POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
6 Ekim 2021 Çarşamba - 20:47

Bakan Koca'dan 3. doz açıklaması

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında Bakan Koca, yazılı açıklama yayınladı. Şu an ki aktif vakaların yüzde ellisinin 30 yaş altındaki kişilerden oluştuğunu söyleyen Koca, "İki doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz olmasını gerektiren bir durum yok" dedi.

Bakan Koca dan 3. doz açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşların şu an için 3'üncü doz aşı olmalarını gerektiren bir durum bulunmadığını bildirdi.

Bakan Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Kurulun salgının seyri, vakaların ve hastaneye yatışların yaş dağılımı ve 3. doz aşı uygulaması gündemi ile bir araya geldiğini belirtti.

"VAKALARIN YÜZDE 50'DEN FAZLASI 30 YAŞ ALTI"

En riskli yaş grubu olarak görülen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla başlayarak 18 yaş üzeri herkesi kapsayacak şekilde devam eden aşılama programının başarıyla sürdüğünü, yüksek aşılanma oranlarına ulaşıldığını vurgulayan Koca, bu durumun vaka sayılarının yaş ortalamasını düşürdüğüne işaret etti.

Koca konuya ilişkin bilgileri şöyle paylaştı:

"Mevcut durumda ülkemizde 18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız için aşı tanımlanmış ve yüksek aşılanma oranlarına yaklaşılmıştır. Bu durum vaka sayılarının yaş ortalamasını düşürmüş durumdadır. Bugün itibarıyla aktif vakalarımızın yüzde 50'den fazlası 30 yaş altındaki kişilerden oluşmaktadır. Gençlerimizin daha çok hastalığa yakalanıyor olmasının ardında aşılama programımızda 18 yaş ve üzerinin öncelikli olması var. Bununla birlikte gençlerimiz aktif vakalar içinde daha yüksek oranda bulunsalar da bu durum hastaneye yatışlara ve yoğun bakıma girişlere yansımamıştır.

Gençlerimiz hastalığa daha çok yakalansa da daha az hastaneye yatışa ihtiyaç duymaktadır. Ancak gençlerimiz hastalığın ailelere ve büyüklere taşınmasında rol oynamaktadır. Son 1 ay içinde vefat eden vatandaşlarımız içinde en büyük oran 70 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdadır."

ÜÇÜNCÜ DOZ MRNA AŞISI

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısında 2 doz mRNA aşısı olmuş kişilerin 3'üncü doz aşı olmaya ihtiyaç duyup duymayacağı konusunda değerlendirmeler de yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Daha önce açıkladığımız üzere 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay süre önce aşı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlendirilmiştir. Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinden yapılan incelemelerimiz sürmektedir. Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur. İnaktif aşı olmuş vatandaşlarımızın ise vakit kaybetmeden 3. doz aşılarını ister mRNA ister inaktif aşı ile olmalarını bir kez daha şiddetle öneriyorum."

"EKSİK AŞILI KİMSE KALMASI"

Vaka sayılarının günlük 28-30 bin bandında seyretmesinin 10 günlük zaman dilimi için yaklaşık aktif 300 bin vakaya karşılık geldiğine dikkati çeken Koca, "Bu durumun kritik bir yük olduğunun farkında olmak zorundayız. Mevcut aktif vakaların genç olması sağlık sistemini zorlamıyor olsa da halen yüksek sayıda enfekte olmuş kişinin bulunması kabul edilebilir değildir." ifadesini kullandı.

Koca, aşı ile toplum bağışıklığı sağlanmadan tedbirlerin gevşetilmesinin mümkün olmadığının altını çizerek, "Aşı ile toplum bağışıklığını elde etmenin de en hızlı yolu en kısa sürede aşı olmaktır. Lütfen vakti gelen aşısını olsun. Eksik aşılı kimse kalmasın. Bu süre zarfında da temel koruyucu üç tedbirimiz olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına tavizsiz uymalıyız. Bağışıklık elde edene kadar maske ve mesafe vazgeçilmez koruyucularımızdır." mesajı verdi.

 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
 
HSK’dan kararname: İzmir'e yeni cumhuriyet başsavcısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 6 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Tehdit ettiği doktorla 2 çocuğa tablet bilgisayar alma karşılığında uzlaştı
Konak ilçesinde, Ergin G.'nin (34), çocuğunu getirdiği hastanede fazla ...
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 5 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
 
Tabip Odası’ndan çarpıcı anket: ‘Acil'de şiddet kol geziyor!
İzmir Tabip Odası acil servis emekçilerinin çalışma koşullarını ortaya ...
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 4 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Son 24 ...
Son 24 saatte 194 can kaybı, 27 bin 351 yeni vaka!
Türkiye'nin 3 Ekim 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Son 24 ...
 
BioNTech araştırmasında 3.doz önerisi!
ABD’nin en saygın kurumlarından Stanford Üniversitesi ve Emory Üniversitesi ...
Reflü şikayeti olmayan yok gibi
Gastroözofagial reflü, mide ve on iki parmak barsağı muhteviyatının yemek borusuna kaçması demektir.
Bakanlık duyurdu: Temaslı öğrenciler için yeni karar!
Sağlık Bakanlığı'nca Covid-19 temaslısı olup semptom göstermeyen aşısız ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri