POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
3 Haziran 2021 Perşembe - 19:34

Başkan Sandal: Atatürk'e laf söyleyen alçaktır, namerttir!

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, Ayasofya'daki törende Atatürk için kullanılan sözlere tepki gösterirken, "Türkiye’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e laf söyleyen statüsü ne olursa olsun, alçaktır, namerttir! Bu söylenen şey bundan ibarettir. Bu devletin kurucu Mustafa Kemal’e söz söylemek kimsenin haddine değildir" dedi.  

Başkan Sandal: Atatürk e laf söyleyen alçaktır, namerttir!

GERÇEKİZMİR - Bayraklı Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleşti.

Mecliste Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Cindi Can Polat, Ayasofya'da düzenlenen bir hafızlık icazet töreninde konuşan imam Mustafa Demirkan'ın Atatürk’e yönelik sarf ettiği sözlere teki gösterdi.
Can Polat, Millet ittifakı adına okuduğu bildiride, “Atatürk’e hakaret edildiği bir dönemde yaşıyoruz. Millet İttifakı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılmış olan bu hakareti kınıyoruz” dedi.



Atatürk’ün herkesin değeri olduğunu, mecliste Bayraklı’nın sorunlarının konuşulması gerektiğini savunan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, “Atatürk ile ilgili söylediğiniz birçok şeye katılıyoruz. Ama dönüp de bir kendinize bakın. Bu masalarda Atatürk’ü savunuyorsunuz, sonra arka mahallelerde bu devlete, bu vatana ihanet edenlerle kol kola yürüyorsunuz. Atatürk’ün askerlerine it diyenlerle yol yürüyorsunuz” diye konuştu.
Belediye Başkanı Sandal ise, “Ne alaka! Bırakın bu işleri! Abdullah Bey’in mikrofonunu kapatın. Burada aslolan, Türkiye’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e laf söyleyen statüsü ne olursa olsun, alçaktır, namerttir! Bu söylenen şey bundan ibarettir. Burada sizi rahatsız eden, okunan basın bildirisinde fazla olan şey nedir? Bu devletin kurucu Mustafa Kemal’e söz söylemek kimsenin haddine değildir. Söz konusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk her yerde konuşuruz. Hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Bu vatanın birliği, bütünlüğü bayrağı Atatürk’ün kırmızı cizgimiz olduğunu biliriz. Kimin ne yaptığını, hangi siyasal çizgiden geldiğini ve nereye gittiğini biliriz ama bu meclisin konusu değildir” dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Elbette Atatürk hepimiz için değerli. Hepimiz için çok önemli. Dolayısıyla Gazi Mustafa Atatürk’ün ne kadar önemli olduğunu anlatacak değilim, size ispatlayacak değilim. Her türlü çirkin ve kötü sözü kınayabilecek bir oturumdayız. Burada samimiyet sorunu var. Canan Kaftancıoğlu'nun, Atatürk demeyeceğim ifadelerini herkes biliyor. Her türlü çirkin davranışın samimiyetle eleştirilmesine davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

CİDDİYETE DAVET EDİYORUM!
AK Parti Meclis üyesi Özgür Hızal, dilek ve temenni bölümünde söz alarak, “Önümüzde 1 sayfa gündem var. Asıl konuşulması gereken konu bu. Bir tane gündem maddesi var. Bu gerçekten bayraklı için utanılası bir durum. İki yıldan sonra bir video paylaştınız. Bayraklı’da yapılanlarla ilgili. Toplam 30 saniye, 15 saniyesi yapılacaklar projeler. 350 bin nüfuslu yüzlerce sorunu olan Bayraklı’da reklam için paylaştığınız proje 30 saniye. Daha neyi konuşacağız, neyi anlatacaksınız. Yarın çıkar 30 saniyelik yeni bir video çekerseniz millet size güler. Makam araçları kaldırıp, yeni yeni makam araçlarıyla gezerek 30 saniyelik videolar çekerek, Bayraklı'nın sorunlarını çözemezsiniz. Burası Bayraklı Belediyesi meclisi, sizi ciddiyete davet ediyorum” dedi.
Hızal’a yanıt veren Başkan Serdar Sandal, “Yeni yeni makam araçlarla dolaşmıyoruz. Mevcut arabamızla bir kaza oldu, o sıra zaafında şirket aracıyla gidip geliyoruz. Audi A6’yı gönderdik, o ayrı bir konu. Kamuoyunun kafasını bulandırmaya gerek yok. Geçtiğimiz dönemden gelen bir alışkanlık gereği meclisler iki güne çıkarılmış. Klasik olarak 7-8 tanesinden 1 tanesini sarkıtıyoruz. Bugün de yemek yiyeceğimiz için erken bitmesi için 1 tane madde koyduk. Kaç saniye video koyup koymayacağımıza biz karar veririz. Çalışıp çalışmadığımıza, bir şeyler üretip üretmeyeceğimize bizim siyasi rakiplerimiz değil, vatandaşlarımız karar verecek. Bize değil vatandaşlarımıza anlatın” dedi.  

ATATÜRK HERKESİN DEĞERİ
CHP'li Cindi Canpolat söz alarak “Gazi Mustafa Atatürk’ün herkesin değeri, sadece bizim değerimiz demedik. Elbette siz de kınayacaksınız. Biz siz kınamayın demiyoruz. Gündemde madde yok, olabilir. Bu belediyenin faaliyetlerini durduğu anlamına gelmez ki. Canan Kaftancıoğlu, konuyla ilgili açıklama yapmış ve Gazi Mustafa Atatürk’ün bizim için ne kadar değerli olduğunu defalarca dile getirdi” diye konuştu.  

EL İNSAF!
Canpolat’ın konuşması üzerine mecliste tansiyon yükseldi. Duruma tepki gösteren Başkan Sandal, “El insaf ya! Orada çocuklara sus dersiniz susar, dinle dersiniz, dinler. Hepiniz nezaketten bahsediyorsunuz, biriniz nezaketli davranmıyorsunuz” dedi.  

 
Erdoğan ile Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu
 
O belediyede flaş gelişme: CHP İl Başkan Yardımcısı'nın işine son verildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Millet Bahçesi' krizi: Büyükşehir'den itiraz, Koştu'dan tepki!
Bergama'nın Millet Bahçesi Projesi’ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
TİS'te mutlu son: Büyükşehir'de memurlara yüzde 27 zam
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube yönetimi ...
Çiğli'de şehit ve gazi ailelerine dayanışma birimi
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden şehit ...
 
İzmir'de ekoloji zirvesi: Başkanlar ne mesaj verdi?
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle “Rant değil hayat” sloganıyla ilk ...
Tarihi Smyrna'da çocuk meclisi günü!
Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Bayraklı ...
Konak'ta okullara LGS dezenfeksiyonu
Hafta sonu LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Sınavlarının yapılacağı okulları ...
 
Ecevit adı Güzelbahçe'de yaşayacak!
Güzelbahçe Belediyesi, eski Başbakan ve Demokratik Sol Parti ‘nin kurucusu ...
Güngören Caddesi yenilenen yüzüyle hizmete açıldı!
Narlıdere Belediyesi, baştan sona yenilediği Güngören Caddesi’ni düzenlenen ...
Soyer'den 'altyapı harekatı' mesaisi ve İzmir'e önemli mesaj!
Soyer, Kemeraltı bölgesinde aşırı yağışlarda meydana gelen su baskınlarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri