POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
5 Nisan 2023 Çarşamba - 13:11

BASBAŞ'ta hedef 1 yıl sonra ilk üretim!

Bergama Serbest Sanayi Bölgesi'nin alt yapı çalışmaları hızlandı. Bergama Belediye Başkanı Koştu, önümüzdeki yıl ilk fabrikanın üretime başlamasının hedeflendiğini bildirdi.

BASBAŞ ta hedef 1 yıl sonra ilk üretim!

Bergama Serbest Sanayi Bölgesi'nin alt yapı çalışmaları hızlandı. Bergama Belediye Başkanı Koştu, önümüzdeki yıl ilk fabrikanın üretime başlamasının hedeflendiğini bildirdi.

Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin (BASBAŞ) bir fidan gibi her geçen gün gibi büyüdüğünü söyleyen Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "5 milyar dolar ticaret hacmine kavuşacak ilçemizde, 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Bergama'mızın ekonomik kurtuluşunun lokomotifi Serbest Bölge olacak" dedi.

Bergama'nın Aşağıkırıklar Mahallesi'nde kurulan Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşletici A.Ş. CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Faruk Güler, önceki gün, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'ya bir ziyarette bulundu. Belediye Binası'nda gerçekleşen görüşmede Bergama Serbest Bölgesi için yapılan çalışmalar ele alındı. Ulaşım, içme, kullanma suyu ve telekomünikasyon gibi alt yapı çalışmaları hızla yapılmaya başlanan Bergama Serbest Bölgesi (BASBAŞ) için istişarelerde bulunuldu.

SERBEST BÖLGE ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA

Bergama Serbest Bölgesi'nin kuruluş kararının yayınlanması ardından hummalı bir çalışma başladığına dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Aşağıkırıklar mahallemizde 2,5 milyon metrekare alanda, ESBAŞ tarafından proje çalışmaları sürdürülen Batı Anadolu Serbest Bölgemiz fizibilite raporu Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne sunulmuştu. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 22 Şubat 2020 tarihinde Bergama'mıza yaptığı ziyarette Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin açılacağı müjdesini vermişti. Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) CEO'su Faruk Güler'le birlikte o gün Cumhurbaşkanımızla görüşmüştük. Cumhurbaşkanımızın desteğini de alan BASBAŞ için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeye devam ettik. Ve nihayetinde 8 Eylül 2021 tarihinde Bergama'mız ekonomisi açısından tarihi bir gün yaşadık. Bu önemli günde, Bergama Batı Anadolu Serbest Bölgesi kararı Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanarak Resmi gazetede yayımlandı. Bizim için 8 Eylül tarihi, yaptığımız çalışmaların, Ankara'daki görüşmelerimizin, gece gündüz demeden devam ettiğimiz çalışmaların meyvesinin olgunlaştığı gün demektir. 8 Eylül 2021 tarihinden itibaren de Bergama Serbest Bölgesi alt yapı çalışmaları için bir dönem başlamış oldu" dedi.

'HEDEF İLK FABRİKANIN 2024'DE DÜĞMEYE BASMASI, ÜRETİME BAŞLAMASI'

Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin bir fidan gibi büyüdüğüne dikkati çeken Bergama Belediye Başkanı Koştu, alt yapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve 2024 yılında ilk fabrikanın düğmeye basıp, üretime başlanmasının hedeflendiğini BASBAŞ CEO ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Faruk Güler ile birlikte değerlendirdiklerini kaydetti.

Bergama'nın ekonomik kurtuluşunun lokomotifi Serbest Bölge olacağına dikkati çeken Başkan Koştu, "5 milyar dolar ticaret hacmine kavuşacak ilçemizde, 20 bin kişiye istihdam sağlayacağız" diye konuştu.

 
Deprem felaketinde can kaybı sayısı 50 bini aştı
 
MİT yalanıyla 15 milyon liralık vurguna 5 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Kiracı ev sahibi anlaşmazlıklarında dava sayısı 2 kattan fazla arttı''
İzmir'deki Tüketici Hakem Heyeti Üyesi ve ara bulucu Salih Emrah Ertan, ...
EİB mart ayında kendi ihracat rekorunu kırdı
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), mart ayında 1 milyar 740 milyon dolarlık ...
Benzine zam geldi: İşte yeni tarife!
Benzinin litre fiyatına 1.10 lira zam geldi
 
En düşük emekli maaşında artış Resmi Gazete'de
En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin ...
Türkiye’nin en zengin ismi değişti
ABD merkezli Forbes dergisi, 2023 yılı dünyanın en zenginleri listesini ...
İZSİAD’lı il başkanlarına İZSİAD ziyareti!
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetimi, aynı zamanda ...
 
Trafik sigortasında elektrikli araçlara prim indirimi
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, Karayolları Motorlu Araçlar ...
LPG fiyatlarında büyük indirim!
Salı gününden geçerli olmak üzere otogaz (LPG) grubunda 2 lira 12 kuruşluk ...
Togg'da ilk teslimat Cumhurbaşkanı Erdoğan'a
Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri