POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Genç futbolcunun kahreden ölümü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Kontrolden çıkan otobüs duvara çarptı: 16 ölü
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
Fed mayıs ayı faiz kararını açıkladı
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
6 Nisan 2021 Salı - 17:23

Başkan Arda'nın davasında eşi tanık olarak dinlendi, ne ifade verdi?

Gaziemir Belediye Başkanı Arda’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması gerçekleşti. Başkan Arda’nın eşi Deniz Arda tanık olarak dinlendi. Eş Arda, “Eşim şu an dahi facebook hesabını kullanmayı bilmez. Dava açılan paylaşımları ben iddianame ile birlikte gördüm. Bana göre o paylaşımlar fake (sahte) bir hesaptan yapılmıştır” dedi. Dava 8 Temmuz’a ertelendi.

Başkan Arda nın davasında eşi tanık olarak dinlendi, ne ifade verdi?

Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davaya bugün devam edildi. 34’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Belediye Başkanı Arda katılmadı. Davada Başkan Arda’nın eşi Deniz Arda tanık olarak ifade verdi.

Eş Arda, “Eşim şu an dahi facebook hesabını kullanmayı bilmez, sadece kendi adına olan bir hesaptan bizim yönettiğimiz facebook hesabındaki takiplere bakabilmektedir. Dava açılan paylaşımları ben iddianame ile birlikte gördüm. Bana göre o paylaşımlar fake (sahte) bir hesaptan yapılmıştır, nasıl çıkartılmıştır bilemiyorum. Böyle bir paylaşım yapmış olsak veya yapıldığını görsek kaldırırdık. Nihayetinde siyasetle uğraşan biri olarak bu tarz paylaşımları yapmamız mümkün değildir ve o paylaşımları yapacak bir düşünce ve nezaketsiz dile de sahip değiliz. Sandıkta yapılamayan mahkemelerde çözülmeye çalışılmaktadır” dedi.

Dava 8 Temmuz 2021 tarihine ertelendi.

Deniz Arda şunları söyledi:  1999 yılından beri siyasetle ilgileniyorum. Daha önce Ahmet Piriştina'nın siyasi danışmanı olarak Gaziemir sorumlusuydum. 2009 yılında eşim ilk olarak Gaziemir Belediye Başkanlığına adaylığını koydu. O tarihten itibaren tanıtım ve seçim işleri İçin eşim adına olan tüm sosyal medya hesaplarını ben yönetiyorum. Sosyal medya hesaplarına ait şifreler de bendedir. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden kurulu bir ekiple sosyal medya çalışmalarını yürüttük, hala da yürütüyoruz. Eşim adına olan facebook hesabını iki yıl önceki seçim döneminde arkadaş kotası dolduğu ve daha fazla takipçi İsteğini karşılayamadığımız İçin yeni açtığımız hesapla birleştirdik. Birleşmeden önce eşim adına olan facebook hesabından yapılan paylaşımları ben ve ekipte olan 3 kişiyi geçmeyen öğrenci arkadaşlarımız erişim imkanı olduğu İçin yapıyordu. Eşimin belediye başkanı olarak siyasi geleceğini hazırlarken bu şekilde eşim hakkında açılan dava sebebiyle yazılan İddianamede gördüğüm paylaşımları yapmamız mümkün değildir. Bu paylaşımları ben ve ekipteki görevli arkadaşlarımız yapmadık.  

FACEBOOK HESABINI KULLANMAYI BİLMEZ
Eşim şu an dahi facebook hesabını kullanmayı bilmez, sadece kendi adına olan bir hesaptan bizim yönettiğimiz facebook hesabındaki takiplere bakabilmektedir. Dava açılan paylaşımları ben iddianame İle birlikte gördüm. Bana göre o paylaşımlar fake bir hesaptan yapılmıştır, nasıl çıkartılmıştır bilemiyorum. Böyle bir paylaşım yapmış olsak veya yapıldığını görsek kaldırırdık. Nihayetinde siyasetle uğraşan biri olarak bu tarz paylaşımları yapmamız mümkün değildir ve o paylaşımları yapacak bir düşünce ve nezaketsiz dile de sahip değiliz. Sandıkta yapılamayan mahkemelerde çözülmeye çalışılmaktadır. Ben sosyal medya hesabını beraber yönettiğimiz ekipteki arkadaşlarımıza İddianame İle dava açıldıktan sonra geçmişe dönük bakın bu paylaşımlar nereden çıktı, nasıl yapılmış diye sordum. Arkadaşlar geçmişe dönük baktıklarını, ancak o paylaşımları görmediklerini söylediler. Facebook hesabını seçim çalışmalarında kullanmak İçin eşimle birlikte açtık, fakat şifreleri bendeydi ve ben yönetiyordum. Face hesabım açtığımız sırada e-mail adresi olarak [email protected] adresini bildirmiştik. Hesabi yönettiğim süreçte medya ekibindeki arkadaşlar ben görmeden herhangi bir paylaşım yapmıyorlardı. Biz seçim imkanlarımız kısıtlı olduğu için ilk başka Ege Üniversitesinden İki iletişim fakültesi öğrencisiyle sürdürüyorduk. Medya çalışması yaptığımız dönemde eşim adına fake hesap açılıp açılmadığı konusunda herhangi bir araştırma yapmadık. Eşim adına alan hesabı seçildikten sonra oluşturduğumuz tanıtım ve beğeni hesabı İle birlikte 2019 yılında seçimden sonra birleştirdik. Facebokun İzin verdiği 5.000 sınırını geçtiği İçin gelen arkadaşlık teklifini onaylamıyorum, beğeni sayfasından takip edebilirsiniz paylaşımını ben yaptım.

 
'Çöpe karşı olmak Menderes halkının yanında olmaktır'
 
Vali Köşger açıkladı: İzmir'de 2021'de 5 milyarlık yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de deniz ulaşımına fırtına darbesi!
İZDENİZ kentteki şiddetli fırtına nedeniyle tüm vapur seferlerinin durdurulduğunu açıkladı.
Gümrükçü AIESEC'e ev açan ailelerle buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uluslararası gençlik organizasyonu ...
Meslek Fabrikası’ndan kadınlara bir destek daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nun ...
 
Buca'nın 2020 faaliyet raporuna meclis onayı
Buca Belediyesi'nin 2020 yılı Faaliyet Raporu Nisan ayı meclisinde kabul ...
Tire'de Millet İttifakı'nda bu kez fire yok!
Tire Belediyesi meclis oturumunda 2020 faaliyet raporu onaylanırken, katip ...
Beydağ'dan parke taşı harekatı
Beydağ ilçesine bağlı Karaoba Mahallesi’nin sokakları, İzmir Büyükşehir ...
 
Büyükşehir’in faaliyet raporunda 'merkezi yönetim' detayı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun ‘Kurumsal ...
Karşıyaka’da derneklere özel yerleşke!
Karşıyaka Belediyesi tarafından, fiziki sıkıntılar yaşayan sivil toplum ...
Buca’da iletişim engelini kaldıran kurs
Kentteki engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve onların sosyal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri