POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
4 Eylül 2020 Cuma - 12:26

Başkan Soyer birimlere genelge gönderdi: Büyükşehir'de 'esnek çalışma' dönemi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'esnek çalışma' dönemine geçti. Soyer birimlere genelge gönderdi.

Başkan Soyer birimlere genelge gönderdi: Büyükşehir de  esnek çalışma  dönemi!

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının son günlerde yine tırmanışa geçmesiyle birlikte genelge yayınladı. Büyükşehir Belediye  Başkanı Tunç Soyer’in imzasını taşıyan ve birimlere gönderilen yazıda esnek çalışma sistemine geçildiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda alınan karara göre ofislerde çalışan personeller bir gün işe gelecek bir gün izinli sayılacak.

İşte o genelge:

YAPI İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA

26 Ağustos 2020 tarihli ve 31225 sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanlığı tarafından "COVİD-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler" konulu 2020/11 sayılı genelge yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan genelgede "COVİD-19 salgınının ülkemizde en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla; Çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabileceği, buna dair usul ve esasların taşra teşkilatları (bakanlıklarca belirlenmemiş ise) ile mahalli idareler, bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri için ilgisine göre vali veya belediye başkanı tarafından belirleneceği, bu kapsamda dönüşümlü çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılacakları, bu genelge kapsamında esnek çalışma yöntemlerinden faydalanan çalışanlar ile idari izinli sayılanların bu sürede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacakları, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanların hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşit olacakları, idari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanların amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamayacakları ve hizmetine ihtiyaç duyulanların çağrıldıkları anda görevlerine dönmek zorunda oldukları" ifade edilmiştir.

Bu itibarla, 2020/11 No'lu Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin yürürlükte bulunduğu süre içerisinde konuya ilişkin, Belediyemiz/Genel Müdürlüklerimiz/İştiraki Şirketlerimiz bünyesinde görev yapmakta bulunan ve E-Nabız belgesi ile kronik rahatsız olduğunu belgelendiren, 60 yaş üzerinde olan ve hamilelik döneminin 24-32 haftasında olan toplamda 980 personelin idari izinli olduğu tespit edilmiştir.

Buna göre;

1- Sağlık Bakanlığının 05.06.2020 tarih ve E.1187 sayılı yazıları ile E-nabız sistemi üzerinden Covid-19 idari izin belgesi alanlar idari izinli sayılmaya devam edecek olup, amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

2- 60 yaş üzerinde olup idari izin kullanmakta olan personel, idari izinli sayılmaya devam edecek olup, amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

3- Hamile personelin; gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılmaları ve otuz ikinci haftadan sonra ise 657 sayılı DMK 104 üncü maddesinin (A) fıkrası çerçevesinde verilecek analık izin hükümlerinin uygulanmasına,

4- Yukarıda bahsedilenler dışında kalan tüm personelin ise "esnek çalışma" sistemine dahil edilmesi ve bu süreçte birim amirlerinin sorumluluğunda ofislerde çalışan personelin birer gün arayla dönüşümlü olarak yüzde 50'sinin çalıştırılmasının sağlanması, personelin işe gelmediği günlerde ise Personel Devam Kontrol Sisteminde (PDKS) yer alan "COVİD-19 Dönüşümlü Çalışma İzni" sekmesinden düzenli olarak kayıtlarının yapılması, çalışacak personelin giriş-çıkış hareketlerinin takibi ise birim amirlerince veya görevlendirilen yetkili personelce gerekli hassasiyet gösterilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden takip edilmesi gerekmektedir.

Ancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde toplu taşımacılık hizmetini sürdürmekte olan ESHOT Genel Müdürlüğü, İzban, İzdeniz, Metro ve İzulaş Anonim Şirketlerinin esnek çalışma yöntemleri, ulaşım hizmetlerinin aksatılmamasına özen göstermek şartıyla, yetkili birim amirleri tarafından hassasiyetle oluşturulacaktır.

Bahse konu genelge ile "... dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşittir." hükmü gereği tüm personelin, amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılmamaları ve hizmetine ihtiyaç duyulanların çağırıldıkları anda görevlerine dönmeleri, bu süre içerisinde evlerinde bulunan personelin amirlerince verilen görevleri yerine getireceklerdir.

Ayrıca, Belediyemiz ile Tüm Bel-Sen arasında 01.01.2020 – 31.12.2020 tarihlerinde yapılan Toplu İş Sözleşmesinin 21 inci Maddesinde "işveren, çalışanlara toplu taşıma kartı verir, ulaşım kartının kart ve kullanım bedelleri kurum tarafından karşılanır." denilmektedir. Ancak; 25.08.2017 tarih Resmi Gazetede yayımlanan Yerel Yönetim Hizmet Koluna İlişkin Mali ve Sosyal Haklara Dair Toplu Sözleşmenin "Toplu Taşıma Kartı" başlıklı 12 nci Maddesinde "Büyükşehir kapsamına giren illerdeki belediyelerde veya büyükşehir belediyelerine bağlı kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarda çalışmakta olan kamu görevlilerine toplu taşıma araçlarından yararlanacak şekilde mesaiye geliş ve gidişlerinde kullanılmak üzere toplu taşıma kartı verilebilir." hükmü gereği, idari izinli sayılan Memur ve Sözleşmeli Memur ile 15.03.2018 - 14.03.2020 tarihlerinde yapılan Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası ile Belediyemiz ve bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü Toplu İş Sözleşmesinin 69 uncu Maddesi gereğince Kadrolu İşçilerin ulaşım kartları kullanıma kapatılmış olup, idari izin sürelerinin bitiminde ulaşım kartları tekrar kullanıma açılacaktır.

İçerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde Covid-19 salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için tedbirlere riayet edilmesinin, salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla alınan önlemler hakkında tüm personele bilgi verilmesi hususunda gereğinin yapılmasını önemle rica ederim.

ANKARA VE İSTANBUL’DA HAFTALIK İZMİR’DE GÜNLÜK!
Ankara, İstanbul’da haftalık uygulanan dönüşümün İzmir’de günlük olarak hayata geçirilmesinin memnuniyetsizlikle karşılandığı ifade edildi. Öte yandan sadece büroları kapsayan ve açık alanda çalışan personeli dışarıda tutan uygulamanın sendika yetkililerinde huzursuzluk yarattığı öne sürüldü.

Sirkülasyonu ve teması azaltmak için gerçekleşmesi beklenen uygulamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk olarak yarım gün formülünü masaya yatırdığı öğrenildi. Sendikalar tepki gösterince Büyükşehir’in bir gün çalışma bir gün izin seçeneğini uygulamaya koyduğu aktarıldı.  

 

 
İzmir'de evinin balkonunda ürettiği çantaları 6 ülkeye gönderiyor
 
Ege Ordu Komutanı Sivri'ye şükran ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de evinin balkonunda ürettiği çantaları 6 ülkeye gönderiyor
İzmir'de yaşayan 41 yaşındaki kadın, evinin 3 metrekarelik balkonunda ...
Başkan Çalkaya’dan Zabıta’ya teşekkür
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Zabıta Teşkilatının Kuruluş yıl ...
Çeşme’nin içme suyu problemi tarih oluyor
Türkiye’nin tatil cenneti Çeşme’ninsu sıkıntısı tarih oluyor. Özellikle ...
 
Karşıyaka'da 'kitap bağışı' kampanyası!
Karşıyaka Belediyesi yeni kurduğu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası ...
O köy için flaş gelişme: Yıkılacaktı, aftan yararlandı, genişliyor!
Selçuk’un Şirince Mahallesi’nde 2007’de kurulan ve Nesin Vakfı’na ait ...
İzmir’de işitme engelliler için şeffaf maske üretiliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde iletişim kurmakta zorlanan ...
 
İduğ'un Kampüs Bornova hedefi tam gaz!
Bornova Belediyesi “Kampüs Bornova” hedefiyle,Türk Telekom’dan kiralanan ...
Güzelbahçe’ye kadın ve aile hizmetleri müdürlüğü
Güzelbahçe Belediyesi Eylül ayı meclisinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ...
Cemal Yetginer’de 'Sinema Günleri' başladı
Sanatı kentin her yerine yaymayı hedefleyen Buca Belediyesi, Cemal Yetginer ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri