POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:56

Balkan'dan çarpıcı mesajlar: Urla'da sağlam bina yok!

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda ilçeyle ilgili geleceğe yönelik planlama yaptıklarını belirtip, "Ulaşımdan altyapıya kadar belirlediğimiz konularda çalışmalarımız olacak. Kentin dinamikleri ile bir araya geleceğiz. Birlikte karar alacağız" dedi. Balkan ayrıca, "Urla'da postane, kaymakamlık, vergi dairesi dahil olmak üzere sağlam bina yok" diye konuştu.

Balkan dan çarpıcı mesajlar: Urla da sağlam bina yok!

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Belediye binasında gerçekleşen toplantıda Balkan, belediyenin projeleri ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Balkan, toplantıda ulaşım, kentsel dönüşüm, yayalaştırma projeleri, belediye hizmet binasının son durumu, otoparklar ve plajlar konusunda açıklama yaptı. Seneye de kesin hesaptan sonra belediyenin mali durumunu gösteren tabloyu belediye binasına asacağını belirten Balkan, "Kentle ilgili geleceğe yönelik planlama yapıyoruz. Ulaşımdan altyapıya kadar belirlediğimiz konularda çalışmalarımız olacak. ESHOT otobüsleri konusunda mutlaka bizim İZTAŞIT sistemine geçmemiz gerekiyor. İlçe otogarı da Gülbahçe'ye taşınıyor. Şu andaki Urla Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi'nin olduğu yere de bir aktarma istasyonu yapılacak. Şantiyeyi bu yaz taşıyacağız. Garajın olduğu yere 100. Yıl Kültür Merkezi yapmayı planlıyoruz. Sanayi, olduğu yerden üniversitenin yanına taşınacak. Sanayinin olduğu bölge üniversite ile planlanacak. Buradaki 60 dönümlük alanı öğrenci yurtları ve sosyal merkez şeklinde planlamaya çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 otobüs verecek. Bu otobüsler gece belli saate kadar ring yaparak, İYTE öğrencilerini şehir merkezine ücretsiz taşıyacak" ifadelerini kullandı.

'SÜRELİ ÜCRETSİZ OTOPARK SİSTEMİNE GEÇİYORUZ'

Kent içindeki otoparklarla da ilgili açıklamalarda bulunan Balkan, belediyenin arkasındaki otopark ile meydanın altındaki otoparkı da süreli ücretsiz yapacaklarını dile getirdi. Balkan, "İlk 30 dakika ücretsiz olacak. Yol kenarlarındaki parklarla ilgili UKOME yazısını da yazdık. Yayalaştırma ile ilgili ilçe emniyet müdürlüğü ile 21 noktada ters yön uygulaması yapıyoruz. Uğur Mumcu Kavşağı'ndan da sürekli İzmir'e dönüş vereceğiz. Hastane Kavşağı'nda da battı-çıktı yapılana kadar tek şerit İzmir yönüne verilecek. Ayrıca yazın artan nüfus, Çeşmealtı ve İskele bölgesinde trafik sıkışıklığına sebep oluyor. Çeşmealtı ve Urla Devlet Hastanesi arasında bulunan 4 kilometrelik yolu kullanıma açmak üzereyiz. Seçim sürecinde dile getirdiğimiz 15 plajımızı da yaz sezonuna hazırlamak için gerekli çalışmalara başladık" dedi.

'ARAÇ KİRALAMAYI SONLANDIRACAĞIZ'

Balkan, belediyede araç kiralama işini de durduracaklarını belirterek, "Şu anda kullanılan kiralık araçların yaptığı işi 15-16 araçla çözebiliyoruz. Araç kiralamalarından senelik ödediğimiz 33 milyon liralık parayı taksitli olarak Devlet Malzeme Ofisi'nden 15-16 araç alabiliyoruz" dedi. Kent merkezinde üniversite ile planlama yapacaklarını da ifade eden Balkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Esnafın yola taşmaları var. Esnafın yürüyüş yoluna müdahale etmemesi gerekiyor. Yapacağımız projede hem aydınlatma lambaları, çöp kutuları hem de gölgelik olacak. Kentin dinamikleri ile bir araya geleceğiz. Birlikte karar alacağız. Sanat Sokağı'nda bulunan sağlık ocağı elzem bir konu. Eczanelere de ulaşım sıkıntı. Ayrıca sanayinin yanındaki caminin olduğu bölgede taziye evi yapılması noktasında vatandaşlardan gelen talepler var. Hepsini düzenleyeceğiz. İskele Pazar Yeri'ni de kaldırmamız lazım. Onun yerine Kalabak, Atatürk ve İskele mahallesine aynı anda hizmet edecek kapalı modern bir pazar yeri yapmayı düşünüyoruz. Mevcut pazaryerini de otopark olarak planlayacağız."

'URLA'DA SAĞLAM BİNA YOK"

2020 yılında yaşanan depremden dolayı sadece belediye binası ile ilgili yıkım kararının olmadığına da dikkati çeken Balkan, "Bütün devlet kurumlarına o depremden sonra karot testi yapıldı. Urla'da postane, kaymakamlık, vergi dairesi dahil olmak üzere sağlam bina yok. Sadece adliye binası sağlam çıkmış. Urla'daki bütün kamu binalarını güçlendirmek lazım. Ayrıca belediye binasını yerinden kaldırmak yanındaki tarihi binaya da zarar veriyor. Bu sebepten dolayı burayı korumak için yerinde dönüştüreceğiz. Aynı zamanda yıkıp yeniden yapmak 130 milyon TL'ye mal oluyor bizim böyle bir bütçemiz yok ancak güçlendirdiğimiz zaman 5-6 milyon TL'ye halledebiliyoruz. Ayrıca plajlara soyunma kabinleri, duş gibi hizmetlerde götüreceğiz. Ayrıca karavan park gibi düşüncemiz de var. Urla'daki sahilleri mümkün olduğunca halkın hizmetine açacağız" diye konuştu.(DHA)

 
'90 dakika' neden reddedildi? AK Partili Yıldız açıkladı!
 
Karşıyaka Batuhan'ı profesyonel yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Belediyesi engellilerin sesi ve kulağı oldu!
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Torbalı’nın tüm engelliler için ...
Tarihi Çarşı'da yenileme çalışması tam gaz!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin simgesi Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda ...
Buca’da Türkan Saylan anması
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Onursal Başkanı Türkan Saylan, ölümünün ...
 
Efes Selçuk beyaz perdede!
Bir kısmı Efes Selçuk’ta çekilen “Dünya Malı-Eksi Bir” Film gösterime ...
Bayraklı’da kurban satış yerleri belirlendi
Bayraklı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerlerini ...
Bornova’da pazaryeri seferberliği
Bornova Belediyesi, sebze meyve alışverişinin en hijyenik koşullarda yapılabilmesi ...
 
Mecliste İzmirim Kart kararı ve kesin hesap mesaisi!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı üçüncü olağan meclis toplantısı yapıldı.
Tugay: Biz bütün Makedonya ile kardeşiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nden ...
Dünya Bankası'ndan İzmir'e 168 milyon euro!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Dünya Bankası heyeti ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri