POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
12 Nisan 2018 Perşembe - 10:19

Başkan Karabağ projelerini kadınlara anlattı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Postacılar Mahallesi’nde yaşayan kadınlarla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Yenilenen imar planlarından, semt merkezlerine, temeli yeni atılan kültür merkezinden başarılı dershaneye kadar birçok konuda Türkiye’de ses getiren projeleri anlatan başkan Karabağ, “Markalaşma konusunda artık akla Bayraklı geliyor. Bu hepimizin başarısıdır” diye konuştu.

Başkan Karabağ projelerini kadınlara anlattı

Hedeflerinin Bayraklı’da gecekonduyu kaldırarak, yerine yeni, çağdaş ve modern görünümlü daha güzel yapıların yapılmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Karabağ, ilçe sakinlerinin daha huzurlu, daha yeşil ve sosyal alanlara sahip güzel bir Bayraklı’da yaşaması için çalıştıklarını kaydetti.

DAHA YAŞANABİLİR BAYRAKLI İÇİN…
Toplantıda belediye faaliyetleri konusunda vatandaşları bilgilendiren Başkan Karabağ, “Biz Bayraklı’da 2-3 büyük mahallede değişikliğe gittik. Sıra bu mahalleye geldi. Küçük parselleri bir araya getiriyoruz. Büyük parseller oluşturuyoruz. Oradaki inşaat hakkını yukarı vererek 2 katlıysa 7-8 kat vererek inşaatın içinde değerlendiriyoruz. O zaman evler müteahhitliğe elverişli hale geliyor. Yamanlar ve Onur mahallelerinin açmazı bu. Bizim haliyle yeşil alan park yapılmıyor gibi şikayetlerin altında yatan eski imar planlarında park alanı sosyal donatı alanı var. Ama üstünde gecekondular var. Onları istimlak edip kamulaştırmak hem onlara zarar veriyor hem de belediye bütçesi yetmiyor. Biz büyük bir revizyon plan çalışmasına başladık. Planları değiştirmeye başladık. Düzlükte Folkart karşısındaki arazide yaptık. Orayı 10 kata çıkardık. Onun yanındaki Çay Mahallesi’ni yaptık. Tepekule kazılarının arkasındaki mahalleyi 10 kata çıkardık. Küçük parselleri birleştirip büyük parseller oluşturduk. Oradaki inşaat haklarını yukarı verdik. Evleri genişlettik yolları genişlettik ve yeşil alan miktarını artırdık. Bu çözümde bir kişi bile kabul etmese mağdurum dese orada müteahhit yaptırımda bulunamıyor. 18 uygulaması dediğimiz bu uygulamada herkesin gönlünün olması gerekiyor. Bu çalışmayı 8 mahalleli bu bölgede de yaptık. Biz en kısa zamanda gecekonduyu bu Bayraklı’dan kurtarmak istiyoruz. Kenarlardaki imarlı bölgeler gecekonduları sıkıştırmaya başladı. Bayraklı’nın yüzünü değiştiren bir çalışma yaptık. Aslında esas kalıcı olan bu. Ben size yeşil alan bulduğum yere yaparım. Yol yaparım ama imar planlarını değiştirerek geleceğe hazırlamak lazım şehri. İzmir’in esas sorunu gecekondu. İzmir’e dışarıdan gelen bakıyor tepelerdeki gecekonduları görüyor ve köy gibi diyor. Bu köy gibi lafından kurtulmanın başka çaresi yok” dedi.



“TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI PROJE ÖDÜLÜNÜ ALDIK”

Bayraklı’nın artık önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Karabağ, İzmir denilince akla artık Bayraklı’nın geldiğini vurgulayarak, “Cumhuriyet Bayramında 4 bin kişiyle kalpaklı Atatürk portresi oluşturduk ve tüm Türkiye’de ses getiren bir projeye imza attık. 29 Ekim etkinlikleri bizi Bayraklı olarak epey tanıttı. Türkiye’nin en başarılı proje ödülünü verdi bir kurum. Markalaşma konusunda eskiden Kemeraltı, Karşıyaka akla gelirdi. Şimdi gittiğimde bakıyorum Bayraklı deniyor. Semt Merkezi sayımız 28. Her Mahallede belediye var şimdi ve o belediyenin içinde de kızlarımız çalışıyor. Bunlar orada sizinle ilgili bütün etkinlikleri organize ediyorlar. Ve en büyük etkinliği de 29 Ekim’de yaptılar. İnternette hala bizim 29 Ekim’de yaptığımız etkinliğin görselleri dolaşıyor. İnanılmaz mutluluk verici bir olay. Bayraklı’nın değer olmasında önemli katkısı var. Cumhuriyetin korunmasında önemli bir katkı unsuru oldu bu. Türkiye’nin duygularını ayağa kaldırdık. Bir kenti Bayraklılıyım diyebilme noktasına getirmek önemli” diye konuştu.

YENİ DİŞ POLİKLİNİĞİ MÜJDESİ
İnsana dokunan projeler ürettiklerini belirten Başkan Karabağ, “Postacılar’da 8’inci diş hekimi polikliniği açmak istiyorum. İhtiyaca bakıyorum. Yapalım diye bir talep gelirse ki büyük bir çoğunluğun bunu istediğini görüyorum o nedenle buraya bir diş hekimi daha koymak istiyorum. Bizim diş hekimlerimiz Türkiye’de olmayan bir şey. 7 diş hekimimiz var. Bu bölgede Onur Mahallesi Açık Havada, Nafiz Gürman’da, Gümüşpala’da var. Ücretsiz dolgu, diş tedavisi ve diş çekimleri yapıyorlar. 7 diş hekimimiz geçen yıl 20 bin insanın dişine bakmış” dedi.

HAYAT KOLAYLAŞTIRAN PROJELER
Başkan Karabağ, “Öte yanda 8 tane önemli tesis yaptık. Bu tesisler manzaralı yerlerimizde var. Bornova aksı üzerinde de var. Sizin hayatınızı kolaylaştıracak bu işleri bizim gönüllü kız arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Bir kadın kooperatifimiz var. Yaklaşık 250-300 bayanımız var. Bayraklı Sevgi Yolu ve Migros Kafe’deki tezgahları dönüşümlü olarak kullanıyorlar. El emeklerini oralarda sergileyip satarak, ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Türkiye’de ses getiren çok başarılı bir dershanemiz var. Yaklaşık 3 bin kişi başvurdu ancak biz sadece bin kişi alabileceğiz. Kapadılar biz direndik yeniden açıldı. Oluru ilk alan dershane de biz olduk. Paralı dershaneleri bırakıp gelenler var” diye kaydetti.

 
Bornova'da Enver Aysever rüzgarı!
 
İzmir'de 'dahi sergi'ye 1 ayda 30 bin ziyaretçi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da Enver Aysever rüzgarı!
Gazeteci-Yazar Enver Aysever, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Usta ...
Buca'nın dev sanat arenası yola çıkıyor
Sanatın başkenti olma hedefiyle yola çıkarak çağdaş, donanımlı ve fonksiyonel ...
İzmirli temizlik işçisinden 'altın' davranış
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediyede temizlik işçisi ...
 
Üreticiden Başkan Uyar'a çilek teşekkürü
Urla'da deneme üretimi başarılı sonuçlanan çilek üreticileri başta olmak ...
Balçova'da dev sempozyum: Eğitimde adaleti arayacaklar!
Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri, Türkiye’nin en büyük ...
Sektör devleri İzmir Metrosu'nda yeni rota için yarışacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının ...
 
Kocaoğlu'ndan AK Parti'ye toplu yanıt : İzmir açık ara bir numara
Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Aziz ...
Torbalı'nın yeni sembolü hızla yükseliyor
Torbalı ilçe merkezindeki bir pasajın farklı katlarında 30 yıldır hizmet ...
Ödüllü projeler sergiye çıktı!
Karabağlar Belediyesi’nin ulusal düzeyde düzenlediği iki yarışmada ödül ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri