POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
8 yıl sonra ilk... Tarihi görüşmeden kareler!
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
TCMB açıkladı: Rezervlerde düşüş sürüyor
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
Kaza öncesi 'su savaşı' yapıyorlarmış...
7 Haziran 2018 Perşembe - 09:39

Başkan Kocaoğlu'ndan 3 ilçede yoğun mesai ve büyük metro müjdesi!

Çamlıkule’den Üçyol’a uzanacak Buca Metrosu'nun yapımı için 500 milyon Euro'luk kredi görüşmelerini tamamladıklarını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaklaşık 3 milyar liraya mal olacak proje için "İzmir'de bir kalemde yapılan en büyük ihaleyi" gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, Kalkınma Bakanlığı’ndan bekledikleri onayın gelmesi durumunda 6 ay içinde Buca Metrosu'nda temel atabileceklerini duyurdu.

Başkan Kocaoğlu ndan 3 ilçede yoğun mesai ve büyük metro müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca'nın Dumlupınar ve Göksu mahalleleri ile Seferihisar ve Selçuk ilçe merkezlerini ziyaret etti. Belediye başkanları, CHP ilçe başkanları ve muhtarların eşlik ettiği Başkan Kocaoğlu, vatandaş buluşmalarında kentle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Belediye Başkanı Levent Piriştina ve İlçe Başkanı Kasım Akdağ’ın da eşlik ettiği Buca programı sırasında ulaşım yatırımlarına değinen Başkan Kocaoğlu, Buca Metrosu'nun yapım ihalesine çıkabilmek amacıyla hazırladıkları 13,5 km'lik hat projesinin Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını, ancak ihale için  Kalkınma Bakanlığı onayını beklediklerini duyurdu. Yüksek Planlama Kurulu tarafından imzaladıktan sonra Buca Metrosu için ihale sürecini başlatacaklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Hat Çamlıkule’den Üçyol’a kadar uzanacak.  2,5-3 milyar liraya mal olacak çok büyük bir proje bu. İzmir'de bir kalemde yapılan en büyük ihale olacak. 500 milyon Euro'luk kredi görüşmesini bitirdik. 5-6 aydır Kalkınma Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Cumartesi günü temelini atacakları Narlıdere Metrosu’ndan sonra, onay geldiği takdirde 6 ay içinde de Buca Metrosu’nun temelini atabileceklerini müjdeleyip "Buca, kent içi ulaşım açısından en zorlu bölgelerimizden biri. Bu yatırımla birlikte hem bölgenin yaşadığı sıkıntıları çözmüş hem de çağdaş, çevreci ulaşım adına büyük bir adım atmış olacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Kocaoğlu, Başkan Piriştina ile birlikte Buca'daki bir berber dükkanında sakal traşı da oldu.

Seferihisar'da halk buluşması
Buca ziyaretinin ardından Seferihisar'a geçen Başkan Kocaoğlu, Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İlçe Başkanı İsmail Yetişkin'le birlikte düzenlenen halk sohbetine katıldı. 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için kritik önemine dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "Dış politikamızı düzeltmeden onurlu bir duruş sergilememiz mümkün değil. Dışarıda ödün değil güven verecek, sadece ülke çıkarını düşünen ve sadece vatanı ve milleti için siyaset yapan insanlara ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Millet kararını vermiş
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, günün son durağı için Selçuk'a gitti. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Vefa Ülgür ve CHP İlçe Başkanı Merve Çalışkan'la birlikte kalabalık bir grubun eşlik ettiği Başkan Kocaoğlu, kahve ziyaretlerinin ardından Muharrem İnce'nin Seçim Koordinasyon Ofisi'nin açılışına katıldı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin de yer aldığı açılışta konuşan Başkan Kocaoğlu, seçimlerde yüksek katılımın ve sandıklara sahip çıkılmasının önemine değindi. 24 Haziran seçimleri sonuçlarından çok umutlu olduğunu söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Millet kararını vermiş. Susmuş. Gününü, saatini bekliyor" dedi.

 
KODA'dan 'Zülfü Livaneli gecesi'yle final
 
HDP adaylarında meslek örgütleri turu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'nın 'özel kafesi'nde özel bir gün!
Bornova Belediyesi PKU (Fenilketonüri) hastaları ve aileleri için 'PKU ...
Karabağlar’da kadınların sertifika sevinci
Karabağlar Kent Konseyi tarafından Kadının İnsan Hakları Eğitimi -KİHEP ...
Konak'ta yaz okulları zamanı!
Konak Belediyesi’nin açtığı ücretsiz yaz okullarına katılar başladı. Yoğun ...
 
Gaziemirli şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu
Gaziemir Belediyesi, Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği ve toplumun ...
Başkan Kocaoğlu ve Piriştina'dan önce tıraş sonra ilçe turu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu saha çalışmalarına Buca'dan başlarken, ...
Bucalı çocukların çevre duyarlılığı gönüllerde taht kurdu!
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Çevre Haftası etkinliğinde bir araya gelen ...
 
Karşıyaka'da çocuklardan 'temiz çevre' çağrısı
Karşıyaka Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde yüzlerce çocuğu Evrensel Çocuk ...
'Sakin Şehir'de Şenes Erzik'in onur günü!
Seferihisar’daki, Türkiye’nin FIFA standartlarında tek plaj futbol sahasına ...
Bornova'da kursiyerlerden resital!
Bornova Belediyesi'nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları'nda eğitim alan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri