POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
21 Haziran 2019 Cuma - 08:47

Avcı’dan çarpıcı mesajlar: Soyer ve Batur iki iyi örnek, başkanlar seleflerine baksın!

Can Radyo’da 10. Köy programına konuk olan gazeteci Sercan Avcı, 23 Haziran’daki İstanbul seçimi, İzmir’de ilçe belediye başkanlarının performansı ve CHP’de başlaması muhtemel parti içi yarışa yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Avcı ilçe belediye başkanları için Tunç Soyer ve Abdül Batur'un çok iyi iki örnek olduğunu söyledi, "Mevcut belediye başkanlarının yol haritaları ve neyi yapıp yapmamaları adına da kendilerinden önceki belediye başkanlarına bakmaları yeterli" dedi.

Avcı’dan çarpıcı mesajlar: Soyer ve Batur iki iyi örnek, başkanlar seleflerine baksın!

GERÇEKİZMİR - Gazeteci Sercan Avcı, Can Radyo ve Can TV’de Birol Soylu’nun hazırlayıp sunduğu 10. Köy programına konuk oldu.

Avcı, 23 Haziran’daki İstanbul seçimi, İzmir’de ilçe belediye başkanlarının performansı ve yol haritası ile CHP’de başlaması muhtemel parti içi yarışa yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İMAMOĞLU KENDİSİYLE YARIŞIYOR/YARIŞTIRILIYOR

Avcı, İstanbul seçimin ve geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın birlikte yer aldığı tarihi canlı yayın için şunları söyledi:

Bu bir taktik mi, strateji mi bilmiyorum ama sanki AK Parti, Cumhur İttifakı, Sayın Cumhurbaşkanı, İmamoğlu’nu yalnız bıraktı, İmamoğlu tek başına yarışıyor gibi... Bu bir strateji gibi duruyor. Dikkat ettiğimde Cumhurbaşkanı tam sahaya inmiyor, İmamoğlu kendisiyle yarışıyor/yarıştırılıyor sanki… Bu bir strateji olabilir, kendi kendini yıpratıyor duruma düştü. Canlı yayından sonra kime artı bir puan yazdı? İmamoğlu’na mı? Bence hayır! Kimseye bir artı yazmadı ama bir eksi götürdüğü taraf varsa yayın sonrası olanlar iddialar nedeniyle İmamoğlu'dur…

VATANDAŞ OLARAK MUTSUZUM

Ben  gazeteci kimliğimi bir yana bırakıyorum, bir vatandaş olarak mutsuzum.  23 Haziran’da İstanbul seçimi var, biz 4 gündür canlı yayın programını konuşuyoruz. İstanbul’u, iktidarı, Ekrem İmamoğlu’nun, Binali Yıldırım’ın yapacaklarını konuşmuyoruz. Yayında öksürükle anlaştıklarını falan söylüyorlar, inanılmaz şeyler. Bunları konuşuyoruz, çok yazık!  Ülke siyasetinin geldiği kötü durumu gösteriyor. Biz bunu İzmir’de de yaşadık. Seçim sürecinde projeleri değil, Tunç Soyer’in babasını konuştuk.  Ülkede biraz siyasetin değişmesi lazım…

İMAMOĞLU KAZANAMAZSA…

İstanbul seçimi konusunda Ekrem İmamoğlu’nun bir adım önde olduğunu düşünüyorum ama seçimin kritik olduğunu da düşünüyorum.  Eğer Ekrem İmamoğlu seçimi kazanamazsa 24 Haziran’dan itibaren CHP genel başkan adaylığı yazılıp çizilmeye başlar.

SOYER VE BATUR İKİ İYİ ÖRNEK!

Avcı ilçe belediye başkanlarının geride kalan 3 aylık süredeki performanslarının sorulması üzerine çarpıcı örnekler verdi. Avcı belediye başkanlarını değerlendirmek için erken olduğunu ve zaman vermek gerektiğinin altını çizdi ve şunları söyledi:

“Yeni belediye başkanlarının hepsi çok heyecanlı, bir şeyler yapmaya çalışıyorlar ama bence iki önemli örnek var; Tunç Soyer ve Abdül Batur. Neden? Birincisi; en küçük ilçe belediye başkanı bile şunu düşünüyor artık; ‘Seferihisar belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı oldu’ diyor. Eskiden metropol belediye başkanları potansiyel büyükşehir adayıydı. Seferihisar’dan büyükşehir belediye başkanı çıktı, bu 30 ilçe belediye başkanını da heyecanlandıracak bir durum.

İkincisi de Abdül Batur… 20 yıl bütçesi nüfusu az bir ilçede belediye başkanlığın yaptı, sonra Konak’a geçti. Küçük bir ilçenin belediye başkanı bundan sonra ‘ben iyi işler yapayım, belki Karşıyaka’ya, Bornova’ya, Bayraklı’ya geçebilirim’ diyecek.

Bence mevcut belediye başkanlarının yol haritası için, neyi yapıp yapmamak adına eski belediye başkanlarına bakmaları yeterli.

Bayraklı’da Hasan Karabağ; iyi bir belediye başkanıydı, ama Bayraklı’yı çok içine kapattı, Büyükşehir’in, partisinin etkinliklerine gitmedi ve  aday gösterilmedi.  Karşıyaka’da Hüseyin Mutlu Akpınar;  potansiyel büyükşehir belediye başkan adayı olarak koltuğa oturdu,  5yıl sonra görevden gitti. Hizmet de yaptı ama şov yapmayı da tercih etti. Bornova’da Olgun Atilla; İyi bir belediye başkanıydı ama örgüte mesafeli durdu, Bir kişi üzerinden siyaset yaptı. Aziz Kocaoğlu’na güvendi. Yeniden aday gösterilmedi..Çiğli’de Hasan Arslan; 5 yıl parti örgütüyle kavga etti, hizmetle değil kavgayla anıldı.

Yani, mevcut belediye başkanları seleflerine baksınlar, kendilerine  çok güzel bir yol haritası çıkarabilirler.”

GENEL MERKEZ TAKVİMİ ERTELEMELİ

Avcı, Soylu'nun "Parti içi kongre süreci ile ilgili ne düşüyorsun? Tunç Soyer müdahil olur mu?" sorularına şu yanıtı verdi:

"CHP Genel Merkezi, İzmir örgütüne bir iyilik yapmak istiyorsa bence takvimi ertelemeli. Eğer ertelemezse,  çok sıkıntılı bir süreç bekliyor.  Benim, takvimin erteleneceği yönünde duyumlarım var; Oğuz Kaan Salıcı aracılığıyla buradaki bazı isimlere aktarılmış. 1 yıl değil ama 6 aylık bir erteleme olabilir. Genel başkan yardımcılarının çoğunun ertelemeden yana olduğunu düşünüyorum, güçlerini korumak istiyorlar. Çünkü kurultay sonrası büyük değişiklikler olabiliyor MYK’da… O nedenle bendeki bilgi genel başkan yardımcılarının ertelemeden yana olduğu yönünde… CHP, parti içi yarışları çok sever, bugün birçok ilçe başkanı yarışın olmasını istiyor. Ama normal zamanda başlayacak bir takvimin zarar vereceğini düşünüyorum. Çünkü hesaplaşmalar olacaktır. Yeni dönemin şöyle bir özelliği var; 31 Mart’ta İzmir açısından çok önemli bir şey oldu. Bundan öncesinde Aziz Kocaoğlu ve ona yakın isimlerle, Kocaoğlu muhalifleri mücadele ederdi, 31 Mart’ta yeni bir sayfa açıldı. Artık sadece Kocaoğlu ve muhalifler yok, çok sayıda aktör var. Tunç Soyer ve ekibi var, Abdül Batur, Murat Bakan, Tuncay Özkan var, Aziz Kocaoğlu var.

CHP İzmir’de tek adaylı bir il kongresini 15 yıldır görmedim.  Bu nasıl olur? Tek bir şekilde olur. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arar İzmir’i “Ben Deniz Yücel’in devam etmesini istiyorum” der. O şekilde olur. O’nun dışında kimse de konsensüs olmaz.

Bence Deniz Yücel, konsensüs aday olmaz ama kendisi bu noktada çok iddialı. Yücel konsensüs adayı olacağını düşünüyor. Bir bildiği vardır diyorum, merakla bekliyorum.

Tunç Soyer karışır mı karışmaz mı? Tunç Soyer direk karışmaz, ama ekibi müdahil olacaktır. Neden karışacak, ya da karışmalıdır? Mevcut il başkanının büyükşehir adayı Tunç Soyer miydi? Değildi. Yücel’in ajandasının tepesinde başka isimler yazıyordu. Böyle bir ortamda il başkanı bu kadar önemliyken büyükşehir belediye başkanı karışmaz mı? Karışır. Ama Aziz Kocaoğlu’nun yaptığını yapmaz, adayı alıp ilçe ilçe gezdirmez, bu çok yanlış bir şeydi. Zaten Tunç Soyer’in ajandasında parti içi yarış olduğunu düşünmüyorum. Avrupa’da İzmir’i anlatan İzmir’in Dünyaya açılmasını isteyen biri parti içi yarışla zaman kaybetmez. "

 
Nejat İşler'in Behzat Ç. imajı
 
Erdoğan'dan Soyer'e 'isim vermeden' Körfez çıkışı: Böyle bir derdi yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Kürt kardeşlerimizin haklarını kimse gasp edemez"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya ve televizyon ortak yayınında soruları ...
Yücel'den Erdoğan'a kontra: İzmir CHP'yle de, Tunç Başkanla da...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’le ilgili CHP’li yerel yönetimi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul'da çarpıcı İzmir mesajları!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Bahçelievler'deki toplu açılış ...
 
YSK açıkladı: 68 bin 17 kişi oy kullanamayacak
Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçmen listesine nihai şeklini verdi.
Purçu: İmamoğlu Romanların da umudu
23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine dört gün kala bir açıklama ...
Erdoğan’dan seçim anketleriyle ilgili açıklama
Yabancı basın temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 ...
 
Kılıçdaroğlu'dan otel yöneticisine istifa çağrısı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile gazeteci İsmail Küçükkaya'nın ...
AK Parti İl Başkanı Sürekli'den İstanbul mesaisi raporu!
AK Parti İzmir İl Başkan Kerem Ali Sürekli, İstanbul seçim çalışmaları ...
"Otel buluşması iyi niyetle izah edilemez"
MHP Genel Başkanı Bahçeli "16 Haziran öncesinde, CHP adayı ile sözde gazetecinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri