POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
16 Mart 2024 Cumartesi - 18:41

Bakan Yumaklı'dan '31 Mart' mesajı: İzmir 'dağ' gibi bir başkana...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İzmir 'dağ' gibi bir belediye başkanına kavuşmak için gün sayıyor. 17 gün sonra inşallah hep birlikte yine beraber olacağız." dedi.

Bakan Yumaklı dan  31 Mart  mesajı: İzmir  dağ  gibi bir başkana...

Bakan Yumaklı, Bayındır'da yapım çalışmaları süren ve tamamlandığında 890 dönümlük alanda hizmet verecek olan Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada açıklama yapan Yumaklı, Türkiye'de 60 organize tarım bölgesi için planlama yapıldığını, bunlardan 40'ının tüzel kişilik kazandığını hatırlattı.

Bayındır Tarıma Dayalı İhtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesinin gelecek yıl tamamlanmasının öngörüldüğünü aktaran Yumaklı, buranın, tarımsal ürünlerin işleneceği entegre bir bölge olarak hizmet vereceğini dile getirdi.

Tire Süt Kooperatifi Süt İşleme Tesisini ziyaret edip çiftçilerle bir araya gelen Yumaklı, daha sonra Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Ödemiş ilçesinde gerçekleştirilen tarım ve hayvancılık lansmanına katıldı.

Hamza Dağ'ın hedeflerini projelere döktüğünü anlatan Yumaklı, şöyle devam etti:

"Bizlere düşen hep beraber omuz omuza hem İzmir'in hem de bütün ilçelerinin üreten Türkiye Yüzyılı'na bir tuğla koyan bütün üreticilerin başımızın üzerinde yeri olduğundan hareketle beraber çalışmak, çalışmak ve yine çalışmak. Onun için İzmir 'dağ' gibi bir belediye başkanına kavuşmak için gün sayıyor. 17 gün sonra inşallah hep birlikte yine beraber olacağız."

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Hamza Dağ ise tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerinin yer aldığı sunumu gerçekleştirdi.

Çiftçilerin refahını artıracak ve yerel ekonomiye katkıda bulunacak projeleri hayata geçireceklerini belirten Dağ, "Bu alanda ortaya koyacağımız projeleri ise 5 ana başlıkta topladık. Bunlar, 'İzmir Makine Parkları', 'Tarım ve Hayvancılıkta Büyükşehir Destekleri', 'Büyükşehir Tarım ve Hayvancılık Tesisleri', 'İzmir'in Eşsiz Köyleri ve İzmir'in Eşsiz Köylerine Kapsamlı Desteklerimiz' şeklindedir." diye konuştu.

'FETREK ÇAYI ISLAH PROJESİ'NİN ŞU ANA KADAR HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKİYORDU'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir programı kapsamında Tire Süt Kooperatifi'ni ziyaret edip, Tire Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda çiftçilerle buluştu. Ardından AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ’ın Ödemiş'te tarım ve hayvancılık projelerini anlattığı tanıtım toplantısına katılan Bakan Yumaklı, daha sonra Torbalı ilçesine geçti. Bakan Yumaklı, burada Fetrek Çayı’na ilişkin açıklamada bulundu. Devlet Su İşleri'nin (DSİ) 2015 yılında planlamalarına başladığı ve 2019 yılında da bitirdiği Fetrek Çayı Islah Projesinin son halini görmek için Torbalı'ya geldiğini belirten Bakan Yumaklı, "Bu çayın ıslahı, 22 kilometrelik belki de Türkiye'de bir benzeri olmayan büyük bir çevre projesi. Hem çevresel etkilerin, o dönemki yaşanan kötü görüntülerini ya da burada oluşacak olan bir takım olumsuz çevre koşullarının engellenmesi adına yapılmış hem de bu işlemler bittikten sonra rekreasyon alanlarıyla İzmir halkının kullanımına sunulmak üzere teslim edilecek bir proje. Ancak o dönemde Torbalı Belediyesi'ne gelen yerel yönetim bu projeye gereken ilgiyi göstermemiş. Açıkçası buraya projenin son durumunu görmek için geldiğimizde hayal kırıklığına uğradık. Çünkü şu ana kadar bu önemli projenin hayata geçirilip İzmir halkının kullanımına sunulması gerekiyordu" dedi.

"Şu anki AK Parti Torbalı Belediye başkan adayı Özgür Erman Çağlayan’ın başarı sağlamasının akabinde kendisine destek vererek bu projenin 5 yıllık bir gecikmeyle birlikte İzmir halkının kullanımına sunulmasını sağlamak istiyoruz" diyen Bakan Yumaklı şöyle devam etti:

"Tamamlandığında belki çevrede ve farklı ülkelerde benzerlerine az rastlanır bir kullanım alanı olacak. 5 yıllık gecikmeyi de tolere edecek şekilde umuyorum ki yerel yönetimlerimiz, bu konuya ilgi gösterecektir. Milyarlarca liralık bir yatırım yaparak 22 kilometre uzunluğunda bir kanalın, nehrin temizlenerek, rehabilite edilerek ve rekreasyon alanların tamamlanmasıyla önemli bir sonuca ulaşabilecekken bu hale gelmesi üzücü. Bu vesileyle İzmir halkına burayı kullanmak için Torbalı ve İzmir için gerçek belediyecilikle buluşturmak üzere 31 Mart'ta tercihlerini bu yönde yapmalarını diliyorum." (DHA-AA)

 
Balçova Adayı CHP'li Yiğit: Daha önce yenen haklarımızı geri alacağız
 
İliç'te kayıp madencilerden 32 gün sonra ilk iz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova Adayı CHP'li Yiğit: Daha önce yenen haklarımızı geri alacağız
CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Onur Yiğit’in, Balçovalılarla bir araya ...
4 yaşındaki minik Meryem’in ‘’Ceyda sevdası!
Yerel seçimlerde İzmir Konak Belediye Başkan Adayı olarak seçim kampanyasını ...
Tugay-Soyer bir kez daha yan yana!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy Mahallesi’nde sürdürdüğü kentsel ...
 
Tugay'dan Kemeraltı ziyaretinde küskün seçmene sandık çağrısı
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Tarihi Kemeraltı ...
CHP adayı Ünsal açıkladı: Karşıyaka bisiklet kenti olacak!
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
Kırkpınar'dan Bayraklılara Doğal Yaşam Parkı müjdesi
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, hayvanların ...
 
Bornova adayı Çayır sokak sokak projelerini anlattı
Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır, AK Parti Gençlik Kolları Genel ...
İYİ Parti’den istifa edip CHP’ye üye oldular... Önal’a desteklerini açıkladılar!
İYİ Parti Bayraklı Belediye Meclis üyesi 7. sıra adayı Sezai Öcal partisinden ...
CHP'li Duman Şirinyer'den seslendi: Gençlik Cumhuriyet'e sahip çıkacak!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Adayı Görkem Duman, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri