POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı vakıf kuruyor!
Dışişleri Bakanlığı vakıf kuruyor!
Sahile vuran ceset, ‘seçmen kağıdı’ndan teşhis edildi
Sahile vuran ceset, ‘seçmen kağıdı’ndan teşhis edildi
Cani koca 4 gün içinde yakalandı!
Cani koca 4 gün içinde yakalandı!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
11 Haziran 2021 Cuma - 11:48

Baro'da düğüm çözüldü, tarih belli oldu!

İzmir’de 2020 Ekim ayından bu yana gerçekleştirilemeyen Baro seçimleri için yeni tarih belli oldu. 10 Temmuz Cumartesi Günü gündemin işleneceği ve konuşmaların gerçekleşeceği belirtildi. 11 Temmuz Pazar Günü ise sandıkların kurulacağı ve oylama işleminin yapılacağı aktarıldı.

Baro da düğüm çözüldü, tarih belli oldu!

GERÇEKİZMİR - İzmir Barosu’ndan yapılan açıklamada genel kurul tarihinin netleştiği aktarıldı. Buna göre; 2020 yılının Ekim ayından bu yana koronavirüs kapsamındaki kısıtlamalardan dolayı gerçekleşemeyen seçimin 10-11 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyuruldu.

Kültürpark’ta bulunan 3 ve 4 Nolu Hol’de yapılacak seçim için şu açıklama yapıldı.

Avukatlık Kanunu 82.maddesi gereğince Ekim ayının ilk haftası içinde yapılması gereken İzmir Barosu Genel Kurulu için daha önce yönetim kurulumuzca belirlenen tarihlerde genel kurulun yapılması hukuka aykırı bir biçimde engellenmiş ve Baro Genel Kurulları ertelenmiş olmakla, önceki karara ilişkin yasal süreç devam etmek üzere; İzmir Barosu Olağan Genel Kurulunun 03-04 Temmuz 2021 tarihlerinde aşağıdaki gündem ile İzmir Barosu Alsancak Barohan 6.katta toplanmasına, birinci toplantıda toplantı yeter sayısı sağlanmadığı takdirde ikinci toplantının aynı gündem ile Genel Kurulun 10 Temmuz 2021 Cumartesi saat 10.00 da İzmir Fuar içi 3 ve 4 Nolu Hol'de (Kültürpark), Avukatlık Kanunu'nun 87.maddesinde aranan çoğunlukla toplanmasına, gündemdeki işleri tamamladıktan sonra 11 Temmuz 2021 Pazar günü İzmir Fuar içi 4 Nolu Hol'de (Kültürpark) saat 09.00-17.00 arasında seçimin yapılmasına, toplantının baro internet sayfası, SMS ve baro çevresi adalet daireleri ile baronun uygun bir yerinde en az 30 gün önceden başlamak üzere genel kurulun toplanacağı tarihe kadar duyurulmasına, bu duyurunun tebligat hükmünde olduğunun meslektaşlarımıza ilanına, ilan edilecek metinde Avukatlık Kanunu 86.maddesine göre avukatların genel kurullara katılmak ve oy kullanmak yükümlülüğü altında olduğunun ve katılmayanlar hakkında 64.madde gereğince para cezası uygulanacağının bildirilmesine oy birliği ile karar verildi

SÜREÇTE NELER YAŞANDI?
Türkiye'de 2020 yılının Mart ayından itibaren görülen koronavirüs salgını nedeniyle gündelik yaşam sekteye uğrarken İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda kalabalık oluşturacak programlar bir bir iptal edilmişti.

Genel kurullar için alınan karar kapsamında İzmir Barosu, 2020 yılının Ekim ayından bu yana seçimini gerçekleştiremedi. İzmir Barosu'nun genel kurulu için 19 Haziran Cumartesi Günü ve 20 Haziran Pazar Günü'ne onay çıkmıştı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de seçimin Kültürpark'ın içinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran itibariyle uygulanmak üzere alınan yeni kararları açıklamıştı. Buna göre; Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek. Sokağa çıkma yasağı kısıtlamasının pazar günleri ise tamamıyla uygulanacağı belirtilmişti.

Baro genel kurullarında da ilk gün aday ve isteyenlerin konuşmalarıyla geçerken ikinci gün sandıklar kurularak oy verme işlemi yapılıyor. 1 Haziran itibariyle geçilen kademeli normalleşmenin ikinci aşamasında pazar gününe denk gelen seçimin yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu.

Yaşananların ardından Konak İlçe Seçim Kurulu'ndan, İzmir Barosu'na ret cevabı gelmişti. Süreç sonuçsuz kalınca İzmir Barosu bu kez yeni dönemde izlenecek yol haritasını belirlemek için harekete geçmişti.

 
Aşı önceliğine o grup da dahil edildi!
 
Kemalpaşa'nın bilim merkezi kapılarını açtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç kaza: 1 ölü, 2 yaralı
İzmir'in Bergama ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Kızılırmak Deltası'nda 26 istilacı tür keşfedildi
Samsun'daki 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası'nda 26 istilacı ve yabancı ...
Liselere girişte kriter değişir mi?
Öğrencilerin yüzde 15’i LGS ile alan liselerden birine girecek. Kalan ...
 
'Karagümrük çetesi' İstanbul merkezli operasyon!
İstanbul merkezli 4 ilde, kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen ...
Kendisini önce metrobüse sonra ambulansa kilitledi!
Bahçelievler Yenibosna'da metrobüse binerek elindeki çatalla kendisine ...
İzmir'de silahlı kavga dehşeti: 2 ölü
Menemen ilçesinde, iki grup arasında çıkan kavgada Mehmet Arpak (44) ile ...
 
Yıldırım düşmesi sonucu 51 koyun telef oldu
İzmir'in Menderes ilçesinde, yıldırım düşmesi sonucu 51 koyun telef oldu.
Seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
İzmir'de otomobiliyle seyir halindeyken tabancayla ateş açılan İbrahim ...
'Yılmaz Erbek Apartmanı' iddianamesi kabul edildi: 10 sanıklı dava!
İzmir'deki depremde çöken binalardan Yılmaz Erbek Apartmanı B blok için ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri