POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den, Göztepe için tebrik!
Özgür Özel'den, Göztepe için tebrik!
Nijerya'da bombalı tuzak: 25 kişi öldü
Nijerya'da bombalı tuzak: 25 kişi öldü
'Enflasyon 2026'da tek haneye düşecek'
"Enflasyon 2026'da tek haneye düşecek"
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
11 Mart 2018 Pazar - 21:35

Başkan Kocaoğlu müjdeyi 'kepçe'yle verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yapılacak olan Buca-Bornova Tünelleri’nin derin tünelle geçilecek bölümünde kazı işlemi başlarken, Başkanı Kocaoğlu kepçe operatörü koltuğundan İzmirlilere müjde verdi.

Başkan Kocaoğlu müjdeyi  kepçe yle verdi

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıllarda hizmete alarak Buca’ya ve İzmir’e kazandırdığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergahın derin tünelle geçilecek 2.5 kilometrelik bölümünde çalışmalar başladı.

Belediyenin kendi öz kaynaklarıyla yapacağı projede şantiyeyi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Sekreter Buğra Gökçe ve bürokratlardan bilgi aldı.

Kocaoğlu, kepçe operatörünün koltuğuna oturduğu bir fotoğrafı sosyal medyadan paylaştı ve “2.5 km.lik İzmir’in en uzun karayolu tünelini açmaya başladık. Viyadük ve geçitlerle birlikte Buca’yı Bornova'ya bağlayacağız. Şehrin trafiğine girmeden Otogar ve çevre yoluna rahatça ulaşabileceksiniz” ifadelerini kullandı.

Daha önce Homeros Bulvarı kısmı için 75.5 milyon liralık kamulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar Buca Tüneli için 26 milyon lira, viyadükler için ise 10 milyon TL’lik kamulaştırma gerçekleştirdi. Bu proje sayesinde 2.5 kilometrelik "kentin en uzun karayolu tüneli"nden geçecek olan araçlar, yoğun trafiğe girmeden Otogar ve çevre yoluna ulaşabilecek.

Tünel, viyadük ve 35 metrelik yol
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nın (Uçan Yol) devamı niteliğinde olan ve İzmir Otogarı’na kadar uzanarak kesintisiz ulaşımı sağlayacak, derin çift tüp tünel-viyadük-alt/üst geçit ve yol yapımını kapsayan dev yatırım hızlı başladı. Biri Buca’da diğeri ise Altındağ’da olmak üzere iki şantiye kuran Büyükşehir Belediyesi, tünelin çıkış (Altındağ) bölümünde toplam 206 fore kazık çaktı. Tünel üstü 3 katlı şevlendirme çalışması gerçekleştirildi. Tünel giriş (Buca) bölümünde ise Onat Caddesi ile bağlantıyı sağlayacak karayolu köprüsünün ayak imalatları- kiriş montajı tamamlandı, betonlama işlemleri de bitmek üzere.. Yine giriş bölümünde çift tünelde kazı çalışmalarının startı verildi.

Buca-Bornova arasında kesintisiz ulaşım hedefleyen proje kapsamında 2.5 kilometrelik çift tüp derin tünel, 280 ve 920 metre uzunluğunda iki viyadük, Kemalpaşa Caddesi ve Kamil Tunca Bulvarı kesişiminde ise 2 adet taşıt alt geçidi ile çevre yolu otogar bağlantısı için 1 adet taşıt üst geçidi yapılacak.

35 metre genişliğinde (3 gidiş- 3 geliş), toplam altı şeritli olarak hizmet verecek yeni güzergah ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden otogara bağlantı sağlanacak. 7 kilometrelik güzergah üzerinde yapılacak tünel ile 2 viyadük-2 adet alt geçit-1 adet üst geçit ve yol düzenlemelerinin maliyeti 183 milyon TL’yi aşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında açmaya başladığı 2.5 kilometrelik derin çift tüp tünel, aynı zamanda “tamamı kent sınırları içinde olan en uzun karayolu tüneli” olma özelliği taşıyor. İzmirlilerin halen kullanmakta olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli 1674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise 1865 metre uzunluğunda.

 
Menemen Hatay'da 1 puana razı oldu
 
İzmir'de feci kaza! 2 otomobil çarpıştı: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça istismara karşı tek ses!
Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile ‘Çocuk ...
Başkan Şahin sıfır noktasında: Hem takıma hem de Mehmetçik'e moral verdi
Menemen Belediyespor'un maçı için Hatay'a giden Başkan Şahin, Afrin'deki ...
Bornova'nın parkları bir bir yeniden doğuyor
Bornova Belediyesi, bir yandan ilçeye yeni parklar kazandırırken bir yandan ...
 
Buca'da 65 yaş üstü vatandaşlara çay bedava!
Buca’da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz çay keyfi devam ediyor. ...
Dikili'de çocuk bilim evine ziyaretçi akını
Kuzey Ege’nin ilk ve tek teknolojik donanımlı bilim merkezi olan Dikili ...
Konak'ta anlamlı buluşma: Moral oldular
Konak Belediyesi’nin İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi üyeleri 18 Mart ...
 
Karşıyaka Berlin'deki dev fuarda görücüye çıktı
Karşıyaka’yı turizmde dünya vitrinine taşımak için çalışmalar yürüten ...
Urla'da nefes kesen oryantiring heyecanı!
Türkiye Oryantiring Şampiyonası Urla Klazomenai 4. Kademe Yarışları başladı. ...
Alman Büyükelçi Erdmann'dan İzmir'e övgü yağmuru!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Almanya’nın Ankara Büyükelçisi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri