi, heyecanı, coşkusunu yakından gördük.  Duygusal anlar yaşadık.”

Kardeş şehirle ilişkiler güçlenecek

Manastır’ın (Bitola) Konak Belediyesi’nin kardeş şehri olduğunu hatırlatan Başkan Batur, ilişkilerin gelişmesi, vatandaşlıkla ilgili konuların paylaşılabilmesi için çalışacaklarını ifade ederek, “Manastır, yani Bitola şehri Konak Belediyesi’nin kardeş şehri. Bugün, geçen pazar yapılan yerel seçimlerde yeni seçilen ve biraz sonra devir teslim töreniyle görevi devralacak yeni Belediye Başkanı Sn. Toni Konyanoski’yle görüşme fırsatı bulacağız. Kardeş şehrimizle, sosyal ve kültürel alanlardaki, işbirliği yanında Türkiye’de yaşayan Makedon Türklerin en önemli sorunu olan vatandaşlık haklarının alınması noktasında ciddi çalışmalar yapmayı planlamaktayız. Özellikle İzmir’de, Konak’ta Makedon göçmen dernekleriyle bir araya gelip bu sorunun çözümünün hızlandırılması için çalışacağız” diye konuştu.

 
Kemalpaşa'da Ulu Önder'e saygı günü
 
"Gazi hayatta olsa partiden sopayla kovalardı"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da Ulu Önder'e saygı günü
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Kemalpaşa Atatürk Anıtı’nda çelenk ...
Karşıyaka Ulu Önder Atatürk'ü andı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete ...
Cumhuriyet Meydanı'nda Ata'ya saygı günü
10 Kasım’da gün boyu devam edecek anma programlarının ilki, Cumhuriyet ...
 
Güzelbahçe'de 10 Kasım töreni
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83.yılında Güzelbahçe’de anıldı.
"Biz sadece 10 Kasım’da dururuz"
Gaziemir Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa ...
"İzmir için hedefimiz yerelden kalkınma mücadelesini büyütmek"
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Moda Tekstil Konfeksiyoncular ...
 
Başkan Soyer’e Pakistan Bulvarı teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi ...
Batur’dan dostluk ve kardeşlik mesajı
Makedonya ziyaretinin ilk gününde Türkiye Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet ...
İzmir Ata'sını anacak: İşte program
İzmir Büyükşehir Belediyesi ölümünün 83’üncü yıldönümünde Ulu Önder Mustafa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri