POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Benzin ve motorine indirim geldi!
Benzin ve motorine indirim geldi!
Arda Turan'dan Seçil Erzan açıklaması
Arda Turan'dan Seçil Erzan açıklaması
Dortmund, Şampiyonlar Ligi finali biletini kaptı
Dortmund, Şampiyonlar Ligi finali biletini kaptı
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oldu
21 Mart 2019 Perşembe - 08:24

Başkan Karabağ ile A'dan Z'ye: Kocaoğlu ve Sandal yorumu, Genel Merkez'e sitem!

CHP’nin yeniden aday göstermediği, 31 Mart’taki seçimle birlikte de göreve veda edecek olan Bayraklı’nın kurucu belediye başkanı Hasan Karabağ, gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtladı.

Başkan Karabağ ile A dan Z ye: Kocaoğlu ve Sandal yorumu, Genel Merkez e sitem!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) görev için yeniden aday gösterilmeyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ 'veda öncesi' önemli açıklamalarda bulundu. 

Gazeteci Sercan Avcı'nın sorularını yanıtlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ görev başında geçen 10 yılını anlatırken, Genel Merkez'in tercihi, gündeme damga vuran şantaj iddiası olayı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'nin Bayraklı Adayı Serdal Sandal hakkında çarpıcı mesajlar veren Başkan Hasan Karabağ, "Siyaseti de bırakacak mısınız?" sorusunu da yanıtladı. 



KONU YARGIDA
Şantaj iddiası olayı sorulmadan kendisi gündeme getiren Karabağ “Konu yargıda... Bu süreçte bu konu hakkında konuşmayacağım” dedi.

SİYASETİ TANGO GİBİ YAPMAK LAZIM
Belediyeciliği bıraktığınızı söylediniz.  1 Nisan ile birlikte siyaseti de bırakacak mısınız?

Siyaset bırakılmaz ama ara verilir zaman zaman. Siyaseti tango gibi yapmak lazım. İki adım ileri bir adım geri. Bir ara durulman lazım. Kendi hayatımıza bakacağız. Geçmişte de ara verdiğim dönem oldu. Yoğunluğu işime, aileme vereceğim. Bize bir parti görevi düşerse bakarız. Bu işlerle uğraşmama konusunda eşime 1,5 yıl önce söz verdim. Bayraklı’ya aday olmayacağımı çok uzun süre önce söyledim zaten.

Kurucu belediye başkanısınız. 10 yıl geride kaldı. 10 yıl da Bayraklı’da neyi değiştirdiniz? Bayraklı’ya 10 yıl da ne kattınız?

Bu soruyu sana sorayım. Bayraklı’da 2009 ile 2019 arasında görünür fark yok  mu? Tanınırlık, bilinirlik, marka olma Bayraklı’ya kazandırdıklarımız. Bayraklı ismi markalaştıkça yatırım bölgesi de olunca inşaat sektörünün gözbebeği noktaya geldi. Belediyecilik hizmetleri de bu duruma takviye yaptı. Sosyal projeler de Türkiye’de ilk 3’e girdik. Bu araştırmaların sonucu.  CHP gönül rahatlığıyla ‘Hasan Karabağsız seçimi alırız’ diyorsa burada bir bir biriktirdiğimiz CHP oyları önemli. Bu nasıl birikti. Biz belediyecilik yaparken partiyi de büyüttük. Belediye başkanlığı yaparken partisini büyüten kaç isim var!

BİZ YOLA ÇIKARKEN AKP BİRİNCİ PARTİYDİ!

2009’da “AK Parti kazanır” denilen bir ilçeydi Bayraklı. Bugün CHP’nin kalesi diyebilir misiniz?

AKP birinci partiydi biz yola çıkarken. Bugün CHP birinci parti BayraklI’da...

Peki Bayraklı’da 31 Mart’ta nasıl sonuç çıkar?

Bu seçim farklı. İttifaklar var. ‘Nasıl olsa seçimi alırız’ havasında CHP burada. Seçim sonuçları her zaman 2 artı 2 eşittir 4 etmiyor. Bazen farklı sonuç çıkabiliyor. Dikkat edilmesi gerek.

Hep siyasette taraf oldunuz? Müdahil oldunuz. Delege seçimleri... İlçe kongreleri... İl kongreleri... Neden bu kadar siyasetin içinde oldunuz bir belediye başkanı olarak?

İzmir’in yapılanması doğru değildi. Belediye gücünü partinin üstünden almak lazım. Bunu alamazsanız belediyeler partinin içinde oluyor. İlçe başkanı grup başkanı oluyor belediye meclislerinde. Büyükşehir’de il başkanı oluyor. Bu da ikili yapı oluşturuyor. Belediye başkanı halkın oyuyla geliyor. İlçe başkanı 400 delegenin yarısının oyuyla geliyor. Bu tablo belediye başkanlarını rahatsız ediyor. AKP’de böyle bir sıkıntı yok. Çünkü biat partisi. Biz de ilçe başkanı başlıyor belediye başkanının görev ve yetki alanına girmeye. Bazı ilçelerde ‘aday ben olacağım’ moduna giriyor. Belediye başkanları da müdahil oluyor, olmak zorunda kalıyor.  İzmir’de belediyeleri CHP alınca Büyükşehir’de de CHP olunca iç siyaset farklı oldu uuzn yıllardır.  Aziz Kocaoğlu’nun siyasi müdahaleleri bence bugünkü sıkıntıyı yaratan temel faktör.

AZİZ KOCAOĞLU’NUN SİYASET TARZI BENİM TARZIM DEĞİL

Aziz Bey demişken... Yıldızınız neden hiç barışmadı?

Aziz Kocaoğlu’nun siyaset yapma tarzı benim tarzım değil. Siyaseti belediyeciliğe bulaştırıyor. ‘Kongrede benle değilsin ben sana yardım etmem’ moduna girdi. Aziz Kocaoğlu benim tarzımda bir siyasetçi değildi.

GEÇMİŞ OLSUN BİLE DEMEDİLER!

Bir dava süreci oldu. “Rüşvet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla yargılandınız. Dava sonuçlandı. Beraat ettiniz. Dava sürecinde yalnız bırakıldığınızı düşünüyor musunuz?

Bayraklı’daki CHP’liler ve toplum yanımdaydı. Partinin üst organları yanımda değildi. Dava bittikten sonra geçmiş olsun bile demediler. Türkiye’ye mesaj veren ses getiren etkinlikler yaptık. 29 Ekim, 19 Mayıs...Bu etkinlikler için bile bir teşekkür edilmedi.

ÖZGÜRCE SİYASETİ SEVİYORUM BEN

Neden? Ne düşündü ki Genel Merkez sizle ilgili? Genel Merkezin kafasında nasıl bir Hasan Karabağ vardı? Genel Merkez ile hep bir mesafeniz vardı?

‘Bu adam problemli.  Dik bir adam’ diyorlardır.  Genel Merkez’dekilerle  işim olmadı benim.Belediyeden geçinmeyi düşünen bir adam olmadım. Bu rahatlık içinde Genel Merkez’le ilişkileri de pek doğru tutmadık. Özgürce siyaseti seviyorum ben.

Belediye başkanıyken iktidarı da çok hedef aldınız, milletvekili, il başkanı gibi!

Parti neden büyüdü Bayraklı’da?  Bu tavrımdan büyüdü. Siyaset yaptım ben burada. İktidardaki yerel güçlerde bana saldırdı. Her iki seçimde de AKP açısından alınabilir hedef ilçeydi. Dolayısıyla onlar da saldırdı. Ben de siyaset yaptım. Ancak ölçü fazla kaçmadı. Belden aşağı siyaset yapmadım.

‘SEN DE KİM OLUYORSUN’ TAVRI KIRICIYDI!

Partiniz Bayraklı’da Serdar Sandal’ı aday gösterdi. Bugüne kadar hiçbir araya gelmediniz. Neden bir araya gelmediniz? Bir sorun mu var?

Bayraklı gibi kurucu bir başkanına karşı ittifak yapıldı diye ‘sen bizim umurumuzda değilsin’ anlayışı, benim görüşümü almadan aday atamaları, görüş sormamaları, ‘sen de kim oluyorsun’ havası kırıcıydı.’ Madem beni siz bu derece hafife alıyorsunuz ben de sizle ilişki kurmam’ dedim. Partimin aleyhinde de çalışmıyorum. Bir kenarda duruyorum.  Partiye karşı bir tavrım olmaz. Atatürk’ün partisi. Ben Atatürkçü’yüm. Ancak bugünlerde partide zaaf var.

Neden sormamış olabilirler size aday için?

Ben kurucu belediye başkanıyım. Sormadan olur mu.’ Sen konuşma yaptın da ondan kızdılar’ diyorlar. Konuşma yapmadan adayı belirlemişlerdi zaten. Ben onu öğrendim. Ben ortaya konuştum. Türkiye’nin gerçeklerini konuştum. Bize karşı ‘sende kimsin’ havası oldu. Yanlıştı.

10 yılda siz de özel yeri proje var mı?

Tek bir proje yok. Çok şey yaptık burada. Diş hekimliği projesi. 28 semt evi. 16 kütüphane. Deprem Etüt Merkezi. 35 park. Kültür merkezleri. Hizmet binası. Hepsi özel!

Hizmet binası demişken. Neden açılışını yapmadınız? ‘Aziz Kocaoğlu’nun katkısı büyük, açılış yapıp konuşmasını istemediğiniz’ için açılışını yapmadığınız konuşuluyor?

Bahçede istimlak işi uzamıştı. ‘Aziz Bey gelmesin konuşma yapmasın’ diye bir şey yok. Belediye binasının onlarca ilave ihalesi yapıldı. İlk ihale 17 trilyona yapıldı. Yarısını Büyükşehir verdi. Binaya katkısı bu. Bina kullanılır hale gelmesi için onlarca ihale oldu. Bahçe istimlakına 13 trilyon gitti. Valilikten 3 buçuk trilyon, 8 buçuk trilyonda Büyükşehir’den aldık. Yani 53 trilyonun 13’ü dışarıdan geldi. Borcu harcıda yok şuan. Dolayısıyla açılış süreci gecikti. Sonra da seçim süreci girdi. Aziz Bey söyleseydi ‘açalım’ diye açardık. Kongre aşamasında geldi gitti hiç konuşmadık.

İZMİR’DE AKP KARŞITLIĞI HAKİM

31 Mart’ta nasıl bir seçim sonucu bekliyorsunuz?

İzmir’de AKP karşıtlığı hakim... AKP’ye karşı reaksiyon üzerinden oy alıyoruz. Bizim kendimiz başarmamız lazım. Mutsuzluğa rağmen İzmir halkı AKP’ye olan karşıtlığını sürdürüyor.

Özkanlar pazaryeri konusunda çok sıkıntı yaşadınız. Ne yaşandı o süreçte...Adayların önemli vaatleri arasında Özkanlar Pazaryeri...

Baştan sona siyasete alet edildi. Hem CHP içinden hem de AKP tarafından...İki adayın vaadi var. Çözüm orada olmaz. Oranın çözümü viyadük altı. O gösterdikleri projeleri yaptık halk istemedi. Tek çözüm yeri Telekom’un oradaki eğitim alanı. Bizim de hissemiz vardı. Aziz Bey reddetti 2013’te.. Şimdi inşaat başlasa 2 yılda zor biter. Yasal şikayetler de olur zaten. Biz görevdeyken neden gelip söylememiş bizim aday çözümü.

Yeni seçilecek belediye başkanı nereden başlamalı. Nereye öncelik vermeli?

Belediye binasının bulunduğu bölgenin arkasındaki tepelerin değiştirilebilen yerlerinin imarı değiştirilmeli. Yamanlar Bölgesi değişti. Düzlükteki gecekondu bölgeleri geçti. Buranın revizyon edilmesi lazım. Kentsel dönüşümü yapabilmeleri için imarlarının değişmesi lazım.

 
Zeybekci'nin kültür-sanat kompleksi projesi görücüye çıktı: Tanıtımda çarpıcı mesajlar!
 
Kırkpınar'la gündem: Soyer'e övgü, iddialı sandık hedefi ve Dağ'a salvo!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci'nin kültür-sanat kompleksi projesi görücüye çıktı: Tanıtımda çarpıcı mesajlar!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Partili Nihat ...
Kritik MGK zirvesi sonrası 'Yeni Zelanda' mesajı
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ...
Silahlı saldırıya uğrayan AK Partili Başterzi'den hastane yatağından seçmene mesaj!
Sol diz kapağından giren kurşunun, dizini parçalaması nedeniyle ameliyat ...
 
CHP İzmir'i sarsan ölüm: Yücel Özen hayatını kaybetti
CHP İzmir İl Eski Sekreteri Yücel Özen yaşamını yitirdi.
Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a çağrı: Sözleşmeyi iptal et...
Keçiören mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, seçim sürecindeki sert söylemleri ...
CHP'de İnce'den o ilçeye özel miting!
CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı olan Muharrem İnce, ...
 
AK Parti Buca Adayı Arslan'a 'Balkan' desteği
Cumhur İttifakının Ak Partili Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan’a ...
Erdoğan'dan 'Mansur Yavaş' salvosu!
Ankapark (Wonderland Euroasia) açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Cumhur İttifakı'ndan İzmir'de son düzlükte çapraz saha stratejisi!
Cumhur İttifakı İzmir’de seçime 10 gün kala çapraz saha çalışması stratejisi uyguluyor.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri