POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
20 Nisan 2022 Çarşamba - 12:22

Başkan Soyer’den TCDD’ye ve o iki meclis üyesine sert tepki!

Büyükşehir Belediye Başkanı Örnekköy’deki dönüşüm alanında 3. ve 4. etabın temel atma töreninde yaptığı konuşmada Lale Durağı krizi nedeniyle TCDD’ye ve İZBETON’un kooperatifleşme hamlesi hakkında suç duyurusunda bulunan AK Partili Uğur İnan Atmaca ve MHP'li Selahattin Şahin'e sert tepki gösterdi. 

Başkan Soyer’den TCDD’ye ve o iki meclis üyesine sert tepki!

Yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 964 konut ve 54 iş yerini kapsayan üçüncü ve dördüncü etabın temel atma törenini gerçekleştirdi. 

Örnekköy’deki kentsel dönüşüm alanında gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Cumhuriyet Halk Partisi Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

Temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer önemli mesajlar verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer törende yaptığı konuşmada Lale Durağı krizi nedeniyle TCDD’ye ve İZBETON’un kooperatifleşme hamlesi hakkında suç duyurusunda bulunan meclis üyeleri AK Partili Uğur İnan Atmaca ve MHP'li Selahattin Şahin'e sert tepki gösterdi. 

TCDD’YE TEPKİ: ARADA TAM 25 KİLOMETRE VAR! 
Soyer konuşmasında Lale Mahallesi İZBAN durağı için yer teslimi krizi nedeniyle TCDD’ye de tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Geçtiğimiz hafta iZBAN ortağımız Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD) açıklama yapmış. Lale Mahallesi İZBAN durağının yer teslimini yapmak için 25 km ötedeki Katip Çelebi Üniversitesi durağını bekliyoruz demiş ve eklemiş hizmet yerine laf üreten İBB algı oluşturmaya çalışıyor… Değerli arkadaşlar arada tam 25 kilometre var, iki mesele arasında hiçbir teknik bağlantı olmaması şöyle dursun, Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın bir kurumu yasal ortağımız, bu şehrin büyükşehir belediyesi için böyle bir üslup kullanabilir mi? Neden böyle bir üslup kullanır? Anlamak mümkün değil” dedi. 

YAZIKLAR OLSUN! 
AK Partili iki meclis üyesinin İZBETON’un dönüşümde yaptığı kooperatifleşme hamlesine karşı suç duyurusunda bulunmasına da değinen Soyer, “İki meclis üyemiz çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak, ihalesiz iş görme ve ihale kanununa muhalefet, görevi ihmal kötüye kullanma, usüle aykırı işlem tesis etme ve yolsuzluk suçlamalarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı yöneticileri, İZBETON yöneticileri ve iş insanları Gaziemir Yapı Kooperatifi yöneticileri için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş. Yazıklar olsun! Bu kriz ortamında olağanüstü çözümler üretiyorsunuz, vatandaşlarınızı mutlu etmeye çalışıyorsunuza ama birileri siyaseten ve şahsen birilerine zarar vermek için bu kente vereceği zararı umursamıyor. Biz bunlarla hiç vakit kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. Kimsenin hakkını ranta kurban etmeden, vatandaşlarımızla müteahhitlerle karşı karşıya getirmeden, belediyemizin garantörlüğünde şehrimizin depreme dayanıklı yepyeni ve yemyeşil mahallelerini kuruyoruz. Bu saatten sonra da ne ekonomik kriz ne artan maliyetler bu özverili gölge çalışmalara gölge düşürmeye çalışanlar bizi durduramaz. İzmir’de dönüşüm başlamıştır. Bu dönüşüm yerinde ve adil dönüşüm anlayışıyla devam edecektir. Bu dilerim ki du dönüşüm ulusal bir dönüşümün de başlangıcı olur ve aslında o nedenle birilerini de çok rahatsız etmeye devam eder. Bu doğrultuda Örnekköy’de sorumluluk almaktan çekinmeyen İş Dünyası Konut yapı Kooperatifi ve İş İnsanları Konut Yapı Kooperatifi üyelerine huzurlarınızda çok büyük bir teşekkür etmek istiyorum. İnandılar ve birlikte yola çıktık. Kentsel dönüşüm vizyonumuzu hayata geçirmemizi sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

 
Başkan Tugay'dan iki anlamlı ziyaret
 
Yurtta 'şort' ve 'kısa pantolon' yasağına soruşturma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan iki anlamlı ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, geçtiğimiz günlerde iki anlamlı ...
Enginar festivali için geri sayım!
Urla ilçesinde 6-7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası ...
Konak'ta birlik ve beraberlik sofrası!
Konak Belediyesi’nin şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile muhtarların ...
 
Buca'da üniversite ile örnek protokol
Teknoloji, yenilik ve yaratıcılık odaklı girişimciliği destekleyen Buca ...
Karşıyaka’da 23 Nisan coşkusu başladı
Karşıyaka Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Başkan Soyer Anadolu Birliği Derneği’ni ağırladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Anadolu Birliği Derneği’nin ...
 
Soyer: Hedef İzmir turizmini 12 aya yaymak!
İzmir Vakfı'nın nisan ayı yönetim kurulu toplantısında şehrin turizm potansiyelini ...
Kentsel dönüşümde iki önemli adım: Örnekköy'de temel, Uzundere'de kura!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu ...
Kardeş şehir Bremen'den yatırım mesajları!
Almanya’nın Bremen Parlamento Başkanı Frank Imhoff ve beraberindeki heyet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri