POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
27 Ocak 2022 Perşembe - 11:25

Başkan Eriş'ten Koç Ali Al'a sert tepki: Ödemiş'ten özür dilemeli!

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Koç Ali Al’ın “Kuvayi Milli hareketi başladığında hiçbir İzmirli yoktu” şeklindeki sözlerini kınadı ve Ödemiş’te Yiğit Ordusu’nun işgale karşı İlkkurşun direnişini hatırlattı. Başkan Eriş, “Kimse gazeteci Hasan Tahsin’i, Kuvayı Milliye’nin ilk kıvılcımı olan İlkkurşun Direnişi’ni yok sayamaz. Koç Ali Al’ın özür dilemesini bekliyoruz” dedi. 

Başkan Eriş ten Koç Ali Al a sert tepki: Ödemiş ten özür dilemeli!

İzmir Ticaret Odası Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısında, “İzmir’e en büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente mütemadiyen ihanet ediyorlar” sözleri nedeniyle İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’i eleştirmek isteyen İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Koç Ali Al, tepkilerin odağı olan bambaşka sözler sarf etti.  

Koç Ali Al’ın “Kuvayi Milli hareketi başladığında hiçbir İzmirli yoktu. Erzurumlular, Mardinliler, Urfalılar vardı. Buradan düşman Akşehir’e kadar ilerlemiş, kimse kurşun sıkmamış” şeklindeki sözleri büyük tepki topladı. 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bir talihsiz açıklamayı eleştirmeye kalkan Koç Ali Al bambaşka bir talihsizliğe yol açmıştır. Hiç kimse ama hiç kimse emperyalist işgale karşı ilk örgütlü halk direnişi olan İlkkurşun Direnişi’ni yok sayamaz. Koç Ali Al’ın İZTO Meclisi’nde sarf ettiği ‘Kuvayi Milli hareketi başladığında hiçbir İzmirli yoktu. Erzurumlular, Mardinliler, Urfalılar vardı. Buradan düşman Akşehir’e kadar ilerlemiş, kimse kurşun sıkmamış’ şeklindeki sözlerini kınıyoruz. Tıpkı İzmir’deki yürekli gazeteci Hasan Tahsin’in sergilediği onurlu direniş gibi Ödemiş’te bir avuç vatanseverin fedakarca oluşturduğu Yiğit Ordusu’nun Hacı İlyas Tepelerinde yüreğini ortaya koyarak yazdığı destan Anadolu’ya umut olmuştur, ışık olmuştur. Kuvayı Milliye’nin temeli olarak kabul edilen bu direnişin ardından Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Hacı İlyas köyünün adının İlkkurşun olarak değiştirilmesini istemiştir. İlkkurşun bizim onurumuzdur, şeref madalyamızdır. Biz her yıl İlkkurşunlu hemşehrilerimizle birlikte İlkkurşun Bayramımızı büyük bir kıvançla ve coşkuyla kutlarız. Ödemiş’e karayolu ve demiryolu ile gelenler, ‘Düşmana ilk kurşunun atıldığı topraklardasın’ sözleri ile karşılaşır ve tarihini bir kez daha minnetle hatırlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, işgale karşı bayrağını, toprağını ve namusunu savunan Kuvayı Milliye hareketi Anadolu’nun tüm dünyaya verdiği mesajdır.  Ödemiş’in İlkkurşun Direnişi gibi Ayvalık’ta, Şanlıurfa’da, Gaziantep’te, Kahramanmaraş’ta, Erzurum’da, Adana’da sergilenen direniş kurtuluşa giden yolun dev adımları olmuştur. Acıları birlikte yaşamış, kurtuluş için birlikte mücadele etmiş ve Cumhuriyet’e birlikte kavuşmuş bir milletin evlatlarıyız. Hal böyle iken bugün ayrıştırıcı söylemlerde bulunmak büyük bir hatadır. Yiğit Ordusu ile Kuvayı Milliye’nin ilk adımını atan Ödemişli kahramanların torunları olarak Koç Ali Al’ın sözlerini geri almasını ve Ödemişlilerden özür dilemesini bekliyoruz. Ulusal kurtuluş mücadelesinin tarihine ışık tutan yayınları var belediyemizin. Kendilerine de bilgilenmeleri için ulaştıracağız. Hem Sıtkı Şükürer hem de Koç Ali Al, tarihsel gerçeklerden uzak, yersiz ve anlamsız söylemlerle toplumu germek yerine tarihi çok iyi araştırıp öyle konuşmalıdır. Kent ekonomisine yön veren kurum ve kuruluşlarda görev alan kişilerin taşıdıkları sorumluluğun farkında olmaları gerekmektedir.” dedi. 

 
Merkez Bankası 2022 enflasyon tahminini yükseltti
 
Bayraklı okullarında köşe bucak dezenfeksiyon!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sevda Karagözoğlu Örten 28 Ocak 2022 Cuma 16:00

Ödemiş’te Kuvayi Milli Hareketi başlıyor. Yunanlılar ; Ödemiş’te varlıklı olan kişilerden Altın ve Silah istiyorlarDedem Hüseyin Karagözoğlu 1874 doğumlu dedem varlıklı ilk Kurulan zeytin yağı fabrikasını babası kuruyor Beydağ ‘dan Ödemiş ‘i ilk yerleşen kuran kişilerdendir. Hüseyin dedem de altın para var . Yunanlılar geliyor Dedemi meydanda Halkın önünde meydan dayağı yapıyorlar. Bu olay 3 defa aralıklarla yapılıyor Yunanlılar silah istiyor. Bulmazsan seni halkın önünde döve döve öldürürüz diyorlar Çift ‘liklerinde Hayvanlar var. Dana’yı Kesip sıcak sıcak derinin içine sarıyorlar.Bir Doçentin Tez’ini inceliyorum. Oraya hiç ilgisi ve yaşı dahi tutmayan kişinin kişinin adı yazılmış. Ben o kişiye dedim ve düzelmesinin istedim Belediye Başkanımıza sesleniyorum .Bizde evraklar var demişti. Umarım düzeltilmiştir. Demem o’dur ki hatalar, yanlışlar oluyor. Buradan yazdım ki düzeltilsin diye.Başkanımız belge var demişti aslı budur. Adı geçen şahsın hiç ama hiç ilgisi yoktur. Buradan bu yanlışın düzeltilmesini arz ediyorum. Torunu olarak Teşekkür ederim. Gerçeğin bilinmesi için. Doğrular kazanıyor. Bu güne nasipmiş. Dedecim Torunun arkanda tüm yaptıklarının arkasındayım Huzur içine uyu. Ödemiş’te ilk Tahin ve Susam yağı , Zeytin yağı Fabrikasını kuran kişidir Yunanlılar kimde ne var ne yok biliyorlar . Yanlışların düzelmesini istiyorum. Demek ki zamanı bu zamanmış. Ailemle bir kez daha gurur duydum. Minnettarım sizlere.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur'dan dönüşüm mesajı: Başlamak işin yarısıdır!
Gültepe imar planlarıyla ilgili durdurma kararının bölge için zaman kaybına ...
Gümrükçü en büyük kupayı Lider'e götürdü
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
Bornova-Avrupa arası gençlik köprüsü!
Avrupa Birliği tarafından desteklenen; “Toplumda Olumlu Değişiklikler ...
 
Menderes'te sahillere dört mevsim hizmet!
Menderes Belediyesi, ilçenin sahil kesiminde yer alan Gümüldür, Özdere ...
Ödemiş'te karla aralıksız mücadele!
Ödemiş Belediyesi yolları açık tutmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Gediz’i yaşatacak projeye dijital destek
Çiğli Belediyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve İzmir Ekolojik ...
 
Çeşme’de ikinci Masal Evi kapılarını açıyor!
Göreve geldiği günden bu yana verdiği sözleri tek tek gerçekleştiren Çeşme ...
İzmir'e Flamingo Doğa Parkı geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim kampanyasında söz ...
Bayraklı'da büyük 'plan' zirvesi... Sandal: Müteahhitin değil halkın başkanıyım!
Adalet ve Manavkuyu mahallelerinde, 80 hektarlık alanda imar planlarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri