POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
Dışişleri Bakanlığı vakıf kuruyor!
Dışişleri Bakanlığı vakıf kuruyor!
Sahile vuran ceset, ‘seçmen kağıdı’ndan teşhis edildi
Sahile vuran ceset, ‘seçmen kağıdı’ndan teşhis edildi
25 Ekim 2022 Salı - 09:37

Baro Başkanı Yılmaz yeni dönemi anlattı: Hukuk siyaseti vurgusu!

En yakın rakibine 1840 oy fark atarak zafere uzanan İzmir Barosu'nun yeni Başkanı Sefa Yılmaz yeni dönemi değerlendirirken, genel kurulda yaşanan 'Kürtçe slogan' gerginliği ve hukuk-siyaset ilişkisi hakkında da çarpıcı mesajlar verdi. 'Özgür kürsü' vurgusu yapan Yılmaz, avukatlara dokunan bir anlayış sergileyeceklerini ifade etti ve "İzmir Barosu hukuk siyaseti yapacak!" diye ekledi.

Baro Başkanı Yılmaz yeni dönemi anlattı: Hukuk siyaseti vurgusu!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - İzmirli avukatlar geride kalan haftasonu sandık başına giderek yeni yönetimini belirledi. 

İzmir Barosu'nda iki güne yayılan 2022-2024 olağan genel kurulu sonunda Çağdaş Avukat Grubu iktidarını korurken, grubun adayı Sefa Yılmaz da 3369 oy alarak yeni başkan seçildi. 



En yakın rakibine 1840 oy fark atarak zafere uzanan İzmir Barosu'nun yeni Başkanı Sefa Yılmaz yeni dönemi Gerçekizmir'e değerlendirirken, genel kurulda yaşanan ve 'Kürtçe slogan' gerginliği ve hukuk-siyaset ilişkisi hakkında da çarpıcı mesajlar verdi. 



AVUKATLARA DOKUNAN BİR ANLAYIŞ!
Gelecek planları ve hayata geçirmek istediklerini anlatarak söze başlayan Yılmaz, "Yarım kalan projeler var, hemen başlıyorum ben. Mevcut yönetim kurulundan üç arkadaşımız devam edecek. Yürütülen projeleri biliyorlar önemli olan hizmette devamlılık. Bunun yanında hayata geçirmeyi düşündüğümüz şeyler var. Bunlar yasal düzenleme olduğu için uzun soluklu bir çalışmayı gerektiriyor. Bir tanesi Eylül ayında eyleme dökülen CMK ücretlerinin yükseltilmesi ile ilgili çalışmalar. 81 baronun imzaladığı bir açıklama vardı bunun öncülüğünü de İzmir Barosu yapmıştı. CMK ücretlerinin artırılması yönündeki çalışmayı ısrarla devam ettirmek yapmak istediklerimizden birisi. Bunun arkasında durmak. Genç Ofis ile ilgili çalışmalarımız olacak. Yeni olanaklar aramaya çalışacağız İzmir’e bir hizmet binası yönünde devam eden bir çalışma var onun arkasında duracağız. Şu an İzmir’de 1800 tane stajyer avukat var. Stajyer eğitim merkezinde eğitilebilmeleri için belli zaman aralıklarına, eğitmenlere ve alana ihtiyaç var. O yüzden avukatlık stajı yönetmeliğinin 7. Maddesinde bir değişikliğe ihtiyaç var. O değişiklikte eğitmen sayısını artıracaktır diye düşünüyoruz, genel kurul ortak irade ile yaptı bunu. Bunu hayata geçireceğiz. Doğrudan avukatlara dokunan bir anlayışı devam ettirmeye özen göstereceğiz" dedi.  

İZMİR BAROSU’NDA HER ZAMAN ÖZGÜR KÜRSÜ VAR!
Genel Kurul’da yaşanan arbedeye ilişkin konuşan Yılmaz, "Bu arada hiçbir zaman nefret dilini kullanmadık. İzmir Barosu avukatları nefret dilini reddettiklerini Pazar günü bir kez daha gösterdiler. Orası İzmir Barosu’nun kürsüsü, özgür bir kürsüdür. Zaten İzmir Barosu’nda her zaman bir özgür kürsü vardır, genel kurulda da vardır oraya çıkıp konuşan avukat arkadaşlarımız, meslektaşlarımızdır kimse orada kimseye hakaret etmedi özellikle Çağdaş Avukatlar Grubu. Dernekler adına çıkanlar da hakaret etmedi ama burada bazı arkadaşlarımıza karşı nefret dili kullandılar" ifadelerini kullandı. 

İZMİR BAROSU HUKUK SİYASETİ YAPACAKTIR!
İzmir Barosu ve görev süresi boyunca eski başkan Özkan Yücel’e gelen ‘siyaset yapıyorsunuz’ eleştirilerine ve yeni döneme değinen Yılmaz, ‘’Hukukun siyasetini yapmak her zaman İzmir Barosu’nun ve Çağdaş Avukatlar Grubu’nun geleneğidir. Avukatlık Kanunu’nun 76. ve 95. maddelerine bakarsanız bu görev zaten size verilmiştir. Burada hak ve özgürlüklerin korunması ve yükseltilmesi görev olarak verilmiştir. Hukukun ve özgürlüklerin yükseltilmesinden siz demokratik bir mücadeleyi anlamıyorsanız, demokrasi değerlerinin, cumhuriyet değerlerinin korunması ve saldırılara karşı durulmasını anlamayanlar için bu tamamen bir partinin siyaseti gibi düşünülür. Oysa biz hukukun siyasetini yapıyoruz. Avukat muhalif bir kimliktir. Avukat olmasından gelir, baroların da muhalif olması gerekir. Neye karşı; demokrasiye saldıranlara karşı, Cumhuriyet değerlerine saldıranlara karşı, baroları bölmeye çalışanlara karşı, avukatları fakirleştirmeye çalışanlara karşı, ülkeyi yoksulluğa mahkum etmeye çalışanlara karşı, çevreyi talan edenlere karşı, çocuk istismarlarına karşı, farklı cinsiyette oldukları için ötekileştirilen öldürülen insanların yanında durmamıza karşı duranlara karşı bunların tamamı hukukun içinde. Hukukun siyasetini barolar yapmak zorunda. Başka türlü bir siyaset yapmıyoruz, bizim özgür kürsüden anladığımız bu. Barolar üzerine düşeni yaparsa, ülkenin yakın gelecekte karanlıktan çıkması da mümkün olur. Bunu CMK ücretlerinde 81 baro imzayı attı. Farklı düşüncede olan bütün barolar bunun altına imza attılar. İktidara yakın olan barolar da avukatları düşünerek imza attılar. Onlar da mı siyaset yaptılar? Burada avukatın hakkı korunuyor. İzmir Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu tarafından yönetildiği sürece hukuk siyaseti yapacaktır. Çünkü siyaset hayatın her alanında var, hukuk da hayatın her alanında var. Bundan vazgeçmek gibi bir düşüncemiz olmadığı gibi böyle bir dilimiz de olmayacak" diyerek sözlerini noktaladı. 

 
Gaziemir'de 2 günlük Cumhuriyet coşkusu
 
Erdoğan: TTB Başkanı için yargı devrede!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maktule 75, sürücü 14 yaşında!
Niğde'de yolun karşısına geçmeye çalışan 75 yaşındaki Nurten Coşkun'a, ...
İzmir açıklarında yine can pazarı!
İzmir'in Çeşme, Menderes ve Dikili ilçeleri açıklarında 155 düzensiz göçmen ...
İzmir'de korkunç kaza, korkunç son!
Bornova ilçesinde, seyir halindeki hafif ticari araç, sürücüsünün dikkatsizliği ...
 
Türk lirasını klozete atmıştı: Adli kontrolle serbest
İstanbul'da Türk lirasına hakaret ettiği için "devletin egemenlik alametlerini ...
İzmir'de aranan 16 hükümlü yakalandı
İzmir'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişilere yönelik ...
Baro genel kurulundaki o konuşmaya soruşturma!
İzmir Barosu Olağan Genel Kurul toplantısında "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ...
 
İZDEDA'dan 2 yıl raporu, 'Yaralar sarıldı mı?' sorusuna yanıt ve 'Kendimizi zincirleriz' çıkışı!
İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) büyük felaketin ikinci ...
İş yerinde katledilen Hülya'ya kahreden veda
Bornova ilçesinde, iş yerinde boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürüldüğü ...
3 yaşındaki Aslan 'biyonik kulak' ile adını ilk kez duydu
Suriye uyruklu Salahaldin Alomar (37) ve Hanadi Halabiye (27) çiftinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri