POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
7 Şubat 2023 Salı - 11:24

Bahçeli: Bütün imkanlar seferber edilmiştir!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ta ve Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerde hayatını kaybeden yurttaşlara başsağlığı diledi. "Devlet ve hükümet deprem bölgesinde teyakkuzdadır. Bütün imkanlar seferber edilmiştir" diye konuşan Bahçeli, "Fay hatları Anadolu coğrafyasını bütünüyle kuşatmıştır. Bu gerçeği değiştirmemiz imkânsızdır. Coğrafyamızı yok saymamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Bütün imkanlar seferber edilmiştir!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasının çoğunu 10 ili vuran Kahramanmaraş ve Elbistan depremlerine ayıran Bahçeli, sözlerine yaşamını yitiren yurttaşlara başsağlığı dileyerek başladı.

"BU GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEMİZ İMKÂNSIZDIR"

"Türkiyemizin tamamı depremlerin ağırlık merkezinde yer almaktadır. Fay hatları Anadolu coğrafyasını bütünüyle kuşatmıştır. Bu gerçeği değiştirmemiz imkânsızdır" diyen Bahçeli, "Coğrafyamızı yok saymamız, başka bir coğrafyada gelecek arayışına girmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadaki 'dezenformasyon' iddialarına da değinen MHP lideri, şöyle konuştu:

"Normal zamandaki gibi 'gözünün üzerinde kaşın var' gibi mesnetsiz eleştirilerin sergileneceği bir zaman olmadığı bilinmelidir. Provokasyon peşinde koşan vandallara, felaketi istismar etmeye gayret eden utanmazlara kesinlikle göz yummayacağız."

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Bugün iç ve dış siyasi gündemle ilgili değerlendirme yapmayacağım. Büyük bir acımız var. Gün sen ben ayrımıyla, yersiz polemiklerle vakit kaybedecek gün değildir. 

* Saramayacağımız hiçbir yara yoktur. Belki bu karanlık gecenin ne zaman sökecek aydınlığı diye kendi kendimize sorduğumuz anlar da olur. Ancak her seferinde imanımızla güveneceğiz, hür irademizle birbirimize can damarı olacağız. Birbirimize dayanak olmalıyız. Gündemimizin yegane konusu depremdir. 

* Türkiyemizin tamamı depremlerin ağırlık merkezinde yer almaktadır. Fay hatları Anadolu coğrafyasını bütünüyle kuşatmıştır. Bu gerçeği değiştirmemiz imkânsızdır. Coğrafyamızı yok saymamız, başka bir coğrafyada gelecek arayışına girmemiz mümkün değildir. Olumsuz hava şartlarından dolayı arama kurtarma çalışmaları güçlükle yapılmaktadır. 

* Türkiye 1939 Erzincan depremiyle, 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminden sonra en feci doğal afetle karşı karşıya kalmıştır. Şu ana kadar 3 bin 381 vatandaşımız hayatını kaybederken 20 bin 426 vatandaşımız yaralanmış, 5 bin 775 bina yıkılmış, binlerce vatandaşımız da taş, beton ve toprak yığınlarının altından kurtarılmıştır. Depremde can veren tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, tedavi altında olan vatan evlatlarına şifalar diliyorum. Kederli ailelere ve aziz milletimize sabır ve baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.

* MHP olarak felaket haberini alır almaz bir genel başkan yardımcımızın başkanlığında, milletvekillerimizin de iştirakiyle heyet teşkil edip afet bölgesine gönderdik.  Bu heyetimiz devletin arama kurtarma faaliyetleriyle uyumlu olmak kaydıyla depremden etkilenmiş il ve ilçelerimizde destek ve yardım temelli çalışmalarını ifa edecektir. Bütün parti teşkilatlarımız ve ülkü ocaklarımız gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılacaklardır. Kansa kan vereceğiz, emekse emek vereceğiz, üzerimize göçen binaları mutlaka kaldıracağız. Her dava arkadaşımın bu süreçte sorumlu, duyarlı ve fedakar davranması içten beklentimdir.

* Normal zamandaki gibi 'gözünün üzerinde kaşın var' gibi mesnetsiz eleştirilerin sergileneceği bir zaman olmadığı bilinmelidir. Provokasyon peşinde koşan vandallara, felaketi istismar etmeye gayret eden utanmazlara kesinlikle göz yummayacağız. Bu da geçecektir, Allah bizimledir. Ne tarihimizi, ne coğrafyamızı ne de kimliğimizi değiştirebiliriz. 

 
Beydağ’dan yardım seferberliği
 
Deprem mesajı: 85 milyon tek adam rezaletini aşarak...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de lider ve başkanlar Hatay'a gidiyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 7 gün milli yas
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de meydana gelen depremler sebebiyle 7 ...
Cumhur İttifakı İzmir'den deprem teyakkuzu!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İttifak ortağı MHP İl Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu: Başkanlarımız harekete geçti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremle ...
TBMM çalışmalarına ara verecek!
TBMM Genel Kurulu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu ana kadar 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ...
 
Kabine toplanıyor: Gündemde hangi konular var?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
EYT'de kritik hafta: Genel kurula geliyor!
TBMM Genel Kurulu, milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ...
Sürekli'den 'şehir hastanesi' çıkışı: Gündem yapmak art niyet!
AK Parti İzmir’in dünü, bugünü ve yarınıyla tek yumruk olduğunu söyleyen ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri