POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
1 Haziran 2021 Salı - 20:02

Başkan Sandal'dan çarpıcı çıkış: Vatandaşın zor durumunu fırsat bilen çantacılar var!

Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, Adalet Mahallesi'nde yapılan ve vatandaşlardan itirazlar gelen planlar üzerinde yeniden çalışıldığını söyledi. "Risk alan biziz" mesajını veren Başkan Sandal ayrıca çarpıcı bir çıkışa imza attı ve "Vatandaşların zor durumundan yararlanmak isteyen, bunu fırsat bilen çantacılar var. Müteahhitler mahalle aralarında dolanıyor" dedi.

Başkan Sandal dan çarpıcı çıkış: Vatandaşın zor durumunu fırsat bilen çantacılar var!

GERÇEKİZMİR- Bayraklı Belediyesi'nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Serdar Sandal idaresinde gerçekleşti.

Toplantıda 30 Ekim depreminin ardından Bayraklı'da yapılmaya başlayan depremzede konutları gündeme geldi.

Dilek ve temenni bölümünde söz hakkı alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, “Bakanımız geçtiğimiz günlerde deprem alanına geldi.  7 bölgenin inşaatı devam ediyor. Eylül ayın sonlarında hak sahiplerine teslim edilecek. 3 bin 500 planlanan bir konut alanı var, çalışmaları başladı. 3 bin 500 metre karelik bir alana millet bahçesi yapılacak. 543 milyon TL’yi bulunuyor. Toplam yatırım 2 milyar 2 milyonu yatırımı kapsıyor. İnşallah depremde hasar gören vatandaşlarımızın evlerine dönmelerini tespit ediliyor” dedi.

 
Başkan Sandal, “Deprem siyaset üstü bir kavram. Siyasetin bir parçasını bulaştırdığımızda bunun zararını vatandaş görür. Bu süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile uyumumuz sorunların daha kısa sürede çözülmesini sağladı. Burada bir konu var, rezerv alandan yer talep ediyoruz. Meseleye sıcak bakılıyor. Farklı taleplerimiz var. Gözle görülür bir şekilde hatta kabası biten inşaatlar var. Kredi meselesini yumuşatmamız gerekiyor. Kamuoyu, bakanlarımız, vekillerimiz, faiz oranın sıfır olmasını talep ettik ama hiç olmasa 0,30, 0,40 faizle iki yıl ödeme yapılması gerektiğini talep edelim. Mansuroğlu Mahallesi'yle bir toplantı yaptık. Ana mesele kredi. Yüzde bir civarında kredi. Hemen hemen tüm bankalar kaldıracağı, bir yüzde 1,5 civarında bunun derlenip toparlanması halinde kamuya yük olamayacak. Bu sürece destek olması istiyoruz. Biz hangi partiden olduğunu bilmeyiz. İlçe dışındaki vatandaşlarımızı Bayraklı’da görmek istiyoruz. Herkes buna nasıl katkı sunarız derdinde” diye konuştu.

CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Kafa, “AK Parti grubuna soruyorum. Sayın Bakan dolaşırken Kızılay Merkezi’nin yanında yapılan binayı ziyaret etti mi? İnşaat kalitesinin yetersiz olduğu bazı kolanların patlamış olduğuna dair fotoğraflar var. Ne düşünüyorlar merak ediyoruz. Tüm hakları hazineye devredilen vatandaşlar hakkında ne düşünüyorlar? Şimdi 10 sene sonra TOKİ’nin kalitesiz yaptığı konutlar yüzünden kentsel dönüşümü tekrar konuşmayalım burada” diye konuştu.  

Aktaş, “Hep beraber gidip orada görelim. Bakanımız defalarca açıkladı bunu. Hakların hazineleriyle ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan bir işlem. Bu konu tekrar hak sahiplerine verilecek bir şey” dedi.

POLEMİK YAPMAYA GEREK YOK
Daha sonra sözlerine devam eden Sandal, “Ben de gittim. Tam da Kızılay merkezinin oraya. O fotoğraflarda sıkıntı var. Burada bunu polemik yapamaya gerek yok. Özellikle, deprem noktasında tartışmayalım. Vatandaşlarımızın sıkıntıları bazen biz bazen de bakanlık bizim ile ilgili sıkıntılar yaşanabilir ama hepsini istişare halinde çözdük” diye konuştu.

AK Parti Meclis üyesi Özür Hızal ise, “Grup olarak meseleyi siyasallaştırıyorsunuz. Hafta içinde bir banka yetkilisiyle görüşme yaptınız. Bununla ilgili faiz oranlarıyla ilgili açıklama yaptınız. Yasalar çerçevesinde 200 bin TL’ye kadar destek verdiğini hepimiz biliyoruz. Bu söylemler popülist söylemler. İzmir’in en temel sorunu kentsel dönüşüm, çarpık yapılaşama… Kentsel dönüşümde lokomotif görevi görmesi gereken, yerel idaredir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi… Bu kentsel dönüşüm sadece binaların yıkılması değil, ciddi bir alt yapısının oluşturulması gerekiyor. En başta planlama yapılması gerekiyor. Bu şehirde 25 binlik planlar yok. Bayraklı Belediyesi daha 12 yılda yapması gereken planları yapamadı. Adalet, Tepekule mahallelerinin plan yok. Bu şehirde planlarla ilgili bir sorun var. Kentsel dönüşümde İzmir Büyükşehir Belediyesi yapması gereken toplam dönüşüm bağımsız miktarı 30 bin. 12 yılda 574 bağımız alan yapılmış. 10 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin kalan Fuat Edip Baksı mahallesi dönüşüm alanı Bayraklı Belediyesi’ne devredildi. Büyükşehir’in yapamadığını Bayraklı Belediyesi nasıl yapacak, çok merak ediyorum. Siz kalkıp, 12 yılda yapmadığınız planları 3 ayda yapılan binaları göreceksiniz ve magazinsel, olarak etkileyeceksiniz. Bunu Bayraklılar olarak ret ediyoruz. Bu doğru bir şey değil. Bin bağımsız bölümü ne kadar hızlı bir şekilde yükseldiğini görüşüyoruz” diye konuştu.  

Hızal’a yanıt veren Başkan Sandal, “Bu kentin yüzde 60’ı dediğiniz ölçekte. Bunu sadece CHP’li belediyelere bakmak ne kadar çok doğru. Bu tartışmanın Bayraklı halkına bir faydası yok. Bu gereksiz bir tartışma. Adalet Mahallesi’nde bir şekilde planlar yapılmış vatandaştan şikayet gelmiş. Yeniden çalışma yapıyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan işlem bir şekilde üzerinde uzlaşma sağlanamamış. Birileri, siyaseten bize risk getirebileceğini söyleyebilir. Size ne, risk alan biziz. Biz burada tartıştığımızda vatandaşın sorunu çözülmediği sürece kimin haklı olmasının ne önemi var. Bunu yaparken, hiç kimseyi dışarıda bırakmıyoruz. Bizim böyle bir niyetimiz yok. Vatandaşların zor durumundan yararlanmak isteyen, bunu fırsat bilen çantacılar var. Müteahhitler mahalle aralarında dolanıyor. Teknik bilgiler almadan müteahhitlerle anlaşma yapmayın dedik. Şirketlerimizle, mimarlarımızla vatandaşlarımızın taleplerini bir an önce Bayraklı Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız. Bize 5 aylık verilen süreyi 5 günde tamamlayıp, planları teslim eden bir meclisiz. Bize duymuyorsanız, bari bürokrat arkadaşlarımıza saygı duyun” dedi.  

Hızal ise, “Başkanım, siyasi riski almayın, vatandaşın işini çözün” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Cindi Can Polat, “Arkadaşımız Gökhan İnşaat Mühendislerinin yaptığı bir açıklama istinaden bir açıklama yaptı. Bence burada tartışması doğru değil. İzmir’de 25 binlik planlar var. Bayraklı Belediyesi’nin yaptığı planlar var. Adalet Mahallesi’nin de planları var. Bunlar revize ediliyor. Bu meseleleri daha doğru dile getirmek lazım. ‘K bölgesi’ olarak ilan edilen deprem bölgesi ile ilgili rezerv alanlarında uygulamış olduğu kredileri, bu K bölgesindeki vatandaşlara da vermesini istiyoruz” açıklamasında bulundu. 

 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
 
Haftalık vaka haritası açıklandı: İşte İzmir'de son durum!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta gündem Gaziemir'deki eylem... Batur: Kimseye hesap vermem!
Gaziemir'de bulunan nükleer atıkların yıllardır kaldırılmamasından dolayı ...
Çeşme'ye iki yılda yaklaşık 300 milyon liralık yatırım yaptık
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün dünyaca ünlü turizm lokasyonlarından ...
Çiğli Belediyesi'nden o hastalar için gıda desteği
Çiğli Belediyesi tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden Fenilketonüri ...
 
Buca’da kaçak moloz alanına otopark neşteri
Buca Belediyesi, Onat Caddesi üzerinde kalan ve alınan tüm tedbirlere ...
Konaklı çocuklar geleceği dönüştürecek
Konak Belediyesi, Çevre Koruma Haftası kapsamında ilçedeki ilkokul öğrencilerine ...
Güngören Caddesi yeni yüzüyle açılıyor!
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden Güngören Caddesi’nde ...
 
Sporcuları Başkan Pehlivan uğurladı
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Kuşadası’nda düzenlenecek Muay ...
Başkan Soyer açıkladı: ODTÜ'yle 'İzmir'in fay haritası' protokolü
EBSO meclis toplantısında deprem sonrası süreçle ilgili bilgilendirmede ...
Batur TBB'de güven tazeledi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri