POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Teleferik kazasında flaş gelişme!
Teleferik kazasında flaş gelişme!
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
22 Ekim 2019 Salı - 16:27

Başkan Eriş'ten AK Parti'nin 'satış iddiası'na sert tepki!

Ödemiş Belediye Başkanı Eriş, AK Partili Hasırcı’nın, kendisine yönelik 88 adet taşınmazı satışa çıkarttığını iddia etmesi ve ‘Ödemiş’te okul ve hizmet binası yapılacak arsa kalmadı’ sözlerine meclis toplantısında sert yanıt verdi. Eriş, “Kimse benim üzerime ‘burada konuşamadım, basınla geleyim’ demesin. Burada kimsenin sözü kesilmiş ya da söz verilmemiş değil. Bir meclis üyesi arkadaşın burada konuşmayıp da basında cevap vermesi bence zayıflığının ifadesidir" dedi.

Başkan Eriş ten AK Parti nin  satış iddiası na sert tepki!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Ödemiş Belediyesi Ekim ayı olağan ikinci birleşimi Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in yönetiminde gerçekleşti. Mecliste, AK Partili Meclis Üyesi Şevket Hasırcı’nın geçtiğimiz gün bir gazeteye verdiği demeçte, Başkan Eriş’in piyasa değeri 27 milyon lira olan 88 adet taşınmazı satışa çıkarttığını iddia etmesi ve ‘Ödemiş’te okul ve hizmet binası yapılacak arsa kalmadı’ ifadelerini kullanması tartışma yarattı. Konuyu gündeme ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Ufuk Akyol getirdi. Sonrasında ise Başkan Mehmet Eriş iddialara ve eleştirilere sert yanıt verdi. Açıklamaların ardından Başkan Eriş ve AK Partili Meclis Üyesi Hasırcı arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

CHP’Lİ AKYOL: “MEB, KAMULAŞTIRMA İÇİN ASLA BÜTÇE AYIRMIYOR”

AK Partili Hasırcı’nın demecine ilişkin açıklama yapmak için söz alan CHP Meclis Üyesi Ufuk Akyol, “Şevket Bey’in verdiği demeçte, 88 adet taşınmazımızın satışa çıkarıldığı söyleniyor ama böyle bir uygulama söz konusu değil. Sadece bin 672 tane bundan önceki dönem satış kararı alınan bin 672 tane parselin üzerinden 88 tane taşınmazla ilgili satış yetkisi alındı. Ayrıca ‘okul ve hizmet binası yapılacak arsa kalmadı’ iddiası var. Bizim belediye imar planı içerisinde okul alanları leke olarak belli. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) asla ve asla kamulaştırma için zemini elde etmek için hiçbir bütçe ayırmıyor. Tamamen bağış yöntemi ile okul arazileri elde ediliyor ve onun üzerinden okul yeri yapılıyor. İmar planımızda şehir içerisindeki okul yerlerimiz zaten belirlenmiş vaziyette, 18. Madde ile elde edilecek yerler bunlar. Belediyenin mülkiyeti olup da okul yeri olarak satışa konan bir yer yok. Böyle bir arsa kalmadı konusu açıklamayı içime sindiremediğim için söz almak istedim” diye konuştu.

ERİŞ SERT ÇIKTI: “BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE, BİR ADAMA BAKARIM ADAM MI DİYE”

İddialara yönelik açıklama yapan Başkan Eriş, Hasırcı’ya sert çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı şunları söyledi: “Bizim aldığımız kararlar burada hepimizin önünde konuşulmuş, tartışılmıştır, sonuçlanmıştır. Yani karar olmuştur, yetki verilme kararı olmuştur. Sattığımız ettiğimiz yok. Bakarsınız satmayız da. Ama sizin okulla ilgili hassasiyetiniz belki imar yönündendir, mesleki birikiminiz yönündendir. Ben de öğretmen kimliğimle konuşuyorum. O kimliğimi ben tartıştırmam. ’Okul yerini satacakmış, kapatacakmış’ falan, böyle bir şey en başında benim kimliğim ile uyuşmaz. Ben böyle şeyleri burada meclisimizde konuşmak isterim. Kimse benim üzerime ‘burada konuşamadım, basınla geleyim’ demesin. Burada kimsenin sözü kesilmiş ya da söz verilmemiş değil. Basından duymak istemiyorum. Hangi arkadaşsa, hangi ilçe başkanıysa, her kimse arkadaşımız gelsin bilgi verelim. Bir meclis üyesi arkadaşın burada konuşmayıp da basında cevap vermesi bence zayıflığının ifadesidir. Lütfen, rica ediyorum; kimse benimle, basınla konuşmaya çalışmasın. Burada konuşuruz. Böyle bir şey ben de görmüyorsanız o zaman her şeyi söyleyin. Bunda bir çekincem yok. Eksiğim olabilir hatalar da yapabilirim, insanım. Ama bu, sınırların zorlanması, başka… Arkasında başka şeyler vardır. Onların da cevabını veririz. Ama olmadık şeylerin de hiç muhatabı değilim. ‘Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de adama bakarım adam mı’ diye bir söz var ya, Mevlana’nın sözü… Kimseyi yok sayma lüksüm yok, karakterim değil. Kimsenin ne partisine bakarım bu konuda ne mesleğine bakarım. Hiçbir okul yeri yok edilmemiştir, hiçbir okul yeri satışa çıkmamıştır. Varsa da gösterin, şurası deyin, yanlışımızdan dönelim.”

BAŞKAN ERİŞ VE AK PARTİLİ HASIRCI ARASINDA TARTIŞMA 

Eriş’in açıklamaları sonrasında AK Partili Hasırcı da söz aldı. Eriş ve Hasırcı arasında kısa süreli tartışma yaşanması mecliste gerginlik yarattı.

Başkan Eriş’in ardından konuşan AK Partili Meclis Üyesi Şevket Hasırcı, “Bunu duyduğunuzda keşke bana telefon açıp sorsaydınız” dedi.

Başkan Eriş ise “Ben akşam saatinde gördüm. Niçin ben seni arayayım? Sen beni arasaydın, açıklama yapmadan” yanıtını verdi.

AK Partili Hasırcı da, “Ben sadece orada kamuya yarayacak arazilerin satılma durumu olduğunu, bası tespitler yapıldığını, bunların satılma durumuna gelmese çok daha iyi olacağını, komisyon kararının alındığını, komisyon kararının burada herhangi bir şekilde oylamaya sunulmadan sizin çabalarınızla diğer 88 yerin satışa çıkarılması… Benden söylenen bu, bana sorulan da benim söylediğim de bu” dedi.

Başkan Eriş, “Ben o gazetecinin yerinde olsam sana sorardım; Şevket Hasırcı kardeşim bin 670 tane satılırken sen mecliste yok muydun?” dedi. Hasırcı da, “Ben o kararın alınmasında yoktum” yanıtını verdi.

Başkan Eriş de “Bu karar kimin kararı, benim kararım değil. Geçmişte alınmış. Okul yeri anlamında söyleyebilir misin? Bir tane söyleyebilir misin? Kamu yeri anlamında söyleyebilir misin?” derken, Hasırcı, “Yarın bir gün kamu yararı için yer istenirse, bizim üstlenme durumumuz olursa yerimiz yok. Bunu söyledim, bunda herhangi bir art niyet yok” açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine Eriş,”Bir tane söyleyin?” dedi. Hasırcı ise, “İZSU’ya verecek olduğunuz yer” verdi.

Eriş ise "Vermişiz işte, kamu yararı. Ama bunu açıklamıştım burada. Lütfen meclisin tutanaklarını okuyun. Hatta büyükşehir için; üniversite yapmak istiyorsa, tarım lisesi açma düşüncesi var, gübre fabrikası kurma gibi… Büyükşehir hemen istesin hemen veririz” açıklamasında bulundu.

 
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
 
Üvey kardeş kurbanları toprağa verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'deki eski hizmet binası üniversite ve misafirhane oluyor!
Menemen Belediyesi ile Bakırçay Üniversitesi arasında imzalanan protokol ...
Konak'ta omuz omuza Muhtarla Günü!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, demokrasinin olmazsa olmazları muhtarlarla ...
Torbalı Belediyesi'nden dolandırıcı uyarısı
Torbalı’da işadamlarını arayan ve kendini Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı ...
 
Urla'da bütçe meclisten oy birliğiyle geçti!
Urla Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi 110 milyon TL olarak açıklandı. ...
Büyükşehir'den Mera İzmir Projesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm Türkiye’ye örnek olan Süt Kuzusu projesinden ...
Torbalı Belediyesi'nden 'Hamidiye Su' hamlesi
İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasının ardından bazı kamu kurumları İstanbul ...
 
Narlıdereli muhtarlara çifte kutlama
Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kaymakamlığı, Muhtarlar Günü dolayısıyla ...
Başkan İduğ'dan muhtarlara: Sizler bizim gözümüz, kulağımızsınız
Başkan Mustafa İduğ, belediye ile muhtarlar arasındaki ilişkinin güçlü ...
Bankları ve konteynerleri öğrenciler üretecek
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ilçede bulunan okulların ihtiyaçlarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri